Cum să curețe gâtul

Dacă gâtul este înfundat cu mucus și flegm, există metode pe care le puteți folosi pentru a le curăța și pentru a face respirația, mâncarea și băutul mult mai ușor. Medicamentele, remediile de la domiciliu și anumite alimente și băuturi pot ameliora simptomele.

pași

Partea 1
Curățați gâtul

Imaginea intitulată Curățați gâtul Pasul 1
1
Utilizați clătiți gura. Folosind o apă de gură zilnic, puteți curăța partea din spate a gâtului și puteți preveni bacteriile care provoacă respirație urât mirositoare și o varietate de afecțiuni orale.
 • Gura de duș poate conține agenți antimicrobieni pentru a preveni bolile, fluorură pentru a reduce cariile dentare și neutralizatorii mirosurilor pentru a combate respirația urât mirositoare.
 • Unele gură de apă sunt pur cosmetice, ceea ce înseamnă că acestea elimină temporar respirația urâtă, dar nu au puterea mărcilor mai puternice de a lupta împotriva bacteriilor. Asigurați-vă că cumpărați o apă de gură care este terapeutică și este concepută pentru a curăța gura și gâtul, pe lângă eliminarea respirației urât mirositoare.
 • Clãtirile pentru gura vor veni cu instrucþiuni de utilizare. Majoritatea va cere să vă loviți cu lichidul timp de câteva secunde, înainte de a o scuipa în chiuvetă și de a vă clăti gura cu apă.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 2
  2
  Aveți grijă de amigdalele dvs. Amigoalele sunt mici colecții de țesut limfatic în partea din spate a gâtului, care sunt adesea cauza infecțiilor și respirației urât mirositoare. Unii oameni sunt îndepărtate chirurgical amigdalele pentru a preveni infectia-cu toate acestea, dacă aveți nevoie de ele mai pot grijă pentru a preveni acumularea de bacterii. Uneori, pietre amigdalelor (care sunt concrețiuni de particule alimentare și mucus) în cutele amigdalelor și cauzează respirația urât mirositoare se acumulează. De asemenea, ele vă pot face să vă simțiți greață sau dacă aveți nevoie să curățați în mod constant gâtul.
 • Dacă aveți pietre amigdale, este posibil să aveți nevoie să irigi în mod regulat amigdalele. Puteți cumpăra un sistem de irigare într-o farmacie. Sistemele de irigare pentru amigdalele funcționează în mod similar cu sistemele de irigare nazale sau de urechi. Ei folosesc o seringă din cauciuc pentru a pulveriza apă și un anumit tip de medicament pe spatele gâtului pentru a elimina deșeurile nedorite. Asigurați-vă că nu utilizați prea multă presiune sau forță, sau că vă puteți irita amigdalele sau puteți cauza sângerări.
 • Puteți cumpăra spray-uri pentru amigdalele de la majoritatea farmaciilor. Aceste spray-uri medicinale sunt folosite în partea din spate a gâtului pentru a curăța amigdalele și pentru a preveni cavitățile.
 • Dacă amigdalele cresc prea mult, administrarea de probiotice orale poate împiedica creșterea lor. Cu toate acestea, discutați cu un medic înainte de a încerca orice medicament nou.
 • Dacă nu puteți elimina singur pietrele amigdale sau dacă acestea reprezintă o problemă serioasă pentru dvs., vizitați un medic.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 3
  3
  Periați-vă limba Când vă spălați dinții în fiecare zi, asigurați-vă că aveți nevoie de câteva minute pentru a vă spăla din spate limba cu periuța de dinți. Această acțiune vă ajută să vă curățați gâtul și gura, precum și dinții. De asemenea, previne acumularea de bacterii care provoacă boală și respirație urâtă.
 • Partea 2
  Utilizați medicamente și remedii la domiciliu

  Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 4
  1
  Încercați peste medicamente contra. Cel mai rapid mod de a elimina flegma și alte substanțe nedorite în gât este prin medicamente contra, care pot fi achiziționate de la cele mai multe farmacii și supermarket-uri.
  • Medicamente fără prescripție medicală etichetate ca "expectorante" Acestea sunt concepute pentru a curăța mucusul și flegma din gât și din piept. Aceste medicamente includ mărci precum Mucinex sau medicamente generice, cum ar fi guaifenesinul.
  • Verificați întotdeauna efectele secundare ale oricăror medicamente noi pe care le luați. Mulți expectoranți cauzează somnolență și, uneori, etichetele de medicamente pot sfătui împotriva manipulării vehiculelor motorizate în timp ce le iau.
  • Ar trebui să consultați întotdeauna un medic atunci când a lua orice medicamente noi (chiar și peste tejghea) pentru a vă asigura că nu au bazat pe istoricul medical si orice medicamente pe care le luați probleme de azi.
  • Dacă medicamentele fără prescripție medicală nu vă ajută, vizitați un medic. Dacă medicul consideră că este necesar, puteți merge la un otolaringolog pentru a vă ajuta să găsiți un medicament prescris pentru a curăța gâtul.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 5
  2
  Utilizați o soluție salină pentru curățarea nărilor. Sare apă sau soluție salină poate curăța în mod eficient în gât pentru o perioadă scurtă de timp, prevenind curgerea nasului, reducerea congestiei si eliminarea mucusului din nas. Puteți să cumpărați soluție salină sterilă la o farmacie sau să faceți propriul dvs. amestec la domiciliu.
 • Se amestecă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și jumătate de linguriță de sare într-o ceașcă de apă distilată la temperatura camerei. Dacă trebuie să folosiți apă de la robinet, fierbeți-o înainte de a steriliza și apoi lăsați-o să se răcească.
 • Se dizolvă sifonul și sarea în apă.
 • Veți avea nevoie de un fel de seringă din cauciuc. Puteți utiliza o seringă otologică sau o seringă medicală fără ac. Pulverizați soluția pe nas și lăsați-o să iasă în spatele gâtului. Spit-o în chiuvetă.
 • Nu vă faceți griji dacă ați înghiți accidental o parte din soluție. Nu va face nimic pentru tine.
 • Această acțiune ar trebui să ajute la curățarea pasajelor nazale, ceea ce va reduce acumularea de flegm în gât. Repetați operația dacă simptomele persistă.
 • Asigurați-vă că țineți seringa sterilă spălându-o cu săpun și apă după ce ați utilizat-o. Înlocuiți soluția salină atât de des.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 6
  3
  Încercați un amestec de miere și lămâie. Mierea și lamaia au proprietăți antibacteriene care pot ajuta la ameliorarea gâtului și pot elimina flegma, mucusul și alte bacterii.
 • Combinați mierea și sucul de lămâie în mod egal și amestecați cu grijă.
 • Puteți lua o lingură de amestec pur, dar pentru mulți, gustul este prea dulce. În acest caz, adăugarea amestecului la ceai, cafea sau chiar o ceașcă de apă fierbinte îi poate ajuta să fie mai tolerabilă.
 • Nu dați miere copiilor sub 1 an. Poate conține spori de botulism care pot provoca infecții grave la copii.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 7
  4
  Utilizați ulei de eucalipt Uleiul de eucalipt poate fi aplicat în exterior pentru a ușura congestia, care poate înlătura gâtul.
 • Puteți cumpăra ulei de eucalipt în majoritatea farmaciilor, supermarketurilor și alimentelor. Amintiți-vă, este doar să se aplice pe piele și nu ar trebui să fie luate oral. Întotdeauna diluați uleiul de eucalipt într-un ulei de bază (cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de măsline sau uleiul de canola).
 • Puteți masati ușor uleiul de eucalipt pe piept și gât și lăsați-l timp de câteva ore pentru a ușura congestia. Această acțiune poate curăța gâtul.


 • Partea 3
  Mănâncă și bea pentru a curăța gâtul

  Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 8
  1
  Încercați ghimbirul și usturoiul. Ghimbirul brut și usturoiul pot fi foarte utile în curățarea congestiei și curățarea gâtului.
  • Ghimbirul și usturoiul au proprietăți antibacteriene care pot ajuta la eliminarea infecțiilor care duc la acumularea de flegm și mucus în gât. Flegmul în sine conține o varietate de bacterii pe care usturoiul le poate distruge.
  • Ar trebui să consumați ghimbirul brut și usturoiul pentru rezultate optime. Dacă gândul de a mestecat bucăți întregi de usturoi sau ghimbir te nemultumeste, le puteți pisa și luați-le cu apă, ca și cum ar fi o pastila.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 9
  2
  Bea ceai din plante. Sa demonstrat că ceaiul din plante elimină iritarea din gât cauzată de infecțiile care provoacă flegmie. Ceaiul verde, ceaiul de ghimbir, musetelul sau ceaiul de lamaie sunt optiuni bune. Încercați un soi care nu conține cafeină pentru a obține rezultate mai bune.
 • Ceaiul din plante poate dizolva mucusul în gât, ceea ce vă va decongestiona și vă va curăța gâtul.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 10
  3
  Mănâncă alimente picante Alimentele picante pot irita o durere în gât, deci utilizați această metodă cu prudență. Ideea este că alimentele picante slăbesc flegma și vă permit să o eliminați mai ușor atunci când tuseți și suflați nasul. Chili, piper, wasabi și hrean sunt alegeri bune. Cu toate acestea, dacă ați avut probleme (cum ar fi refluxul de acid) ca răspuns la alimentele picante în trecut, ar fi mai bine să încercați o metodă diferită.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 11
  4
  Evitați anumite alimente. Dacă gâtul este înfundat sau aglomerat, există anumite alimente pe care trebuie să le evitați, deoarece acestea pot face problema mai rău.
 • Produsele lactate, cum ar fi brânza, iaurtul și laptele, pot crește producția de mucus în organism. De asemenea, ar trebui să evitați alimentele cu conținut ridicat de sare și ulei.
 • Zaharul rafinat și alți îndulcitori artificiali pot irita gâtul și pot înrăutăți problema. Ar trebui să le evitați atunci când încercați să curățați gâtul.
 • Produsele din soia, cum ar fi laptele de tofu și de soia, pot, de asemenea, să crească producția de flegm. Prin urmare, nu trebuie să înlocuiți laptele și brânza cu alternative de soia atunci când încercați să curățați gâtul.
 • Partea 4
  Aveți grijă de gât

  Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 12
  1
  Beți multă apă. O hidratare corectă poate ajuta mucusul să rămână liber și să nu se blocheze atât de ușor în gât.
  • Încercați să beți 8 pahare de apă pe zi - totuși, dacă aveți frig, este posibil să aveți nevoie de puțin mai mult, deoarece veți produce mai mult mucus.
  • Apa menține gâtul lubrifiat, ceea ce reduce producția de flegm. Bea apă cu mese în loc de alte băuturi. De asemenea, aveți o sticlă de apă la îndemână în timp ce sunteți la serviciu sau când vă relaxați acasă și luați o gură periodică.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 13
  2
  Nu fumați Fumatul nu cauzează multe alte probleme de sănătate, ci provoacă, de asemenea, o mulțime de leziuni la nivelul gâtului. Nu numai că irită corzile vocale, dar utilizarea tutunului te face mai predispus la infecții, ceea ce duce la mai multe răceli și gripă și, prin urmare, mai mult mucus. Lăsați țigările în timp ce încercați să vă curățați gâtul și căutați planuri pe termen lung de a renunța la fumat.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gâtul Pasul 14
  3
  Beți alcool și băuturi răcoritoare cu moderatie. Dacă aveți flegm în gât, ar trebui să evitați alcoolul și sifonul.
 • Bauturile racoritoare, chiar apa carbogazoasa, pot irita gatul si pot crea flegma inutila.
 • Alcoolul nu numai că irită existența flegmului, ci și erodează sistemul imunitar, care poate prelungi frigul sau gripa. Aceasta înseamnă că curățarea gâtului va dura mai mult timp.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să mestecați cu gura închisăCum să mestecați cu gura închisă
  Cum să țineți respirația câinelui proaspătăCum să țineți respirația câinelui proaspătă
  Cum să vă ușurați dacă creierul dumneavoastră îngheațăCum să vă ușurați dacă creierul dumneavoastră îngheață
  Cum să controlați respirația urâtăCum să controlați respirația urâtă
  Cum să ai grijă de dințiCum să ai grijă de dinți
  Cum sa-i spui cuiva care are respiratie urat mirositoareCum sa-i spui cuiva care are respiratie urat mirositoare
  Cum să scapi de fumul de țigară din respirațieCum să scapi de fumul de țigară din respirație
  Cum să eliminați respirația alcoolicăCum să eliminați respirația alcoolică
  Cum să eliminați respirația urâtă provocată de ceapă și usturoiCum să eliminați respirația urâtă provocată de ceapă și usturoi
  Cum să eliminați respirația urât mirositoareCum să eliminați respirația urât mirositoare
  » » Cum să curețe gâtul

  © 2011—2020 ertare.com