Cum să cureți ochii

Murdăria sau orice alt obiect străin în ochi poate provoca disconfort și te poate face să plângi. S-ar putea să vă simțiți durerea în ochi și vederea încețoșată. Dacă aveți ceva în interiorul ochiului, este important să cunoașteți cele mai bune și cele mai sigure modalități de a obține acest lucru - trebuie să știți și când să vizitați un specialist în domeniul sănătății pentru a obține mai mult ajutor.

pași

Partea 1
Curățați-vă ochii pe cont propriu

Imaginea intitulată Clear Eyes Pasul 1
1
Nu vă frecați ochii. Primul lucru pe care trebuie să-l țineți cont, dacă aveți murdărie sau altă substanță în ochi, este că nu trebuie să-l atingeți sau să-l fortificați cu mâinile. Acest lucru poate face mai dificil să îl eliminați și, de asemenea, crește riscul de infecție, deoarece puteți introduce mizerie și germeni din mâini în ochi.
 • Rețineți că, deși simțiți durere, mâncărime sau iritații în ochi, este foarte important să nu-l atingeți în acest moment.
 • Frecvent, iritarea persistă după îndepărtarea murdăriei sau a substanțelor străine.
 • Imaginea intitulată Clear Eyes Pasul 2
  2
  Spală-ți mâinile Înainte de curățarea ochiului (pe care o veți face atunci când îl spălați), este important să vă asigurați că aveți mâini curate. Deși nu vă atingeți direct ochiul cu mâinile, veți folosi mâinile pentru a lua apă pentru ao curăța, deci este important să le dezinfectați. Va fi suficient dacă le spălați cu săpun și apă.
 • Imaginea intitulată Clear Eyes Pasul 3
  3
  Scoateți lentilele de contact. Dacă purtați lentile de contact, este important să le scoateți înainte de spălarea ochiului. De asemenea, trebuie să le aruncați, deoarece nu veți mai folosi aceste lentile de contact.
 • Imaginea intitulată Clear Eyes Pasul 4
  4
  Începeți prin înclinarea cu fața în jos. Când vă pregătiți să vă spălați ochiul, trebuie să vă asigurați că aveți capul în jos, nu drept sau înclinat înapoi. În caz contrar, aveți riscul ca substanța să pătrundă mai mult în ochi, în loc să o scoateți prin clătire cu apă.
 • Cu capul în jos, începe să clipească de câteva ori. Clipește o mică lubrifiere naturală a canalelor lacrimogene care pot fi suficiente pentru ca obiectul să cadă (atâta timp cât încă aveți capul înclinat).
 • Imaginea intitulată Clear Eyes Pasul 5
  5
  Clătiți ochii cu apă. Presupunând că încă mai aveți obiectul străin în ochi, următorul pas este să cuplați ambele mâini sub robinetul chiuveta și să le umpleți cu apă caldă. Apoi, aruncați ochiul afectat în apă în mâinile dvs. și mențineți-l deschis. Doar lăsați-o să stea în apă și, sperăm, va fi suficient pentru a face obiectul să iasă.
 • Din nou, asigurați-vă că înclinați capul în jos tot timpul, astfel încât obiectul sau murdăria să iasă din ochi, mai degrabă decât să fie mai mult în el.


 • Imaginea intitulată Clear Eyes Pasul 6
  6
  Utilizați o anumită stație sau chiuvetă pentru a spăla ochii dacă aveți unul disponibil. Adesea, în locuri ca laboratoarele chimice, există o stație specifică pentru spălarea ochilor. "robinet" Este conceput pentru a trage apa direct în ochi, deci nu trebuie să vă folosiți mâinile pentru a bea apa. Acest lucru este mai eficient decât utilizarea unei chiuvete normale pentru a elimina murdăria sau resturile de la ochi, deci dacă aveți una disponibilă, este mai bine să o utilizați.
 • Imaginea intitulată Clear Eyes Pasul 7
  7
  Utilizați un tampon de bumbac sau o batistă. Dacă vă vedeți în oglindă și observați un obiect ciudat în cornee (partea transparentă a ochiului), puteți încerca să utilizați un tampon sau o batistă și o apăsați ușor pe partea afectată a ochiului. Adesea substanța străină se va lipi și o puteți îndepărta în acest fel. Cu toate acestea, este foarte important să nu faceți acest lucru dacă substanța străină se află pe iris (partea din ochi care are culoarea) sau pe elev.
 • Dacă obiectul se află pe iris sau pe elev și nu iese atunci când se clătește cu apă, este important să consultați imediat un medic profesionist pentru mai mult ajutor. Cel mai bun lucru ar fi dacă ați mers direct la camera de urgență.
 • Partea 2
  Căutați ajutorul unui profesionist în domeniul sănătății

  Imaginea intitulată Clear Eyes Pasul 8
  1
  Trebuie să știți când să consultați medicul. Dacă nu puteți elimina substanța străină din ochi, este foarte important să consultați imediat medicul (de obicei, ar trebui să mergeți la camera de urgență pentru a fi văzută imediat). Mai ales dacă aveți un obiect metalic în ochi sau orice alt obiect ascuțit care poate să fi străpuns suprafața ochiului, este foarte important să consultați medicul și să nu încercați să extrageți obiecte ascuțite pe cont propriu.
  • Medicii au echipament special, cu ajutorul căruia pot examina cu atenție ochiul și pot folosi instrumente specifice pentru a elimina orice obiect străin.
  • Asigurați-vă că nu încercați să utilizați niciunul "instrument" pe cont propriu, cum ar fi pensete, scobitori sau alte obiecte ascuțite pentru a extrage ceva din ochi, deoarece aveți riscul să-l răniți și mai mult.
 • Imaginea intitulată Clear Eyes Pasul 9
  2
  Trebuie să fiți conștienți de ceea ce vă puteți aștepta. Medicul va începe să vă examineze ochiul cu ceva numit a "lămpi cu fantă". Arată ca un microscop foarte mare și este folosit pentru a examina ochii și pentru a extinde vederea, astfel încât medicul să poată vedea mai bine și localiza obiecte mici sau resturi care pot fi prinse în ochi.
 • În timpul examinării cu lampa cu fantă, medicul va folosi o picătură pentru a aplica un colorant în ochi. Colorantul va schimba culoarea atunci când vine în contact cu un material străin care este în ochi, deci este un instrument foarte util pentru medici pentru a localiza zonele ochiului care au nevoie de tratament.
 • După identificarea locației substanței străine, medicul va folosi un instrument precis ascuțit care este conceput pentru a îndepărta obiectele din ochi. Poate părea intimidant, dar medicii sunt instruiți în mod special să îl folosească în siguranță.
 • Medicul va utiliza, de asemenea, câteva picături anestezice înainte de a scoate obiectul astfel încât ochiul afectat să nu simtă durere.
 • Imaginea intitulată Clear Eyes Pasul 10
  3
  Trebuie să știi când să te întorci pentru o vizită de examinare. După ce medicul a îndepărtat obiectul străin din ochi, ochiul se va vindeca și va începe să se simtă mai bine în câteva zile. În caz contrar, dacă aveți simptome de durere crescută, roșeață sau descărcare neobișnuită în ochi, nu ezitați să programați o întâlnire de examinare cu medicul.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați ochii roșii din fotografiile de pe iPhone, iPod și iPadCum să eliminați ochii roșii din fotografiile de pe iPhone, iPod și iPad
  Cum să atragă ochiiCum să atragă ochii
  Cum de a desena un ochi realistCum de a desena un ochi realist
  Cum să pretindem că aveți conjunctivităCum să pretindem că aveți conjunctivită
  Cum se aplică machiajul ochilor cu lentile de contactCum se aplică machiajul ochilor cu lentile de contact
  Cum să-ți faci ochii să privească mai departeCum să-ți faci ochii să privească mai departe
  Cum să oprești rupereaCum să oprești ruperea
  Cum să obțineți lentile de contact pentru a schimba culoarea ochilorCum să obțineți lentile de contact pentru a schimba culoarea ochilor
  Cum să ușurați mâncărimea și iritarea ochilorCum să ușurați mâncărimea și iritarea ochilor
  Cum de a vindeca conjunctivitaCum de a vindeca conjunctivita
  » » Cum să cureți ochii

  © 2011—2020 ertare.com