Cum să vă curățați nările (nările)

Nasul este propriul sistem de tratare a aerului, care este conceput pentru a vă proteja plămânii împotriva particulelor mici. Pentru aceasta, filtrează aerul și adaugă umezeală în tractul respirator, astfel încât să nu se usuce. Pentru ca acest sistem de filtrare să funcționeze, mucusul produs în nas vă cere un echilibru între vâscozitate și fluiditate. Dacă vă prezentăm o alergie, o răceală sau o acumulare de murdărie și resturi, nasul poate deveni congestionate sau blocate, ceea ce poate provoca dificultăți de respirație, prin nas în mod corespunzător. Aveți posibilitatea să utilizați un aerosol sau o clătire nazală pentru a vă curăța nările în mod eficient, asigurându-vă astfel că nasul rămâne clar și are performanțele așa cum ar trebui.

pași

Metoda 1
Utilizați o clătire nazală

Imaginea intitulată Curățați Nostrilii dvs. Pasul 1
1
Achiziționați un kit de clătire nazal care conține o soluție salină sau preparați-vă. Aceste clătiri sunt adecvate pentru ameliorarea simptomelor nazale dacă aveți probleme cronice nazale sau probleme sinusale. Dacă utilizați o soluție salină pentru a spăla interiorul nasului, acest lucru va ușura umflarea, îmbunătățirea fluxului de aer și deschiderea pasajele nazale. De asemenea, acest lucru va elimina mucusul din nas și va fi util pentru a diminua orice congestie. Căutați kituri de clătire nazală la farmacia locală sau faceți o soluție salină proprie cu produse de casă.
 • Puteți produce propria soluție salină de amestec 940 ml (1 quart) de apă distilată, 1 linguriță de sare Kosher si ½ lingurita bicarbonat de sodiu într-un borcan de sticlă curată. Beat soluția și depozitați la temperatura camerei. Schimbați soluția cu apă dulce, sare și bicarbonat de sodiu după o săptămână.
 • Nu folosiți apă de la robinet. Dacă nu aveți apă distilată, puteți steriliza apa de la robinet prin fierberea ei timp de cel puțin un minut și apoi lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. Acest lucru va elimina contaminanții nocivi.
 • Imagine cu titlul Curățați-vă Nostrilii Pasul 2
  2
  Utilizați o seringă de pere sau un rhinocor. Puteți să vă clătiți nasul cu soluție salină mai eficient dacă folosiți o seringă de pere sau un rhinocer, care este un ceainic care are o gură lungă pentru nas. Puteți obține seringi de pere și rhinocorn la farmacia locală.
 • Spălați-vă bine mâinile înainte de a efectua o clătire nazală, evitând astfel răspândirea bacteriilor și germenilor. Apoi, umpleți seringa sau rinocorniul cu soluția salină.
 • Imaginea intitulată Curățați Nostrilii dvs. Pasul 3
  3
  Stați lângă chiuvetă sau peste cadă. Dacă aveți de gând să utilizați o clătire nazală, va trebui să stați într-o zonă în care puteți colecta toată apa sau mucus care cade din nas sau seringă.
 • Așezați seringa în nara stângă și aplicați cu atenție amestecul. Îndreptați jetul spre spatele capului, nu spre partea de sus. Când aplicați amestecul, nu inhalați prin nas. Seringa de pere trebuie să introducă soluția în nas fără să inhalezi.
 • Dacă intenționați să utilizați un rhinocorn, plasați gura în nara stângă și înclinați-o în sus, astfel încât soluția să intre în nas. Dacă soluția nu părăsește rinocorniul, ridicați-o astfel încât să fie puțin mai mare decât capul, dar nu întoarceți capul peste umăr. Încercați să vă păstrați fruntea deasupra bărbie.
 • Imaginea intitulată Curățați Nostrilii dvs. Pasul 4
  4
  Înclinați-vă capul înainte, cu bărbia îndreptată spre piept. Acest lucru va determina excesul de soluție să iasă din nas și în chiuvetă sau cada de baie. Puteți să țineți o cârpă sub bărbie pentru a colecta soluția excesivă. Dacă soluția intră în gură, nu o înghițiți. Trebuie să-l scuipi în chiuvetă sau în cadă.
 • După curățarea nării stângi, ar trebui să vă întoarceți capul astfel încât să îndrepte în direcția chiuvetei sau cadă. În această poziție, expirați forțat prin ambele gropi. Acest lucru va fi util pentru a elimina orice exces de mucus sau apă, dar puteți, de asemenea, să le curățați cu o batistă. Cu toate acestea, nu strângeți o groapă în timp ce-l sufli pe celălalt, deoarece aceasta poate exercita o presiune asupra canalului dvs. intern.
 • Din nou efectuați același proces în nara dreaptă, folosind seringa de pere sau rinocorniul cu soluția salină.
 • Imaginea intitulată Curățați noile dvs. nopți Pasul 5
  5
  Alternați gropile de mai multe ori, până când utilizați întreaga soluție. Când folosiți clătirea nasului de câteva ori, este posibil să observați o senzație ușoară de arsură în nas. Aceasta este o reacție obișnuită la sarea care conține soluția și va deveni mai puțin vizibilă atunci când utilizați clătirea nazală din nou.
 • Dacă soluția încă provoacă iritații în nas, probabil nu este destul de sărată sau are prea mult sare. Gustați soluția salină pentru a vedea dacă are mult sau puțin sare - adică dacă simțiți că este prea mult sau prea puțin sărată. Modificați soluția pentru a simți sarea, dar fără să știi prea sărată.
 • Dacă suferiți de o durere de cap după ce ați utilizat o clătire nazală, este posibil ca fruntea să fie mai mică decât bărbia, ceea ce ar face ca o parte din apă să vă fie în sinusul frontal. După un timp, apa ar trebui să iasă singură.
 • Imaginea intitulată Curățați noile dvs. născuți Pasul 6
  6
  Efectuați clătirea nazală o dată pe zi, dimineața sau noaptea. Ridicați doza de două ori pe zi dacă simptomele se agravează sau dacă aveți o infecție gravă.
 • Copilul dumneavoastră poate avea probleme cu utilizarea unei clătiri nazale. Oferiți-vă ajutorul atunci când utilizați clătirea nazală și asigurați-vă că nu vă culcați atunci când faceți. Clătirea nazală este cea mai eficientă dacă este utilizată în timpul ședinței sau în picioare.
 • Metoda 2
  Utilizați un spray nazal  Imaginea intitulată Curățați Nostrilii Pasul 7
  1
  Căutați un spray nazal peste tot la farmacia dvs. locală. Spray-ul nazal poate ajuta la ameliorarea simptomelor dumneavoastră dacă aveți dificultăți cu congestie, mâncărimi sau secreții nazale abundente din cauza rinitei alergice sau de alergii la polen, mucegai, praf sau animale de companie. Nu trebuie să tratați simptomele unei răceli sau a unei gripă cu un spray nazal, deoarece aceasta va oferi doar o ușurare temporară. Dacă suferiți de probleme nazale din cauza gripei sau a unei răceli, mergeți la un medic pentru a recomanda alte medicamente mai eficiente.
  • Cel mai frecvent tip de spray nazal excesiv este fluticazona, care aparține unei categorii de medicamente numite corticosteroizi. Corticosteroizii atenuează problemele nazale - pentru care acestea împiedică eliberarea de substanțe naturale care pot genera simptome de alergie. Acestea ar trebui consumate numai pentru a trata alergiile cronice.
  • Puteți utiliza, de asemenea, un spray nazal care conține xilitol, apă purificată, sare și extract de semințe de grapefruit. Acest tip de spray nazal nu are efecte secundare și nu conține medicamente. De asemenea, este sigur pentru persoanele de orice vârstă.
 • Imaginea intitulată Curățați noile dvs. născuți Pasul 8
  2
  Utilizați doza sugerată pe eticheta sprayului nazal. Dacă sunteți adult și intenționați să utilizați sprayul nazal, veți începe să utilizați o doză mare și apoi reduceți-l, pe măsură ce ușurați simptomele. Acest obicei constă dintr-un spray în fiecare nară, o dată pe zi, sau prin pulverizare în fiecare nară, de două ori pe zi (una dimineața și una seara), în cazul în care medicul sugerează o doză mai mare pentru simptomele. Dacă urmează să administrați spray-ul nazal unui copil, începeți tratamentul cu o doză mică și apoi ridicați-l dacă simptomele nu se îmbunătățesc.
 • Respectați întotdeauna instrucțiunile pentru doza indicată pe eticheta sprayului nazal și adresați-vă farmacistului să explice orice indicație pe care nu o înțelegeți. Nu utilizați niciodată mai mult sau mai puțin decât cantitatea indicată pe ambalaj sau recomandată de farmacist. Dacă pierdeți o doză, nu consumați de două ori mai mult. În schimb, așteptați până în ziua următoare și continuați să consumați doza indicată pentru această zi.
 • Copiii cu vârsta sub patru ani nu trebuie să utilizeze un spray nazal. Copiii cu vârsta sub 12 ani ar trebui să aibă ajutorul unui adult care să utilizeze spray-ul nazal.
 • Folosiți doar spray-ul nazal pe nas. Nu-l aplicați la ochi sau la gură. De asemenea, niciodată nu împărțiți un spray nazal cu o altă persoană, deoarece acest lucru ar putea răspândi germeni și bacterii.
 • Imaginea intitulată Curățați noile dvs. nopți Pasul 9
  3
  Înainte de a utiliza spray-ul nazal, spălați-vă bine mâinile. Agitați pulverizatorul înainte de fiecare utilizare. Apoi scoateți capacul de praf din spray. Dacă este prima dată când utilizați pulverizatorul, va trebui să pregătiți pulverizatorul, să-l utilizați într-un mod adecvat.
 • Țineți atomizatorul astfel încât degetul arătător și degetul mijlociu să mențină aplicatorul și degetul mare se află pe partea inferioară a sticlei. Nu aplicați aplicatorul în fața dumneavoastră.
 • Apăsați și eliberați pulverizatorul de șase ori. Dacă ați folosit pulverizatorul înainte, dar nu în ultima săptămână, apăsați-l și eliberați-l până emite o ceață fină.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă nobletele Pasul 10
  4
  Suflați-vă nas până când simțiți că gropile dvs. sunt clare. Este posibil să aveți dificultăți în a face acest lucru dacă nasul este foarte aglomerat. Faceți tot posibilul pentru a îndepărta mucusul din nas înainte de a utiliza pulverizatorul, deoarece acest lucru va asigura că spray-ul intră corect în acesta.
 • Imaginea intitulată Curățați noile dvs. născuți Pasul 11
  5
  Acoperiți o groapă cu degetul. Înclinați-vă capul înainte și puneți vârful aplicatorului în celălalt cap. Țineți flaconul drept, astfel încât pulverizatorul să elibereze sprayul în mod corespunzător. Trebuie să continuați să țineți aplicatorul între degetul arătător și degetul mijlociu.
 • Inspirați prin nas. Când inspirați, apăsați aplicatorul cu degetul arătător și degetul mijlociu pentru a elibera roua de pe nas.
 • După eliberarea rocii, expirați prin gură.
 • Dacă medicul v-a instruit să eliberați două spray-uri în fiecare nară, urmați acești pași din aceeași groapă din nou. Dacă aveți de gând să eliberați o rouă în fiecare groapă, urmați acești pași din nou în altă groapă.
 • Imaginea intitulată Curățați noile dvs. născuți Pasul 12
  6
  Luați o batistă curată și curățați aplicatorul. Este esențial ca aplicatorul să rămână curat, astfel încât să nu răspândiți germenii și bacteriile în nas atunci când utilizați sprayul. De asemenea, spray-ul nazal trebuie păstrat acoperit cu capacul de praf, împiedicând astfel introducerea particulelor mici.
 • Depozitați spray-ul nazal într-un loc uscat la temperatura camerei, nu în baie, deoarece aerul poate fi umed acolo. Dacă aplicatorul se înfundă, îl puteți înmuia în apă caldă și clătiți-l cu apă rece. Se usuca bine si se depoziteaza corespunzator. Nu utilizați știfturi sau obiecte ascuțite pentru a elimina blocajele, deoarece acest lucru poate provoca contaminarea nazalului.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă nobletele Pasul 13
  7
  Țineți minte posibilele efecte secundare ale spray-urilor nazale. Verificați întotdeauna lista ingredientelor furnizate pe eticheta spray-ului nazal. Discutați cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă credeți că ați putea fi alergic la fluticazonă sau la orice ingredient din spray. Dacă luați orice medicament antifungic sau steroid, trebuie să-i spuneți medicului sau farmacistului. Este posibil să fie necesară modificarea dozei sau monitorizarea pentru a determina dacă aerosolul generează efecte secundare. Trebuie să întrerupeți imediat utilizarea sprayului nazal și să consultați un medic dacă aveți oricare dintre următoarele reacții adverse:
 • dureri de cap, amețeli, greață, diaree sau vărsături -
 • uscarea, arsura, arsura sau iritarea nasului -
 • mucus cu sânge în nas, sângerări nazale sau secreții nazale groase -
 • probleme de vedere sau dureri severe in fata-
 • febră, frisoane, tuse, durere în gât sau alte semne de infecție -
 • urticarie, erupție cutanată sau mâncărime intense -
 • un zgomot fluierat în nasul tău -
 • umflarea feței, a gâtului, a buzelor, a ochilor, a limbii, a mâinilor, a picioarelor, a gleznelor sau a picioarelor inferioare -
 • răgușeală, respirație șuierătoare sau dificultăți de respirație sau înghițire.
 • Trebuie să mergeți la medic înainte de a utiliza un spray nazal, dacă ați operat pe nas nasterea lunii trecute sau dacă v-ați rănit nasul. De asemenea, dacă aveți leziuni ale nasului sau orice probleme oculare, trebuie să discutați cu medicul înainte de a lua orice medicament medicamentos.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înveți un copil să-i șterge nasulCum să înveți un copil să-i șterge nasul
  Cum sa-ti alegi nasul discretCum sa-ti alegi nasul discret
  Cum să diagnosticați problemele respiratorii la iepuriCum să diagnosticați problemele respiratorii la iepuri
  Cum de a diagnostica problemele respiratorii într-un buldogCum de a diagnostica problemele respiratorii într-un buldog
  Cum sa faci pisica sa respire mai usorCum sa faci pisica sa respire mai usor
  Cum să acționezi când sângele băiatului tău sângereazăCum să acționezi când sângele băiatului tău sângerează
  Cum să ameliorați durerea și iritarea nasului după un apel frecventCum să ameliorați durerea și iritarea nasului după un apel frecvent
  Cum să eliberați nasul congestionat al unui copil micCum să eliberați nasul congestionat al unui copil mic
  Cum se vindeca picura nazalCum se vindeca picura nazal
  Cum să vă decongestionați nasulCum să vă decongestionați nasul
  » » Cum să vă curățați nările (nările)

  © 2011—2020 ertare.com