Cum să vă curățați dinții după îndepărtarea unui dinte de înțelepciune

Operația de îndepărtare a dintelui de înțelepciune de către un dentist sau chirurg dentar necesită o îngrijire postoperatorie atentă pentru a asigura recuperarea completă și rapidă. Dacă nu vă curățați corect dinții și gura, ați putea ajunge la o infecție sau o inflamație dureroasă cunoscută sub numele de "alveolus uscat" (osteită alveolară). Priza uscată are loc în aproximativ 20% din excizia dintelui de înțelepciune mai mică, deci asigurați-vă că luați măsuri de precauție suplimentare după intervenția chirurgicală. Trebuie să aveți grijă de gură cel puțin o săptămână după îndepărtarea dinților înțelepciunii folosind câteva procese simple care nu necesită mult efort.

pași

Partea 1
Curăță-ți dinții

Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 1
1
Schimbați tifonul conform instrucțiunilor medicului dumneavoastră. După operație, medicul va plasa tifon în gură, în zona chirurgiei. În general, acesta poate fi modificat după aproximativ o oră, dacă este necesar. Dacă continuați să sângeți, schimbați tifonul la fiecare 30 până la 45 de minute și apăsați ușor zona. Sângerarea nu trebuie să dureze mai mult de câteva ore după intervenția chirurgicală. Dacă sângerarea continuă mai mult, contactați medicul sau chirurgul dentar.
 • Este normal să observați un lichid din zona chirurgicală la 24 până la 48 de ore după operație. Majoritatea lichidelor ar trebui să fie compuse din salivă și câteva urme de sânge. Dacă observați că sângeți mult mai mult, este o sângerare excesivă și trebuie să apelați la un medic.
 • Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 2
  2
  Evitați să vă spălați dinții în prima zi după operație. Nu vă spălați, scuipați sau clătiți dinții cu o apă de gură în prima zi după operație. Această procedură poate întrerupe procesul de vindecare și poate provoca probleme de sănătate, cum ar fi soclul uscat sau infecția.
 • Primele 24 de ore după intervenția chirurgicală sunt foarte importante pentru procesul de vindecare. Periajul dinților sau luarea altor măsuri de curățare pot perturba cusăturile sau pot interfera cu coagularea, ceea ce poate prelungi procesul de vindecare sau poate provoca infecții.
 • Image cu titlul Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 3
  3
  Evitați perierea zonei chirurgicale timp de 3 zile. Evitați perierea zonei în care au fost îndepărtați dinții de înțelepciune timp de 3 zile după intervenția chirurgicală. În schimb, puteți clăti gura cu 1/2 ceașcă de apă caldă și un vârf de sare la începutul zilei după operație.
 • Nu scuipați soluția salină. Dacă nu, înclinați cu atenție capul din lateral în lateral pentru a permite ca apa să curgă zona. Apoi, înclinați capul în lateral pentru a permite scurgerea apei.
 • Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 4
  4
  Periați ceilalți dinți încet și cu atenție. În ziua operației, continuați să vă spălați dinții foarte atent. Asigurați-vă că nu atingeți locul chirurgical pentru a evita iritarea sau eliminarea cheagurilor de sânge care protejează această zonă.
 • Periați dinții cu atenție și încet făcând mișcări circulare mici cu o periuță de dinți moi de păr.
 • Nu scuipați pasta de dinți în primele zile după operație. Procedând astfel, puteți elimina cheagurile care ar trebui să se formeze pe gingiile rănite. În schimb, clătiți-vă cu grijă gura folosind o soluție de gură salină sau o clătire antiseptică. Apoi, lăsați canalul de scurgere prin plasarea capului pe partea sa.
 • Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 5
  5
  Continuați cu periajul și rutina atei dentare în a treia zi după operație. Odată ce ați ajuns în a treia zi după operație, puteți continua cu rutina dvs. de periaj și ațe. Continuați cu grija zonei chirurgicale, astfel încât să nu o iritați.
 • Când vă spălați dinții, nu uitați să vă spălați limba pentru a îndepărta particulele de hrană și bacteriile, care ar putea intra în gingii rănite și ar cauza o infecție.
 • Image cu titlul Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 6
  6
  Fii atent cu infecția. Dacă urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră și vă mențineți gura și dinții curată, veți reduce la minimum riscul de infecție. Cu toate acestea, este important să fiți atenți la semnele de infecție și să comunicați cu medicul dumneavoastră dacă vedeți vreuna dintre ele pentru a evita complicațiile postoperatorii.
 • Mergeți imediat la medic dacă aveți probleme la mâncare sau respirație, aveți febră, vă aflați în apropierea zonei chirurgicale sau în nas sau prezentați o inflamație care se agravează.
 • Partea 2
  Curățați-vă gura

  Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 7
  1
  Clătiți gura folosind o soluție salină. În ziua după operație, începeți să utilizați o soluție salină simplă pentru a vă menține dinții și gura curată între periaj. Acest lucru nu numai că va ajuta la menținerea gurii curată, dar și la reducerea inflamației.
  • Faceți o soluție salină dizolvând 1/2 linguriță de sare într-un pahar de apă caldă de 230 ml (8 oz).
  • Deplasați salina din o parte în alta în interiorul gurii timp de 30 de secunde. Nu scuipați: înclinați-vă capul pe o parte și lăsați apa să se scurgă. În acest fel, nu veți afecta mufa dintelui gol.
  • Clătiți cu soluție salină după fiecare masă pentru a elimina resturile de alimente din gură.
  • De asemenea, puteți utiliza o apă de gură fără alcool pentru a vă clăti gura, deoarece alcoolul poate irita locul chirurgical.
 • Image cu titlul Curățați dinții după îndepărtarea dinților în înțelepciune Pasul 8
  2


  Utilizați un irigator pentru a vă clăti gura. Medicul dvs. vă poate oferi un irigator sau o mică seringă din plastic pentru a vă clăti gura. Utilizați-l după mese și înainte de culcare, dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest tratament.
 • Medicul dumneavoastră poate prescrie irigatorul numai în zonele de excizie inferioară. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile sale.
 • Puteți folosi soluție salină simplă pentru a umple irigatorul.
 • Asigurați-vă că așezați vârful irigatorului lângă zona chirurgicală pentru al clăti. Puteți, de asemenea, să-l utilizați pentru a vă clăti dinții. Acest lucru poate fi ușor dureros. Cu toate acestea, dacă vă păstrați gura și zona chirurgicală curată, veți reduce șansele de infecție sau având un alveolus uscat.
 • Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 9
  3
  Nu utilizați un irigator dentar electric sau un dispozitiv de curățare dentară cu jet de apă. Presiunea apei din aceste unelte este prea puternică pentru a fi utilizată imediat după intervenția chirurgicală și poate altera soclul dintelui, ceea ce ar întârzia vindecarea. Nu utilizați un irigator de dinți electric sau un dispozitiv de curățare cu jet de apă pentru o săptămână după ce ați îndepărtat dinții dvs. de înțelepciune, cu excepția cazului în care medicul dentist vă recomandă în mod special.
 • Partea 3
  Aveți grijă de gura după îndepărtarea dinților de înțelepciune

  Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 10
  1
  Nu folosiți paie Nu utilizați paie pentru a consuma alimente sau băuturi, cum ar fi piureuri, în primele zile după operație. Aspirația ar putea întrerupe procesul de vindecare.
 • Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 11
  2
  Bea multă apă Este important să vă asigurați că beți multă apă după intervenția chirurgicală. Acest lucru vă va menține gura umedă și vă va ajuta să evitați priza și infecția uscată.
 • Evitați să consumați băuturi carbogazoase și să conțină cafeină în prima zi.
 • Nu beți alcool timp de cel puțin o săptămână după operație.
 • Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 12
  3
  Evitați băuturile calde. Băuturile calde, cum ar fi ceaiul, cafeaua sau cacao, pot înlocui cheagurile de sânge care se formează în priza dentară goală în care se afla dintele de înțelepciune. Aceste cheaguri de sânge sunt necesare pentru procesul de vindecare.
 • Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 13
  4
  Mananca alimente moi sau lichide. Nu mâncați nimic care poate fi prins în prizele dentare goale sau opriți coagularea. Dacă trebuie să mestecați mâncarea, folosiți ceilalți dinți. Acest lucru va reduce la minimum cantitatea de alimente care ar putea fi prinsă și poate provoca o infecție.
 • În prima zi după operație, consumați alimente precum iaurt și mere. Aceste alimente nu vă vor irita gura sau nu vă vor prinde în dinți, ceea ce ar putea provoca o infecție. Ovăzul moale sau crema de grâu sunt alte opțiuni bune.
 • Evitați să mestecați alimente dure, gingii, crocante, foarte fierbinți sau picante, deoarece ele pot irita zona chirurgicală sau se pot lipi între dinți, ceea ce ar putea favoriza dezvoltarea unei infecții.
 • În prima săptămână după operație, clătiți cu o soluție salină caldă după fiecare masă.
 • Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților în înțelepciune Pasul 14
  5
  Evitați tutunul Dacă fumați sau mestecați tutun, evitați să faceți acest lucru cât mai mult timp posibil. În acest fel, vă veți asigura că vă recuperați pe deplin și la timp. De asemenea, păstrați infecția și inflamația la loc.
 • Consumul de tutun după o intervenție chirurgicală orală poate întârzia vindecarea și poate crește riscul de complicații cum ar fi infecția.
 • Dacă fumați, așteptați până când au trecut 72 de ore pentru a face acest lucru.
 • Dacă mestecați tutun, nu o faceți timp de cel puțin o săptămână.
 • Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților în înțelepciune Pasul 15
  6
  Luați medicamente pentru a ușura durerea. Este normal să simțiți durere câteva zile după îndepărtarea dinților înțelepciunii. Luați medicamente pentru dureri de tip over-the-counter sau medicamente pentru dureri de prescripție pentru a ajuta la ameliorarea durerii și inflamației.
 • Luați AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) cum ar fi ibuprofenul sau naproxenul. Aceste medicamente vor ajuta la ameliorarea o parte din inflamația asociată intervenției chirurgicale. Puteți utiliza și acetaminofen, deși acest medicament nu controlează inflamația.
 • Dacă nu vă simțiți ușurat luând medicamente pe bază de durere, medicul poate prescrie și alții.
 • Imaginea intitulată Curățați dinții după îndepărtarea dinților de înțelepciune Pasul 16
  7
  Utilizați un pachet de gheață pentru inflamație și durere. Poate că aveți câteva umflături câteva zile după operație. Această senzație este normală și prin aplicarea unui pachet de gheață pe obraji veți contribui la reducerea inflamației, inclusiv a inflamației în jurul dinților.
 • În general, inflamația dispare după 2 până la 3 zile.
 • Trebuie să vă relaxați și să vă evitați activitățile intense sau să faceți exerciții până la dispariția inflamației.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să slăbiți un dinteCum să slăbiți un dinte
  Cum de a scuti durerea dinteluiCum de a scuti durerea dintelui
  Cum să remediați pierderea unei coroane dentareCum să remediați pierderea unei coroane dentare
  Cum de a calma durerea dintelui înțelepciuniiCum de a calma durerea dintelui înțelepciunii
  Cum să vă periați dinții cu o perforare a limbiiCum să vă periați dinții cu o perforare a limbii
  Cum să aveți grijă de o incizie a chirurgiei tiroidieneCum să aveți grijă de o incizie a chirurgiei tiroidiene
  Cum să opriți sângerarea după ce ați tras un dinteCum să opriți sângerarea după ce ați tras un dinte
  Cum se face distincția între un dinte erupt de înțelepciune și un dinte de înțelepciune afectatCum se face distincția între un dinte erupt de înțelepciune și un dinte de înțelepciune afectat
  Cum să eliminați durerea de dințiCum să eliminați durerea de dinți
  Cum de a întări smalțul dințilorCum de a întări smalțul dinților
  » » Cum să vă curățați dinții după îndepărtarea unui dinte de înțelepciune

  © 2011—2020 ertare.com