Cum se curata o proteza cu otet

Persoanele care poartă proteze trebuie să le dezinfecteze noaptea și să le înmoaie pentru a elimina tartrul și petele. Dacă nu există pete sau tartru pe protezele dvs., dentiștii vă recomandă să vă îmbibați în apă în fiecare noapte. Cu toate acestea, dacă începeți să vedeți petele și acumulările, o soluție de oțet și apă poate fi la fel de eficientă ca și o substanță de curățare a protezei dentare, în scopul de a înmuia clădirea și de ao îndepărta. Acidul acetic în oțet sa dovedit eficient în curățarea tartrului. O idee bună este să utilizați în mod regulat o soluție de oțet și o soluție de înălbire pentru cele mai profunde tratamente de dezinfecție. Se recomandă să utilizați numai soluții de oțet cu proteză completă în loc de o proteză parțială.

pași

Partea 1
Pregătiți soluția de oțet

Imaginea intitulată Protejați protezele cu oțet Pasul 1
1
Găsiți un container suficient de mare pentru a se potrivi cu protezele dvs. Căutați o pahare, o pahare, un vas sau un recipient pentru spălare, pentru a vărsa soluția de oțet acolo. Asigurați-vă că este suficient de mare pentru a vă putea înghiți protezele.
 • Încercați să găsiți un container de sticlă pentru a evita orice deteriorare pe care oțul poate provoca în materialul plastic sau alt material permeabil.
 • Imaginea intitulată Protejați protezele cu oțet Pasul 2
  2
  Cumparati otetul alb din distilat. Găsiți oțet alb pentru ao folosi în această soluție de curățare. Oțeturile fierte sau aromate ar putea să treacă arome la proteză și astfel să creeze un gust neplăcut.
 • Puteți găsi sticle de oțet alb din oțet distilat la prețuri relativ scăzute la cele mai multe magazine de bacanie.
 • Evitați otetul de cidru de mere, oțetul de vin roșu, oțetul balsamic și orice alt oțet care nu este un distilat alb.
 • Imaginea intitulată Protejați protezele cu oțet Pasul 3
  3
  Se amestecă o cantitate de apă cu o cantitate egală de oțet. În recipientul pe care l-ați găsit, înmuiați protezele, amestecați o soluție care este 50% oțet și 50% apă. Asigurați-vă că amestecul are suficient volum pentru a acoperi proteza scufundată.
 • Puneți oțet și apă în timp ce vă spălați fața sau vă schimbați hainele pe timp de noapte, o puteți face în timpul rutinei pentru a merge la culcare noaptea. Deci, tot ce veți face este să lăsați protezele să se odihnească atunci când vă culcați.
 • Imaginea intitulată Protejați protezele cu oțet Pasul 4
  4
  Verificați-vă cu medicul dentist înainte de a utiliza oțet. Înainte de a începe o rutină cu oțet pe protezele dvs., obțineți aprobarea medicului dentist. De exemplu, protezele parțiale pot fi afectate negativ dacă utilizați oțet mult timp ca soluție de curățare.
 • Acest lucru se datorează faptului că oțetul poate acționa ca o soluție corozivă pe părțile metalice ale protezelor parțiale.
 • Partea 2
  Sortați dinții falși

  Imaginea intitulată Protejați protezele cu oțet Pasul 5
  1
  Înmuiați protezele timp de 15 minute pe zi. O regulă bună pentru protezele parțiale este să le înmuiați în soluție de oțet timp de numai 15 minute o dată pe zi. Această scurtă perioadă de timp va atenua acumularea în proteze fără a deteriora închiderile metalice ale protezelor parțiale.
 • Imaginea intitulată Protejați protezele cu oțet Pasul 6
  2
  Plasați protezele în oțet peste noapte. Dacă observați că depozitele grele de calcul (numite calcul) încep să se acumuleze în protezele dvs., este timpul să începeți să le îmbibați peste noapte în soluția de proteză. Soluția va slăbi compușii tartrici.
 • Amintiți-vă că nu trebuie să lăsați protezele în oțet în timpul nopții dacă nu obțineți aprobarea medicului dentist.
 • Dacă nu vedeți acumularea scalpului pe proteza, ajustați-o la înmuiere în oțet peste noapte.
 • Unii stomatologi vă recomandă să utilizați numai o soluție care este oțet de 10% amestecat cu apă și timp de numai 8 ore, dacă vă veți lăsa dinții să se îmbibate peste noapte la intervale regulate.
 • Imaginea intitulată Protejați protezele cu oțet Pasul 7
  3


  Verificați dacă depozitele și scala au fost înmuiate. În multe cazuri, oțetul nu va dizolva de fapt tartrul, dar îl va înmuia pentru a putea să îl eliminați în dimineața următoare. Oțetul nu va elimina singuri petele, dar va face mult mai ușor pentru o perie de proteză pentru a-și face treaba.
 • Partea 3
  Curățați dinții falși

  Imaginea intitulată Protejați protezele cu oțet Pasul 8
  1
  Îndepărtați peria de proteză într-o soluție de apă și înălbitor. Trebuie să vă înmuiați peria de proteză într-o soluție care conține 50% apă și 50% albire o dată pe săptămână pentru a preveni apariția bacteriilor. Clătiți bine peria înainte de ao folosi pe protezele dvs.
 • Imaginea intitulată Protejarea protezelor cu oțet Pasul 9
  2
  Scoateți proteza din oțet. În dimineața următoare, duceți recipientul la chiuvetă și umpleți-l cu apă. Îndepărtați protezele din soluția de oțet folosind mâinile și asigurați-vă că o păstrați pe apă. Apa va acționa ca un amortizor de șoc în cazul eliberării protezelor în timpul manipulării.
 • Imaginea intitulată Protejați protezele cu oțet Pasul 10
  3
  Periați protezele cu peria de proteză. Acum folosiți peria curată pentru a freca petele și acumularea de scală pe proteză. Periajul protezelor după imersarea lor în oțet peste noapte va îndepărta, de asemenea, placa, particulele de hrană și bacteriile.
 • Dacă petele nu ieșesc după înmuierea protezei în timpul primei nopți, înmuierea în mod repetat trebuie să elimine pete toate petele.
 • Dacă petele nu ies în evidență, indiferent cât de mult vă înmuiați protezele, discutați cu medicul dentist (acest lucru include petele de cafea, îngălbenirea și tot felul de pete).
 • Înlăturați toate suprafețele dinților falși, atât din interior cât și din exterior, folosind o perie de proteză sau o periuță de dinți. Asigurați-vă că peria este udă atunci când o faceți și utilizați curse ușoare de periere.
 • Imaginea intitulată Protejarea protezelor cu oțet Pasul 11
  4
  Clătiți proteza foarte bine. După curățarea suprafețelor protezei, va fi timpul să se clătească. Clătiți protezele în mod repetat, până când tartrul și petele vizibile, precum și toate urmele de miros de oțet, au dispărut. Clătirea ajută la îndepărtarea resturilor și îndepărtează aroma de oțet din proteze.
 • Imaginea intitulată Protejați protezele cu oțet Pasul 12
  5
  Aruncați soluția de oțet. Odată ce ați terminat înmuierea protezelor, aruncați soluția. Nu utilizați niciodată soluția de oțet, deoarece în acel moment va conține urme de pete, tartru, bacterii și tot ce a fost în proteza.
 • sfaturi

  • Încercați un regim al acestei soluții de oțet, lăsându-l să se înmoaie 15 minute pe zi și o dată în timpul nopții în fiecare săptămână. În primul rând, acest lucru poate preveni acumularea de tartru, deoarece va dezinfecta protezele.

  avertismente

  • Nu înmuiați niciodată protezele parțiale sau protezele cu o acoperire moale într-o soluție de oțet și apă. Acest lucru poate fi corosiv pentru metal. Verificați cu medicul dentist care produs sau soluție va funcționa cel mai bine.

  Lucruri de care ai nevoie

  • oțet alb din oțet
  • apă
  • Perie de proteza
  • castron sau sticlă pentru apă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curățați periile de machiaj cu oțetCum să curățați periile de machiaj cu oțet
  Cum sa curat bijuteriile de argint cu otetCum sa curat bijuteriile de argint cu otet
  Cum să mănânci cu protezele dentareCum să mănânci cu protezele dentare
  Cum să ai grijă de dinții tăi falșiCum să ai grijă de dinții tăi falși
  Cum sa eviti sa pata un dinte falsCum sa eviti sa pata un dinte fals
  Cum sa elimini mirosul de urina de la covoareCum sa elimini mirosul de urina de la covoare
  Cum sa faci un produs de curatat cu otet si citriceCum sa faci un produs de curatat cu otet si citrice
  Cum se face un amestec pentru a curăța plasticulCum se face un amestec pentru a curăța plasticul
  Cum sa curatati sticlaCum sa curatati sticla
  Cum se curata baia cu produse naturaleCum se curata baia cu produse naturale
  » » Cum se curata o proteza cu otet

  © 2011—2020 ertare.com