Cum să vă ocupați de lipirea cu acul la locul de muncă

Lucrătorii din domeniul sănătății sunt expuși riscului de a fi răniți de ace sau de alte dispozitive folosite pentru a perforța sau lacera pielea (obiecte ascuțite). De fapt, se estimează că în Statele Unite există mai mult de 600.000 de cazuri anuale de lucrători sanitari răniți cu ace. În fiecare dintre aceste cazuri există riscul de a contracta boli cum ar fi hepatita B, hepatita C și HIV. Accidentele cu ace (sau cu obiecte ascuțite) pot apărea cu ușurință și pot duce la o infecție, deci este esențial să luați măsuri preventive imediate, astfel încât să nu existe probleme. Citiți primul pas pentru a afla ce trebuie să faceți în aceste cazuri.

pași

Partea 1
Realizați primul ajutor

Imaginea intitulată Deal cu un ac accidentați la locul de muncă Pasul 1
1
Stimulează sângerarea la locul puncției. Pentru a realiza acest lucru, puneți rana de sângerare sub un curent de apă rece timp de câteva minute. În acest fel, agenții infecțioși părăsesc rana pentru a se debarasa de apă, ceea ce reduce intrarea infecțiilor în sânge. După ce virusul intră în fluxul sanguin, acesta poate începe să se înmulțească, deci este mai bine să evitați ca aceste organisme să intre în sânge în primul rând.
 • Imaginea cu titlul Deal cu un ac accidentați la locul de muncă Pasul 2
  2
  Spălați rana. După stimularea sângerării rănii și spălării zonei cu apă abundentă, curățați cu ușurință locul cu o cantitate mare de săpun. Acest lucru vă va ajuta să distrugeți virușii și bacteriile, ceea ce reduce șansa de a obține o infecție.
 • nu Îndepărtați rana în timp ce o spălați, pe măsură ce o puteți face mai rău.
 • niciodată Încercați să sugeți rana.
 • Imaginea intitulată Deal cu un ac accidentați la locul de muncă Pasul 3
  3
  Uscați și acoperiți rana. Utilizați un material steril pentru a usca rana și a acoperi imediat cu un bandaj turnat sau impermeabil.
 • Imaginea intitulată Deal cu un ac accidentați la locul de muncă Pasul 4
  4
  Clătiți cu apă stropile de sânge și conținutul acului pe care îl aveți în alte părți ale corpului. Dacă conținutul acului ți-a stropit nasul, gura, fața sau alte zone ale pielii, spălați-le bine cu săpun.
 • Imaginea intitulată Deal cu un ac accidentați la locul de muncă Pasul 5
  5
  Irigați ochii cu o soluție salină, cu apă curată sau cu o soluție sterilă de irigare. Clătiți ochii cu atenție dacă vreun material le-a stropit.
 • Imaginea cu titlul Deal cu un ac accidentați la locul de muncă Pasul 6
  6
  Schimbați hainele potențial contaminate. Puneți hainele într-o pungă sigilată pentru a fi spălate și sterilizate. După dezbrăcare, spălați-vă mâinile și alte părți ale corpului care au fost în contact cu hainele potențial contaminate și apoi puneți haine curate.
 • Partea 2
  Solicitați asistență medicală

  Imaginea intitulată Deal cu un accident de ac de la locul de muncă Pasul 7
  1
  Adresați-vă imediat medicului. Va trebui să explicați circumstanțele rănirii și să discutați despre posibila expunere la boli. Veți avea probabil teste de sânge pentru a determina dacă aveți nevoie de tratament suplimentar.
  • Dacă ați fost expus în siguranță la alți agenți patogeni, vi se va administra un tratament imediat care poate implica antibiotice sau vaccinuri.
  • În funcție de istoricul medical, este posibil să aveți nevoie de o lovitură de tetanos.
 • Imagine cu titlul Deal cu un ac accidentați la locul de muncă Pasul 8
  2


  Determinați dacă ați fost expus la HIV. Trebuie să luați măsuri imediate pentru a preveni apariția seroconversiei. Oamenii de știință au confirmat că cazurile de seroconversie din cauza accidentelor cu ac apar 0.03% din timp. Acest procent este extrem de scăzut, deci nu trebuie să fii speriat.
 • Testele se vor face pentru a verifica starea dumneavoastră și cea a donatorului de sânge în legătură cu HIV. Spitalele și alte instituții medicale au teste rapide care vă permit să verificați statutul persoanei în legătură cu HIV.
 • Dacă, probabil, ați fost expus (a) virusul trebuie sa primeasca medicamente profilactice (de asemenea cunoscute ca profilaxia post-expunere de tratament sau PPE), de preferință într-o oră după accident. Medicamentele antiretrovirale pot reduce rata de infecție dacă sunt administrate cât mai curând posibil după infecție. Toate clinicile și spitalele au un protocol pentru a lua măsuri imediate în cazurile de accidente cu ac.
 • Imagine cu titlul Deal cu un ac accidentați la locul de muncă Pasul 9
  3
  Determinați dacă ați fost expus la alte boli. Riscurile de diferite tipuri de hepatita sunt mai mari decât cele ale HIV (aproximativ 30% pentru hepatita B și aproximativ 10% pentru hepatita C), astfel încât este esențial să se ia măsuri rapide și acțiune preventivă (de exemplu, primiți vaccinul împotriva hepatitei).
 • Partea 3
  Urmăriți-vă

  Imaginea intitulată Deal cu un accident de urinare la locul de muncă Pasul 10
  1
  Raportați incidentul. Examinați procedurile existente la locul de muncă pentru a raporta acest tip de caz. Este important să știi ce sa întâmplat cu oamenii care se ocupă de locul de muncă, deoarece statisticile colectate pot ajuta la schimbarea practicilor de lucru pentru a îmbunătăți siguranța tuturor oamenilor în viitor. Acestea includ accidentele cu ace sterile și ace "curat".
 • Imagine cu titlul Deal cu un ac accidentați la locul de muncă Pasul 11
  2
  Luați-le să efectueze examene de urmărire și să aibă un medic specialist supraveghează recuperarea. Trebuie să faceți acest lucru în funcție de intervalele necesare în timpul "fereastră perioadă" (momentul în care o persoană expusă virusului prezintă în continuare rezultate negative la proiecții), chiar dacă virusul se înmulțește.
 • Testele pentru anticorpi împotriva HIV se efectuează de obicei la 6 săptămâni și 3, 6 și 12 luni.
 • Testele pentru detectarea anticorpilor care luptă împotriva hepatitei C se efectuează, de obicei, la 6 săptămâni după incident și din nou între 4 și 6 luni mai târziu.
 • Partea 4
  Cunoașterea și prevenirea la locul de muncă

  Imaginea intitulată Deal cu un ac accidentați la locul de muncă Pasul 12
  1
  Pregătiți un plan de acțiune pentru data viitoare. Dacă nu există niciun protocol la locul de muncă pentru a trata accidentele cauzate de ac, creați unul. Puteți primi aceste informații gratuit pe orice linie de ajutor sau găsiți materiale tangibile în farmacii, spitale, clinici și alte centre de îngrijire a sănătății.
 • Imaginea cu titlul Deal cu un accident de ac de la locul de muncă Pasul 13
  2
  Asigurați-vă că respectați întotdeauna practicile de lucru în siguranță în setările de asistență medicală. Organizația Mondială a Sănătății recomandă următoarele în locurile de muncă unde se manipulează ace sau alte obiecte ascuțite:
 • Spălați-vă mâinile după contactul direct cu pacienții.
 • Utilizați bariere de protecție cum ar fi mănuși, halate, șorțuri, măști și ochelari de protecție atunci când intrăți în contact direct cu sângele sau alte fluide.
 • Strângeți și aruncați ace și obiecte ascuțite în siguranță. Se folosește cutii de protecție împotriva pierderilor și lichidelor în fiecare zonă de îngrijire a pacientului.
 • Evitați acoperirea acelor cu ambele mâini. Se recomandă să utilizați tehnica de acoperire a acelor cu o mână.
 • Acoperiți toate tăieturile și zgârieturile cu un bandaj impermeabil.
 • Curățați cu atenție și imediat sângele sau alte fluide ale corpului vărsate cu mănuși.
 • Utilizați un sistem sigur pentru manipularea și eliminarea deșeurilor medicale.
 • Imaginea cu titlul Deal cu un ac accidentați la locul de muncă Pasul 14
  3
  Asigurați-vă că alte medii de lucru sunt realizate în practici de lucru sigure. Saloanele de tatuaj, magazinele de piercing și multe alte tipuri de afaceri le pun și pe angajați în pericol de accidente cu ac. Luați următoarele măsuri de precauție:
 • Purtați echipament de protecție și îmbrăcăminte adecvat atunci când manipulați obiecte potențial periculoase (cum ar fi pungile de gunoi) sau când efectuați activități riscante cum ar fi strângerea unei grămezi de deșeuri.
 • Aveți grijă când inserați mâinile în locuri pe care nu le puteți vedea, cum ar fi chiuvetele, găurile, spatele paturilor și canapelelor etc.
 • Purtați pantofi rezistenți când mergeți sau lucrați în zone frecventate de oameni care folosesc droguri, cum ar fi parcuri, plaje, centre de transport în comun etc.
 • Imaginea cu titlul Deal cu un ac accidentați la locul de muncă Pasul 15
  4
  Evitați distragerile inutile atunci când lucrați cu ace și seringi. Concentrați-vă în permanență asupra muncii dvs. și a ceea ce faceți.
 • Evitați să vă uitați sau să lucrați la lumină scăzută atunci când încercați o puncție cu un ac.
 • Feriți-vă de pacienții agitați sau panicați care se pot deplasa cu ușurință în timpul inserării sau retragerii acului. Reasigurați-vă pacientul și introduceți acul numai atunci când știți că este sigur să faceți acest lucru.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Apă curată sau soluție salină pentru a iriga rănile
  • Asistență medicală
  • Planificați tratamentul
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să oprești sângerarea urechilor câinilorCum să oprești sângerarea urechilor câinilor
  Cum să curețe rana unui câineCum să curețe rana unui câine
  Cum se vindecă blisterele din carnea palmeiCum se vindecă blisterele din carnea palmei
  Cum să vindeci rapid rănile deschise pe fațăCum să vindeci rapid rănile deschise pe față
  Cum să vindeci o ranăCum să vindeci o rană
  Cum să vindeci o rană nazală internăCum să vindeci o rană nazală internă
  Cum să vindeci o limbă mușcatăCum să vindeci o limbă mușcată
  Cum să vindeci un genunchi răzuitCum să vindeci un genunchi răzuit
  Cum să opriți sângerarea pe limbăCum să opriți sângerarea pe limbă
  Cum să opriți sângerarea ușoară prin primul ajutorCum să opriți sângerarea ușoară prin primul ajutor
  » » Cum să vă ocupați de lipirea cu acul la locul de muncă

  © 2011—2020 ertare.com