Cum să curățați urechea cu peroxid de hidrogen

Ceara în urechi (cerumen) este o substanță naturală produsă de canalele urechii pentru a menține urechile uscate și pentru a le proteja împotriva bacteriilor și a infecțiilor. Activitățile normale, precum mestecarea și vorbirea, elimină de fapt excesul de ceară de urechi la timp, ceea ce face ca curățarea urechilor să fie în mare parte cosmetică. Când curățați cu peroxid de hidrogen și păstrați sănătatea bună a urechii, puteți să le curățați și să eliminați orice exces de ceară de urechi care vă poate deteriora auzul.

pași

Partea 1
Efectuați o curățare cu peroxid de hidrogen

Imaginea intitulată
1
Pregătiți un loc pentru curățarea urechilor. Veți fi culcat în timp ce vă curățați urechile, deci este important să strângeți toate consumabilele necesare și să le puneți la îndemână. Plasați un prosop pe podea pentru a vă odihni capul. Apoi, la aproximativ 30,5 cm (1 ft), plasați un recipient mic cu peroxid de hidrogen 3%, un picurător de medicamente și un prosop de mână.
 • Imaginea intitulată Ridicarea ceară a urechii Pasul 17
  2
  Lie pe spate cu capul întors în lateral. Lie pe spate cu capul pe spatele prosopului pe care l-ai întins pe podea. Înclinați-vă capul într-o parte, astfel încât urechea pe care doriți să o curățați este îndreptată spre tavan.
 • Imaginea intitulată Curățați Nostrilii dvs. Pasul 4
  3
  Plasați un prosop de mână pe umăr. Înainte de a începe curățarea, așezați un prosop de mână pe umărul urechii pe care îl veți curăța. Acest lucru va proteja hainele de petele și va absorbi soluția pe care ați folosit-o pentru spălarea urechilor.
 • Poate doriți să plasați o bucată de plastic sub prosop înainte de a începe. Acest lucru vă va ajuta să protejați hainele și să împiedicați murdărirea podelei.
 • Imaginea intitulată Scapa de ceară pentru urechi Pasul 20
  4
  Se pun picături între 1 și 3 ml de peroxid de hidrogen 3% în ureche. Absorbiți între 1 și 3 ml de soluție de peroxid de hidrogen 3% cu picurător și picurăți picăturile în canalul urechii. S-ar putea să auziți și să simțiți ceva înfundat, ceea ce este perfect normal. În timp ce vă poate provoca un pic de gâdilire, încercați să vă relaxați. Lăsați soluția să rămână în poziție, cu urechea îndreptată spre tavan timp de 3 până la 5 minute.
 • Dacă este util, puteți trage marginea superioară a urechii pentru a deschide mai mult canalul urechii când introduceți picăturile.
 • Nu apăsați butonul de fixare pe canalul urechii când administrați picăturile. Canalul urechii este sensibil și predispus la deteriorări cu presiune prea mare.
 • Imaginea intitulă Ridicarea ceară a urechii Pasul 22
  5
  Scurgeți urechea de pe prosop. Când a trecut timpul necesar, apucați prosopul din umăr și puneți-l în ureche îndreptat spre tavan. Stați, întoarceți-vă capul cu prosopul pentru a drena soluția și excesul de cerumen, care ar trebui să fie vizibil. Uscați partea exterioară a urechii cu prosopul după cum este necesar.
 • Repetați regimul de curățare din cealaltă ureche.
 • Imagine cu denumirea Faceți un duș Pasul 3


  6
  Folosiți metoda dușului atunci când aveți puțin timp. Dacă aveți puțin timp, plasați câteva picături de peroxid de hidrogen în fiecare ureche cu 10 minute înainte de a intra în duș. Nu este necesar să vă culcați. Peroxidul va înmuia ceara și va clăti afară când veți trece prin rutina dvs. de baie în mod normal. Uscați exteriorul urechilor cu un prosop curat când uscați.
 • Partea 2
  Luați măsuri de precauție cu peroxid

  Imaginea intitulă Ridicarea ceara urechii Pasul 21
  1
  Curățați urechile cu peroxid de hidrogen de două ori pe săptămână la început. Cerumenul este normal și de fapt are anumite proprietăți antibacteriene pentru a menține urechile sănătoase. Majoritatea persoanelor cu o producție normală de ceară de urechi nu va trebui să-și curățe urechile cu peroxid de hidrogen mai mult de două ori pe săptămână.
  • După două săptămâni de curățare a urechilor de două ori pe săptămână, frecvența curățării urechilor se schimbă de două ori pe lună, iar după două luni, frecvența de curățare se modifică numai de două ori pe an.
  • Discutați cu un medic despre curățarea urechilor. Curățarea urechilor prea adesea poate provoca daune, deci este recomandabil să analizați motivele pentru curățarea obișnuită cu un medic.
  • Adresați-vă unui medic despre kiturile de curățare a urechilor, cum ar fi Debrox.
 • Imaginea intitulată Ridicarea ceara urechii Pasul 24
  2
  Evitați utilizarea tampoanelor de bumbac în urechi. De obicei, ceara acoperă doar a treia parte a canalului urechii, însă tampoanele de bumbac împing gardul mai adânc decât ar trebui să fie. De-a lungul timpului, acest lucru poate provoca blocaje de ceară de ureche aproape de timpan, ceea ce poate interfera de fapt cu auzul.
 • De asemenea, medicii recomandă să nu se utilizeze tampoane de bumbac pentru curățarea urechilor, precum și alte obiecte, cum ar fi clești de păr.
 • Imaginea intitulată Reducerea durerii cauzată de un nou pasaj de piercing 8
  3
  Evitați curățarea cu peroxizi dacă aveți tuburi în urechi. Dacă ați avut o intervenție chirurgicală pentru a pune tuburile în urechi, nu utilizați peroxid pentru a le curăța. În timp ce tuburile pot fi curatate infectii ale urechii recurente, ei fac pentru a face o gaură permanentă prin camera de aer pentru a permite aerului să intre în urechea medie. Periajul va curăța soluția în urechea medie și ar putea provoca complicații sau infecții.
 • Pentru a curăța urechile care au tuburi, utilizați un țesut curat pentru a curăța excesul de ceară de ureche care ajunge la deschiderea canalului urechii. Trebuie să evitați complet urechile.
 • Imaginea intitulată Prevenirea pierderii auzului Pasul 4
  4
  Consultați un medic dacă aveți o durere de urechi sau o descărcare de gestiune. În timp ce ceara este normală, orice exces de ceară de urechi, însoțită de dureri de urechi sau de descărcare neobișnuită, trebuie evaluat de un medic. O ureche care este fierbinte la atingere sau care este însoțită de febră este, de asemenea, un motiv pentru a programa o întâlnire.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • 3% soluție de peroxid de hidrogen
  • prosoape
  • picurator pentru medicamente
  • batic
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se curata urechile cu peroxidCum se curata urechile cu peroxid
  Cum să cureți urechile câineluiCum să cureți urechile câinelui
  Cum să cureți urechile pisicilorCum să cureți urechile pisicilor
  Cum să vă curățați urechile de iepureCum să vă curățați urechile de iepure
  Cum să scapi de cosuri în urecheCum să scapi de cosuri în ureche
  Cum să dezinfectați dopurile pentru urechiCum să dezinfectați dopurile pentru urechi
  Cum să desfaceți urechileCum să desfaceți urechile
  Cum să desprindeți urechile înfundateCum să desprindeți urechile înfundate
  Cum să eliminați ceara umedă din urechile infectateCum să eliminați ceara umedă din urechile infectate
  Cum să eliminați dopurile de cerumenCum să eliminați dopurile de cerumen
  » » Cum să curățați urechea cu peroxid de hidrogen

  © 2011—2020 ertare.com