Cum să cureți urechile profund

În cele mai multe cazuri, cel mai bun mod de a păstra interiorul urechilor curat este să nu-l atingeți. Un mic cerumen este, de fapt, bun! Cu toate acestea, dacă aveți prea mult cerumen acumularea, există câteva metode, care de obicei sunt sigure pentru curățare, cum ar fi eliminarea cerumen din afara urechi și de a introduce un lichid în condiții de siguranță în interior, puteți încerca acasă. În caz contrar, solicitați ajutorul unui medic.

pași

Metoda 1
Luați o abordare prudentă

Imagine intitulată Ridicarea ceara pentru urechi Pasul 1
1
Asigurați-vă că nu aveți o infecție. Curățarea urechilor în timp ce aveți o infecție poate fi destul de dureroasă și nu este o idee bună. Luați în considerare o infecție dacă aveți simptome precum dureri de urechi, descărcare mirositoare sau sunete în urechi. Dacă bănuiți că aveți o infecție, consultați un medic înainte de a încerca orice metodă de a vă curăța urechile pe cont propriu.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați-o pe o ureche Ache Step 13
  2
  Nu atingeți canalul urechii. Pentru majoritatea oamenilor, aceasta este într-adevăr ceea ce trebuie să facă. Nu turnați sau lipiți nimic în ureche și nu încercați să zgâriați nimic. Urechea umană este concepută pentru a fi curățată singură, iar cerumenul curge spre exterior pentru a facilita acest proces. Prin urmare, în aproape toate cazurile, nu există niciun motiv pentru a manipula acea zonă.
 • Cerumen lubretează, hidratează și oferă o anumită protecție componentelor delicate ale canalului urechii. De asemenea, are proprietăți antibacteriene și, desigur, elimină lucruri neplăcute din canalul urechii.
 • Pielea și părul canalului urechii ajută la îndepărtarea ceară de ureche de la ureche. În plus, mestecarea și alte mișcări ale maxilarului ajută la împingerea cerumenului spre exterior.
 • Imaginea intitulată Ridicarea ceara urechii Pasul 24
  3
  Nu utilizați tampoane de bumbac. Tampoanele din bumbac (cunoscute și sub numele de "tampoane de bumbac") sunt excelente pentru curățarea multor lucruri mici, cu excepția urechilor. Folosind un tampon de bumbac (sau un colț de șervețel laminat) pentru a curăța urechile, probabil, doar împingeți ceara de ceară mai adânc în timpan.
 • Ce este mai rău, datorită stratului subțire și a componentelor sensibile din ureche, poate provoca cu ușurință perforări sau alte deteriorări.
 • Cele mai multe cazuri de dopuri de cerumen sunt cauzate de metode de curățare necorespunzătoare care împing cerumul în timpan.
 • Imagine cu titlul Soothe a Ear Ache Pasul 4
  4
  Curățați exteriorul urechii. Dacă doriți să scăpați de ceară, așteptați până când iese din canalul urechii. Apoi, curățați-o și curățați restul urechii cu o cârpă moale umedă sau o minge de bumbac. Puteți chiar utiliza tampoane (pe care le-ați oprit utilizați) pentru a ajunge la fiecare colț și craniu din exteriorul urechii.
 • Practic, vă faceți griji cu privire la curățarea părților urechii pe care le puteți vedea în oglindă.
 • Imagine cu titlul Soothe a Ear Ache Pasul 10
  5
  Recunoașteți semnele de obstrucție. Earwax apare aproape întotdeauna din cauza obiceiurilor umane, cum ar fi inserarea frecventă a obiectelor străine (cum ar fi tampoane, aparate auditive, căști, dopuri pentru urechi sau stetoscoape) urechi. Dacă aveți un dop de ceară, veți utiliza, cel mai probabil, termeni precum "înfundat", "înfundat" sau "aglomerat" pentru a descrie senzația în ureche.
 • Acumularea de ceară de urechi în timpan poate provoca, de asemenea, surzenie sau chiar pierderea progresivă a auzului. Alte simptome uzuale ale urechii includ dureri de urechi, sunete în urechi, mâncărime în canalul urechii, descărcare de gestiune care ar putea mirosi rău și apariția tusei.
 • Imaginea intitulată Prevenirea pierderii auzului Pasul 4
  6
  Vizitați un medic pentru a elimina ceara de urechi. În cele mai multe cazuri, medicul va folosi o combinație de irigare și îndepărtarea manuală pentru a scoate fișa pentru ceară. Orice durere vă simțiți ar trebui să fie minimă și probabil veți observa diferența (și, eventual, o îmbunătățire a auzului) aproape imediat.
 • Multe dintre simptomele de ceară pot indica, de asemenea, infecții ale urechii sau alte afecțiuni grave pe care medicul le poate diagnostica și trata.
 • Metoda 2
  Goliți acumularea de ceară umedă la domiciliu

  Imagine intitulată Ridicarea ceara pentru urechi Pas 25
  1
  Evitați utilizarea lumanarilor pentru urechi. Lumanari pentru urechi sunt tuburi goale de hârtie căptușite cu ceară. Se presupune că, atunci când un capăt este aprins și celălalt este pus în ureche, lumanarea va extrage cerumenul printr-un efect de vid. Dacă toate acestea sună puțin nebunește sau puțin probabil, puteți fi siguri că știința este de acord cu voi.
  • Pe scurt, nu există dovezi corecte că aceste lumânări funcționează cel puțin - dimpotrivă, există dovezi că pot provoca arsuri, arsură și timpanele perforate.


 • Imaginea intitulată Eliminați un autocolant din oțel inoxidabil Pasul 3
  2
  Alegeți un lichid care să poată fi pus în siguranță în urechi. Dacă doriți să eliberați și să evacuați excesul de cerumen pe cont propriu atunci când introduceți un lichid, optați pentru o opțiune sigură, cum ar fi apa sărată, uleiul pentru copii sau (mai ales) uleiul mineral. Soluțiile comerciale de curățare cu ceară sunt de asemenea disponibile pentru cumpărare.
 • Alte metode pe care le puteți găsi online pentru a vă curăța urechile pe cont propriu pot duce la riscuri inutile. De exemplu, turnarea peroxidului de hidrogen în ureche poate provoca iritații severe sau chiar mai multe vătămări dacă aveți un timpan perforat.
 • Adresați-vă medicului dumneavoastră cu privire la utilizarea unei soluții diluate de peroxid de hidrogen. Aceasta poate fi o opțiune excelentă de a slăbi și de a scurge excesul de ceară dacă medicul vă spune că este sigur să încercați.
 • Imaginea intitulată Beer Beer Utilizând metoda tuturor cerealelor Pasul 5
  3
  Începeți mai întâi orice lichid pe care îl veți folosi în ureche la temperatura corpului. Dacă intenționați să utilizați ulei mineral sau altă opțiune, încălziți lichidul la temperatura corpului înainte de a-l introduceți în ureche. Lichidele prea reci pot afecta funcționarea urechii interne, ceea ce poate duce la pierderea echilibrului, amețeli și greață. Lichidele prea calde pot provoca iritații sau chiar arsuri.
 • Imaginea intitulată Ridicarea ceara urechii Pasul 6
  4
  Puneți o cantitate mică de lichid în ureche cu picătură pentru a înmuia ceara de urechi. Adăugați câteva picături de ulei mineral la temperatura corpului (sau alt lichid sigur) în canalul urechii, utilizând fie un picurator de medicamente, fie o minge de bumbac umezită.
 • Mutați pe partea voastră, cu urechea acoperită.
 • În loc să încercați să forțați sau să eliminați excesul de ceară de ureche în sau în apropierea timpanului, este posibil să îl puteți înmuia și să-l ajutați să iasă. Procesul nu trebuie să provoace durere și poate fi chiar relaxant.
 • Imaginea intitulă Îndepărtați ceara pentru urechi Pasul 16
  5
  Așteptați, întoarceți-vă și repetați procedura în cealaltă ureche, dacă este necesar. Rămâneți în aceeași poziție timp de 10 până la 20 de minute, sau chiar puțin mai mult, dacă doriți. Apoi, întoarceți un prosop curat și lăsați lichidul slăbit și ceara să cadă.
 • Metoda 3
  Goliți ceară de ceară umedă pe cont propriu

  Imaginea intitulată Recunoașteți sindromul de alcool fetal Pasul 6
  1
  Fii foarte atent Dacă aveți o mufă de ceară care nu poate fi extrasă cu ulei mineral, puteți încerca să o reparați acasă. De obicei, acesta este modul în care medicii își fac treaba, dar au instrumente specializate și instruire. Nu vărsați cantități excesive de lichid în ureche sau aplicați prea multă presiune - în caz contrar, puteți deteriora timpanul.
 • Imaginea intitulată Ridicarea ceară a urechii Pasul 18
  2
  Se toarnă apă curată sau apă sărată într-o seringă de aspirație (cunoscută și ca "aspirator nazal"). Acesta este tipul de dispozitiv folosit pentru a curăța nasul bebelușului. Asigurați-vă că lichidul este la temperatura corpului.
 • Strângeți becul, puneți vârful în lichid și eliberați presiunea. Dispozitivul va absorbi lichidul.
 • Imaginea intitulată Prevenirea pierderii auzului Pasul 5
  3
  Se toarnă lichidul în ureche picătură cu picătură. Plasați becul chiar în interiorul marginii canalului urechii, dar niciodată în interior. Țineți capul în sus, dar ușor înclinat spre partea respectivă, astfel încât lichidul să se poată scurge.
 • Opriți imediat dacă simțiți durere. În schimb, consultați un medic.
 • Poate doriți să înmuiați și să slăbiți cerumenul cu ulei mineral înainte de a încerca această metodă.
 • avertismente

  • Nu utilizați niciodată ulei sau apă caldă pentru a curăța canalul urechii.
  • Programați o întâlnire cu un medic dacă bănuiți că aveți o infecție a urechii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă extindeți urechile fără durereCum să vă extindeți urechile fără durere
  Cum se curata urechile cu peroxidCum se curata urechile cu peroxid
  Cum se administrează un medicament pentru ureche unui câineCum se administrează un medicament pentru ureche unui câine
  Cum să vindeci infecțiile urechilor la câiniCum să vindeci infecțiile urechilor la câini
  Cum să cureți urechile câineluiCum să cureți urechile câinelui
  Cum să cureți urechile pisicilorCum să cureți urechile pisicilor
  Cum să vă curățați urechile de iepureCum să vă curățați urechile de iepure
  Cum de a scuti durerea urechiiCum de a scuti durerea urechii
  Cum să ușurați congestia în urecheCum să ușurați congestia în ureche
  Cum să dezinfectați dopurile pentru urechiCum să dezinfectați dopurile pentru urechi
  » » Cum să cureți urechile profund

  © 2011—2020 ertare.com