Cum să tratăm o ovulație dureroasă

Când ovulați, ovarul eliberează un ou, precum și lichidul și sângele folicular. Pentru multe femei, o ovulație normală nu dă niciun simptom, dar unele au în mod regulat dureri și disconfort atunci când ovulează. Aceste simptome sunt uneori numite "mittelschmerz", care în limba germană înseamnă "mediu" (deoarece ovulația apare în mijlocul ciclului menstrual) și "durere". În acest articol, veți învăța să identificați și să tratați o ovulație dureroasă.

pași

Metoda 1
Identificați o ovulație dureroasă

Imaginea intitulă Deal cu ovulația dureroasă Pasul 1
1
Determinați ciclul menstrual Ciclul menstrual se referă la prima zi a perioadei menstruale (aceasta este "ziua 1" a ciclului dvs.) până în prima zi a perioadei următoare. Un ciclu normal durează 28 de zile, dar dacă țineți o evidență a menstruației într-un calendar, ați putea vedea că ciclul dumneavoastră durează mai mult sau mai puțin zile. Pe parcursul primei jumătăți a ciclului menstrual (înainte de ovulație), menstruație, mucoasa uterina devine să se îngroașe și hormoni începe să lucreze pentru a produce ovulația. În a doua jumătate a ciclului menstrual (după ovulație) ovulul va fi fertilizat sau organismul va fi pregătit să producă din nou mucoasa uterină.
 • Ciclul menstrual propriu poate varia în funcție de zile în fiecare lună, dar nu este un motiv de îngrijorare.
 • Cu toate acestea, dacă ciclul menstrual variază semnificativ (o săptămână sau mai mult într-o perioadă de câteva luni), cel mai bine este să mergeți la un medic.
 • Deși există multe cauze pentru diferite perioade care nu sunt de interes, există unele cazuri care pot fi remediate cu un tratament (cum ar fi sindromul ovarului polichistic, în cazul în care perioadele sunt rare din cauza unui dezechilibru hormonal), așa că, dacă aveți îndoieli, Cel mai bine este să consultați un medic.
 • Imaginea cu titlul Deal cu ovulație dureroasă Pasul 2
  2
  Determinați momentele de ovulație. Ovulația apare de obicei în mijlocul ciclului menstrual. De exemplu, comun pentru femeile cu cicluri de 28 de zile, ovulatia apare aproape în ziua 14. Dacă credeți că ați putea experimenta o ovulație dureroasă, ține evidența de cicluri pentru câteva luni, vă poate ajuta să confirmați timpii.
 • A doua jumătate a ciclului menstrual (după ovulație) durează, de obicei, aproape întotdeauna 14 zile (cu 14 zile înainte de începerea perioadei următoare). Prin urmare, în cazul în care pentru un motiv sau altul intervalele sunt vizibil mai lungi sau mai scurte perioade și perioade între (în comparație cu media de 28 de zile), amintiți-vă că ovulația poate fi calculat prin numărarea 14 zile înainte de începerea fiecărei perioade.
 • Rețineți că ovulația este perioada în care ovulul părăsește ovarul. Ovulul rupe membrana ovariană în care se lasă, ceea ce poate provoca sângerare și un sentiment de presiune. Pentru multe femei, aceasta trece neobservată, dar pentru unii, sângele din cavitatea abdominală și presiunea împotriva membranei ovariene pot fi o sursă notabilă de disconfort.
 • Image cu titlul Deal cu ovulație dureroasă Pasul 3
  3
  Observați-vă simptomele Dacă aveți dureri sau presiune pelviana sau abdominala mai mici, aproape jumatate a ciclului menstrual, iar în cazul în care această durere dispare după o zi și nu reapar până când ovulate din nou, poate avea o ovulație dureroasă (poate fi durere cauzată de alte organe interne, dar durerea cu acest model specific care repetă cele mai multe cicluri este aproape întotdeauna din cauza ovulației).
 • Puteți observa că durerea pare să fie pe o singură parte a abdomenului în fiecare lună. Acest lucru se datorează faptului că ovulația apare numai pe o parte sau alta și variază în funcție de fiecare ciclu menstrual (nu se alternează, ci se schimbă în mod aleatoriu).
 • Durerea în timpul ovulației este uneori însoțită de sângerări vaginale minore. De asemenea, puteți să prezentați greață.
 • Durerea ovulației tinde să dureze de la câteva ore până la 2 până la 3 zile.
 • Aproximativ 20% dintre femei suferă de durere în mijlocul ciclului lor. În aproape toate cazurile, este relativ ușoară, dar în altele, poate fi gravă și insuportabilă.
 • Imaginea intitulă Deal cu ovulația dureroasă Pasul 4
  4
  Fiți văzuți de un medic. Atâta timp cât simptomele dumneavoastră nu sunt severe, ovulația dureroasă este probabil inofensivă. Cu toate acestea, este important să mergeți la medicul dumneavoastră și de a exclude alte cauze posibile ale durerii (cum ar fi cancerul ovarian ia, endometrioza, sau în cazul în care durerea se agravează în fiecare episod special, ar putea fi o mai gravă și urgentă ca condiție apendicita).
 • Metoda 2
  Tratați ovulația dureroasă

  Imaginea cu titlul Deal cu ovulație dureroasă Pas 5
  1
  Așteaptă până se va întâmpla. Dacă simptomele sunt minore sau dacă de obicei dispar rapid (unele femei au dureri doar câteva minute), probabil că nu aveți nevoie de nimic.


 • Imaginea cu titlul Deal cu ovulația dureroasă Pasul 6
  2
  Luați medicamentele de reducere a durerii Amelioratorii de bază, cum ar fi ibuprofen, naproxen și paracetamol, ajută la simptome. Urmați instrucțiunile de pe etichetă și nu depășiți doza recomandată.
 • Rețineți că pentru unele femei anumite medicamente fără prescripție medicală sunt mai eficiente decât altele și variază de la femeie la femeie. Dacă observați că nu lucrați, nu ezitați să vă schimbați la altul, deoarece cu un alt tip de medicamente ați putea avea rezultate mult mai bune.
 • Se știe că antiinflamatoarele (cum ar fi ibuprofenul sau naproxenul) sunt problematice pentru cei cu probleme de rinichi sau stomac. Dacă aveți oricare dintre aceste probleme, consultați-vă medicul înainte de a le lua și faceți același lucru dacă aveți un stomac deranjat după ce începeți să le luați.
 • Imaginea intitulă Deal cu ovulația dureroasă Pasul 7
  3
  Utilizați căldura. Unele femei spun că covorașele electrice își ameliorează simptomele. Puneți covorul pe abdomenul inferior și repetați după cum este necesar.
 • Motivul pentru care căldura este atât de eficientă se datorează faptului că sporește circulația sângelui în zona durerii, relaxează mușchii și ameliorează colicul.
 • Unele femei spun că o compresă rece ajută la ameliorarea durerii, astfel încât să puteți încerca atât căldura cât și frigul pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru dvs.
 • Image cu titlul Deal cu ovulație dureroasă Pasul 8
  4
  Faceți o baie O baie caldă sau caldă poate fi un fel de covor electric pentru relaxare și ameliorarea simptomelor.
 • Image cu titlul Deal cu ovulație dureroasă Pasul 9
  5
  Luați în considerare posibilitatea de a lua contraceptive. Dacă simptomele dvs. sunt problematice, puteți încerca contraceptive hormonale. Contraceptivele cu prescripție medicală previne sarcina în parte prin oprirea ovulației. Dacă începeți să luați contraceptive, veți opri ovulația și, ca rezultat, ovulația dumneavoastră dureroasă se va opri.
 • Rețineți că contraceptivele sunt singura modalitate eficientă de a preveni ovulația dureroasă, deoarece acestea opresc ovulația cu totul (o fac prin suprimarea hormonilor naturali).
 • Când remediile de la domiciliu (cum ar fi aplicarea căldurii sau a frigului) și medicamentele fără prescripție medicală nu sunt suficiente, contraceptivele sunt cel mai eficient instrument pentru ovulația dureroasă.
 • Mergeți la medicul dumneavoastră pentru a vorbi despre avantajele și dezavantajele contraceptivelor și dacă acestea sunt alegerea potrivită pentru dumneavoastră. De asemenea, puteți face o înregistrare a ciclului menstrual de câteva luni și o puteți lua la medic, pentru a avea o idee mai bună despre ceea ce aveți. Poate datorită asta voi face un diagnostic mai specific.
 • Imaginea intitulă Deal cu ovulația dureroasă Pasul 10
  6
  Căutați simptome posibile ale unei probleme mai grave. Pentru multe femei, ovulația dureroasă este problematică, dar în cadrul ciclului menstrual normal. Cu toate acestea, simptomele severe nu sunt normale. Dacă durerea durează mai mult de 2 sau 3 zile sau dacă suferiți de unele dintre următoarele simptome, căutați un tratament medical imediat:
 • febră
 • durere urinare
 • înroșirea sau umflarea pielii abdomenului sau pelvisului
 • greață sau vărsături severe
 • sângerare vaginală severă
 • tulburări vaginale anormale
 • edem abdominal
 • sfaturi

  • Urmărirea ciclului menstrual vă poate ajuta din mai multe motive. Vă va ajuta să confirmați că durerea dvs. este într-adevăr produsul ovulației, dar vă va arăta și un calcul al perioadelor viitoare și vă va ajuta să aflați când sunteți cel mai fertil. În plus, dacă aveți "mittelschmerz" sau orice altă dificultate menstruală, reproductivă sau sexuală, o înregistrare exactă a ciclurilor menstruale poate ajuta medicul dumneavoastră să vă diagnosticheze și să vă trateze.
  • Puteți observa schimbări de durere în fiecare lună sau de la o parte a abdomenului la cealaltă. Acest lucru se datorează modificării ovariene pe care ovulația o produce în fiecare ciclu (nu se alternează în fiecare lună, ci este aleatoriu).
  • Unele femei care nu au niciodată simptome în anii lor de adolescență și între 20 și 30 de ani încep să observe simptomele unei ovulații dureroase după 30 de ani. Atâta timp cât simptomele sunt ușoare și nu sunt însoțite de niciunul dintre simptomele grave pe care le-am enumerat, nu va mai fi niciun motiv să vă faceți griji.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum puteți face perioada mai scurtăCum puteți face perioada mai scurtă
  Cum să luați controlul ciclului menstrualCum să luați controlul ciclului menstrual
  Cum se calculează zilele fertileCum se calculează zilele fertile
  Cum să calculați ovulațiaCum să calculați ovulația
  Cum se utilizează ClomidCum se utilizează Clomid
  Cum să determinați motivul întârzierii perioadeiCum să determinați motivul întârzierii perioadei
  Cum de a alege un dispozitiv pentru a prezice ovulațiaCum de a alege un dispozitiv pentru a prezice ovulația
  Cum să rămâneți gravidă rapidCum să rămâneți gravidă rapid
  Cum să faci o femeie însărcinatăCum să faci o femeie însărcinată
  Cum să rămâneți însărcinată în 90 de zile sau mai puținCum să rămâneți însărcinată în 90 de zile sau mai puțin
  » » Cum să tratăm o ovulație dureroasă

  © 2011—2020 ertare.com