Cum să vă curățați bine gura

Menținerea unei bune igiene orale este importantă dacă doriți să aveți dinți puternici și sănătoși, să vă îndepărtați de infecții sau gingivită și să evitați respirația urâtă. Igiena orală implică curățarea și îngrijirea gurii, nu numai a dinților. Combină spălarea dinților cu aplicarea aței dentare, spălarea limbii și utilizarea de apă de gură pentru a vă oferi o bună curățare a gurii.

pași

Metoda 1
Periați-vă dinții și ața

Imaginea intitulată Curățați-vă întreaga gură Pasul 1
1
Spălați de două sau trei ori pe zi. Primul pas pentru a vă curăța gura și pentru a vă asigura că vă mențineți bună igienă orală acest lucru este periați dinții frecvent și eficient. De obicei, se recomandă să vă spălați de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată seara. Puteți adăuga a treia oară după masa de prânz, dar nu spălați mai mult de trei ori pe zi.
 • Dacă vă frecați frecvent dinții mai frecvent, aveți riscul de abraziune a smalțului dinților și a vă deteriora gingiile.
 • De fiecare dată când vă spălați dinții trebuie să o faceți cel puțin două minute. Încercați să vă împărțiți gura în patru secțiuni și dați câte 30 de secunde pentru a prelua controlul.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă întregul gură Pasul 2
  2
  Perfectați-vă tehnica Atunci când vă periați dinții, este important să utilizați cea mai bună tehnică pentru a maximiza beneficiile și a reduce la minimum riscul de deteriorare a gingiilor sau de abraziune a smalțului. Începeți prin plasarea periei la un unghi de 45 de grade față de gingie. Mutați peria cu atenție înainte și înapoi în mișcări care sunt aproximativ lățimea unui dinte.
 • Spălați suprafețele dinților, suprafețele exterioare, suprafețele cu care mestecați și suprafețele interioare.
 • Pentru suprafețele interioare, înclinați peria și peria de sus în jos de câteva ori pentru fiecare dinte.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă întreaga gură Pasul 3
  3
  Flosses în mod regulat. Chiar dacă sunteți sârguincioși în ceea ce privește periajul dinților, există unele zone pe care periuța dvs. de dinți nu le atinge. puf În mod regulat vă va ajuta să eliminați toate substanțele care rămân în gură și sunt prinse între dinți. Ca și în cazul periajului, este important să folosiți o tehnică bună pentru a evita posibilele deteriorări atunci când vă răniți dinții și gingiile cu ață dentară. Înfășurați o cantitate de ață dentară în jurul degetelor index ale fiecărei mâini, astfel încât să existe aproximativ 5 centimetri de ață dentară între mâini.
 • Apăsați atașul pe dinte pentru a îndepărta plăcile și a evita frecarea gingiilor.
 • Dacă vă mențineți o rutină și o tehnică bună cu ața dentară, veți avea dinți și gume mai sănătoase.
 • Ar trebui să atacați o dată pe zi.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă întreaga gură Pasul 4
  4
  Utilizați echipamentul corect. Când vă periați dinții, este important să aveți instrumentele potrivite pentru a face acest lucru corect. Utilizați o perie moale de peri care se potrivește cu ușurință în gură și vă permite să ajungeți în toate zonele fără probleme. Ar trebui să vă înlocuiți peria la fiecare trei sau patru luni. Dacă observați că părul se îndepărtează, ar trebui să îl înlocuiți în prealabil.
 • Combinați o periuță de dinți bună cu o pastă de dinți cu fluor, care este aprobată de profesioniștii dentari.
 • Căutați un sigiliu sau o amprentă pe pachetul de pastă de dinți pentru a verifica dacă aveți suport profesional.
 • Metoda 2
  Curăță-ți limba

  Imaginea intitulată Curățați întregul dvs. gură Pasul 5
  1
  Utilizați peria. Cea mai comună și mai simplă formă de curăță-te Limba vă folosește pur și simplu periuța de dinți. Dacă faceți acest lucru, puteți integra curățarea limbii în rutina obișnuită de spălare a dinților cât mai ușor posibil. Spălați-vă limba din spate în față pentru a ajuta la îndepărtarea plăcii și a opri creșterea bacteriilor și dezvoltarea respirației urât mirositoare.
 • Image cu titlul Curățați-vă gura întregi Pasul 6
  2
  Utilizați un dispozitiv special. Deși mulți oameni își spală doar limbile cu o periuță de dinți, aceste perii sunt proiectate să funcționeze mai bine pe suprafețele netede ale dinților. Suprafața neregulată și carne a limbii este foarte diferită. Probabil cel mai bun mod de a elimina stratul bacterian al limbii este de a răzui ușor limba în loc să o periați.
 • Este posibil să cumpărați un dispozitiv conceput special pentru a vă curăța limba dacă credeți că folosirea periuței dvs. de dinți nu este la fel de eficientă pe cât doriți.
 • Dispozitivele de curățare a limbii pot fi folosite după ce ți-ai periat dinții și ai flockat. Le puteți găsi la unele magazine de produse de sănătate, farmacii sau online.
 • Imagine cu titlul Curățați-vă întreaga gură Pasul 7


  3
  Înțelegeți beneficiile. Deși mai puțin accentul este pe curățarea limbii pe care periajul dinților în ceea ce privește îngrijirea orală, de până la 50% din bacteriile gasite in gura trăiesc pe limbă. Din această cauză, curățarea limbii dvs. este o parte importantă a îngrijirii orale complete și trebuie inclusă într-o rutină de igienă orală care acoperă întreaga gură. Se crede că până la 80 sau 90% din respirația urât mirositoare este rezultatul bacteriilor care trăiesc pe limbă, așa că se apropie de acest lucru cu o buna igiena orala va reduce șansele de a avea halitozei.
 • Metoda 3
  Utilizați apă de gură

  Imagine cu titlul Curățați-vă gura întregi Pasul 8
  1
  aplica apă de gură. Puteți folosi apa de gură pentru a vă asigura că ajungeți în fiecare colț al gurii. Gura de scurgere nu ar trebui niciodată considerată sau utilizată ca o alternativă la periaj sau dentare, dar poate fi utilizată ca o metodă suplimentară de curățare. Adesea, oamenii folosesc apă de gură după periaj și dentare, dar nu există nicio diferență în modul în care îndepliniți toate cele trei sarcini ca parte a igienei orale.
  • Produsele specifice vor avea instrucțiuni detaliate cu privire la modul în care ar trebui utilizate, dar de obicei clătiți gura timp de treizeci de minute înainte de scuiparea produsului.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă întreaga gură Pasul 9
  2
  Alegeți o apă de gură terapeutică. Veți găsi că există o mare varietate de clătiri de gură disponibile la farmacia dvs. locală sau farmacie. Produse de apă de gură cu acțiune terapeutică pot ajuta la reducerea plăcii, a cavității, a respirației urinare și a bolilor precum gingivita. Câștigurile de gură pentru gură nu vor fi la fel de eficiente. Acestea pot controla temporar respiratia urat mirositoare, dar nu abordeaza cauzele radicale sau contribuie la igiena orala in general.
 • Căutați o apă de gură care are o marcă sau un sigiliu de la un corp profesionist de îngrijire dentară care îl susține.
 • Produsele care conțin această marcă au fost evaluate de experți și au fost testate pentru a determina eficacitatea acestora.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gura întregi Pasul 10
  3
  Înțelege importanța igienei orale. Dacă nu vă pasă și nu vă curățați gura, aveți riscul de a dezvolta infecții gingivale, gingivită, carii dentare și pierderea dinților. Cel mai bun mod de a avea grijă de gingii este să vă îngrijiți dinții și gura, în general, spălând și folosindu-vă atelați în mod regulat. Dacă permiteți ca plăcile să se dezvolte pe dinți, este posibil să aveți probleme cu gingiile. Dacă placa nu este îndepărtată, aceasta se poate întări și poate deveni tartru, o substanță care poate fi îndepărtată numai de dentistul dvs. sau de igienistul dentar.
 • Metoda 4
  Faceți o curățare profesională

  Imaginea intitulată Curățați-vă întreaga gură Pasul 11
  1
  Luați în considerare efectuarea unei curățări dentare profesionale. O modalitate de a vă asigura că aveți o gură curată este să mergeți la medicul dentist sau igienist dentar și să aveți o curățare dentară temeinică. O curățare dentară va elimina complet și eficient placa și tartrul, ceea ce va lăsa un sentiment de moale și curățenie în dinți. Suprafața curată și netedă a dinților va face mai greu bacteriile să rămână în dinți, ceea ce vă va ajuta să vă păstrați dinții curăți după vizită.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gura întregi Pasul 12
  2
  Trebuie să știți ce să vă așteptați. Hygienistul dentar va folosi unelte dentare mici, inclusiv o răzuitoare, o perie și o oglindă. Hygienistul ar putea începe cu un dispozitiv cu ultrasunete care utilizează vibrații pentru a detașa fragmente de tartru. Apoi va folosi un instrument pentru a vă răsturna dinții pentru a elimina placa. După aceasta, igienistul vă va spăla dinții cu o pensulă și o pastă specială.
 • După periaj, igienistul vă va atașa și va vorbi despre practici bune de igienă orală.
 • Dacă ați optat pentru un tratament suplimentar cu fluor, acest lucru va dura câteva minute și va contribui la întărirea și întărirea dinților dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Curățați-vă gura întregi Pasul 13
  3
  Nu-l vedeți ca un eveniment unic. A face o curățare profesională vă poate ajuta să vă mențineți o bună igienă orală și să vă învățați obiceiurile bune pentru îngrijirea dentară. Luați în considerare efectuarea vizitelor la igienistul dentar, o parte normală a programului dvs. de îngrijire dentară. Deși oamenii au recomandat o curățare de două ori pe an, cercetările recente sugerează că o dată pe an este suficient pentru persoanele care nu au factori de risc specifici, cum ar fi cariile dentare sau gingivita.
 • Factorii cheie de risc pentru gingivită includ fumatul, diabetul și genetica.
 • Adresați-vă medicului dentist dacă nu sunteți sigur dacă aveți sau nu un risc crescut de gingivită.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să evitați căderea dinților la câiniCum să evitați căderea dinților la câini
  Cum sa pastrati dintii yorkiei curateCum sa pastrati dintii yorkiei curate
  Cum sa albiti dintii cu coptCum sa albiti dintii cu copt
  Cum să vă spălați dințiiCum să vă spălați dinții
  Cum să vă periați dinții cu o perforare a limbiiCum să vă periați dinții cu o perforare a limbii
  Cum să ai grijă de dințiCum să ai grijă de dinți
  Cum să aveți grijă de umplerea dentarăCum să aveți grijă de umplerea dentară
  Cum de a vindeca gingivitaCum de a vindeca gingivita
  Cum să oprești sângerarea gingiilor, gingivită, parodontităCum să oprești sângerarea gingiilor, gingivită, parodontită
  Cum să evitați cariile dentareCum să evitați cariile dentare
  » » Cum să vă curățați bine gura

  © 2011—2020 ertare.com