Cum să vă curățați penisul

Iritarea, infecțiile și mirosurile neplăcute reprezintă doar câteva condiții de sănătate care pot apărea dacă nu vă mențineți obiceiuri de igienă bune în ceea ce privește penisul și sănătatea sexuală. Curățarea penisului după ce ați făcut sex poate, de asemenea, să reducă șansele de a obține o infecție cu transmitere sexuală (STI). Practicile de igienă sunt ușor diferite la bărbații cu penisuri netăiați împrejur și împrejur, dar ambele sunt în principiu similare. Aflați cum să vă curățați corect penisul vă poate ajuta să vă mențineți sănătatea și curățenia optimă.

pași

Metoda 1
Curățați un penis netăiat împrejur

Imaginea intitulată Curățați-vă penisul Pasul 1
1
Alegeți un săpun blând. Multe săpunuri conțin parfumuri care pot irita pielea sensibilă, iar altele conțin agenți de curățare care sunt prea puternici pentru a fi utilizați pe organele genitale. Pentru cele mai bune rezultate, alegeți un săpun ușor, fără parfum, destinat utilizării pe corp (cu alte cuvinte: nu utilizați săpun de mână).
 • Dacă aveți piele sensibilă, întrebați-vă medicul sau dermatologul despre alegerea unui săpun potrivit pentru dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă penisul Pasul 2
  2
  Faceți un duș sau o baie. Utilizați apă caldă în loc de apă fierbinte pentru a evita arsurile sau iritarea organelor genitale și a restului corpului Să vă spălați în mod normal, săpun cu săpunul moale, fără parfum pe care l-ați ales și spălați cu apă caldă.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă penisul Pasul 3
  3
  Spălați-vă penisul. Tăiați săpunul pe care l-ați ales între mâini și aplicați spuma testiculelor și corpului penisului. Cheia care trebuie amintită cu un penis netratat este spălarea sub preput.
 • Trageți ușor pe preputul dvs. cât mai mult posibil. Nu forțați preputul dincolo de punctul său natural, deoarece poate afecta penisul și poate provoca dezvoltarea țesutului cicatrician.
 • Aplicați săpun sub preput și clătiți bine până când nu există reziduuri acumulate.
 • Întoarceți prepuțul în poziția sa naturală.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă penisul Pasul 4
  4
  Păstrați-l curat Igiena personală este importantă, dar medicii avertizează că spălarea excesivă a penisului poate avea consecințe. Spălarea foarte frecventă, în special cu săpun sau gel de duș, poate provoca iritații și durere. De asemenea, ar trebui să vă uscați complet penisul după duș. Dacă utilizați talc sau pulbere corporală în testicule, rezistați nevoii de al aplica penisului. Dacă pulberea devine sub preput, poate provoca iritații și disconfort.
 • Dacă utilizați talc, poate doriți să utilizați în schimb o pulbere pe bază de amidon de porumb. Este posibil să existe o legătură între cancerul talc și cancerul ovarian la femei, deci dacă aveți sex vaginal cu o femeie și aveți pudră de talc pe penis, puteți pune în pericol.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă penisul Pasul 5
  5


  Țineți cont de îngrijirea preputului. Cu o îngrijire și o igienă adecvată, având un penis netratat nu prezintă probleme de sănătate semnificative - totuși, lipsa de curățenie sub preputul poate provoca o acumulare de uleiuri și resturi, numită "smegma". Alte probleme comune ale preputului includ:
 • Inflamația: de obicei, provocată de retragerea forțată și iritanții, cum ar fi săpunul dur și parfumat.
 • Infecție: Ca și postitis și balanită, infecțiile sunt de obicei cauzate de igiena slabă și acumularea de smegma.
 • Metoda 2
  Spălați un penis împrejur

  Imaginea intitulată Curățați-vă penisul Pasul 6
  1
  Utilizați un săpun blând. Chiar dacă nu aveți un prepuț, veți dori să vă asigurați că utilizați un săpun care nu vă irită penisul. Alegeți un săpun solid sau de corp care este neted și fără parfum.
  • Adresați-vă medicului sau dermatologului dvs. despre alegerea unui săpun care să nu vă irită pielea.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă penisul Pasul 7
  2
  Luați un duș Din nou, este important să alegeți o temperatură a apei care nu vă arde și nu vă irită pielea. Încercați să utilizați apă caldă (nu fierbinte) și săpun în tot corpul așa cum ați proceda în mod normal.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă penisul Pasul 8
  3
  Spălați-vă penisul. Rotiți săpunul pe care l-ați ales între mâini. Aplicați spuma la testicule, corpul penisului și sub glandă. Chiar și fără preput, este important să se spele sub capul penisului, deoarece se pot acumula bacterii, transpirații și resturi.
 • În absența preputului, tot ce trebuie să faceți este să vă penetrați penisul și să îl clătiți cu multă apă în duș sau în cadă.
 • Asigurați-vă că vă uscați complet penisul după duș sau baie. Fără preputul, este sigur din punct de vedere tehnic să se aplice pulberea de talc sau pulberea corporală, dar trebuie să fiți precaut pentru a preveni intrarea în talc a uretrei sau iritarea pielii.
 • sfaturi

  • Spălați-vă penisul și urinați cât mai curând posibil după ce ați făcut sex. Acest lucru vă poate ajuta să minimalizați riscul de infecție prin spălarea microbilor înainte de a putea infecta organismul.
  • Dacă nu puteți lua un duș zilnic din cauza unei călătorii, a unui program de lucru sau a unei preferințe personale, faceți o clipă pentru a vă curăța penisul cel puțin o dată pe zi, folosind un șervețel pentru bebeluș sau o cârpă caldă pentru a reduce acumularea de bacterii.
  • Dacă aveți un penis netratat, trageți preputul înapoi în timpul băii pentru a căuta semne de acumulare de smegma. Smegma este un lubrifiant natural pe care organismul îl produce pentru a vă menține penisul umed, dar poate arăta ca brânză dacă nu aveți obiceiuri de igienă bune. Dacă observați o acumulare de smegma sub preputul dvs., poate fi necesar să vă spălați mai des penisul.

  avertismente

  • Nu curățați interiorul preputului la copii mici care nu sunt circumciși. În multe cazuri, prepuțul poate să nu fie complet retras ca urmare a rămânului atașat la capul penisului. Retragerea preputului pentru a curăța penisul ar putea provoca durere copilului și ar putea afecta zona respectivă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă exfoliați pieleaCum să vă exfoliați pielea
  Cum sa faci creme de curatare pentru aromoterapia pieliiCum sa faci creme de curatare pentru aromoterapia pielii
  Cum sa faci mirosul vaginului bunCum sa faci mirosul vaginului bun
  Cum sa faci un piercing in penisCum sa faci un piercing in penis
  Cum să obțineți o curățare vaginalăCum să obțineți o curățare vaginală
  Cum să alegi și să folosești o ceașcă protectoare pentru a practica sportCum să alegi și să folosești o ceașcă protectoare pentru a practica sport
  Cum se determină sexul unui cobaiCum se determină sexul unui cobai
  Cum sa cureti preputul unui calCum sa cureti preputul unui cal
  Cum de a mări dimensiunea penisului cu ierburiCum de a mări dimensiunea penisului cu ierburi
  Cum să aveți grijă de sănătatea vaginalăCum să aveți grijă de sănătatea vaginală
  » » Cum să vă curățați penisul

  © 2011—2020 ertare.com