Cum să tratăți cu un chist ganglionar

Chisturile ganglionice sunt răni rotunde, moi sub piele care se formează de obicei de-a lungul tendoanelor sau la nivelul articulațiilor (cel mai adesea la încheietura mâinii). Ele pot fi mici sau pot măsura până la 2,5 cm în diametru. Deși sunt adesea nedureroase, chisturile ganglionare pot interfera cu mișcările articulare sau pot provoca dureri prin presarea nervilor din apropiere. În multe situații, ele sunt rezolvate singure, dar puteți să urmați niște pași pentru a le rezolva atunci când apar.

pași

Metoda 1
Se confruntă cu un chist ganglion

Imagine intitulată Cope cu un ganglion Pasul 1
1
Aveți răbdare Aproximativ 35% din chisturile ganglionice nu provoacă durere (singura problemă cu acestea este că le puteți considera inofensive). Din fericire, aproximativ 38 până la 58% din chisturile de ganglion dispar pe cont propriu. Dacă chistul dvs. nu vă provoacă nici o problemă, puteți lăsa pur și simplu și așteptați să vedeți dacă situația se rezolvă.
 • Imagine cu denumirea Cope cu un Ganglion Pasul 2
  2
  Luați analgezice antiinflamatorii. Există multe produse disponibile pentru vânzare fără prescripție medicală, care pot ajuta la reducerea umflăturilor. Dacă reduceți umflarea, durerea va dispărea temporar, până când efectul medicației va trece și revenirea va crește. Cu toate acestea, deoarece multe chisturi ganglion rezolva singure, ameliorarea durerii pe termen scurt este adesea o modalitate buna de a le depasi. Cele trei tipuri cele mai frecvente de medicamente antiinflamatoare disponibile în farmacii sunt:
 • Ibuprofen (Advil, Motrin)
 • Sodiu Naproxen (Aleve)
 • Aspirina (Ascriptin, Bayer, Ecotrin)
 • Imaginea intitulată Cope cu un ganglion Pasul 3
  3
  Aplicați gheață. Dacă chistul vostru provoacă durere, încercați să aplicați ceva rece pe el. Puteți cumpăra o compresă de gel la o farmacie sau pur și simplu înfășurați niște gheață sau un pachet de legume congelate cu un prosop. Aplicați-l direct la locul care doare timp de 20 de minute la un moment dat. Fă-o zilnic, cel puțin o dată la trei ore.
 • Imaginea intitulată Cope cu un ganglion Pasul 4
  4
  Nu folosiți îmbinarea afectată. Deși cauza exactă a chisturilor ganglionare este încă necunoscută, una dintre teoriile principale sugerează că acestea ar putea fi cauzate de o traumă a articulației (cum ar fi o lovitură sau o compresie puternică). O altă teorie sugerează că acestea se formează atunci când o articulație este folosită prea mult. În ambele cazuri, se știe că limitarea mișcării articulațiilor ameliorează durerea și accelerează procesul de vindecare. Permiteți membrelor afectate să se odihnească cât mai mult posibil.
 • Imaginea intitulată Cope cu un ganglion Pasul 5
  5
  Stabilizează articulația cu o ferule, dacă este necesar. Este posibil să aveți dificultăți în a vă aminti să vă odihniți articulația, mai ales dacă chistul se află pe încheietura mâinii. Amintiți-vă că nu trebuie să mergeți este simplu, dar vorbind fără a vă mișca mâinile poate fi mult mai dificil. În acest caz, vă recomandăm să așezați o aripă pe articulație. Acest lucru va servi ca o reamintire fizică pe care trebuie să o lăsați să se odihnească împreună, precum și să limiteze mișcarea atunci când se utilizează membrul.
 • Plasați un obiect rigid (ca o bucată de lemn) de-a lungul articulației pe care doriți să o stabilizați. De asemenea, puteți înfășura îmbinarea în ceva asemănător unei reviste sau puteți forma un tampon gros cu un prosop sau îmbrăcăminte.
 • Ațelul trebuie să se extindă dincolo de articulație în ambele direcții, astfel încât să limiteze mișcarea cât mai mult posibil. De exemplu, o aripă a încheieturii se extinde de la antebraț, prin încheietură până la mână.
 • Așezați ața în poziție cu tot ce aveți la îndemână (cravată, bandă, curea, etc.).
 • Nu reglați prea mult atașamentul, deoarece nu trebuie să întrerupeți fluxul de sânge. Dacă începeți să simțiți o furnicătură în mâini sau picioare, slăbiți-o.
 • Imaginea intitulată Cope cu un ganglion Pasul 6
  6
  Masați chistul. Un ganglion este în esență un balon plin cu un lichid care poate provoca durere atunci când apasă un nerv. Pentru a ajuta la scurgerea chistului fluida natural, doctorii sugerează adesea masajul zonei. Cu toate acestea, nu trebuie să utilizați nici o tehnică specială sau să căutați masaje profesionale. Pur și simplu frecați chistul ușor, de mai multe ori pe tot parcursul zilei. În timp, veți observa o ameliorare a simptomelor.
 • Imaginea intitulată Cope cu un ganglion Pasul 7
  7


  Nu distrugeți chistul cu o carte. Uneori se numesc și chisturi ganglionare "Chisturi biblice" deoarece oamenii încearcă să scape de ei prin strivirea lor cu o carte grea, precum Biblia. Cu toate că chisturile ganglionului de strivire pot să le elimine temporar, există o probabilitate de 22-64% ca chistul să se întoarcă dacă utilizați această metodă. În plus, puteți provoca mai multe deteriorări ale țesutului din jurul chistului ganglion (care este deja deteriorat) sau chiar să rupeți un os dacă vă loviți prea mult cu cartea.
 • Metoda 2
  Căutați un tratament profesional

  Imagine cu denumirea Cope cu un ganglion Pasul 8
  1
  Ia-i un doctor să scurgă chistul. Dacă ganglionul tău dăunează mult sau interferează cu mișcarea naturală a încheieturii mâinii, poate fi necesar să consulți un specialist pentru tratarea și rezolvarea problemei. Un specialist în medicină va avea mijloacele de a aspira sau de a scurge chistul, eliminând bucățile sub piele și împiedicând astfel frecarea împotriva unui nerv și provocarea durerii.
  • Medicul dvs. poate verifica chistul prin direcționarea unei lumini prin bucla (dacă lumina trece, atunci medicul va ști că este plin de lichid și că, de fapt, este un chist ganglion).
 • Imaginea intitulată Cope cu un ganglion Pasul 9
  2
  Trebuie să fiți pregătiți pentru o aspirație. Deși nu este o procedură complexă, trebuie să știți ce se va întâmpla atunci când decideți să faceți o aspirație. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți liniștiți și să vă relaxați în timpul întâlnirii.
 • Medicul va aplica un anestezic topic pentru amorțirea zonei din jurul ganglionului.
 • El sau ea ar putea injecta chistul cu o enzimă care face lichidul gelatinos mai ușor de îndepărtat.
 • Medicul va introduce un ac în chist și apoi va aspira conținutul lichid. Acest lichid este un deșeu biologic pe care personalul îl va elimina într-un mod legal și sigur.
 • Imaginea intitulată Cope cu un ganglion Pasul 10
  3
  Adresați-vă medicului dacă recomandă injecția cu steroizi. În general, aspirația singură nu este un tratament permanent. Într-un studiu, 59% din chisturile tratate cu aspirație au reapărut doar în trei luni. Cu toate acestea, sa demonstrat că administrarea de steroizi în zona în care a fost drenat chistul este mult mai reușită, deoarece, după 6 luni, 95% din chisturile aspirate nu s-au re-format.
 • Imaginea intitulată Cope cu un ganglion Pasul 11
  4
  Discutați despre opțiunile chirurgicale cu medicul dumneavoastră. Chisturile ganglionale au o rată ridicată de recurență, astfel încât să vă dați seama că tratamentele la domiciliu, inclusiv aspirația, nu reprezintă soluții permanente la această problemă. Dacă aveți un chist ganglion care se întoarce să se formeze în mod continuu, adresați-vă medicului dumneavoastră despre posibilitatea îndepărtării chirurgicale a chistului.
 • În general, această procedură este ambulatorie, în care medicul administrează anestezie intravenoasă.
 • În loc să se scurgă pur și simplu fluidul din chist, acestea vor îndepărta chistul complet, precum și pedunculul care îl conectează la tendon sau la articulație. Excizia completă reduce șansele de formare a altui chist.
 • Imagine cu denumirea Cope cu a avea un ganglion Pasul 12
  5
  Cunoașteți riscurile de îndepărtare chirurgicală. Ca orice intervenție chirurgicală, există posibilitatea ca ceva să nu aibă loc în timpul procedurii. În cazuri foarte rare, intervenția chirurgicală poate afecta țesutul nervos, vasele sanguine sau tendoanele din zona din jurul chistului. De asemenea, puteți suferi de o infecție sau de sângerări grave.
 • Imagine intitulată Cope cu un ganglion Pasul 13
  6
  Aveți grijă după operație. Zona din jurul chistului va fi iritată și posibil dureroasă în timpul procesului de vindecare. Cereți medicului să prescrie un analgezic, cum ar fi Vicodin, pentru a vă ajuta să controlați durerea până când acesta dispare. Rămâneți membrul afectat cât mai mult posibil pentru cel puțin câteva zile. De exemplu, în cazul în care chistul a fost pe încheietura mâinii, evitați să faceți activități cum ar fi scrierea de texte sau gătit pentru o perioadă. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru un plan de recuperare care include:
 • Timpul aproximativ necesar pentru recuperare.
 • Ce activități specifice ar trebui să evitați în timpul recuperării.
 • Ce simptome ar putea indica probleme cu procedura.
 • avertismente

  • Nu încercați să folosiți vechea metodă a Bibliei pentru a elimina chistul. În antichitate, o carte grea, cum ar fi Biblia, a fost în general folosită pentru a zdrobi chistul ganglionului. De aceea, de multe ori, acest tip de chist a fost numit Biblie chistă. Cel mai probabil, chistul va re-forma și s-ar putea ajunge la deteriorarea țesutului înconjurător în acest proces.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați rapid acneea chisticăCum să eliminați rapid acneea chistică
  Cum să eliminați chistul din fațăCum să eliminați chistul din față
  Cum să diagnosticați protuberanțele la cobaiCum să diagnosticați protuberanțele la cobai
  Cum să identificați și să tratați larvele la pisiciCum să identificați și să tratați larvele la pisici
  Cum sa incheiati crampele in lateralCum sa incheiati crampele in lateral
  Cum să aveți grijă de entorsă la încheietura mâiniiCum să aveți grijă de entorsă la încheietura mâinii
  Cum de a vindeca durerile nervoaseCum de a vindeca durerile nervoase
  Cum se vindecă fierbe în mod naturalCum se vindecă fierbe în mod natural
  Cum de a vindeca un atac de gutaCum de a vindeca un atac de guta
  Cum de a vindeca un chist BakerCum de a vindeca un chist Baker
  » » Cum să tratăți cu un chist ganglionar

  © 2011—2020 ertare.com