Cum se curata sistemul limfatic

Sistemul limfatic acționează ca un sistem de drenaj pentru organism, pentru filtrarea și eliminarea substanțelor reziduale. Fără sistemul limfatic, sistemul cardiovascular și imun ar începe să eșueze. Când lichidul limfatic este gros și lent în eliminarea toxinelor, mușchii nu primesc sângele de care au nevoie, organele suferă de durere și rigiditate, iar nivelul de energie scade. Potrivit experților în medicina naturală, este important să se curețe sistemul limfatic. Toate părțile corpului sunt afectate atunci când sistemul limfatic este obstrucționat, deoarece fiecare celulă a organismului depinde de buna funcționare a sistemului limfatic pentru a se menține într-o stare sănătoasă. Un sistem limfatic blocat sau blocat poate favoriza apariția unor probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, limfedemul și cancerul limfatic.

pași

Metoda 1
Modificați dieta și stilul de viață

Imaginea intitulată Curățați sistemul limfatic Pasul 1
1
Evitați alimentele procesate. Deși nu există dovezi științifice că alimentele zaharoase promovează acumularea de toxine, reducerea consumului de alimente procesate (în special cele care conțin zahăr) ajută la reducerea cantității totale de toxine din organism. Încercați să reduceți consumul de alimente prelucrate făcute cu zaharuri simple și carbohidrați sau alimente care conțin arome artificiale. Cu cât deșeuri mai puțin trebuie să filtrați sistemul limfatic, cu atât mai bine va curge și vă va curăța corpul.
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul limfatic Pasul 2
  2
  Elimină consumul de carne roșie, fructe de mare și grăsimi hidrogenate. Carnea roșie și crustaceele sunt greu de digerat și pot înfunda sistemul limfatic, potrivit experților în medicina naturală. Dacă trebuie să consumați proteine ​​de origine naturală, limitați-vă să consumați carne organică. Grăsimile hidrogenate se oxidează cu ușurință, ceea ce favorizează blocarea arterelor și a sistemului limfatic.
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul limfatic Pasul 3
  3
  Reduceți consumul de lactate și de făină albă în dieta dumneavoastră. Deși nu există dovezi științifice care să demonstreze acest lucru, aceste alimente pot provoca probleme limfatice. Laptele și făina albă generează mucus în organism, care poate congestiona sistemul limfatic. Limitează consumul de lactate prin înlocuirea laptelui obișnuit cu lapte de migdale sau orez. Reduceți consumul de făină albă cu făină integrală sau cu produse fără gluten în dieta dumneavoastră. Făina integrală este mai bună deoarece conține mai multe vitamine și substanțe nutritive.
 • Imaginea cu titlul Curățați sistemul limfatic Pasul 4
  4
  Mănâncă fructe și legume organice. Când faceți cumpărături la supermarket, căutați fructele și legumele cu autocolante care indică originea lor organică. De asemenea, puteți solicita unui producător local pe piață despre produsele ecologice. Consumul de produse ecologice vă va ajuta să limitați cantitatea de toxine pe care corpul dumneavoastră trebuie să le filtreze prin sistemul limfatic. În plus, aceste alimente vor oferi enzime și acizi foarte eficienți atunci când este vorba de purificarea sistemului limfatic.
 • Eticheta unui fruct sau vegetal organic din supermarket va conține o "9" despre codul PLU (codul de bare pentru a identifica produsul.
 • În Statele Unite, produsele agricole brute sau prelucrate și produsele agricole care provin din animale cultivate ecologic sunt considerate ecologice. Este posibil ca aceste alimente să nu fi fost cultivate cu: îngrășăminte sintetice și pesticide, îngrășăminte de canalizare, inginerie genetică, hormoni de creștere, antibiotice, ingrediente artificiale sau aditivi sintetici.
 • Imaginea cu titlul Curățați sistemul limfatic Pasul 5
  5
  Pariați pe boabe întregi, nuci, semințe și leguminoase. Cerealele integrale cum ar fi orezul brun, nucile și semințele, cum ar fi nucile, migdalele și semințele de chia, oferă vitamine și minerale foarte importante pentru a menține un corp sănătos și pentru a promova buna funcționare a sistemului limfatic.
 • Vitamina A trebuie consumată într-o doză zilnică cuprinsă între 700 și 900 mcg. Vitamina A se leagă în interiorul intestinelor, împiedicând microbii și virușii să intre în organism.
 • Valoarea zilnică recomandată a vitaminei C este cuprinsă între 75 și 90 mg. Conform ipotezei lui Linus Pauling, vitamina C consolidează sistemul imunitar și ajută la prevenirea infecțiilor virale.
 • Valoarea zilnică recomandată a vitaminei E este de 15 mg. Această vitamină acționează ca un antioxidant și previne reacțiile redox, care pot fi dăunătoare arterelor și sistemului limfatic.
 • Vitaminele B sunt un tip de vitamine care ajută la creșterea nivelului de energie și la întărirea sistemului imunitar.
 • Zincul este un mineral care funcționează prin întărirea sistemului imunitar prin producerea de proteine.
 • Image cu titlul Curățați sistemul limfatic Pasul 6
  6
  Beți cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Corpul are nevoie de apă pentru a rămâne hidratat și pentru a permite fluidului limfatic să se scurgă și să elimine toxinele. Beți între 6 și 8 pahare pe zi de apă filtrată sau purificată. Evitați consumul de băuturi răcoritoare, băuturi energizante și sucuri de fructe cu zaharuri adăugate.
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul limfatic Pasul 7
  7
  Ia testat pentru alergii sau probleme alimentare. Dacă nu ați avut niciodată acest tip de test, adresați-vă medicului dumneavoastră să efectueze teste de sensibilitate sau alergii alimentare pentru a afla dacă există alimente care afectează digestia dumneavoastră. Abilitatea organismului de a elimina toxinele începe în sistemul digestiv și orice produs alimentar care cauzează probleme digestive poate provoca obstrucția sistemului limfatic. Aflați dacă sunteți alergic la anumite alimente sau produse, cum ar fi laptele sau glutenul, poate fi util să le eliminați cât mai curând posibil din dieta dvs. și să evitați blocarea sistemului limfatic.
 • Imaginea cu titlul Curățați sistemul limfatic Pasul 8
  8
  Utilizați deodorant natural. Deodoranții antiperspiranți cu aluminiu pot înfunda glandele sudoripare și favorizează acumularea de toxine în organism. Experții în medicina naturală spun că aceste substanțe chimice pot bloca și sistemul limfatic. Există unele suspiciuni că acumularea de aluminiu în organism poate fi legată de Alzheimer.
 • De asemenea, ar trebui să evitați folosirea produselor cosmetice pielii încărcate cu substanțe chimice. Majoritatea produselor de dinți, loțiuni, creme și produse de protecție solară disponibile pe piață sunt încărcate cu produse chimice care se pot acumula în sistemul limfatic.
 • Cumpărați produse cosmetice naturale și organice, cu o cantitate limitată de substanțe chimice sau fără substanțe chimice. De asemenea, puteți să faceți propriile dvs. produse de frumusețe fără substanțe chimice acasă.
 • Metoda 2
  Revenirea la exerciții și terapie fizică

  Image cu titlul Curățați sistemul limfatic Pasul 9


  1
  Urmați regulat un exercițiu de rutină. Regular exerciții care necesită o mulțime de mișcări, cum ar fi sărituri și alergări, stimulează funcționarea fluxului limfatic. Când mușchii se mișcă, masagează sistemul limfatic și îmbunătățesc fluxul acestuia.
  • Plimbarea, alergarea și practicarea sporturilor care necesită multă mișcare reprezintă activități importante pentru a stimula fluxul limfatic. Încercați să dedicați 150 de minute pe săptămână pentru exerciții fizice moderate împărțite în sesiuni de la 30 de minute la o oră pe zi.
 • Imaginea cu titlul Curățați sistemul limfatic Pasul 10
  2
  Solicitați o întâlnire cu un terapeut sau un certificat care efectuează manual drenaj limfatic. Doar medici, asistente medicale, fizioterapeuți, terapeuți ocupaționali, tehnicieni de chiromasaj și asistenți fizioterapeuți pregătiți profesional pot efectua acest masaj într-un mod sigur. Vasele limfatice se găsesc și sub piele, contribuind la circulația sângelui. Când fluxul limfatic vă reduce viteza de circulație, pielea poate părea plictisitoare, ușor gălbuie sau, mai rău, puteți suferi simptome tipice bolilor autoimune. Drenarea limfatică manuală este o tehnică blândă și ritmică, foarte eficientă în îmbunătățirea fluxului limfatic în întregul corp.
 • Încercați să vă spălați pielea pe pielea uscată după o baie caldă, în timpul îmbăierii sau în timpul dușului. Dacă faceți asta la duș, profitați de hidroterapia cu căldură și de contrast rece. Atunci când periați peria pe pielea uscată, utilizați o perie pentru corpul de păr natural, de preferință cu mânerul lung. Asigurați-vă că măturatul este neted și lung, fără a freca agresiv. În acest fel, veți stimula circulația și veți elimina celulele moarte ale pielii.
 • Treceți peria peste tot corpul, urmând același traseu ca și pentru drenajul limfatic efectuat de specialist.
 • De asemenea, puteți include sare în masaj prin aplicarea unei sări de mare și a unei cantități mici de ulei aromatic pe perie înainte de a începe. În acest fel, veți stimula circulația, favorizând eliminarea toxinelor prin piele.
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul limfatic Pasul 11
  3
  Practicati posturile de torsiune de yoga. Experții Yoga spun că anumite posturi, cum ar fi scaunul cu răsucire sau răsucire în poziție șezândă, pot ajuta la eliminarea toxinelor acumulate în organism.
 • Pentru a intra parivrtta utkatasana (postura scaunului cu torsiune): Stați pe covorașul de yoga, cu picioarele șoldului lățime.
 • Puneți-vă mâinile într-o poziție de rugăciune la nivelul inimii sau în centrul pieptului. Flexi-vă genunchii într-o poziție ghemuită, ca și cum ați fi așezat într-un scaun imaginar. Inspirați, apoi expirați și puneți cotul stâng pe partea exterioară a coapsei drepte, chiar deasupra genunchiului. Trebuie să vă răsuciți în dreapta, cu mâinile într-o poziție de rugăciune orientată spre partea dreaptă a camerei.
 • Verificați dacă genunchii sunt aliniați și șoldurile sunt pătrate, cu fața înainte. Utilizați cotul stâng pentru a presa pe partea exterioară a coapsei drepte și sapa în răsucirea dreapta, cu fiecare inhalare și expirați.
 • Țineți în această poziție pentru 5 sau 6 respirații și apoi reveniți la poziția de plecare cu mâinile în centrul pieptului. Faceți aceeași poziție la stânga, cu cotul drept așezat pe partea exterioară a coapsei stângi.
 • Pentru a face marichyasana 3 (se răsucește așezat): stați pe un covor de yoga cu picioarele întinse înainte și degetele de la picioare se înclină spre tine.
 • Flexi genunchiul drept și direcționați piciorul în coapsa stângă. Puteți să vă păstrați piciorul drept pe partea interioară a coapsei sau să îl traversați în afara coapsei stângi pentru a obține o întorsătură mai profundă. Puteți, de asemenea, să vă păstrați piciorul stâng întins sau flexând îndreptându-vă piciorul stâng înapoi, îndreptându-vă spre exteriorul șoldului drept.
 • Îmbrățișează genunchiul drept prin aducerea la piept cu brațul stâng. Ridicați brațul drept și rotiți trunchiul spre stânga. Puneți mâna dreaptă la câțiva centimetri în spatele dvs., pe covor.
 • Continuați să îmbrățișați genunchiul drept la piept în timp ce vă răsuciți spre stânga. Pentru a aprofunda torsiunea, apăsați cotul stâng la exteriorul coapsei drepte. Inspirați pentru a prelungi coloana vertebrală și expirați pentru a mări rotația spre stânga.
 • Țineți această poziție pentru 5 sau 6 respirații și repetați cealaltă parte.
 • Imaginea cu titlul Curățați sistemul limfatic Pasul 12
  4
  Efectuați exerciții de respirație profundă. Deși nu există dovezi științifice care să arate că respirația ajută la stimularea sistemului limfatic, exercițiile de respirație pot contribui la îmbunătățirea sănătății generale, inclusiv a sistemului limfatic. Când inhalați, presiunea asupra toracelui scade și presiunea asupra abdomenului crește. Acest lucru poate ajuta la pomparea lichidului limfatic de la picioare în sus și de a absorbi limfa de la brațe și a se îndrepta către anumite puncte de drenaj care se află în spatele claviculelor. Claviculele sunt valve cu sens unic, astfel încât toxinele nu se pot inversa și sunt practic eliminate din corp. Pentru a exersa respirații profunde:
 • Lie pe o suprafață plană, cum ar fi un pat sau un covor de yoga răspândit pe podea. Inspirați profund prin nas. Când inhalați, vârfați capul înapoi și întindeți-vă picioarele înainte. Continuați inhalarea pentru 5 constatări, luând cât mai mult aer.
 • Expirați încet prin nas și, în același timp, țintiți cu degetele spre cap. Înclinați capul astfel încât bărbia să fie aproape de piept.
 • Repetați aceste inhalări și exhalări profunde până când veți completa între 8 și 10 respirații, numai prin nas. Dacă vă simțiți amețit, nu vă speriați, deoarece este o reacție naturală la respirații profunde.
 • Încercați să exersați respirații profunde cel puțin o dată pe zi, efectuând între 8 și 10 repetări.
 • Imaginea cu titlul Curățați sistemul limfatic Pasul 13
  5
  Intrați într-o saună sau faceți o baie de aburi. Mergeți la saună sau luați o baie de aburi o dată pe săptămână, ajutând la transpirația sănătoasă, permițând toxinelor să părăsească corpul. Experții în medicina naturală spun că saunele și băile de aburi pot contribui la îmbunătățirea sistemului limfatic.
 • După o lungă sesiune de saună sau baie de aburi, asigurați-vă că beți multă apă pentru a elimina toxinele lăsate în organism și pentru a permite sistemului limfatic să-și facă treaba.
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul limfatic Pasul 14
  6
  Du-te la un acupuncturist licențiat pentru un tratament specific pentru sistemul limfatic. Acupunctura este o metoda de vindecare de origine chineza. Teoria generală a acupuncturii se bazează pe fluxul de energie (Qi) prin corp, care este esențial pentru sănătate. Întreruperea acestui flux este direct asociată cu apariția bolilor și a altor complicații.
 • Unul dintre obiectivele principale ale acupuncturii este de a debloca sistemul limfatic. Înainte de lansarea cu acupunctura pentru a trata sistemul limfatic, asigurați-vă că acupuncturistul are experiență și un titlu profesional.
 • Efectele secundare ale acupuncturii pot varia de la infecțiile cauzate de acele nesterilizate la colapsul parțial al plămânilor datorită unei perforții accidentale în zonă. Dacă acupuncturistul dvs. este instruit profesional și urmează toate protocoalele de igienă, probabilitatea de a suferi aceste reacții adverse va fi minimă.
 • Metoda 3
  Utilizați suplimente și produse depurative

  Imaginea cu titlul Curățați sistemul limfatic Pasul 15
  1
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea de a lua suplimente de enzime. Înainte de a lua suplimente enzimatice, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a explica funcționarea acestor substanțe în organism. Potrivit experților în medicina naturală, suplimentele enzimatice ajută sistemul limfatic să descompună grăsimile complexe și proteinele, favorizând funcționarea sistemului digestiv.
  • Puteți lua enzime digestive cu alimente și enzime proteolitice între alimente și alimente.
  • Enzimele proteolitice sunt principalele instrumente pe care organismul le utilizează pentru digerarea deșeurilor organice în sistemele limfatice și circulatorii. Utilizarea suplimentelor proteolitice poate îmbunătăți capacitatea organismului de a procesa deșeurile organice.
  • Enzimele proteolitice ajută, de asemenea, la eliminarea complexelor imune circulante (CIC) din organism. Atunci când CIC se acumulează în organism, pot provoca o reacție alergică a sistemului imunitar și o pot modifica. Utilizarea suplimentelor de enzime proteolitice reduce această povară asupra corpului, permițând sistemului imunitar să-și facă munca reală: evită bolile și infecțiile.
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul limfatic Pasul 16
  2
  Executați clearance-ul limfatic de trei zile. Nu există dovezi științifice care să demonstreze că curățarea limfatică îmbunătățește sănătatea. Cu toate acestea, unii experți în medicina naturală spun că curățarea poate ajuta la activarea sistemului limfatic și expulza toxinele din organism. Încercați să faceți o purificare de trei zile dacă nu ați făcut-o niciodată înainte și doriți să vă curățați sistemul limfatic. Trei zile este perioada minimă recomandată pentru purificarea sistemului limfatic. Cu o săptămână înainte de depanare, încercați să respectați o dietă fără carne, fără făină și fără zahăr. Cu una sau două zile înainte de depurație, mănâncă numai fructe proaspete, semințe, nuci, germeni și legume crude.
 • Alegeți un suc pe care doriți să beți în timpul celor trei zile: mere, struguri sau morcovi. Singurul suc care poți bea în timpul purificării este sucul de stafide.
 • Dimineața, beți un pahar de apă, urmat de o cantitate cuprinsă între 30 și 60 ml (8-10 uncii) de suc de stafide amestecat cu sucul de lamaie. Acest amestec va favoriza mișcarea intestinală. Beți sucul încet, luând gume mici și mișcați-vă gura ca și cum ați mesteca, astfel încât să se amestece bine cu saliva.
 • Beți ochelari alternativi ai sucului pe care l-ați ales și filtrați apă pe parcursul zilei până când consumați aproximativ 3,8 litri de suc și 3,8 litri de apă. Puteți adăuga suc de lamaie atât la apă, cât și la celălalt suc.
 • Se amestecă 1 lingură de germeni de grâu, semințe de in sau boabe, 1 lingură de oțet de cidru de mere, 1 linguriță de kelp sau Dulse (alge marine) pulbere și ¼ linguriță piper Cayenne. Luați acest amestec între 1 și 3 ori pe zi.
 • La sfârșitul fiecărei zile, ar fi trebuit să consumați aproximativ 7,6 litri (2 galoane) de lichid. De asemenea, puteți lua ierburi antimicrobiene, cum ar fi usturoiul și echinaceea. Va trebui să-ți faci nevoile zilnice. Dacă intestinele sunt inactive, beți un alt pahar de apă sau suc de stafide cu lămâie înainte de a merge la culcare pentru a le stimula.
 • În timpul celor trei zile de curățare, este important să stimulați sistemul limfatic cu o sesiune de la 30 de minute până la o oră de exercițiu. Dar dacă vă simțiți obosiți în timpul depanării, nu exagerați. Deoarece organismul eliberează toxine, este posibil să aveți efecte secundare, cum ar fi greață, dureri de cap, dureri de spate sau amețeli. Aceste simptome sunt un semn că toxinele sunt eliminate din organism și ar trebui să scadă după prima zi de curățare.
 • Imaginea cu titlul Curățați sistemul limfatic Pasul 17
  3
  Încercați să efectuați depurarea pe bază de plante pentru o perioadă cuprinsă între 7 și 10 zile. Experții din medicina naturală spun că anumite plante, cum ar fi echinaceea, hidrațiștii, trifoiul roșu, ombu și licorice pot îmbunătăți funcția limfatică. Aceste plante ajută, de asemenea, la eliminarea deșeurilor din sistemul de filtrare a sistemului limfatic. Căutați amestecuri de ierburi depurative la un magazin de plante medicinale sau un magazin de alimente naturale. Evitați utilizarea acestor amestecuri depurative pe perioade prelungite de timp (ar trebui să le luați numai pentru o perioadă cuprinsă între 7 și 10 zile).
 • Există, de asemenea, teoria că echinacea ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar.
 • Dacă luați alte medicamente, discutați cu medicul sau cu medicul înainte de a încerca un amestec de plante depurative. Dacă sunteți gravidă sau alăptați, evitați perfuziile și amestecurile de plante depurative.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se convertește un sistem de fișiere FAT32 la NTFS în Windows XPCum se convertește un sistem de fișiere FAT32 la NTFS în Windows XP
  Cum se creează un program simplu în CCum se creează un program simplu în C
  Cum de a optimiza un calculator lentCum de a optimiza un calculator lent
  Cum se detoxifică pieleaCum se detoxifică pielea
  Cum să exfoliați picioarele pentru pedichiurăCum să exfoliați picioarele pentru pedichiură
  Cum se diagnostichează un limfom în boxeriCum se diagnostichează un limfom în boxeri
  Cum să scapi în mod natural de simptomele de sarcoidoză pulmonarăCum să scapi în mod natural de simptomele de sarcoidoză pulmonară
  Cum sa vindeti sau sa scapati de edemCum sa vindeti sau sa scapati de edem
  Cum să vă odihniți picioarele după o zi stresantă sau după o plimbare lungăCum să vă odihniți picioarele după o zi stresantă sau după o plimbare lungă
  Cum să te odihnești intenționatCum să te odihnești intenționat
  » » Cum se curata sistemul limfatic

  © 2011—2020 ertare.com