Cum să vă curățați profund dinții

Curățirea profundă, cunoscută și sub denumirea de măcinare și rănirea rădăcinilor, permite stomatologului să îndepărteze tartrul care se acumulează sub linia gingiilor dinților. Această procedură ajută la tratarea pungilor care se formează în gingii boala parodontală

. Medicul dentist trebuie să efectueze această procedură. Discutați mai întâi cu medicul dentist cu privire la opțiunile și riscurile. În timpul acestei proceduri, medicul dentist va îndepărta toate tartrul prin răzuirea și netezirea rădăcinilor dinților. Ulterior, aveți grijă de gingii pentru a preveni orice infecție.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă pentru programare

Imaginea intitulată Stop Gumele deranjante Pasul 9
1
Programați o întâlnire cu medicul dentist. În general, se recomandă curățarea profundă după diagnosticarea parodontitei. Programați o întâlnire cu medicul dentist pentru curățarea profundă. Este posibil să faceți acest lucru imediat după diagnostic, pentru a preveni apariția unor pungi mai adânci în gingii.
 • Dacă sunteți diagnosticat cu parodontită severă, medicul dentist vă poate îndruma către un parodontist pentru curățarea profundă. Acesta este un dentist care se specializează în bolile gingiilor.
 • Imagine intitulată Stop Gumele cu rușine Pasul 11
  2
  Discutați cu un medic dentist despre tratamentul cu laser. În unele cazuri, dentistul poate elimina tartrul folosind tehnici noi cu laser. Acestea sunt mai puțin dureroase și produc mai puțin sângerări și inflamații după procedură. Dacă medicul dentist are acces la această tehnologie, întrebați-l dacă tratamentul cu laser poate fi o opțiune bună pentru dumneavoastră.
 • Imagine cu denumirea Gain Weight Greyly Pasul 1
  3
  Dați stomatologului dvs. istoricul medical. Unele tulburări pot crește riscul unei infecții după curățarea profundă. Spuneți medicului dentist despre istoricul medical, inclusiv orice istoric familial de boală a gingiilor. Dacă medicul dentist știe că aveți un risc mai mare, puteți prescrie un antibiotic pentru a preveni infecția. Asigurați-vă că ați spus dacă aveți oricare dintre următoarele afecțiuni:
 • orice problemă a inimii care vă pune la risc pentru endocardită (cum ar fi HIV, valvule cardiace deteriorate sau defecte cardiace congenitale)
 • orice boală sau problemă care afectează sistemul imunitar
 • operația recentă
 • implanturi (cum ar fi șold sau supapa artificială)
 • istoria fumatului
 • Partea 2
  Trimiteți-vă la procedură

  Imaginea intitulată Stop Gumele deranjante Pasul 10
  1
  Determinați dacă este necesară o curățare profundă. Înainte de a începe, medicul dentist trebuie să verifice care părți ale gurii dvs. au nevoie de o curățare profundă. Pentru unii oameni, numai o parte din gură poate fi afectată și este posibil ca acestea să nu necesite procedura în alte domenii. Alți oameni pot afecta întreaga lor gură. Acestea din urmă vor avea nevoie de scalare completă și plantare rădăcină.
 • Imaginea intitulată Stop Gumele deranjante Pasul 13
  2
  Întrebați despre anestezice. În cele mai multe cazuri, un anestezic local va fi aplicat pe gingiile dvs. pentru ai amortiza în timpul procedurii. Cel mai comun tip de anestezic va fi injectat în gingiile tale. Acest lucru vă va smulge gingiile, limba și buzele. Alternativ, dentistul poate folosi un gel. Acest lucru vă va amorti gingiile.
 • Dacă gura ta este amorțită, nu ar trebui să mănânci până când trece amorteala, ca să te muști accidental.
 • Deși este de obicei recomandată o anestezie, nu aveți nevoie de ea. Dacă vă simțiți incomod cu utilizarea anestezicelor, puteți întreba medicul dentist dacă puteți să le faceți fără ele.
 • Imaginea intitulată Stop Gumele de sângerare Pasul 12
  3
  Permiteți dentistului să facă răzuirea. Prima parte a curățării profunde este răzuirea. Medicul dentist vă va cere să vă deschideți cât mai mult gura. Folosind un instrument în formă de cârlig, dentistul va răzuit tartrul care este sub linia gingiilor. Unii dentiști pot utiliza un dispozitiv cu ultrasunete care va elimina tartrul într-un mod similar. Ambele instrumente funcționează în jurul dintelui din linia gingiilor.


 • Imaginea intitulată Stop Gumele deranjante Pasul 12
  4
  Trimiteți la o plantare rădăcină. Rănirea rădăcinilor este a doua parte a curățării profunde. În timpul îndrepțirii, gingiile din jurul dinților sunt netezite cu o unealtă care reduce buzunarele care se pot forma între gingii și dinți.
 • Partea 3
  Ai grijă de gingii tale

  Imaginea intitulată Stop Gumele Mai Multe Pasul 3
  1
  Controlează sângerarea Dacă gingiile sunt sensibile sau dacă aveți sângerări, le puteți trata prin clătirea gurii cu apă caldă sărată. Apăsarea unei bucăți de tifon sau a unei pungi de ceai umed pe locul de sângerare poate reduce sau opri acest lucru.
  • Sângerarea se va opri, de obicei, după o zi sau două, deși unele sensibilități și dureri pot dura până la o săptămână. Sunați dentistul dacă observați sângerare după două zile.
 • Imaginea intitulată Cresterea greutății când se face dializă Pasul 13
  2
  Luați medicamentul Medicul dentist poate prescrie o pastilă pentru a preveni infecția și pentru a reduce durerea, sau vă poate oferi o clătire specială prescrisă. Indiferent de tratamentul pe care îl oferiți, urmați instrucțiunile cu atenție pentru al utiliza.
 • Uneori, în loc să prescrie o pastilă, dentistul va introduce medicamentul direct în gingii. Dacă faceți acest lucru, evitați să mănânceți timp de doisprezece ore după procedură și nu faceți ațe pentru o săptămână. De asemenea, este posibil să evitați alimentele grele, chewy sau lipicioase.
 • Imaginea intitulată Obțineți dinții mai albi la domiciliu Pasul 22
  3
  Întoarce-te pentru o verificare. La numire, medicul dentist vă va cere să programați o nouă întâlnire pentru a vă putea urmări îngrijirea gingiilor. De asemenea, se va măsura gradul de adâncime al pungilor de gumă pentru a continua curățarea profundă. Dacă pungile s-au mărit, poate fi necesar să luați o decizie mai drastică, cum ar fi chirurgia parodontală.
 • Această a doua vizită poate fi efectuată în câteva săptămâni sau luni după această procedură.
 • Imaginea intitulă Consolidarea dinților și a gumei Pasul 2
  4
  Practicați o bună igienă orală. Bună igienă a gurii Acestea pot preveni deteriorarea bolii gingiilor și pot reduce problemele pe care le aveți în viitor. Periați dinții de două ori pe zi și atacați cel puțin o dată pe zi.
 • Nu mai fuma De asemenea, poate ajuta la reducerea problemelor gingiilor.
 • Trebuie să vizitați medicul dentist cel puțin o dată sau de două ori pe an pentru curățare și verificări. Medicul dentist poate continua să verifice adâncimea sacilor pentru a se asigura că boala nu progresează.
 • sfaturi

  • Puteți efectua în siguranță orice formă de îngrijire medicală orală în timpul sarcinii.
  • Respectați întotdeauna recomandările medicului dentist pentru o îngrijire ulterioară adecvată.

  avertismente

  • Dacă nu respectați instrucțiunile pentru îngrijirea ulterioară a dentistului, parodontita se poate înrăutăți.
  • În timpul curățării profunde, bacteriile dintelui pot intra în sânge. În cazul persoanelor sănătoase, acest lucru nu reprezintă un risc - totuși, pentru persoanele cu alte tulburări de sănătate, acest lucru poate provoca o infecție.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ușurați gingiile roșii și inflamateCum să ușurați gingiile roșii și inflamate
  Cum să fixați dinții colorați cu nicotinăCum să fixați dinții colorați cu nicotină
  Cum să vă albiți dinții atunci când aveți breteleCum să vă albiți dinții atunci când aveți bretele
  Cum să vindeci o infecție dentarăCum să vindeci o infecție dentară
  Cum se detectează boala gingiilorCum se detectează boala gingiilor
  Cum să opriți mâncărimea gingiilorCum să opriți mâncărimea gingiilor
  Cum să oprești sângerarea gingiilor, gingivită, parodontităCum să oprești sângerarea gingiilor, gingivită, parodontită
  Cum să alegi un dentistCum să alegi un dentist
  Cum de a găsi un bun dentistCum de a găsi un bun dentist
  Cum să stimulați creșterea gumelorCum să stimulați creșterea gumelor
  » » Cum să vă curățați profund dinții

  © 2011—2020 ertare.com