Cum să se ocupe de un membru al familiei sau de un iubit dependent de droguri

Când cineva abuză de droguri, acest lucru afectează pe toți cei pe care îi cunosc. Membrii familiei și cei dragi tind să simtă cele mai multe efecte. Dependența poate avea efecte emoționale, psihologice și economice asupra celor mai apropiați de consumator. Dacă vă aflați în această situație, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă sprijini pe cel iubit și pentru a avea grijă de voi înșivă. În timp ce învățați să tratăți dependența este un proces lung, în cele din urmă merită.

Dacă credeți că dvs., o rudă sau un prieten aveți nevoie de ajutor cu probleme de dependență, mergeți la Resurse suplimentare unde veți găsi informații pentru a afla care organizație puteți contacta în America Latină, Spania sau Statele Unite.

pași

Metoda 1
Învățați-vă despre dependență

Imaginea intitulată Deal cu un membru de familie dependent sau dependent de droguri Pasul 1
1
Căutați informații pe Internet despre tipul de dependență pe care îl iubiți. Cel mai bun plan pentru controlul și reabilitarea unei dependențe într-o persoană iubită poate varia în funcție de substanța la care a apărut o dependență.
 • Concentrați-vă pe informațiile de pe paginile web cu îndrumare științifică sau medicală. Căutați pagini web de încredere, cum ar fi cele cu informații guvernamentale sau universitare. Există o mulțime de informații pe Internet, dar nu tot ceea ce citiți despre dependența de droguri este adevărat sau realist.
 • Învățarea despre caracteristicile dependenței de droguri a iubitului dvs. vă poate ajuta să înțelegeți ce s-ar putea întâmpla. Acest lucru vă va oferi, de asemenea, îndrumări cu privire la cel mai bun mod de abordare a situației.
 • Dacă cunoașteți engleza, Centrul de Diseminare a Drogurilor NIDA DrugPubs furnizează resurse privind drogurile, abuzul de droguri și tratamentul.
 • Imaginea intitulată Deal cu membru de familie dependent de droguri sau iubit Pasul 2
  2
  Recunoaște complexitatea dependenței. Dependența este o problemă complexă și răspândită. Aceasta poate avea dimensiuni fizice și mentale. Înțelegerea complexității vă poate ajuta să vă ocupați de situație.
 • Este tentant să se creadă că utilizatorii de droguri au pur și simplu valori morale proaste sau lipsă de putere. Cu toate acestea, există procese biologice care fac ca dependența de droguri să fie foarte greu de depășit.
 • Abuzul și dependența de droguri sunt o problemă larg răspândită. În 2009, aproximativ 23,5 milioane de persoane cu vârsta peste 12 ani au avut nevoie de tratament pentru dependență. Doar 11,6% din acești oameni au primit tratamentul necesar.
 • Imaginea intitulată Deal cu membrii de familie dependenți de droguri sau cei dragi Pasul 3
  3
  Aflați despre tratamente. Profesioniștii din domeniul sănătății umane folosesc o varietate de metode pentru a ajuta oamenii să depășească dependența. Unele dintre acestea includ următoarele:
 • Terapia cognitivă de comportament. Acest tip de terapie identifică declanșatoarele și gândurile sau comportamentele care contribuie la consumul de droguri. Terapeuții pot preda strategii de schimbare a comportamentelor. Ele pot contribui la creșterea autocontrolului, la stoparea consumului de droguri și la rezolvarea altor probleme care pot apărea.
 • Controlor de urgență. Aceasta într-o abordare comportamentală care ajută pacientul să-și monitorizeze comportamentul. Acest lucru ajută la schimbarea lentă a comportamentului cu ajutorul stimulentelor pozitive.
 • Motivațional terapie de stimulare. Această abordare îi ajută pe pacienți să identifice motivul pentru care doresc ajutor. Acest lucru îi ajută să perceapă motivul pentru care aceștia pot fi nehotărâți în ceea ce privește tratamentul și încetarea consumului de droguri.
 • Terapia familială Această abordare implică familia apropiată a persoanei. Acest lucru se concentrează asupra practicilor comunicative care pot ajuta sau împiedica redresarea persoanei.
 • Imagine intitulată Deal cu membrii de familie dependenți de droguri sau cei dragi Pasul 4
  4
  Găsiți o organizație care poate oferi asistență. În SUA, grupuri precum Al-Anon, Ala-Teen și Nar-Anon oferă programe în 12 pași pentru familia și prietenii persoanelor care au probleme cu alcoolismul și dependența.
 • Aceste grupuri oferă sprijin pentru a face față problemelor de dependență ale persoanei. Vorbind cu persoane în situații similare vă poate ajuta să înțelegeți dependența și recuperarea. Aceste programe vă ajută să vă recuperați din efectele emoționale ale unei relații cu o persoană dependentă.
 • Ele vă pot ajuta să depășiți vinovăția și adversitățile din trecut pe care le-ați experimentat cu cei dragi care sunt dependenți de un drog. Este important să căutați sprijin pentru dvs. în timp ce încercați să vă ajutați pe cel iubit. Site-ul Al-Anon dispune de instrumente de căutare, astfel încât să puteți localiza o întâlnire în apropierea zonei dvs.
 • Metoda 2
  Vorbește cu iubitul tău

  Imagine intitulată Deal cu membru de familie dependent de droguri sau iubit Pasul 5
  1
  Vorbiți fără rezerve. Discutați cu membrul familiei despre preocupările legate de utilizarea substanței. Încearcă să o faci într-un mod care nu provoacă lupte, care arată sprijinul tău și care nu este prejudiciat.
  • Concentrați-vă pe sentimentele dvs. în loc să faceți acuzații sau critici. De exemplu, ați putea spune: "Îmi fac griji că consumul de alcool poate afecta sănătatea dumneavoastră", în loc de "beți prea mult. Nu știi că băutul îți poate distruge ficatul?
  • De asemenea, puteți cere prietenilor și familiei să își exprime preocupările. Ajutați-i pe cei dragi să observe cum ia afectat dependența.
  • Spuneți-i cum sa schimbat comportamentul, obiectivele sau atitudinile sale de când a început să utilizeze medicamentul. Adu-i aminte de obiectivele pe care le-a avut înainte sau de persoana pe care o dorea să fie.
 • Imaginea intitulată Deal cu membrii de familie dependenți de droguri sau cei dragi Pasul 6
  2
  Încurajați-vă pe cel iubit să solicite ajutor profesional. Nu ignora consumul de droguri al iubitului tău. În schimb, recunoaște dependența și stresul pe care îl generează în familie sau relație. Vorbește despre asta într-un mod respectuos cu cel iubit și încuraja-l să caute ajutor.
 • De exemplu, ați putea spune: "Sunt foarte îngrijorat că se va întâmpla ceva teribil dacă continuați să utilizați medicamente. Știu că ar fi greu să nu mai faci asta, dar există servicii care te pot ajuta. Ați putea oferi chiar să căutați un grup, un medic sau un terapeut pentru a începe procesul.
 • Cu cât căutați mai devreme tratamentul, cu atât este mai probabil să depășiți dependența.
 • Imaginea intitulată Deal cu membrii de familie dependenți de droguri sau cei dragi Pasul 7
  3
  Informați-vă pe cel iubit despre opțiunile de tratament. Vorbind cu persoana iubită despre opțiunile de tratament, vă poate ajuta să faceți ca experiența să pară mai puțin amenințătoare. Spune-i ce ai descoperit în ancheta ta. Ajutați-i pe cei dragi să înțeleagă că mulți alții au de asemenea probleme cu dependența.
 • Spuneți-vă persoanei dragi că veți oferi sprijinul dvs. în timpul procesului de tratament și recuperare.
 • Rețineți că inițial reacția dvs. va fi negativă. A auzi că cei dragi doriți să vă schimbați și să dezaprobați comportamentul dvs. este dificil. Înțelegeți că persoana iubită poate nu este receptivă la preocupările dvs. El putea să nege prezența unei probleme sau să facă scuze pentru comportamentul său. Fiți pregătit să ascultați aceste argumente și să oferiți sprijin, dar păstrați-vă poziția.
 • Imaginea intitulată
  4
  Ajutați-vă pe cei dragi când este gata. Ar putea dura ceva timp pentru ca persoana voastră iubită să fie gata să accepte că are o problemă de dependență. Este important să continuăm să acordăm sprijin și să ne amintim cum această persoană se află în afara dependenței.
 • Ar trebui să fiți pregătiți să sugerați locații în care vă pot ajuta, puteți apela și rezerva o întâlnire sau puteți participa la întâlniri cu el.
 • Persoana voastră iubită a putut rezerva multe întâlniri și apoi le-a anulat înainte de a participa. Acesta este un comportament normal la persoanele care au probleme cu dependența. Ajutați-l să-și amintească de ce este important tratamentul.
 • Metoda 3
  Căutați ajutor profesional  Imaginea intitulată Deal cu membrii de familie dependenți de droguri sau cei dragi Pasul 9
  1
  Căutați clinici de dezintoxicare și centre de reabilitare. Când iubitul tău este gata să primească ajutor, poți face lucrurile mai ușoare ajutându-l să caute tratament. Consultați un profesionist medical sau căutați pe Internet pentru centrele locale care tratează persoanele cu dependență.
  • Un program de dezintoxicare implică tratamentul efectelor fizice ale dependenței de o substanță. Organismul a lucrat mult timp cu medicamentul în sistemul său - prin urmare, poate provoca daune grave dacă persoana încetează să o folosească brusc. Procesul de dezintoxicare este efectuat, de obicei, sub îngrijirea unui medic. Echipa medicală eliberează corpul substanței dependente într-un mod sistematic și sigur.
  • Mulți oameni au alte condiții care contribuie la dependența lor. Găsiți un centru de detoxificare sau un spital care să se adreseze tuturor aspectelor sănătății persoanei dragi. Acest lucru poate face diferența între recuperarea temporară și cea permanentă.
  • De asemenea, membrul familiei dvs. poate beneficia de tratament pe bază de ambulatoriu. Aceasta implică accesul la un profesionist în domeniul sănătății mintale, care este specializat în tratamentul dependențelor.
 • Imaginea intitulată Deal cu membrii de familie dependenți de droguri sau cei dragi Pasul 10
  2
  Căutați grupuri de asistență. Cel iubit poate avea nevoie să meargă la un grup sau o terapie independentă. Multe organizații organizează întâlniri frecvente pentru a încuraja o viață fără droguri și pentru a oferi o rețea de sprijin. Aceste grupuri oferă de obicei sprijin anonim. În SUA, există, de asemenea, organizații care vă pot ajuta să găsiți tratament și alte resurse pentru un iubit:
 • Serviciul pentru abuzul de substanțe și serviciile de sănătate mintală (SAMHSA) oferă informații despre centrele de tratament pentru dependența de droguri. Acestea includ tratamente la domiciliu, ambulatoriu și cele efectuate în spitale. Puteți apela 1-800-662-HELP.
 • Succesul național de prevenire a sinuciderilor (1-800-273-TALK) poate fi util pentru multe probleme, inclusiv prevenirea sinuciderilor și abuzului de droguri și alcool. Ele vă pot ajuta să găsiți resurse.
 • Alianța Națională privind bolile mintale și sănătatea mintală America oferă sprijin pentru auto-ajutorarea pacienților și a membrilor familiei care se confruntă cu o varietate de tulburări mintale.
 • Academia Americană de Psihiatrie a Adicțiilor și Academia Americană de Psihiatrie Copilică și Adolescentă vă pot ajuta să localizați un medic în zona dvs. care este specializat în dependență.
 • feţele & Vocile de recuperare ajută persoanele care au probleme cu dependența pe termen lung și recuperarea acestora. Ei încearcă să ajute la nivelul comunității oferind resurse pentru îngrijire.
 • Parteneriatul de la Drugfree.org ajută adolescenții și poate oferi și informații și sprijin părinților. Apelați linia de asistență parentală (1-855-378-4373).
 • Societatea americană de medicamente de dependență vă poate ajuta să găsiți opțiuni de tratament și să accesați resurse despre dependență.
 • Imaginea intitulată Deal cu membrii de familie dependenți de droguri sau cei dragi Pasul 11
  3
  Discutați cu un terapeut sau un consilier profesionist. În plus față de învățarea despre resurse pentru iubitul tău cu probleme de dependență, vorbirea cu un terapeut sau un consilier de familie poate fi, de asemenea, util pentru tine și alți membri ai familiei.
 • A trăi cu un iubit dependent de droguri poate provoca un stres considerabil la ceilalți oameni din casă. Terapia familială poate ajuta părinții confuzi sau stresați, copiii sau cuplurile romantice.
 • Scopul terapiei familiale este de a identifica modele care nu sunt de ajutor sau care întăresc comportamentul persoanei care folosește droguri. Terapeutul ajută familia să depășească aceste obstacole și să dezvolte un nou mod de interacțiune. Terapistul poate ajuta familia să învețe să facă față recidivelor. El vă va oferi, de asemenea, informații despre modul de abordare a situațiilor de urgență. Aceasta include supradozele sau violența legată de dependență.
 • Multe școli au consilieri care ajută părinții să se ocupe de copiii lor dacă au dependență. Există, de asemenea, terapeuți care se specializează în ajutarea copiilor și adolescenților cu dependență.
 • Metoda 4
  Respectați și stabiliți limitele

  Imaginea intitulată Deal cu membrii de familie dependenți de droguri sau cei dragi Pasul 12
  1
  Oferiți sprijin emoțional fără a permite unui iubit să continue cu dependența. "Salvarea" celui iubit din punct de vedere economic sau în alt mod nu este utilă. Acest lucru îi permite doar să continue cu comportamentul său. Fiți clară indicând faptul că puteți oferi asistență, dar numai dacă tratamentul va fi luat în serios. Iată câteva exemple de limite sănătoase pe care le puteți stabili:
  • Nu dați bani celor dragi, deoarece acest lucru îi va permite să continuați să cumpărați droguri sau alcool. Totuși, reamintiți-vă că sunteți pregătit și dispus să-l ajutați să găsească un tratament.
  • Spune-i iubitului tău că poți oferi sprijin emoțional, dar nu-i vei permite să folosești droguri acasă.
  • Lăsați-vă pe cel iubit să știe că sunteți acolo pentru el, dar, de asemenea, spuneți-i că nu veți lăsa totul pentru a rezolva o problemă sau o urgență legată de droguri. Trebuie să învețe să se ajute singur.
  • Spune-i iubitei tale ceea ce te aștepți ca el să poată să te însoțească la evenimente. Pe de altă parte, el subliniază, de asemenea, că, dacă nu participă din cauza consumului de droguri, planurile vor continua fără el.
 • Imaginea intitulată Deal cu membrii de familie dependenți de droguri sau cei dragi Pasul 13
  2
  Dezvoltarea abilităților de comunicare eficiente. Relațiile pot dezvolta modele de comunicare care îngreunează exprimarea tuturor. Învățând să vă împărțiți gândurile și sentimentele în mod eficient vă poate ajuta foarte mult.
 • Comunicarea eficientă vă permite să vă concentrați asupra conversațiilor care favorizează scopul de a căuta ajutor. Acest lucru vă ajută să evitați un ciclu continuu de negativitate, vină, amenințări sau țipări.
 • Vorbește despre tine și despre sentimentele tale, în loc să faci acuzații. De exemplu, începeți propozițiile spunând: "Am observat", "mă îngrijorez" sau "mă simt așa". Nu vă concentrați asupra celeilalte persoane.
 • Adresați-vă persoanei când este treaz. Veți fi mai probabil să primiți un răspuns calm și rațional.
 • Încercați să mențineți tonul vocii voastre calm și chiar și în timpul conversațiilor. Îngrijorarea și compasiunea sunt de ajutor - furie, nu.
 • Accentuați-vă iubirea și grija față de persoana dependentă. Acest lucru o poate ajuta să se simtă mai puțin amenințată și mai apreciată.
 • Fii atent cu iubitul tău în raport cu limitele și nevoile tale.
 • Discutați cu un consilier sau terapeut pentru mai multe sfaturi despre o comunicare eficientă, dacă aveți posibilitatea de a face acest lucru.
 • Imaginea intitulată Deal cu membrii de familie dependenți de droguri sau cei dragi Pasul 14
  3
  Evitați modelele de comunicare negative. În plus față de îmbunătățirea abilităților de comunicare în general, există multe comportamente pe care trebuie să le evitați. Nu efectuați aceste acțiuni de puțină utilizare:
 • Predați-i pe cel iubit sau să-l manipuleze să se schimbe
 • Utilizați vinovăție pentru a încerca să schimbați sau să opriți consumul de droguri
 • Du-te la ajutorul iubitului tău cu scuze cum să-l salvezi de consecințe
 • Asigurați-vă de responsabilitățile celor dragi
 • Ascundeți sau aruncați medicamentele sau echipamentele legate de ele. Este o idee mai bună să vă spun că ar trebui să scăpați de ele sau cel puțin să nu le aveți acasă.
 • Luptați-vă sau discutați cu cel iubit dacă vă aflați sub influența medicamentului
 • Consumați droguri cu cel iubit
 • Imaginea intitulată Deal cu membru de familie dependent de droguri sau iubit Pasul 15
  4
  Tăiați legăturile, dacă este necesar. Pregătiți-vă pentru a vă menține siguranța personală prin tăierea legăturilor cu cel iubit, în cazul în care comportamentul său îl amenință. Comportamentele care vă pot determina să vă îndepărtați de situație includ următoarele:
 • Comportament violent sau abuziv față de dvs. sau de alții
 • Punerea în pericol a acasă sau a membrilor familiei cu comportament periculos. Aceasta ar putea include consumul de droguri în apropierea copiilor sau de a face afaceri cu droguri în casă.
 • Să pună în pericol stabilitatea economică a familiei. Aceasta ar putea include golirea contului bancar sau vânzarea de obiecte de uz casnic pentru a vă plăti pentru consumul de droguri.
 • Legăturile de tăiere pot necesita măsuri severe. Ar trebui să raportați comportamente ilegale autorităților civile. Este posibil să trebuiască să recunoașteți un delict pentru un program de abuz de substanțe cu pacienți aflați în staționare. S-ar putea să trebuiască să-i întrebi pe iubitul tău să plece de acasă și să nu se întoarcă până nu este treaz. În cazuri extreme, poate fi necesar să vă mutați fără a indica noua adresă.
 • Resurse suplimentare

  sfaturi

  • Cunoașterea limitelor propriei capacități de a vă ajuta pe cei dragi este esențială pentru a vă păstra propria sănătate și fericire. Dacă nu vă garantați propria securitate, nu veți putea să-l ajutați. Stabiliți limite pentru ajutorul pe care îl veți oferi în tratamentul dependenței persoanei dragi.
  • Încercați să oferiți copiilor relații de familie solide și pozitive. Trebuie să existe o supraveghere evidentă și constantă a părinților pentru activitățile copiilor. De asemenea, trebuie să existe reguli clare și constante de conduită. Părinții trebuie să participe activ la viața copiilor lor.
  • Drogurile dependente de droguri sunt greu de depășit fără ajutor medical sau terapeutic. Membrii familiilor persoanelor dependente de droguri beneficiază adesea de terapii individuale sau de grup. Acest lucru îi ajută să controleze stresul generat de o relație foarte dificilă.

  avertismente

  • Nu puteți ajuta pe toți cei dependenți. Chiar dacă faceți totul bine, este posibil să nu puteți convinge persoana iubită să caute tratament. Pregătiți-vă pentru această posibilitate. Încercați să nu vă învinuiți dacă se întâmplă acest lucru.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-i înveți pe copii să evite drogurileCum să-i înveți pe copii să evite drogurile
  Cum să vă ocupați de un membru de familie co-dependentCum să vă ocupați de un membru de familie co-dependent
  Cum să tratăm o familie extrem de dependentăCum să tratăm o familie extrem de dependentă
  Cum să ajuți pe cineva să depășească dependența de marijuanaCum să ajuți pe cineva să depășească dependența de marijuana
  Cum să ajutați copilul să depășească tratamentul pentru consumul de droguriCum să ajutați copilul să depășească tratamentul pentru consumul de droguri
  Cum să ajuți un dependent de droguriCum să ajuți un dependent de droguri
  Cum să vă confruntați cu un membru al familiei pentru furtul medicamentelorCum să vă confruntați cu un membru al familiei pentru furtul medicamentelor
  Cum să-i spui familiei tale dependența de jocuri de norocCum să-i spui familiei tale dependența de jocuri de noroc
  Cum să-i spuneți unui prieten că aveți o problemă cu medicamenteleCum să-i spuneți unui prieten că aveți o problemă cu medicamentele
  Cum să nu mai urmăriți pornografie pe computerCum să nu mai urmăriți pornografie pe computer
  » » Cum să se ocupe de un membru al familiei sau de un iubit dependent de droguri

  © 2011—2020 ertare.com