Cum să tratăți părinții sinucideri

Având un tată sau o mamă cu tendințe suicidare este o experiență deosebit de dificilă. Dacă unul dintre părinții voștri v-a exprimat gânduri suicidare sau dacă bănuiți că ar putea fi sinucidere, există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru ao susține și pentru a crește șansele de vindecare, pentru binele tuturor. Nu trebuie să te gândești niciodată că ești responsabil pentru sănătatea mentală a părinților tăi sau să accepți povara vindecării lor, chiar dacă te învinovățesc pentru situație, dar Da, există câteva modalități prin care le puteți sprijini.

Dacă credeți că un om iubit se gândește la sinucidere, contactați agenția responsabilă pentru prevenirea sinuciderii în țara dvs. În secțiunea Resurse suplimentare veți găsi căile de contact.

pași

Partea 1
Aveți grijă de tatăl sau de mama dvs.

Image titled Deal cu parintii suicidari Pasul 1
1
Realizați că nu sunteți responsabil. Chiar dacă vrei să-i ajuți pe tatăl tău sau pe mama ta, sănătatea ta mintală nu este responsabilitatea ta. A avea un părinte sinucigaș este suficient de stresant, fără a adăuga sarcina suplimentară de responsabilitate. Ajută-l cât de mult poți, dar recunoaște limitele tale. Îi poți ajuta să se recupereze, dar nu este responsabilitatea ta să-ți vindeci tatăl de la conflictele mintale - asta e treaba unui terapeut sau consilier.
 • Copiii tind să se învinuiască pentru sănătatea mentală a părinților. Adesea, ei simt că dacă ar fi mai supuși sau mai sensibili sau mai maturi (sau într-un fel mai perfecți), ei ar putea să-și facă părinții să se îmbunătățească într-un fel.
 • Dacă vă simțiți copleșiți, jucați un rol mai puțin activ. Nu-ți este rușine să ai grijă și de tine.
 • Image titled Deal cu parintii suicidari Pasul 2
  2
  Luați tatăl sau mama în serios. Deși poate părea evident, este important să vă manifestați îngrijorarea prin a pune întrebări atunci când vorbiți despre sinucidere. Nu veți provoca mai multe daune prin întrebări care vă arată că vă pasă.
 • Multe persoane cu tendințe suicidare vor crea un plan specific. Dacă știți cum, când și unde intenționați să faceți acest lucru, veți avea informațiile esențiale pentru ao comunica specialistului în domeniul sănătății mintale.
 • Image titled Deal cu părinții suicidali Pasul 3
  3
  Asigurați-vă că aveți suport. Izolarea este tentantă pentru persoanele care se sinucid, dar acest lucru poate face situația să se înrăutățească. Acordați sprijin tatălui sau mamei cât puteți de mult, ajutați-l cu gospodăriile, gătiți, curățați-l și faceți-l să simtă că prezența dumneavoastră este susținută. În plus, asigurați-vă că aveți un suport social și profesional adecvat.
 • Tatăl sau mama dvs. înțeleg prieteni cu care poate vorbi? Alte rude? Soțul tău?
 • Aveți o comunitate de sprijin, cum ar fi o biserică sau alt grup social?
 • Dacă altceva nu reușește, există câteva linii directe în cazuri de criză pe care tatăl sau mama dvs. le poate suna dacă vor să vorbească cu cineva. Numărul rețelei naționale de prevenire a sinuciderilor este de 1 (800) 273-8255. Acest serviciu este disponibil gratuit 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână și este confidențial.
 • Imaginea cu titlul Deal cu părinții suicidali Pasul 4
  4
  Încurajați-vă tatăl sau mama să primească terapie. Indiferent dacă cauza sentimentelor de sinucidere este o boală psihică sau altceva, accesul la terapie poate oferi tatălui sau mamei dvs. un fel de relație și un spațiu sigur de care au nevoie pentru a trata aceste sentimente problematice.
 • Terapia cognitiv-comportamentală este un tratament bazat pe dovezi, care poate ajuta tatăl sau mama să examineze și să schimbe credințele sau gândurile fundamentale pe care le pot produce emoțiile suicidare.
 • Terapia interpersonală este un tratament bazat pe dovezi care vă poate ajuta să vă gestionați relațiile personale și să evaluați și să lucrați la problemele de personalitate, ceea ce reduce dorința de a scăpa prin sinucidere.
 • Spuneți-i tatălui sau mamei despre alianța terapeutică sau despre importanța bunei legături dintre pacient și terapeut. Unele cercetări arată acest lucru "conexiune" Este unul dintre cele mai importante aspecte ale recuperării pacientului. Încurajați-l să găsească un bun terapeut, chiar dacă asta înseamnă că trebuie să căutați și să comparați mai multe opțiuni.
 • Găsiți un terapeut lângă dvs.: faceți clic aici să caute terapeuți în Statele Unite și Canada.
 • Imaginea cu titlul Deal cu părinții suicidali Pasul 5
  5
  Discutați cu tatăl sau cu mama despre medicamentele psihiatrice. Există medicamente pe bază de prescripție medicală pentru multe dintre principalele cauze ale sinuciderii, cum ar fi depresia și tulburările de dispoziție. Spune-i să-l întrebe pe medicul specialist despre opțiunile pe care le are cu privire la medicamente.
 • Antidepresivele vă pot ajuta să luptați împotriva depresiei, dar există și pericolul ca gândurile suicidare să crească, așa că asigurați-vă că tatăl sau mama dvs. vorbește despre această decizie cu un medic specialist.
 • Asigurați-vă că tatăl sau mama dvs. respectă instrucțiunile medicului cu privire la orice medicament care a fost deja prescris. Oprirea consumului de medicamente psihiatrice este un proces delicat, care trebuie să fie coordonat cu un profesionist în domeniul sănătății. Nu are nici un record de a lua medicamente sau de a încerca să le oprească brusc, pot apărea probleme cum ar fi anxietatea, iritabilitatea, oboseala, durerile de cap, greata și amețelile.
 • Imaginea cu titlul Deal cu părinții suicidali Pasul 6
  6
  Trebuie să interveniți dacă există vreun pericol imediat. Apelați la serviciile de urgență, la profesioniștii în domeniul sănătății mintale sau spuneți-le unei persoane apropiate (de exemplu, unui rudă sau prieten adulți) dacă credeți că tatăl sau mama dvs. este în pericol imediat de a avea un impuls suicidar.
 • Ori de câte ori este posibil, îndepărtați obiectele periculoase din casă. Dacă unul dintre părinții dvs. are o armă de foc, discutați cu un adult (mătușa, unchiul, celălalt părinte) pentru a vă asigura că arma este sigură și nu într-un loc ușor accesibil tatălui sau mamei dvs.
 • Partea 2
  Ai grijă de tine

  Image titled Deal cu părinți suicidali Pasul 7
  1
  Recunoașteți emoțiile A trata cu un tată cu tendințe suicidare poate fi obositor și emoțional stresant. Ca urmare, poate apărea o serie complexă de emoții. Pentru a înțelege ceea ce simți și pentru a găsi modalități de abordare a acesteia, observați aceste reacții comune:
  • Zarvă. Având un tată sau o mamă cu tendințe suicidare poate fi o surpriză puternică. Nimeni nu se așteaptă ca lucrurile să fie așa de rău, mai ales cu persoana care ar trebui să aibă grijă de tine.
  • Ira. Părinții tăi sunt îngrijitorii voștri, astfel încât poate părea nedrept să aveți de-a face cu acest stres emoțional. Este normal să vă simțiți supărat.
  • Culpa. Este posibil să vă învinovățești pentru ceea ce se întâmplă, pur și simplu fiind aproape de tatăl sau de mama dvs., iar cauzele reale pot fi mai puțin vizibile.
  • Confuzie. S-ar putea să nu știți cum să răspundeți, astfel încât să fiți în stare de confuzie cu privire la ceea ce se întâmplă și cum să faceți față situației.
 • Imaginea cu titlul Deal cu părinții suicidali Pasul 8
  2
  Nu te învinovăți Sentimentul de vinovăție este o reacție normală la faptul că unul dintre părinții dvs. are tendințe suicidare, dar în realitate rezultă din neînțelegeri legate de complexitatea emoțiilor suicidare.
 • Dorința de a se sinucide rezultă din mai mulți factori diferiți, așa cum se menționează în secțiunea anterioară. Tu nu ești cauza. De fapt, este puțin probabil ca tatăl sau mama dvs. să aibă un singur motiv să simtă acest lucru. Sinuciderea nu este o opțiune simplă sau rațională.
 • Imaginea cu titlul Deal cu părinții suicidali Pasul 9
  3
  Nu te lăsa păcălit de iluzia de a avea control. Există lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta pe dvs. și pe tatăl sau mama dvs., dar acest lucru nu înseamnă că aveți cel mai mult control asupra a ceea ce se întâmplă și ce sa întâmplat în trecut.
 • Realitatea tristă este că uneori sinuciderea apare chiar și atunci când familia și rețeaua extinsă de sprijin au făcut tot ce este posibil pentru a servi ca suport și pentru a oferi un mediu afectiv persoanei. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să încercați, deoarece aceste eforturi Ele pot face diferența, dar punctul este că există unele lucruri pe care nu le puteți controla. Faceți tot posibilul, dar recunoașteți că nu puteți face totul.


 • Image titled Deal cu părinți suicidali Pasul 10
  4
  Căutați ajutor terapeutic. Terapia nu este doar pentru tatăl sau mama ta. Având un tată cu tendințe suicidare este o povară extrem de stresantă, deci nu vă simțiți rău dacă aveți nevoie de ajutorul din afară.
 • Terapia cognitiv-comportamentală vă poate ajuta să ajustați emoțiile și gândurile care pot apărea ca o reacție la situație.
 • Găsiți un terapeut lângă dvs.: faceți clic aici să caute terapeuți în Statele Unite și Canada.
 • Asigurați-vă că găsiți un terapeut în care puteți avea încredere. Dacă nu găsiți persoana respectivă la prima încercare, nu vă soluționați! Alianța terapeutică este unul dintre cei mai importanți factori pentru a reuși într-o terapie.
 • Image titled Deal cu parintii suicidari Pasul 11
  5
  Concentrează-te pe propria viață. Gândirea și îngrijorarea obsesivă a tatălui tău nu te va ajuta sau te va ajuta. Creați strategii eficiente pentru a face față problemei și rămâneți sănătoși și evitați să cădeți în aceleași probleme ca și tatăl sau mama ta. Deși majoritatea cercetărilor din acest domeniu analizează durerea după o pierdere reală, unele se aplică și posibilității pierderii:
 • Durerea și îngrijorarea nu sunt suficiente - aveți nevoie de o activitate constantă pentru a procesa aceste emoții dificile și pentru a vă menține viața într-un mod pozitiv. Sportul, alte hobby-uri și petrecerea timpului cu prietenii pot funcționa ca un vaccin împotriva disperării în această situație.
 • Image titled Deal cu parintii suicidari Pasul 12
  6
  Mențineți propria rețea de asistență. Pe lângă asistența profesională și menținerea unui stil de viață activ, nu uitați să păstrați legătura cu proprii prieteni și cu alți membri ai familiei! Susținerea socială este esențială pentru a avea capacitatea de a face față marilor solicitări emoționale ale tatălui sau mamei cu tendințe suicidare.
 • Partea 3
  Înțelegerea sinuciderii

  Imaginea cu titlul Deal cu părinții suicidali Pasul 13
  1
  Observați semnele comportamentului suicidar. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că un părinte poate lua în considerare sinuciderea, detectați aceste semne externe și factori de risc, astfel încât să puteți prinde problema înainte de a fi prea târziu:
  • Încercările trecute de sinucidere. Acesta este unul dintre cei mai mari factori de risc pentru sinucidere reală.
  • Focuri de furie. Deși acest lucru poate fi, de asemenea, un semn al altor lucruri, este un indicator comun al unei încercări de sinucidere.
  • Creșterea comportamentelor riscante, cum ar fi consumul de alcool și de conducere. Un tată sau o mamă cu tendințe suicidare pot începe să se îngrijoreze mai puțin de siguranța lor personală.
 • Imaginea cu titlul Deal cu parintii suicidari Pasul 14
  2
  Ascultați gândurile și ideile suicidare. Comportamentul nu este singurul indicator al tendințelor suicidare - puteți interpreta și semnalele a ceea ce se spune.
 • Discutați despre o încercare de sinucidere. Tatăl sau mama dvs. poate indica în mod explicit cum se simte.
 • Este auto-depreciabil. Acesta este un ingredient puternic al gândurilor suicidare.
 • Se simte o povară. Deoarece mulți părinți sinucigași se simt vinovați, cel mai probabil simt că este o povară pentru cei din jurul lor, chiar și pentru tine.
 • Imaginea cu titlul Deal cu părinții suicidali Pasul 15
  3
  Aflați despre cauzele sinuciderii. În ciuda faptului că unii oameni cred că sinuciderea nu este o alegere în sine, ci o combinație de forțe și factori naturali. Unele dintre aceste forțe includ:
 • Afecțiune psihică 90% sau mai mult din persoanele care se sinucid au avut o boală psihică în momentul decesului. Cele mai frecvente boli sunt depresia și alte tulburări ale dispoziției, abuzul de substanțe, schizofrenia și tulburările de personalitate, cum ar fi tulburarea bipolară și tulburarea de personalitate limită.
 • Probleme medicale grave Cancerul, HIV și alte boli pot determina oamenii să sufere de disperare și de alte emoții de disperare, ceea ce uneori duce la sinucidere.
 • Factori biologici Unele cercetări arată că persoanele care se sinucid au adesea unele diferențe în structura creierului, în special în zonele creierului legate de starea de spirit, gândirea și răspunsul la stres.
 • Stres în mediul înconjurător. Unele lucruri, cum ar fi hărțuirea prelungită, au fost legate de un risc mai mare de sinucidere.
 • A face cu sinucigașă-Părinți-Step-16.jpg" class ="imagine lightbox">
  Image cu titlul Deal cu parintii suicidari Pasul 16
  4
  Înțelege starea de spirit suicidar Înțelege că sinuciderea este, de obicei, gândită ca o soluție la o problemă. Un tată sau o mamă cu tendințe suicidare încearcă să scape de mai multe probleme și realități dureroase.
 • Credința că oamenii din viața ta vor fi mai buni fără prezența ta.
 • Încălcarea standardelor personale. Mulți oameni care doresc să se sinucidă se luptă cu standardele lor, care sunt disproporționat de mari pentru ei și pentru viața lor.
 • Sentimentul de vinovăție. Acești oameni se învinovățesc pentru că nu trăiesc la sarcinile vieții, indiferent dacă sunt sau nu realiste.
 • Conștientizarea exagerată a eșecurilor, astfel încât aceștia să fie conștienți în mod constant și dureros de cât de mult nu reușesc să-și atingă propriul sine ideal.
 • Anxietatea și durerea care apar din aceste probleme. Starea de spirit care uneori se termină cu sinucidere este extrem de dureroasă și dificil de suportat.
 • "cognitive deconstrucție", care se referă la modul în care oamenii cred că viața lor este o experiență simplă și monotonă de tristețe și durere.
 • În cele din urmă, dezinhibarea sau etapa finală care apare atunci când o persoană crede că este necesară o măsură drastică, cum ar fi sinuciderea, pentru a depăși problemele actuale.
 • Resurse suplimentare

  sfaturi

  • Dacă vă faceți griji, acționați. Este mai bine să fii în siguranță decât să îți pare rău și un tată sau mamă cu tendințe suicidare să nu arate toate simptomele menționate mai sus.
  • După ce tatăl sau mama ta sa recuperat, dă-i o urmărire regulată pentru a te asigura că e încă bine.

  avertismente

  • Nu presupuneți niciodată că tatăl sau mama ta pur și simplu "căutați atenție" când vorbim de sinucidere. Aceasta este o idee periculoasă care a infiltrat cultura populară și este de fapt un fenomen ciudat.
  • Nu lăsați tatăl sau mama în pace, dacă credeți că aveți tendințe de suicid. Obțineți ajutor, dar asigurați-vă că îl păstrați la vedere și vă restricționați accesul la arme de foc sau medicamente.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ne ocupăm de un tată răuCum să ne ocupăm de un tată rău
  Cum să vă confruntați cu zilele în care vă simțiți suicidaliCum să vă confruntați cu zilele în care vă simțiți suicidali
  Cum să ajuți pe cineva care se gândește la sinucidereCum să ajuți pe cineva care se gândește la sinucidere
  Cum să ajuți un prieten sinucidereCum să ajuți un prieten sinucidere
  Cum să ajuți un frate care se gândește la sinucidereCum să ajuți un frate care se gândește la sinucidere
  Cum să convingem pe cineva să nu se sinucidăCum să convingem pe cineva să nu se sinucidă
  Cum să eviți sinucidereaCum să eviți sinuciderea
  Cum să ajuți un adolescent care și-a pierdut tatăl sau mamaCum să ajuți un adolescent care și-a pierdut tatăl sau mama
  Cum să-i convingeți pe mama să vă cumpere ceva ce vă placeCum să-i convingeți pe mama să vă cumpere ceva ce vă place
  Cum să-ți convingi mama să te lase să dormiCum să-ți convingi mama să te lase să dormi
  » » Cum să tratăți părinții sinucideri

  © 2011—2020 ertare.com