Cum să ne ocupăm de un tată la pat

Dacă unul dintre părinții tăi este așternut la pat, poate fi greu pentru tine. Indiferent dacă trebuie să ai grijă de ea sau să cauți pe cineva care să te ajute cu situația, te poate afecta emoțional. Dacă trebuie să participați la aceasta, ar trebui să cunoașteți lucrurile de bază, dar, de asemenea, trebuie să știți când să solicitați ajutor din surse externe, cum ar fi prietenii, organizațiile familiale și profesionale. Indiferent dacă sunteți doar supraveghetor sau sunteți cel care vă îngrijește, va trebui să vă asigurați că rămâneți sănătoși, fizic și emoțional.

pași

Partea 1
Acordați atenție și preveniți problemele

Imaginea intitulată Cope cu un părinte părinte 1
1
Ajută la igiena de bază. O persoană în spate poate sau nu poate să-și îndeplinească propriile sarcini igienice. Dacă nu puteți, dumneavoastră sau un alt furnizor de îngrijire va trebui să vă ajute. Chiar dacă puteți, ar trebui să furnizați mementouri și instrumente pentru a vă îngriji de igiena dumneavoastră. Înotarea, îngrijirea dentară, îngrijirea unghiilor, îngrijirea părului și schimbarea hainei sunt sarcini pe care tatăl tău ar putea avea nevoie să le ajute.
 • Pentru baie, probabil că te poți ajuta pe tatăl tău într-un scaun de duș (folosind un scaun cu rotile), unde se poate scălda cu puțină supraveghere. Pe de altă parte, este posibil să aveți nevoie de a Spuma de baie.
 • Dacă tatăl dvs. este complet în pat, va trebui să purtați obiectele. De exemplu, puteți să luați o periuță de dinți, o ceașcă de apă curată și o ceașcă în pat. Permiteți-i persoanei să-și spele dinții sau să-i ceară să-și deschidă gura, astfel încât să le poți perii.
 • Asigurați-vă că îl ajutați să-i taie în mod regulat unghiile. Este foarte probabil că aveți nevoie de ajutor pentru picioare, chiar dacă nu aveți nevoie de ajutor cu unghiile. De asemenea, va trebui să îi ajutați pe bărbat să se radă. Un aparat de ras electric funcționează cel mai bine pentru acest proces, mai ales dacă nu ați ras niciodată pe nimeni.
 • Imagine cu denumirea Cope cu un părinte părinte 2
  2
  Aveți grijă de ulcerele de presiune. Fiind în spate implică unele riscuri pentru sănătate pe care ar trebui să vă ajutați să aveți grijă dacă sunteți cel care se ocupă de tatăl dumneavoastră. De exemplu, ulcerele de presiune sunt o problemă obișnuită. De obicei, ele apar în cazul în care corpul persoanei vine în contact cu salteaua, cum ar fi partea inferioară a picioarelor, umeri, fese și spatele capului.
 • Pentru a lupta împotriva ulcerului sub presiune, încercați să schimbați poziția tatălui dvs. la fiecare două ore și să-l încurajați să-și mute corpul în pat cât mai mult posibil. Puteți căuta, de asemenea, saltele speciale și perne care scot punctele de presiune.
 • Fiți atenți la foi. Acestea ar trebui să fie făcute din bumbac sau din mătase, iar tu ar trebui să le netezi înainte de a pune tatăl tău pe partea de sus, ca frunze șifonate poate crește probabilitatea de ulcere de presiune.
 • Asigurați-vă că hidratează în mod regulat pielea tatălui tău. De asemenea, evitați să utilizați săpunuri parfumate și talc, deoarece aceste produse pot usca pielea. Pielea uscată face ca tatăl tău să fie mai susceptibil la ulcere de presiune. De asemenea, poate fi util să vă asigurați că tatăl dvs. bea cel puțin 2 litri de lichide pe zi.
 • La persoanele cu piele întunecată, puteți vedea pete albastru sau violet, în timp ce petele vor fi roșii sau albe la persoanele cu piele limpede. Crăpături, riduri, umflături, zone luminoase, blistere și zone uscate sunt, de asemenea, indicatori ai ulcerului de presiune. Discutați cu o asistentă medicală dacă începeți să observați aceste semne.
 • Imagine cu denumirea Cope cu un părinte patrat Step 3
  3
  Vedeți dacă aveți semne de probleme toracice. Dacă o persoană se află în pat în mod regulat, fluidele se pot acumula în plămâni, ceea ce poate duce la congestie și chiar la pneumonie. Cea mai bună metodă de a combate această problemă este să vă asigurați că tatăl dvs. se schimbă frecvent, de preferință la două ore.
 • Imagine cu denumirea Cope with a parentridbed Step 4
  4
  Oferiți suport emoțional Partea emoțională a unei boli poate fi la fel de distructivă ca și cea fizică. Dacă tatăl tău este așezat la pat, nu poate să facă lucrurile pe care le făcea sau să viziteze oamenii pe care îi plăcea să le vadă frecvent.
 • Încurajați oamenii să vină și să viziteze tatăl tău pentru a avea o interacțiune regulată.
 • De asemenea, încercați să încurajați tatăl dvs. să continue să participe la activitățile pe care le bucură cât mai mult posibil. De exemplu, dacă tatăl tău se bucură să facă opere de artă, să-i ofere un set de obiecte de artă pe care le poate folosi în pat cu o masă.
 • De asemenea, este important să oferiți un loc sigur pentru tatăl tău să vorbească despre ce se întâmplă în viața sa. Trebuie să vorbești cu cineva la fel de mult ca tine. Poți fi acea persoană o parte din timp, dar asigură-te că și tatăl tău se simte confortabil vorbind cu alți oameni. Dacă sunteți singura sursă de sprijin, situația vă poate pune o mare presiune într-un moment în care trebuie să aveți grijă de multe lucruri.
 • Partea 2
  Căutați ajutor

  Imaginea intitulată Cope cu un părinte patrat Step 5
  1
  Cereți unui asistent social. Adesea, o persoană care este în pat se califică să aibă un asistent social pentru a-și ajuta nevoile. A avea un asistent social poate fi de asemenea benefic pentru dvs., deoarece vă poate ajuta să găsiți îngrijirea pe care o are tatăl dvs., precum și alte resurse.
  • Majoritatea spitalelor au servicii sociale în instituțiile lor, dar puteți vizita un birou Medicare sau Medicaid din comunitatea dvs. sau puteți vizita birourile companiei de asigurări pe care tatăl dvs. a angajat-o.
 • Imagine cu denumirea Cope cu un părinte patrat Step 6
  2
  Cereți ajutor de la prieteni și familie. Dacă tatăl dvs. este bolnav, puteți simți că sunteți singuri în această situație. Cu toate acestea, este mai probabil ca acest lucru să nu fie cazul, prietenii și rudele ar dori să ajute, dar nu știu cum. Luați timp pentru a vă întâlni cu prietenii și familia (unul câte unul) pentru a cere ajutor.
 • Este important să fii asertiv când întrebi prietenii și familia. Încearcă să spui "Creez un program săptămânal pentru a participa la tatăl meu. Te rog, lasă-mă să știu ce zile ai putea să mă ajuți săptămâna asta".
 • Oferiți-vă o anumită sarcină dacă nu știți cum să vă ajutați.
 • Dacă aveți copii, puteți lua în considerare și să cereți unui prieten sau unei rude să se ocupe de ele o singură noapte pe săptămână, în timp ce faceți parte din tatăl dumneavoastră. Asigurați-vă că îi spuneți copiilor dvs. motivul pentru care aveți nevoie de cineva care să aibă grijă de ei în aceste vremuri.
 • Imagine cu denumirea Cope with a parentridbed Step 7


  3
  Permiteți profesioniștilor să vă ajute. Dacă tatăl tău a rămas în pat, ai nevoie de ajutor de la îngrijitorii profesioniști. Dacă vizitați persoana la domiciliu, puteți obține ajutor de la persoanele care merg la casă. Dacă persoana are nevoie de îngrijire pe termen lung, este posibil să vă gândiți să le luați la o instituție care oferă această îngrijire. Dacă tatăl tău are o boală terminală, îngrijirea hospice poate oferi o ușurare.
 • Atât îngrijirea la domiciliu cât și instituțiile care oferă îngrijire pot fi costisitoare. Asigurările private și asigurările de stat pot acoperi o parte din îngrijirea la domiciliu (care uneori include îngrijirea la domiciliu în instituții pentru persoanele în vârstă).
 • Vorbeste cu tatal tau pentru a primi ajutor. Poate că nu-i place ideea, deoarece unii oameni sunt reticenți în a avea ajutor din afară. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru ai convinge, cereți ajutor de la cineva care sa aflat într-o situație similară. De asemenea, poate fi dificil pentru tatăl tău să audă de la tine. Puteți să întrebați pe cineva care are o relație diferită cu tatăl tău să vorbească cu el, cum ar fi un prieten apropiat, un văr sau un lider spiritual.
 • Puteți angaja orice nivel de atenție de care aveți nevoie. De exemplu, îngrijirea non-medicală poate ajuta cu aspecte de bază, cum ar fi asistența în baie și mese. Cu toate acestea, dacă tatăl dvs. are nevoie de asistență medicală, va trebui să angajeze asistente medicale sau asistenți medicali care să vă ajute, deși acest tip de îngrijire este de obicei prescris de un medic.
 • Partea 3
  Ai grijă de tine

  Imaginea intitulată Copiii cu un părinte părinte 8
  1
  Recunoașteți emoțiile Dacă tatăl tău a fost așezat pe pat, este foarte probabil că ai un exces de emoții, care este perfect normal. Poate te simți supărat sau supărat. Poate că vă simțiți vinovat de faptul că nu puteți să petreceți mai mult timp cu el sau de faptul că el este cel care este în pat și nu tu. Puteți, de asemenea, să vă simțiți neliniștiți în privința situației. Tristețea este de asemenea comună, căci ți-ai pierdut tatăl așa cum era.
  • Permiteți-vă să simțiți aceste emoții. Recunoașteți-le și permiteți-le să le simțiți. De asemenea, asigurați-vă că vă căutați pe cineva cu care puteți vorbi. Orice persoană dispusă să vă audă vă va ajuta. Scrierea sentimentelor este, de asemenea, o modalitate bună de a le exprima și de a le înțelege mai bine. El încearcă, de asemenea, să țină un jurnal.
  • De asemenea, puteți vorbi cu alte persoane care se confruntă cu aceeași problemă. Vă puteți alătura unui grup local de asistență sau căutați unul online. De fapt, dacă tatăl dvs. este în hospice, multe dintre aceste organizații au grupuri de sprijin pentru tristețe disponibile pentru persoanele aflate în situația dvs. Știind doar că nu ești singură poate ajuta.
  • Consilierea profesională poate fi, de asemenea, benefică. Dacă tatăl tău este în pat, mai ales dacă are o boală terminală, poate fi dificil de acceptat, mai ales dacă ai o relație complicată cu el. Un profesionist vă poate ajuta să asimilați aceste sentimente și să acceptați ceea ce se întâmplă.
 • Imaginea intitulată Cope cu un părinte părinte 9
  2
  Puneți întrebări Când vine vorba de sănătatea slabă a unui părinte, este posibil să observați că răspunsurile specifice pot face diagnosticul un pic mai ușor de gestionat. Dacă aveți întrebări legate de sănătatea tatălui dvs., adresați-i medicilor și asistenților medicali. Dacă nu înțelegeți răspunsul, cereți-i să vă explice în cuvinte simple. Merită să știți ce se întâmplă (bineînțeles, cu consimțământul tatălui dvs.).
 • Luarea de note sau rugarea altcuiva pentru a vă ajuta să vă amintiți tot ce spuneți în timpul conversațiilor cu medicii și asistentele medicale poate fi, de asemenea, de ajutor. Emoțiile pot fi puternice, ceea ce va face greu să vă amintiți fiecare detaliu.
 • Imaginea intitulată Cope cu un pas parintezat la pasul 10
  3
  Aveți grijă de nevoile dvs. spirituale. Luați timp pentru a face lucrurile pe care le-ați face în mod normal pentru sinele vostru spiritual, cum ar fi rugăciunea sau meditația. Aceste activități pot avea un efect relaxant într-o situație stresantă. Desigur, nu toată lumea se consideră a fi oameni spirituali și acest lucru ar putea fi cazul tău. Cu toate acestea, este posibil să fie nevoie de câteva minute în fiecare zi fie să stați liniștit.
 • Imaginea intitulată Cope cu un pas parintezat 11
  4
  Bucurați-vă de ceea ce puteți. Când ai grijă de un părinte, poate fi dificil să găsești un timp pentru a face lucruri pe care ți le place. Cu toate acestea, dacă puteți, este foarte important să vă petreceți puțin timp în fiecare zi pentru a vă relaxa. Poate fi ceva nesemnificativ, ca de exemplu să faci un desen mic sau să privești păsările din afară. Orice ar fi, luați ceva timp în fiecare zi pentru a face ceva care vă place.
 • În mod similar, este important să mențineți relațiile vieții voastre. Încercați să scăpați pentru a vă petrece timpul cu oamenii pe care doriți și pentru că puteți fi voi pentru o vreme. Cel puțin, faceți ceva timp în fiecare zi pentru a returna apeluri, pentru a răspunde la mesajele text sau pentru a fi în legătură cu cei dragi.
 • De asemenea, aveți timp să scăpați. Uneori, scăpând din lumea fantastică a unei cărți, a unui film sau a unei emisiuni de televiziune vă poate oferi odihna mentală de care aveți nevoie. Chiar te poți bucura de aceste lucruri cu tatăl tău. Ascultarea muzicii preferate vă poate ajuta să vă odihniți. Asigurați-vă că programați acest timp. Nu așteptați să simțiți că aveți nevoie de o pauză.
 • Imaginea intitulată Cope cu un pas de părinte 12
  5
  Determinați-vă limitările Dacă acordați atenție, trebuie să vă asigurați că știți care sunt limitele dumneavoastră. Ea determină cât de mult vă poate da într-adevăr, și cât de mult îngrijire fizică poate oferi. Fii ferm cu aceste limite și cere ajutor dacă este necesar.
 • De exemplu, este important să mențineți relația cu soțul sau partenerul dvs. și cu copiii dvs. (dacă aveți). Acest lucru poate însemna separarea unor momente ale zilei pentru a vă petrece timp cu familia, cum ar fi timpul cina.
 • Imaginea intitulată Cope cu un părinte părinte 13
  6
  Păstrați-vă sănătatea Dacă participați la cineva, poate fi ușor să vă neglijați sănătatea fizică și este important ca aceasta să fie, de asemenea, o prioritate. Asigurați-vă că mâncați suficient și mâncați alimente sănătoase care conțin proteine ​​slabe, cereale integrale, fructe și legume. Încercați să faceți unele exerciții atunci când puteți, deoarece vă va scădea nivelul de stres și vă veți menține sănătoși.
 • De asemenea, faceți destul de mult somn ca o prioritate. Chiar dacă nu puteți dormi, încercați să dormiți 7 sau 9 ore pe zi pentru a vă asigura că sunteți lucid.
 • În cele din urmă, asigurați-vă că rămâneți la curent cu vizitele medicului dvs. regulat și îngrijirea dentară, astfel încât să rămâneți sănătos.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să echilibreze munca și rolul părințilorCum să echilibreze munca și rolul părinților
  Cum să evitați un avortCum să evitați un avort
  Cum să facem față cu îngrijirea unui pacient cu efuzieCum să facem față cu îngrijirea unui pacient cu efuzie
  Cum să ne ocupăm de moartea unui copil care a murit în timpul travaliului și al nașteriiCum să ne ocupăm de moartea unui copil care a murit în timpul travaliului și al nașterii
  Cum să ne ocupăm de un tată răuCum să ne ocupăm de un tată rău
  Cum să tratăm o familie extrem de dependentăCum să tratăm o familie extrem de dependentă
  Cum să tratăți abuzul emoționalCum să tratăți abuzul emoțional
  Cum să ai grijă de un tată cu dizabilitățiCum să ai grijă de un tată cu dizabilități
  Cum să ai grijă de dințiCum să ai grijă de dinți
  Cum să tratăm boala Alzheimer ca îngrijitorCum să tratăm boala Alzheimer ca îngrijitor
  » » Cum să ne ocupăm de un tată la pat

  © 2011—2020 ertare.com