Cum să facem față unei dependențe

Aveți o dependență? La ce ești dependent? Trebuie să renunți la această dependență, dar simți că ești un caz pierdut?

pași

Imaginea intitulată Deal cu dependență Pasul 1
1
Identificați la ce sunteți dependenți. Pentru mâncare? Un obicei prost? Orice ar fi, asigurați-vă că ați realizat că este o dependență și nu ceva care vă place foarte mult.
 • 2
  De aici puteți lua două drumuri: Puteți urma pași mici sau puteți părăsi complet dependența (sindrom de abstinență).
 • Metoda 1
  Pași progresivi

  Acest lucru funcționează cel mai bine pentru majoritatea oamenilor. Urmând pași mici și progresivi spre obiectivul dvs., vă este mai ușor să o atingeți. Consumul de tutun va fi folosit ca exemplu.

  Imagine cu titlul Deal cu dependență Pasul 3
  1
  Fumați un pachet pe zi. Luați o țigară din ambalaj în fiecare zi și aruncați-o. Într-o zi vei fuma 20, a doua zi 19 și așa mai departe. Odată ce ați ajuns la mijloc sau la o sumă mai mică decât cea anterioară, veți fi gata să urmați următorul pas.
 • Imaginea cu titlul Deal cu dependență Pasul 4
  2
  Fă-i pe cineva să te ajute. Continuați să fumați jumătate de pachet așa cum ați făcut sau un pahar de vin pe zi în loc de două. Aveți un prieten apropiat sau apropiat să vă asigurați că nu înșelați, nu fumați și nu beți mai mult. La urma urmei, numai tu te vei păcăli. Chiar și așa, ai nevoie de puțin ajutor. Faceți-i să vă înveselească!
 • Imaginea cu titlul Deal with Addiction Pasul 5
  3
  Faceți un borcan de monede. Mulți oameni fac asta pentru a blestema ceva. De fiecare dată când fumezi mai mult decât ar trebui să fumezi (sau să trișezi) trebuie să pui o monedă de 25 de cenți sau o bancnotă de dolari în acel borcan. Când este plin (care nu ar trebui să se întâmple), donați banii unei organizații de caritate și începeți din nou. Nimănui nu-i place să piardă bani, nu? Atunci lăsați acest obicei.
 • Imaginea intitulată Deal cu dependență Pasul 6
  4
  Rezistați ispitei. Fumatul o țigară nu te-ar face rău, nu-i așa? Te înșeli Știi că vrei să fumezi țigara, dar nu ar trebui să fumezi. Nu e bine să trișezi în orice moment. Trebuie să fii strictă cu tine însuți. Nu mai cumparati trabucuri si asigurati-va ca persoana care va ajuta va continua sa o faca.


 • Imaginea cu titlul Deal cu dependență Pasul 7
  5
  Faceți o listă. Faceți o listă a tuturor motivelor pentru care nu trebuie să aveți această dependență și plasați-o în antet, în portofel sau într-un loc unde îl vedeți în fiecare zi. Acest lucru vă va aminti.
 • Imagine cu denumirea Deal with Addiction Pasul 8
  6
  Continuați să continuați Sau mergeți înapoi, după caz. Fum, blestem, băutură, folosiți Twitter sau ceva mai puțin în fiecare zi. Stabiliți un obiectiv în fiecare săptămână. Dacă nu puteți ajunge la el, puneți mai mulți bani în acel borcan. Faceți-vă prietenii și familia să vă înveselească. Uită-te la lista aceea. O poți face!
 • Metoda 2
  Sindromul de întrerupere

  Imaginea intitulată Deal cu dependență Pasul 9
  1
  Acest lucru este mai dificil, dar mai eficient. Începeți toate trabucurile, berea sau orice altceva. Da, veți cheltui bani, dar nu există nici o modalitate de a înșela. Doar aruncați-o. Nu cumpărați mai mult. Rezistă-te complet. Nu te uita înapoi. Dă-i pe altcineva să o facă pentru tine dacă e nevoie.
 • Imaginea intitulată Deal cu dependență Pasul 10
  2
  Fii ocupat ca să nu te gândești la dependența ta. Alăturați-vă unui grup Du-te la școală. Ia-ți un loc de muncă Fă ceva! Fă tot ce-ți ia mintea în afara dependenței și, în final, o vei uita complet.
 • Imaginea cu titlul Deal cu dependență Pasul 11
  3
  Trebuie să aveți prieteni și familie care să vă ajute. Nu-i lăsa să te găsească fumând în secret sau postând ceva pe Twitter din când în când. Trebuie să stabiliți o pedeapsă pentru momentele în care vă aflați în dependență. Nu stabiliți un obiectiv (știți ce este) pentru a vă opri dependența. Întrebarea este: poți să o faci?
 • Imaginea intitulată Deal cu dependență Pasul 12
  4
  Înveselește-te Ar putea fi dificil, uneori chiar dureros, dar vă reamintesc de ce faceți acest lucru. Puteți să mergeți înainte!
 • sfaturi

  • Gândiți-vă la toate problemele pe care le-a cauzat dependența dvs. sau care vă va provoca!
  • Depășirea unei dependențe necesită timp, este o luptă cu tine și trebuie să fii curajos.
  • Înainte ca ispita să vină la voi, există de obicei o situație de declanșare, se întâmplă ceva inconfortabil. În acel moment, mintea încearcă să scape de acel disconfort apelând la relieful care aduce un comportament de dependență. Ia-ți un moment să gândești și să notezi ce declanșatoare ai și când te afli într-o situație de declanșare, trebuie să fii alertă și să o înfrunți cu curaj.
  • Vorbiți și cu cineva care vă poate ajuta. Există profesioniști care vă pot ajuta să vă ocupați de dependența dumneavoastră.
  • Credeți în voi O poți face
  • Este foarte important să nu considerați că dependența este rea, păcătoasă, pierdere de timp etc. Este ceea ce este, doar o acțiune. Judecând o acțiune la fel de proastă, nesănătoasă sau neproductivă este probabil cea care te-a făcut dependentă de acest element, deoarece gândul te face să te simți vinovat de trecutul tău și îți întărește dependența.
  • Fiecare dependență are o cauză principală. Ia-ți un moment să te gândești la ce ar putea fi a ta.
  • Nu obsedați-o.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să scapi de dependența de jocuri video a prietenului tăuCum să scapi de dependența de jocuri video a prietenului tău
  Cum să evitați dependența de jocurile videoCum să evitați dependența de jocurile video
  Cum să fumeziCum să fumezi
  Cum să vă ocupați de un membru de familie co-dependentCum să vă ocupați de un membru de familie co-dependent
  Cum să tratăm o familie extrem de dependentăCum să tratăm o familie extrem de dependentă
  Cum să eviți apariția dependenței emoționaleCum să eviți apariția dependenței emoționale
  Cum să vă abțineți de la fumatCum să vă abțineți de la fumat
  Cum să ajuți pe cineva să depășească dependența de marijuanaCum să ajuți pe cineva să depășească dependența de marijuana
  Cum să controlați dependența de alimenteCum să controlați dependența de alimente
  Cum să-i spui familiei tale dependența de jocuri de norocCum să-i spui familiei tale dependența de jocuri de noroc
  » » Cum să facem față unei dependențe

  © 2011—2020 ertare.com