Cum să ierți pe cineva care nu arată remușcări

În cazul în care partenerul tau a fost infidel sau a fost abuziv, o familie a făcut să te simți prost sau te-a rănit, sau un prieten a spus unul dintre secretul pe care trebuia să salveze, s-ar putea simți supărat pe acea persoană, dar doresc să o ierte. Acest lucru poate fi dificil, mai ales dacă acea persoană nu arată nici o urmă de remușcare, dar uneori este necesar să o faceți pentru a trece mai departe.

pași

Partea 1
Decide să ierți

Imaginea intitulată
1
Decideți să încercați să iertați. Dacă aveți prea multă resentimente, furie sau sunteți prea răniți de ceea ce sa întâmplat cu mult timp în urmă, vă puteți simți nefericit și în imposibilitatea de a găsi pace. Poate că cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea voastră emoțională este să iertați, chiar dacă persoana care vă doare nu pare să regrete deloc.
 • Multe studii arată valoarea iertării. Dacă transporta peste emoțiile negative, mult timp după ce cineva te-a rănit, nu va fi mânie și amărăciune în noile relații, nu vă veți bucura de viață, și sunteți anxietate sau depresie.
 • Imagine cu titlul Cereți Iertarea Pasul 15
  2
  Aflați ce nu implică iertarea. Pentru a ierta pe cineva, nu trebuie să oferi scuze pentru acțiunile lor. Nici măcar nu trebuie să vă eliminați toate sentimentele legate de situație. Este perfect normal să continuăm să ne gândim la un incident chiar și după ce i-ai iertat o persoană pentru asta.
 • De asemenea, nu este necesar să îi spuneți acelor oameni că le-ați iertat, deși dacă vă face să vă simțiți mai bine să faceți acest lucru, este și o posibilitate.
 • Pentru a ierta, nu trebuie să uitați. Cu alte cuvinte, vă protejați. Dacă este posibil, nu vă puneți în situația în care ați putea fi ranit din nou. De exemplu, chiar dacă iertați cu succes un ex-partener abuziv, când sunteți tentat să reluați această relație, amintiți-vă că a fost abuziv.
 • Imagine cu titlul A cere scuze unui tip 8
  3
  Asimilați faptul că iertarea este pentru voi. Iertarea altcuiva vă poate ajuta să vă vindecați și să continuați după o relație nesănătoasă. Mai ales în cazul în care persoana pe care încercați să ierte nu arată pocăință, iertare este ceva ce faci pentru propria sănătate mintală, nu pentru a îmbunătăți relația cu cealaltă persoană.
 • Amintiți-vă că iertarea este probabil cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru dvs., chiar dacă persoana pe care o iertați nu are nicio idee că ați făcut-o.
 • Partea 2
  Lucrează în iertare

  Imagine intitulată Cereți iertare Pasul 8
  1
  Acceptă incidentul și sentimentele tale despre asta. În gândurile voastre, recunoașteți că această persoană a făcut într-adevăr ceva pentru a vă răni. Recunoaste-ti sentimentele si reactiile.
  • În special, dacă cineva foarte apropiat de tine te doare, este posibil să minimalizează gravitatea situației sau chiar să te învinovățești pentru "exagera". De asemenea, este posibil ca, la un anumit nivel, să vă prefaceți că acest lucru nu sa întâmplat niciodată. Acesta este momentul să vă recunoașteți realitatea situației o dată pentru totdeauna.
  • Vorbind despre incident, vă poate ajuta. Puteți chiar să-i spuneți cu voce tare sau puteți vorbi despre acest lucru cu un prieten de încredere, cu un membru al familiei sau cu un consilier.
 • Imaginea intitulată Ajutați-vă pe părinții să vă ierte Pasul 1
  2
  Permiteti-va sa simtiti. Puteți simți durerea sau furia față de persoana care v-a trădat. Pentru a ierta, trebuie să îți procesezi emoțiile. Permiteți-vă să le simțiți pentru o vreme fără să vă gândiți că este greșit să simțiți așa.
 • Ia câteva minute atât de des pentru a simți acest lucru, și apoi treceți la o activitate care vă înveselește. Este posibil să trebuiască să faceți acest lucru timp de câteva zile sau chiar săptămâni. Încercați să vă petreceți mai puțin și mai puțin timp în timpul zilei, simțindu-vă durerea sau furia.
 • Imaginea intitulată
  3
  Se caută să crească. Cu toate acestea, faptul că o persoană vă va răni mult va duce la schimbarea dvs. ca persoană. Găsiți rezultatele acestor modificări. Ai învățat ceva nou despre tine sau despre relațiile tale? Ai supraviețuit ceva dureros. Recunoașteți că acest lucru v-a ajutat să vă întăriți ca persoană.
 • Nu trebuie să căutați schimbări mari în viața voastră pentru a recunoaște creșterea. De exemplu, dacă încerci să-ți ierți părinții pentru că te-au dat afară din casă când erai adolescent, "crește" ar putea fi, pur și simplu, de a face hotărârea în mintea ta să nu-ți tratezi copiii în același mod.
 • Imaginea intitulată
  4


  Recunoașteți defectele celeilalte persoane. Nimeni nu este perfect. Ce s-ar fi putut întâmpla ca persoana să se comporte așa și apoi să nu se simtă rău în privința asta? Știi ceva despre trecutul tău, despre familia ta sau despre sănătatea ta mintală, care îți poate da o idee despre acțiunile tale?
 • Recunoașterea logicii în spatele acțiunilor altcuiva nu este la fel ca și scuza acțiunile lor. Poate că prietenul tău te-a abuzat fizic și ai aflat că tatăl său la abuzat când era copil. În timp ce acest lucru vă poate face să vă simțiți empati pentru el, nu ar trebui să simțiți că acțiunile sale au fost justificate.
 • Imagine intitulată Iartă-ți o pauză de promisiune Pasul 12
  5
  Examinați propria contribuție. În unele cazuri, puteți fi perfect liber de orice eroare. De exemplu, dacă aveți o pradă împotriva unei persoane care ți-a cauzat traume în copilărie, este posibil să nu ai contribuit la situație. Gândiți-vă critic dacă acest lucru este cazul dvs.
 • Pe de altă parte, dacă soția dvs. ți-a înșelat, este posibil să fi contribuit la situație, petrecând prea mult timp în birou. Asta nu înseamnă că ești vinovat sau că soția ta este nevinovată. Aceasta înseamnă doar că acțiunile dvs. au contribuit la situație, deci este important să recunoașteți acest lucru înainte de a merge mai departe.
 • Imaginea intitulată
  6
  Căutați ajutor Acest proces este dificil și este perfect normal să nu reușiți singur. Vorbește cu cineva în care ai încredere. Poate fi un prieten, o rudă, un terapeut sau chiar cineva cu mai multă autoritate. Dacă nu vă simțiți confortabil cu oricare dintre aceste opțiuni, puteți scrie un jurnal sau chiar un blog anonim pe Internet. Dacă puteți, anulați un pic, deoarece acest lucru vă poate ajuta să vă deplasați înainte.
 • Imagine cu titlul Iartă-i un promisor Breaker Pasul 8
  7
  Scuzați-mă Acesta poate fi cel mai dificil pas din toate, dar în cele din urmă, ar trebui să-l lași să plece. Încearcă să-ți imaginezi greutatea urii, a mâniei sau a rănii care vine din corpul tău și care zboară ca o pasăre.
 • Ar putea fi util să participi la un fel de ritual de iertare. Ai putea scrie o descriere a ceea ce sa întâmplat și apoi aruncați-o în șemineu, puneți un mesaj într-o sticlă și "trimite-l" în josul persoanei care te-a rănit, aruncă baloane în aer ca să simbolizeze eliberarea sentimentelor tale sau chiar să-i spui acelei persoane și să-i spui că i-ai iertat. Gândiți-vă la a face ceva care marchează incidentul "finalizat".
 • Dacă simți că sesizați sentimente negative față de persoana care te-a rănit, va trebui să te întorci la câțiva alți pași ai procesului sau să cauți ajutor.
 • Partea 3
  Continuă să mergi după ce ai iertat pe cineva

  Imagine intitulată Îmi cerem scuze pentru un tip 12
  1
  Recunoaște când ai iertat pe cineva. Când vă gândiți la acea persoană, primul lucru pe care îl gândiți este modul în care vă rănește sau vă gândiți mai întâi la alte aspecte ale personalității sale? Încă te gândești la răzbunare? Dacă da, probabil că nu i-ați iertat încă, deci ar trebui să continuați să lucrați la sentimentele dvs., considerând că acesta este un proces care ar putea dura ceva timp.
 • Imaginea intitulată Îmi cer scuze prietenei dvs. Pasul 7
  2
  Amintiți-vă că nu este ușor. Există multe motive pentru care pare imposibil să ierți pe cineva. Poate că te gândești să te răzbuni, dar ar trebui să renunți la această idee dacă îi ierți acea persoană. Poate că sentimentele de furie sunt mai puternice decât dorința de a ierta.
 • Depășirea dorinței de răzbunare sau de sentimente de furie ar putea dura ceva timp. Iartă-te dacă asta durează ceva timp.
 • Căutați ajutor sau discutați cu un prieten sau o rudă dacă vă temeți că furia voastră vă va face să vă executați răzbunarea. Indiferent ce au făcut, rănirea acelei persoane înapoi nu este o opțiune bună.
 • Imagine intitulată Îmi cer scuze pentru prietena ta Pasul 6
  3
  Protejați-vă Acceptați că este posibil să nu puteți continua să fiți prieteni cu acea persoană. Iartă-mă pe cineva nu înseamnă că nu te rănește să fii aproape de acea persoană. În funcție de cât de mult daune simt că ai făcut și cât de dureros este să fie aproape de persoana care te-a rănit, va trebui să evite vadă chiar și după ce a fost iertat.
 • În special, dacă ați fost într-o relație abuzivă, probabil că este bine să ieșiți din acea relație chiar și după ce ați iertat celeilalte persoane.
 • Imagine cu titlul Iertați pasul 13
  4
  Reamintește-te din nou cu viața. Fă lucruri care te fac fericit. Petreceți timp de calitate cu prietenii și familia. Faceți plimbări plăcute. Luați un hobby vechi. Citiți o carte bună. Începe să faci exerciții. Fă tot ce-ți dă plăcere, dar nu implică persoana care te-a rănit.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ierți un soț falsCum să ierți un soț fals
  Cum să închideți ciclurile emoționaleCum să închideți ciclurile emoționale
  Cum să renunți la furieCum să renunți la furie
  Cum să te confrunți cu cineva care ți-a rănitCum să te confrunți cu cineva care ți-a rănit
  Cum sa faci un baietel sa te ierte (pentru fete)Cum sa faci un baietel sa te ierte (pentru fete)
  Cum să ierți pe cinevaCum să ierți pe cineva
  Cum să te ierți după ce i-ai rănit pe cinevaCum să te ierți după ce i-ai rănit pe cineva
  Cum să accepți o scuzăCum să accepți o scuză
  Cum să înveți să ierțiCum să înveți să ierți
  Cum să nu mai țină un răuCum să nu mai țină un rău
  » » Cum să ierți pe cineva care nu arată remușcări

  © 2011—2020 ertare.com