Cum să facem față unei crize la copiii cu autism sau Asperger

Crizele sunt frecvente la copiii cu autism și cei de la Asperger. Acestea apar atunci când copilul este stresat, afectat, frustrat sau expus la prea mulți stimuli. Ele pot fi periculoase pentru copil și înfricoșător pentru părinți. Prin urmare, este important să se dezvolte o modalitate eficientă de abordare a acestora și de minimizare a apariției acestora.

pași

Metoda 1
Calmează copilul în timpul crizei

Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 1
1
Acționați într-un mod calm și liniștitor. Copilul este adesea confuz, agitat, frustrat, deranjat sau speriat în timpul unei crize. Puteți simți toate tipurile de emoții negative.
 • Prin urmare, strigarea sau lovirea lui nu va ajuta. Este posibil ca situația să se înrăutățească.
 • Ceea ce are nevoie copilul în timpul crizei este siguranța că totul va fi bine, că este sigur și că nu există nici un motiv pentru care ar trebui să aibă panică. Încercați să fiți cât mai răbdători.
 • Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 2
  2
  Hugă-l. În cele mai multe cazuri, furia copilului va fi exprimată fizic, deci este important să îl țineți. S-ar putea să fiți așa de supărați că veți pierde total controlul. Îmbrățișarea copilului îl va ajuta să-l calmeze și să-și limiteze mișcarea astfel încât să nu se poată răni singur.
 • Este cunoscut faptul că îmbrățișările eliberează anxietatea corpului. Copilul poate încerca să te împingă și să încerce să se elibereze la început, dar după un timp va rămâne în brațele tale și se va liniști.
 • Mulți oameni consideră această acțiune dificilă cu copiii mai mari și mai puternici. În acest caz, este util să ai o persoană mai mare pentru a rezolva situația. Această persoană poate fi tatăl copilului.
 • Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 3
  3
  Dă copilului un timp de armistițiu. Vor fi momente în care vorbirile liniștitoare și îmbrățișările delicate nu vor fi suficiente pentru a opri o criză. În aceste situații, nu ezitați să fiți strâns și ferm cu copilul.
 • Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să scoatem copilul din mediul în care se află, oferindu-i un moment de armistițiu și plasându-l într-o cameră diferită. Izolarea uneori vă poate ajuta să vă liniștiți.
 • Durata timpului de armare poate fi de un minut sau mai mult, în funcție de vârsta copilului.
 • Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 4
  4
  Învățați să identificați diferența dintre o criză adevărată și una falsă. Uneori, copilul va falsifica o criză pentru a obține ceea ce dorește. Este preferabil să ignorăm aceste crize, deoarece copilul se va obișnui să-i folosească ca tactici pentru a obține ceea ce dorește. Responsabilitatea ține de tine ca tatăl tău - trebuie să diferențiezi o adevărată criză de una falsă.
 • Image cu titlul Deal cu o topire la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 5
  5
  Pregătiți-vă pentru viitoarele crize. Crizele reprezintă o parte integrantă a vieții cu un copil autistic. Prin urmare, este întotdeauna important să fii pregătit pentru viitoarele crize.
 • Asigurați-vă că păstrați instrumentele periculoase departe de locurile accesibile copilului, deoarece puteți încerca să vă răniți pe voi sau pe cei din jurul dvs.
 • Asigurați-vă că cineva puternic este cu tine în cazul în care trebuie să-l țineți pe copil.
 • Asigurați-vă că telefonul este aproape de dvs. și că funcționează dacă trebuie să sunați pe cineva care să vă ajute.
 • Asigurați-vă că motivele crizei copilului nu sunt prezente.
 • Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 6
  6
  Sunați la poliție, dacă este necesar. S-ar putea să existe momente în care situația va ieși din mână și veți simți că nu veți mai putea face față situației. Acesta este momentul când trebuie să sunați la poliție pentru a cere ajutor.
 • În mod normal, chemarea la poliție este suficientă pentru a calma copilul, deoarece se va teme de ele.
 • Până când va veni poliția, copilul își va arăta furia și va încerca să se calmeze, dar nu va putea pentru că și-a pierdut controlul asupra lui.
 • Metoda 2
  Preveniți o criză

  Image cu titlul Deal cu o topire la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 7
  1
  Păstrați copilul distractiv. Este mult mai ușor pentru copilul autistic să aibă o criză atunci când este plictisit. Prin urmare, ar trebui să căutați semne de iritare și frustrare care ar putea indica faptul că se apropie o criză iminentă.
  • De îndată ce observați că copilul are nevoie de o schimbare, schimbați activitatea pentru a da o pauză de la ceea ce îi provoca plictiseala.
  • Încercați să o facă să participe la o activitate fizică care îi ajută să elimine energia, cum ar fi mersul pe jos, horticultura sau făcând ceva care o reînnoiește mental.
 • Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 8
  2
  Scoateți copilul dintr-o situație stresantă. Încercați să eliminați copilul din anumite medii cât mai repede posibil dacă simțiți că anumite situații, anumite condiții sau anumite medii acționează ca declanșatoare a crizelor.
 • De exemplu, încercați să vă retrageți copilul dintr-o situație înainte de a fi prea târziu dacă observați că devine din ce în ce mai agitat atunci când se află într-o cameră zgomotoasă și aglomerată.
 • Încearcă să-l iei pe copil afară sau într-o cameră liniștită, unde poate să se relaxeze puțin.
 • Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 9
  3


  Faceți o înregistrare video a copilului în timpul unei crize și arătați-o mai târziu. Înregistrați un videoclip despre criza copilului dvs. și arătați-l mai târziu, când are o dispoziție mai bună, când criza și simptomele sale au dispărut. Acest lucru oferă copilului o perspectivă mai obiectivă a crizei sale și îi oferă ocazia de a-și analiza comportamentul. După cum se spune: "O imagine este în valoare de o mie de cuvinte".
 • Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 10
  4
  Explicați diferența dintre comportamentul bun și rău. Când copilul este suficient de mare pentru a înțelege, face să se simtă și să încerce să explice diferența dintre comportamentul bun și rău, pe lângă explicarea comportamentului acceptabil și inacceptabil. În același fel, spuneți-i consecințele comportamentului ei, cum ar fi să-i faci pe mama și pe tata să fie speriat sau trist.
 • Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 11
  5
  Folosește o armare pozitivă. Când copilul manifestă semne de control al crizei sale sau, cel puțin, încearcă să-i dea o laudă adevărată pentru efortul său. Evidențiați comportamentul pozitiv și evidențiați avantajele și beneficiile. Spune-i cât de mândru te-a făcut să simți pentru comportamentul său bun. Încercați să puneți mai mult accent pe evidențierea comportamentelor bune pe care trebuie să le pedepsiți pentru cei răi.
 • Image cu titlul Deal cu o topire la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 12
  6
  Utilizați o diagramă stea. Creați o diagramă stea și agățați-o în bucătărie sau în camera copilului. Utilizează stele verzi pentru un comportament pozitiv sau pentru stele albastre pentru încercarea de a controla o criză (chiar dacă nu o face). Utilizați o stea roșie pentru tantrums și crize necontrolate. Încurajați-l pe copil să schimbe stelele roșii pentru stelele albastre, iar acesta din urmă pentru stelele verzi.
 • Metoda 3
  Înțelegeți cauzele crizelor

  Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 13
  1
  Aveți grijă de mediile care creează multă stimulare în copil. Un copil cu autism nu este în măsură să facă față mediilor și activităților care sunt foarte intense sau care creează o mulțime de stimulare.
  • O mulțime de activitate sau o mulțime de zgomot în mediul copilului îl pot copleși.
  • Copilul va avea dificultăți în a rezista stimulării excesive, ceea ce îl va face să aibă o criză.
 • Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 14
  2
  Țineți minte problemele de comunicare. Copiii autiști nu sunt capabili să-și comunice sentimentele, anxietatea, stresul, frustrarea și confuzia lor, din cauza incapacității lor de a comunica în mod adecvat și în mod semnificativ.
 • Inabilitatea ta de a comunica, de asemenea, te împiedică să ai prietenii și relații, ceea ce îți poate provoca mai mult stres.
 • Copilul nu va găsi altă modalitate de a-și exprima emoțiile și sentimentele, așa că se va refugia în criză ca mijloc de comunicare.
 • Image cu titlul Deal cu o topire la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 15
  3
  Nu coplesiti copilul cu informatii. Copiii cu autism întâmpină adesea probleme cu prelucrarea informației. Nu se pot ocupa de o mulțime de informații într-un timp atât de scurt.
 • Acestea ar trebui să primească informații lentă, de preferință este un pas simplu și individual.
 • Un copil autist se panică atunci când o mulțime de informații sunt prezentate foarte repede, ceea ce îl poate face să aibă o criză.
 • Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 16
  4
  Evitați să rupeți prea mult în rutina obișnuită a copilului. Un copil cu autism sau Asperger se așteaptă să aibă și să mențină o consistență și rutină în fiecare aspect al vieții lor. A stabilit așteptări pentru tot. Rigiditatea vă oferă un sentiment de securitate și vă face să vă simțiți în siguranță.
 • Cu toate acestea, atunci când există o schimbare în rutina lui, el crede că totul este imprevizibil. Acest lucru poate tulbura liniștea minții copilului și îl poate stârni într-o asemenea măsură încât se poate panica. De asemenea, vă poate provoca o criză.
 • Nevoia de consecvență și predictibilitate vă oferă suficientă dorință de a controla totul. Cu toate acestea, poate fi copleșitoare atunci când lucrurile nu se întâmplă așa cum vă așteptați.
 • Image cu titlul Deal cu un meltdown la copiii cu autism sau Aspergers Pasul 17
  5
  Aveți grijă să interveniți inutil. Uneori, anumite tipuri de participare sau anumite sume de participare pot provoca o criză pe care copilul nu o așteaptă sau o apreciază. Asta se întâmplă atunci când interveniți în mâncarea dvs., de exemplu. Copiii cu autism sau Asperger speră că oamenii din jurul lor respectă nevoia de a fi independenți și de a-și desfășura activitățile pe cont propriu.
 • De exemplu, copilul poate dori să-și împrăștie untul pe pâine pe cont propriu. Cu toate acestea, dacă cineva intervine și face acest lucru la locul lor, copilul ar putea fi destul de supărat.
 • Văzută afară, poate părea o problemă trivială, dar este de o importanță enormă pentru copil. Acest lucru ar putea începe să aibă un tantru sau ar putea avea o criză. Prin urmare, este mai bine să lăsați copilul să facă această lucrare pe cont propriu și doar să-l întrebe dacă are nevoie de ajutor.
 • avertismente

  • Crizele copiilor cu autism ele nu sunt aceleași cu tantrul sau tantrul deși arată la fel. Din acest motiv trebuie să evitați să le prejudicați tachándolos de "bratty".
  • Crizele pot apărea și la unii adulți cu această afecțiune. În acest caz, nu trebuie să le depășiți "imatur".
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să dezvolți abilitățile sociale ale băiatului tăuCum să dezvolți abilitățile sociale ale băiatului tău
  Cum să disciplinați un copil încăpățânatCum să disciplinați un copil încăpățânat
  Cum să-i înveți pe copil să adauge și să scadăCum să-i înveți pe copil să adauge și să scadă
  Cum să-i înveți pe copiii dvs. cum să spele vaseleCum să-i înveți pe copiii dvs. cum să spele vasele
  Cum să vorbești cu copilul despre alergii alimentareCum să vorbești cu copilul despre alergii alimentare
  Cum să facem față anxietății de separare a unui copilCum să facem față anxietății de separare a unui copil
  Cum să se ocupe de un copil aflat în întreținereCum să se ocupe de un copil aflat în întreținere
  Cum să-i dați copilului să doarmă în patul luiCum să-i dați copilului să doarmă în patul lui
  Cum să vă ocupați de copil când are un tantruCum să vă ocupați de copil când are un tantru
  Cum să susții pe cineva cu autism cu funcționare înaltăCum să susții pe cineva cu autism cu funcționare înaltă
  » » Cum să facem față unei crize la copiii cu autism sau Asperger

  © 2011—2020 ertare.com