Cum să vă ocupați de o îngrijorare mentală obsesivă

Există ceva ce nu vă puteți opri să vă gândiți? Incepe sa te afecteze? Indiferent ce este, urmați acești pași pentru a vă ajuta să vă ocupați de gândirea obsesivă pe care o aveți.

pași

Image cu titlul Deal cu o obsesie preocupare mentală Pasul 1
1
Căutați ajutor profesional. Cel mai sigur și mai ușor mod de a scăpa de o obsesie este vorba despre acest lucru cu un psiholog sau cu un terapeut. Nu vă fie rușine să mergeți cu unul dintre ei - nu înseamnă că sunteți nebun, aveți doar o problemă care are nevoie de ajutor. Este perfect normal. Terapeutul va intelege cu adevarat ce se intampla cu tine, ajunge la fundul problemei si iti da sfaturi bune pentru ao depasi. Este un proces de auto-descoperire și auto-înțelegere.
 • Image cu titlul Deal cu o obsesie preocupare mentală Pasul 2
  2
  Faceți ceva care nu necesită gândire. Asigurați-mâzgăleli, jucând Solitaire, asculta muzica, hula mintea ta se va concentra pe aceste activități mici și se va opri gândesc la obsesia ta.
 • Image cu titlul Deal cu o obsesie preocupare mentală Pasul 3
  3
  Înțelegeți de ce este atât de important pentru dvs. încât să nu mai puteți gândi la asta. În cazul în care într-adevăr este un lucru important, în mod necesar să-l împrumute atenție, de exemplu, dacă sunteți îngrijorat cu privire la un examen și de a face nimic, dar de studiu si de stres de ce nu opri CAZ- pur și simplu nu acorde mai multă atenție aveți nevoie. Mai ales atunci când vine vorba de un test, relaxarea este la fel de importantă ca și studiul. Dacă este o obsesie dăunătoare și absurdă, cum ar fi ura ceva sau cineva, este esențial să vă rezolvați problemele înainte ca acestea să preia controlul asupra vieții tale. În primul rând, înțelegeți că este a voi cine rău, nu alți oameni.
 • Dacă gândurile obsesive sunt sentimente de vinovăție, face ceva pentru a ușura această povară. Mi cer scuze pentru persoana care a acționat astfel încât mărturisesc în mod nejustificat un preot dacă ești catolic-ortodox sau du-te la mormântul persoanei în cazul în care nu mai este în viață, sau de a face ceva bun pentru a compensa pentru ceea ce ai făcut greșit (de exemplu, oferă-te ca voluntar sau dona bani pentru caritate).
 • Image cu titlul Deal cu o obsesie preocupare mentală Pasul 4
  4
  Fii mai relaxat și optimist. Nimic din lumea asta nu merită Toată atenția ta, importantă ca atare. În mod regulat, lucrurile se rezolvă - nu trebuie să vă stresați atât de mult pentru ei. Mai ales dacă vă îngrijorați în mod constant despre ceva care nu depinde de dvs., de exemplu: boala unui membru al familiei sau pacea lumii. Nu este nevoie să vă faceți griji atât de mult despre asta.


 • Imaginea intitulată Deal cu o preocupare mentală obsesivă Pasul 5
  5
  Vorbește cu cineva care te cunoaște bine și care este aproape de tine. Uneori, un prieten sau un membru al familiei vă va înțelege mai bine decât un psiholog, pur și simplu pentru că vă cunoaște foarte bine.
 • Image cu titlul Deal cu o obsesie preocupare mentală Pasul 6
  6
  Îmbunătățiți ceva în viața voastră. Găsiți un motiv care vă oferă securitate. Oamenii care se simt bine despre ei înșiși nu au astfel de probleme. Încercați să învățați să faceți ceva ce ați dorit întotdeauna să știți - de exemplu: studiați o limbă străină sau luați lecții de desen.
 • Image cu titlul Deal cu o obsesie preocupare mentală Pasul 7
  7
  Arătați ceea ce simțiți. Acum, când vorbim despre desen, este o modalitate bună de a-ți exprima sentimentele fără să spui un singur cuvânt. Doar trageți ceea ce trece prin mintea voastră. Nu contează dacă ești bun la desen sau nu - simplul fapt de a face acest lucru este suficient de util.
 • Imaginea intitulată Deal cu o preocupare obsesivă mintală Pasul 8
  8
  Păstrați un jurnal. Scrierea a ceea ce simti este, de asemenea, un mod sanatos de a exprima o emotie. De asemenea, este important să urmăriți gândurile. De fiecare dată când ai o zi când nu te-ai gândit atât de mult la asta, scrie-o în jurnalul tău. Acest lucru vă va aminti că vă puteți depăși obsesia.
 • avertismente

  • Nu dispera Oricât de dificil ar fi, sinuciderea nu ar trebui să fie o opțiune. Viața este minunată Doar pentru că niște gânduri te urmăresc, nu înseamnă că trebuie să te omori. Problemele au o soluție, dar nimeni nu îți poate reveni dacă te sinucis.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți pe cineva cu tulburare obsesiv-compulsivăCum să ajuți pe cineva cu tulburare obsesiv-compulsivă
  Cum să ajuți o persoană care suferă de tulburare dismorfică a corpului (BDD)Cum să ajuți o persoană care suferă de tulburare dismorfică a corpului (BDD)
  Cum să blochezi gândurile releCum să blochezi gândurile rele
  Cum să schimbi gândirea negativăCum să schimbi gândirea negativă
  Cum să vă opriți obsesia cu gânduri deranjanteCum să vă opriți obsesia cu gânduri deranjante
  Cum să nu mai gândiți la ceva sau la cinevaCum să nu mai gândiți la ceva sau la cineva
  Cum să oprești o persoană care se taieCum să oprești o persoană care se taie
  Cum să alegi un terapeutCum să alegi un terapeut
  Cum să rezolvați tulburările dismorfice ale corpuluiCum să rezolvați tulburările dismorfice ale corpului
  Cum să facem față tulburării obsesiv-compulsiveCum să facem față tulburării obsesiv-compulsive
  » » Cum să vă ocupați de o îngrijorare mentală obsesivă

  © 2011—2020 ertare.com