Cum să tratăm o migrenă tăcută

O migrenă tăcută se referă la o migrenă fără dureri de cap. În timp ce o migrenă tipică este formată din 4 faze (prodrom, aură, cefalee și postdrom), unii oameni ignoră faza de cefalee. Chiar și fără durerea asociată cu faza de cefalee, o migrenă tăcută poate fi în continuare debilitantă. Dacă aveți migrene tăcute, învățarea despre starea dumneavoastră vă poate ajuta să găsiți modalități de a reduce frecvența sau durata migrenelor. Medicul dvs. vă poate recomanda tratamente adecvate disponibile, deși tratamentele afectează de obicei simptomele, dar nu și problema în sine.

pași

Partea 1
Confruntarea cu migrenele

Image cu titlul Deal cu o migrenă tăcută Pasul 1
1
Rest. O modalitate prin care oamenii se ocupă de migrene, chiar și de migrene tăcute, este să se odihnească mai mult. Unii oameni dorm chiar și cu o migrenă, în timp ce alții se odihnesc pur și simplu într-o cameră întunecată, deoarece lumina poate face aura mai rău pentru unii oameni.
 • Image cu titlul Deal cu o migrenă silențioasă Pasul 2
  2
  Întrebați despre triptani. Discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea de a lua triptani. Aceste medicamente prescrise pot ajuta la prevenirea sau ameliorarea simptomelor migrene. Triptanii lucrează ajutând creierul să producă mai mult serotonină, ceea ce, la rândul său, scade inflamația din creier.
 • Trebuie să luați acest medicament după ce a început o migrenă tăcută. Cu cât o luați mai devreme în timpul unui atac de migrenă, cu atât va fi mai eficientă.
 • Luați medicamentul conform recomandărilor medicului dumneavoastră.
 • Imaginea intitulă Deal cu o migrenă silențioasă Pasul 3
  3
  Luați în considerare administrarea pilulelor hormonale contraceptive. Deoarece modificările hormonale pot determina migrene, administrarea contraceptivelor poate reduce numărul de migrene pe care le aveți. Pentru unii oameni, administrarea contraceptivelor poate duce la agravarea problemei, așa că depinde într-adevăr de corpul dumneavoastră și de modul în care acesta răspunde la medicamente. Cu toate acestea, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră, mai ales dacă aveți migrene frecvent chiar înainte sau în timpul perioadei menstruale.
 • Image cu titlul Deal cu o migrenă silențioasă
  4
  Adresați-vă medicului dumneavoastră despre medicamente anti-greață. Dacă migrenele tăcute sunt însoțite de greață sau stomac deranjat, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un medicament pentru ameliorarea greaței. În timp ce aceste medicamente nu tratează migrena, ele pot ajuta la rezolvarea simptomelor.
 • Image cu titlul Deal cu o migrenă silențioasă Pasul 5
  5
  Luați analgezice după cum este necesar. Prin definiție, migrenele tăcute depășesc partea de cefalee a migrenei. Cu toate acestea, dacă aveți altă durere asociată cu migrenă, puteți lua medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul sau acetaminofenul. Întotdeauna urmați instrucțiunile de pe ambalaj atunci când luați aceste medicamente.
 • Imagine cu titlul Deal cu o migrenă silențioasă Pasul 6
  6
  Încercați să luați vitamine din complexul B. Studiile au arătat că nivelurile ridicate de homocisteină pot duce la o șansă mai mare de a suferi migrenele cu aură. Pentru a combate această problemă, un studiu sugerează că luarea vitaminei B poate fi utilă. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă acest tratament este o idee bună pentru dumneavoastră.
 • În studiu, participanții iau 400 micrograme de B12, 25 de grame de B6 și 2 miligrame de acid folic.
 • Partea 2
  Înțelegeți migrenele tăcute

  Imagine cu titlul Deal cu o migrenă tăcută Pasul 7
  1


  Rețineți ce înseamnă o "migrenă tăcută". O migrenă tăcută este atunci când aveți o migrenă, dar săriți partea dureroasă a procesului. Cu alte cuvinte, aveți și alte simptome, cum ar fi aura, dar în realitate nu aveți dureri de cap. De asemenea, puteți trece prin fazele preliminare pe care mulți pacienți cu migrene suferă, care sunt simptome care avertizează că se apropie o migrenă.
  • Aceste tipuri de migrenă sunt cunoscute prin nume diferite, printre care migrenă cu aură fără cefalee, migrenă acefală, migrenă bazilară sau echivalent migrenos.
  • Aceste tipuri de migrenă sunt tratate în mod similar cu alte tipuri de migrene.
 • Imaginea cu titlul Deal cu o migrenă silențioasă 8
  2
  Luați în considerare cine are un risc mai mare. De obicei, aveți un risc mai mare de migrene silențioase, dacă aveți migrene cu aure în adolescență sau douăzeci de ani mai devreme. Deoarece migrenele tăcute sunt încă migrene, ele au tendința să apară la persoanele care au avut migrene cu auree în trecut.
 • Image cu titlul Deal cu o migrenă silențioasă Pasul 9
  3
  Acordați atenție simptomelor. Principalele simptome ale unei migrene silențioase sunt aura, care includ modificări ale vederii, cum ar fi halouri sau pete în viziunea dumneavoastră, vedere încețoșată, vedere încețoșată sau vedere strălucitoare. De asemenea, puteți vedea zone întunecate, lumini intermitente sau efecte tridimensionale ciudate.
 • Este posibil să aveți și probleme cu comunicarea.
 • Alte simptome ale aurii includ furnicături sau amorțeală, senzație de înțepături sau ace în tine, slăbiciune sau stomacitate sau senzație de amețeală sau dezechilibru.
 • De asemenea, pot apărea leziuni ale memoriei, pierderea memoriei, pierderea auzului, probleme de stomac sau confuzie.
 • Unii oameni au chiar sughițuri sau au o imagine distorsionată a corpului lor. Alții pot avea o sensibilitate mai redusă la atingere sau la hipersensibilitate.
 • Image cu titlul Deal cu o migrenă silențioasă Pasul 10
  4
  Distingeți între o migrenă tăcută și o migrenă retinală. Uneori, migrenele tăcute sunt cunoscute sub numele de "migrenă oculară" sau "migrenă retinală". Cu toate acestea, aceste condiții nu sunt interschimbabile. Migrenele oculare se pot referi la migrene silențioase care afectează viziunea. Cu toate acestea, migrenele retiniene afectează doar un singur ochi la un moment dat, provocând o vedere încețoșată sau chiar orbire temporară.
 • Dacă aveți simptome ca cele ale migrenelor cu un singur ochi, ar trebui să vedeți un medic pentru ochi.
 • Partea 3
  Reduceți frecvența migrenelor

  Image cu titlul Deal cu o migrenă silențioasă 11
  1
  Recunoașteți semnele de avertizare. Aproximativ 40% dintre persoane au semne de avertizare înainte de apariția migrenei. Aceste semne de avertizare se pot întâmpla la fel de rapid ca orele înainte de atac, în timp ce alteori pot dura câteva zile și se numesc în mod colectiv "perioadă de prodromă". Învățarea pentru a identifica aceste simptome vă poate ajuta să anticipați când va avea loc o migrenă.
  • Simptomele comune ale acestei perioade includ oboseala, căscatul, constipația, poftele alimentare, urinarea frecventă și schimbările de dispoziție. Este posibil să aveți și rigiditate musculară sau dureri la nivelul gâtului.
 • Image cu titlul Deal cu o migrenă silențioasă 12
  2
  Reduceți declanșatoarele Unii oameni își vor da seama că anumite lucruri îi vor declanșa migrenele. De exemplu, stresul sau hormonii (cum ar fi atunci când începeți perioada menstruală) pot declanșa migrene. Anumite alimente vor declanșa migrene în alte persoane, sau poate simplul fapt de a fi obosit. Descoperirea a ceea ce declanșează dvs. și reducerea apariției acestora poate ajuta la atenuarea migrenei tăcute.
 • Deși nu puteți reduce frecvența unor declanșatoare, cum ar fi perioada menstruală, știind când se poate ivi o migrenă, vă poate ajuta să fiți pregătiți.
 • Imagine cu titlul Deal cu o migrenă silențioasă 13
  3
  Păstrați un jurnal. O modalitate de a ști dacă vă experimentați prodrom este de a urmări simptomele comune și migrene. În fiecare noapte, scrieți o notă dacă întâmpinați oricare dintre simptomele comune de produs. De asemenea, luați notă când apare migrenă tăcută. Puteți găsi un model care vă poate ajuta să prezicați migrenele tăcute.
 • De asemenea, vă poate ajuta să luați notă de eventualele declanșatoare, cum ar fi foarte obosit sau începerea perioadei menstruale.
 • Image cu titlul Deal cu o migrenă silențioasă 14
  4
  Lucrați pentru a rămâne sănătoși. Unii oameni dau seama că menținerea unui stil de viață sănătos ajută la reducerea frecvenței migrenelor lor. Aceasta înseamnă o dietă echilibrată de proteine ​​slabe, cereale integrale, legume și fructe. De asemenea, înseamnă a avea suficientă somn (de obicei între 7 și 9 ore), exercitarea regulată (150 de minute pe săptămână) și consumul de apă suficientă (urina trebuie să fie palidă sau clară). De asemenea, încercați să vă limitați consumul de alcool.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa scapi de presiunea sinusurilorCum sa scapi de presiunea sinusurilor
  Cum să ameliorați greața în timpul unei migreneCum să ameliorați greața în timpul unei migrene
  Cum să înveți despre reflexologieCum să înveți despre reflexologie
  Cum de a vindeca cefaleeaCum de a vindeca cefaleea
  Cum să vindeci o durere de cap fără medicamenteCum să vindeci o durere de cap fără medicamente
  Cum să vindeci rapid o migrenăCum să vindeci rapid o migrenă
  Cum să vă oferiți un masaj pentru a ușura durerea de capCum să vă oferiți un masaj pentru a ușura durerea de cap
  Cum să întrerupeți tratamentul cu RemicadeCum să întrerupeți tratamentul cu Remicade
  Cum să oprești o durere de cap după o perioadă lungă de timpCum să oprești o durere de cap după o perioadă lungă de timp
  Cum să oprești înghețarea creieruluiCum să oprești înghețarea creierului
  » » Cum să tratăm o migrenă tăcută

  © 2011—2020 ertare.com