Cum se curata ceara de urechi de la un aparat auditiv

Canalul auditiv uman produce ceară în mod natural și acest lucru poate împiedica ventilarea sau producția sonoră a aparatului auditiv. Aparatele auditive sunt de obicei trimise profesioniștilor pentru curățare la fiecare 3-6 luni sau de fiecare dată când mergeți la consultație. În ciuda acestui fapt, știind cum să aveți grijă de aparatul auditiv în cel mai bun mod este un lucru bun. Se recomandă curățarea zilnică a dispozitivului pentru a se prelungi durata de viață și pentru a preveni acumularea bacteriilor.

pași

Partea 1
Cumparati produse de curatat

Imaginea intitulată
1
Utilizați o perie. Peria pentru aparatul auditiv este mică și peri moi și este folosită pentru a curăța capătul dispozitivului de unde provine sunetul. Acestea pot fi achiziționate de la cea mai apropiată farmacie sau de la medicul dumneavoastră. De asemenea, puteți utiliza în schimb o periuță de dinți curată și moale.
 • Imaginea intitulată
  2
  Cumpărați un dezinfectant. Adresați-vă profesioniștilor din domeniul sănătății pentru spray-uri dezinfectante pe bază de apă. Acestea pot fi utilizate pentru curățare și vă vor proteja dispozitivul împotriva contaminării timp de până la cinci zile. Evitați produsele pe bază de alcool, deoarece alcoolul tinde să spargă mai repede materialul piesei.
 • Imaginea intitulată
  3
  Utilizați un colector. Pickerii sunt unelte mici care au o buclă de sârmă pe un capăt care vă va ajuta să scoateți ceara din dispozitiv. Acestea sunt introduse în tubul receptorului pentru a elimina reziduurile care nu pot fi îndepărtate numai cu spălare. Acestea pot fi achiziționate la farmacia locală, online sau de la medicul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați ceara de ureche de la un ajutor pentru audiție Pasul 4
  4
  Cumpărați o cârpă sau o batistă. Pentru a curăța suprafețele exterioare ale aparatului, puteți folosi o cârpă moale și o batistă curată. Asigurați-vă că batistele de unică folosință nu conțin loțiuni sau aloe vera. De asemenea, dacă folosiți cârpe de curățat reutilizabile, asigurați-vă că le curățați în mod regulat pentru a împiedica ceara și resturile să se reîntoarcă pe dispozitiv. Batistele și cârpele pot fi achiziționate la cea mai apropiată farmacie sau la supermarket.
 • Imaginea intitulată Eliminați ceara de la un ajutor pentru audiere Pasul 5
  5
  Alegeți un instrument multifuncțional. MultiTool combină multe instrumente într-una. Nu numai că vine cu perii și colectori, dar are și magneți care ajută la scoaterea bateriilor. Acestea pot fi găsite online sau puteți să vă adresați medicului dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați ceara de ureche de la un ajutor pentru audiere Pasul 6
  6
  Luați în considerare utilizarea unui suflan sau a unui uscător. Dispozitivele de uscare a uscătorului sunt utilizate pentru a elimina excesul de apă după curățare sau pentru a evita problemele legate de umiditate. Acestea ar trebui să fie depozitate într-un uscător peste noapte pentru a le menține în siguranță și uscate. Uscătoarele pot fi achiziționate online sau de la un medic specialist, iar prețurile lor variază între 5 și 90 USD.
 • Partea 2
  Curățați un aparat auditiv BTE (în spatele urechii) și ITE (în interiorul urechii)

  Imaginea intitulată Eliminați ceara de la un ajutor pentru audiție Pasul 7
  1
  Examinați dispozitivul pentru a vedea dacă ceara sa acumulat. Primul pas este să examinați rapid dispozitivul pentru a vedea dacă acesta are acumulare vizibilă. Majoritatea aparatelor auditive au părți specifice în care ceara tinde să se acumuleze, cum ar fi filtre și protectori de ceară, găuri și vârfuri ale aparatului auditiv și tuburile.
  • Filtrele și protezele pentru ceară sunt o protecție integrată pentru ceara pentru urechi. Acestea sunt concepute astfel încât utilizatorul să le poată îndepărta cu ușurință și ar trebui să fie inspectate zilnic pentru a vedea dacă au acumulat ceară.
  • Găurile sau vârful aparatului auditiv reprezintă partea din care provine sunetul. Această parte poate fi ușor înfundată și trebuie inspectată zilnic pentru a vedea dacă sa acumulat ceară.
  • Tubul conectează aparatul auditiv cu matrița. Ceara se acumulează aici frecvent, iar blocarea necesită unelte speciale pentru a îndepărta ceara acumulată.
 • Imaginea intitulată
  2
  Curățați ceara vizibilă cu o cârpă. Aparatul auditiv trebuie curățat în fiecare dimineață cu un țesut moale sau batistă. Cel mai bine este să-l curățați dimineața (și nu pe timpul nopții), astfel încât ceara să nu aibă posibilitatea să se usuce și în acest fel va fi mult mai ușor să o elimini. Evitați curățarea rămășițelor din porturile microfonului.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați ceara de ureche de la un ajutor pentru audiție Pasul 9


  3
  Utilizați un colector de ceară. Colectorul de ceară ar trebui utilizat pentru a elimina acumularea de ceară din receptor sau din difuzorul protezei. Cablul mic trebuie inserat în orificiul difuzorului până când se simte rezistența. Îndepărtați ceara din deschizătură până când nu mai rămâne nimic.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați ceara de ureche de la un ajutor pentru audiere Pasul 10
  4
  Separați mucegaiul de ureche de aparatul auditiv. Pentru protezele BTE, deconectați mucegaiul prin strângerea tubului cu o mână și cu cârligul pentru ureche cu cealaltă mână. Rotiți și trageți tubul urechii, asigurându-vă că nu vă aflați în apropierea articulației acestora.
 • Imaginea intitulată
  5
  Curățați și uscați matrițele. După ce ați scos matrițele de pe dispozitivul dvs. BTE, ar trebui să le lăsați să se înmoaie timp de 10 minute în apă caldă cu săpun. Odată ce au trecut 10 minute, uscați-le cu un prosop curat, moale și folosiți un uscător pentru a elimina excesul de apă din tub.
 • Nu umezi proteza - doar matrițele.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați ceara de ureche de la un pas pentru ajutor auditiv 12
  6
  Reasamblarea. Odată ce matrițele sunt complet uscate, reasamblați-le din nou prin rotirea tubului în matrițe, astfel încât capătul matriței să fie îndreptat departe de deschidere pentru a obține sunet.
 • Partea 3
  Sporiți durata de viață a aparatului auditiv

  Imaginea intitulată Îndepărtați ceara de ureche de la un ajutor pentru audiere Pasul 13
  1
  Curățați zilnic. Indiferent dacă folosiți o cârpă sau unelte specifice, asigurați-vă că eliminați praful și resturile zilnic.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați ceara de ureche de la un ajutor pentru audiere Pasul 14
  2
  Protejați-vă bateriile Scoateți bateriile din aparatul auditiv în fiecare noapte și păstrați-le într-un dezumidificator sau uscător pentru a le proteja de umiditate. Multifuncționalul oferă de obicei un dispozitiv care vă ajută să scoateți bateriile.
 • Dacă nu aveți un uscător pentru a le depozita, lăsați bateriile în interiorul aparatului auditiv și lăsați compartimentul deschis noaptea pentru a usca orice umiditate.
 • Căldura deteriorează bateriile, astfel încât să le păstrați la un loc la temperatura camerei.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați ceara de ureche de la un pas pentru ajutor auditiv 15
  3
  Evitați materialele terților. Introduceți aparatele auditive după punerea machiajului, a lacului sau a altor produse pentru a preveni acumularea de materiale străine pe ele. Lăsați căștile într-un loc sigur și uscat (cum ar fi un dezumidificator sau uscător) atunci când nu le folosiți.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați ceara de ureche de la un ajutor pentru audiție Pasul 16
  4
  Vizitați frecvent audiologul. Vizitați personalul medical de la fiecare 3-6 luni pentru a efectua teste de auz și pentru a verifica funcționarea dispozitivului. Nu trebuie să încercați niciodată să faceți reparații pe cont propriu.
 • sfaturi

  • Înainte de a manipula aparatul auditiv, asigurați-vă că îl țineți pe o suprafață moale pentru a preveni deteriorarea acestuia dacă scade.
  • Sunați un profesionist pentru a fi curățat la fiecare 3-6 luni.

  avertismente

  • Nu utilizați apă, produse de curățare, solvenți sau alcool, deoarece acestea ar putea deteriora aparatul auditiv.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curățați aparatele auditive ale iPod-uluiCum să curățați aparatele auditive ale iPod-ului
  Cum să curățați o perie de păr pentru părCum să curățați o perie de păr pentru păr
  Cum sa curatati o perie de parCum sa curatati o perie de par
  Cum să cureți cizmele de fotbalCum să cureți cizmele de fotbal
  Cum să cureți urechile câineluiCum să cureți urechile câinelui
  Cum să înmoaie o periuță de dințiCum să înmoaie o periuță de dinți
  Cum să vindecați tinitusul (sunetul în urechi)Cum să vindecați tinitusul (sunetul în urechi)
  Cum să eliminați ceara umedă din urechile infectateCum să eliminați ceara umedă din urechile infectate
  Cum să găsiți cauzele de tinitusCum să găsiți cauzele de tinitus
  Cum sa alegi un curatator de limbaCum sa alegi un curatator de limba
  » » Cum se curata ceara de urechi de la un aparat auditiv

  © 2011—2020 ertare.com