Cum să cureți în spatele urechilor

S-ar putea sa nu te gandesti prea des, dar spalarea in spatele urechilor este o parte importanta de a ramane curata. Spălarea previne acumularea de ceară de urechi și curele în spatele urechilor și împiedică uleiul din intrările să înfundă porii. Asigurați-o parte din curățarea procesului dumneavoastră regulat de sănătate și frumusețe. Curățarea în spatele urechilor este la fel de ușoară ca alegerea produsului potrivit pentru curățare, încorporarea acestuia în rutina de baie sau utilizarea tampoanelor pentru a ajunge la acele zone greu accesibile.

pași

Metoda 1
Alegeți o curățare facială

Imaginea intitulată Act Sober Step 8
1
Alegeți o curățare facială potrivită pentru tipul de piele. Majoritatea oamenilor folosesc pur și simplu un săpun comun (indiferent dacă își spală corpul în duș) pentru a-și curăța urechile. Dacă aveți pielea sensibilă, utilizați un săpun moale și spumos ca produs pe care îl veți folosi pe față.
 • Utilizați o curățare facială cu care sunteți familiarizați. Dacă corpul sau fața dumneavoastră o pot tolera, probabil că nu irită pielea din spatele urechilor.
 • Image cu titlul Îngrijire pentru hemoroizi Pasul următor 10
  2
  Utilizați o spălare de acnee dacă aveți cosuri. Unii oameni sunt predispuși să aibă acnee în afara și în spatele urechilor. Acest lucru se datorează uleiurilor din orificiile de admisie care înfundă porii. Spalati-va cu o spalare usoara a acneei daca sunteti predispus la a avea cosuri in spatele urechilor.
 • După curățarea din spatele urechilor, frecati puțin alcool pe zona afectată cu un tampon. Acest lucru poate ajuta la uciderea bacteriilor care locuiesc în acea zonă și care provoacă acnee.
 • Imagine cu denumirea Faceți un duș pas 5
  3
  Spălați cu un șampon pentru confort. Utilizați un șampon pentru a spăla în spatele urechilor în timpul dușului. Aceasta este o opțiune bună dacă, de obicei, uitați să vă curățați în spatele urechilor. Este ușor de reținut în timp ce vă spălați părul cu șampon. Creați suficientă spumă pentru a vă curăța acolo.
 • Asigurați-vă că vă clătiți bine. Șamponul poate fi ușor blocat în spatele urechilor.
 • Imaginea intitulată Utilizați ulei de eucalipt pentru barbă Pasul 9
  4
  Utilizați produse moi pentru urechile copiilor. Părinții ar trebui să curățe în mod regulat în spatele urechilor copiilor lor. Asigurați-vă că utilizați un produs de curățare care este sigur și eficient pentru copii. Utilizați un șampon pentru copii, un săpun sau un detergent pentru copii. Utilizați șamponul fără lacrimi al copilului sau un săpun sau un produs de curățare pentru copii.
 • Bebelușii au o piele deosebit de sensibilă, evitând astfel utilizarea oricăror săpunuri puternice pentru a le spăla.
 • Metoda 2
  Spălați-vă cu apă caldă

  Imagine cu denumirea Faceți un duș Pasul 9
  1
  Bucurați-vă cu puțină apă caldă în duș. Stați la duș și lăsați un curent de apă caldă să cadă. Puneți puțin din agentul de curățare pe mâini, astfel încât să se formeze suficientă spumă. Asigurați-vă că apa este caldă. Nu ar trebui să fie suficient de fierbinte pentru a vă arde pielea.
  • În loc să vă faceți duș, puteți, de asemenea, să vă spălați urechile în timp ce vă sprijiniți peste chiuveta pentru baie.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele inteligente Pasul 4
  2
  Îndepărtați ușor pielea cu o cârpă curată. Sapun o cârpă curată cu săpun spumant. Îndepărtați ușor pielea din spatele urechilor. Poate fi util să folosiți o mână pentru a împinge urechea înainte (faceți-o foarte încet!) Deci, aveți mai mult spațiu pentru a curăța în acea zonă.
 • Dacă aveți pielea sensibilă, încercați pur și simplu să speli zona cu vârfurile degetelor. O cârpă ar putea fi prea puternică pentru tine.


 • Imaginea intitulată Utilizați ulei de eucalipt pentru barbă Pasul 1
  3
  Clătiți cu atenție. Stați pe jet de apă caldă sau turnați apă caldă în zonă pentru ao curăța. Asigurați-vă că clătiți tot sapunul, deoarece lăsarea de spumă de săpun în spatele urechii poate irita pielea sau poate crea fisuri.
 • Imagine cu denumirea Faceți un duș pas 18
  4
  Uscați bine zona. Utilizați un prosop curat și moale pentru a usca pielea bine în spatele urechii. Uscați zona, nu frecați-o. Uscați-vă în interiorul pliurilor pielii și nu vă fie frică să ridicați ușor urechea înainte pentru a ajunge la spațiile mici.
 • Dacă vă uscați părul cu un uscător, puteți, de asemenea, usca în spatele urechii cu uscătorul într-un cadru proaspăt.
 • Imaginea intitulată Utilizați ulei de eucalipt pentru barbă Pasul 6
  5
  Treceți o minge de bumbac cu ulei de arbore de ceai peste zonă. Se toarnă o picătură de ulei de arbore de ceai într-o minge de bumbac. Curățați ușor zona din spatele urechii pe care tocmai ați curățat-o. Acest lucru vă poate ajuta să eliminați resturile de săpun.
 • Puteți cumpăra ulei de arbore de ceai în majoritatea farmaciilor, farmaciilor sau în unele magazine de sănătate.
 • Dacă utilizați ulei de arbore de ceai provoacă roșeață, mâncărime sau durere, nu mai utilizați-l imediat. Uleiul din arbore de ceai poate fi prea puternic pentru pielea insensibilă.
 • Metoda 3
  Ștergeți cu un tampon

  Imaginea intitulată Vindecă o tăietură în nas Nasul 9
  1
  Pregătiți tamponul cu agentul de curățare. Tampoanele pot fi foarte utile pentru curățarea spațiilor mici, cum ar fi zona din spatele urechilor. De asemenea, puteți curăța în spatele urechilor copilului dumneavoastră cu tampoane (acest lucru se poate face mai des și mai ușor decât o baie). Selectați curățatul potrivit și umectați ambele părți ale unui tampon curat. Utilizați un capăt pentru fiecare ureche.
 • Imaginea intitulă Ridicarea ceară a urechii Pasul 11
  2
  Îndepărtați ușor murdăria. Indiferent dacă vă curățați urechile sau urechile copilului dumneavoastră, faceți-o ușor. Tragerea unei urechi cu forța poate provoca disconfort. Faceți mici mișcări verticale de curățare pentru a elimina murdăria sau crusta în spatele urechilor. Curăță într-o direcție, în sus sau în jos, pentru a îndepărta murdăria. Ștergeți orice reziduu invizibil cu o cârpă, un alt tampon sau o minge de bumbac.
 • Asigurați-vă că ați curățat în interiorul oricărui colț mic sau încrețit în exteriorul urechilor.
 • Dacă tamponul se usucă, umeziți-l din nou cu agentul de curățare.
 • Imaginea intitulată Ridicarea ceara urechii Pasul 24
  3
  Utilizați numai tampoane în exteriorul urechii. Nu așezați tampoane sau alte obiecte în ureche. În ciuda faptului că este o practică populară, acest lucru nu ajută la eliminarea ceară de urechi și chiar poate afecta urechile. Lăsați curățarea cu tampoane pentru exteriorul urechilor și curățați interiorul cu peroxid, ulei sau alte produse lichide.
 • avertismente

  • Profesioniștii din domeniul sănătății avertizează că nu trebuie niciodată să puneți obiecte în ureche, inclusiv tampoane.
  • Opriți utilizarea oricărui produs care cauzează durere, înroșire, uscăciune sau mâncărime.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci creme de curatare pentru aromoterapia pieliiCum sa faci creme de curatare pentru aromoterapia pielii
  Cum sa faci curatare faciala la domiciliuCum sa faci curatare faciala la domiciliu
  Cum sa faci o curatare faciala pentru pielea grasaCum sa faci o curatare faciala pentru pielea grasa
  Cum sa faci o masca faciala de reintinerire turmericaCum sa faci o masca faciala de reintinerire turmerica
  Cum să faci o facialăCum să faci o facială
  Cum să vă spălați fațaCum să vă spălați fața
  Cum sa curatati pielea grasaCum sa curatati pielea grasa
  Cum să cureți sprânceneleCum să cureți sprâncenele
  Cum se curata porii nasuluiCum se curata porii nasului
  Cum sa curatati piercing-ul urechiiCum sa curatati piercing-ul urechii
  » » Cum să cureți în spatele urechilor

  © 2011—2020 ertare.com