Cum să ierți pe cineva fără a folosi religia

Dacă nu sunteți o persoană religioasă, vă poate fi dificil să înțelegeți de ce ar trebui să iertați pe cineva care v-a rănit. Poate presupuneți că iertarea unei persoane este de a lăsa persoana să fie liberă de vină. În realitate, iertarea înseamnă a scăpa de poverile dvs. și de a lua decizia de a merge mai departe fără a vă deranja în inima voastră. Învață să ierți pe cineva fără a utiliza principii religioase. Într-o zi, te vei bucura că ai făcut-o.

pași

Metoda 1
Acceptați sentimentele

Imagine intitulată Iartă pe cineva fără a folosi religia Pasul 1
1
Recunoașteți cum vă simțiți și permiteți-vă să simțiți acest lucru. Atunci când un iubit ne lasă jos, încercăm adesea să suprimăm emoțiile provocate. Ne simțim rușine să ne facem vulnerabili. Poate ne simțim supărat pe cealaltă persoană pentru că ne-a trădat. Identificați emoția pe care o simțiți și rețineți că este bine să o simțiți.
 • Unele cercetări au arătat că având emoții negative este la fel de sănătos ca având emoții pozitive atunci când vine vorba de înțelegerea complexității vieții.
 • Pentru a vă accepta emoțiile, respirați încet și adânc. Inspirați prin nas și expirați prin gură, pe măsură ce vă gândiți la modul în care vă simțiți. Cum ai numi această emoție? Cum te simți în corpul tău? Dacă ar fi trebuit să o pictezi, cum arată peisajul?
 • O altă modalitate de a accepta emoții negative este să vă imaginați că plutesc deasupra capului ca niște nori. Ca și vremea, acest lucru vă va reaminti că și stările emoționale negative vin și pleacă. Acest sentiment neplăcut nu va dura pentru totdeauna.
 • Imagine intitulată Iartă-mă pe cineva fără a folosi religia Pasul 2
  2
  Ia responsabilitate Acest lucru poate fi dificil de făcut, dar pentru a putea avansa, trebuie să fiți dispuși să acceptați o parte din responsabilitatea pentru ceea ce simțiți. Desigur, nu i-ai cerut persoanei să te rănească sau să te trădeze, și nici nu m-ai meritat. Cu toate acestea, sunteți responsabil pentru modul în care reacționați la circumstanțe. Când acceptați această responsabilitate, puteți accepta și înțelegerea că puteți învăța lecția și puteți continua.
 • Imagine intitulată Iartă pe cineva fără a folosi religia Pasul 3
  3
  Încearcă să demonstrează empatie. Toate ființele umane fac greșeli, deoarece sunt ființe imperfecte. Dezvoltarea empatiei înseamnă a te pune în pantofii celeilalte persoane și a le recunoaște experiența emoțională a situației. Întrebați-vă aceste întrebări pentru a face un efort pentru a arăta empatie:
 • Ai făcut vreodată o greșeală care să rănească pe cineva?
 • De ce crezi că această persoană te-a rănit? A fost intenționat sau accidental?
 • Cum ar putea această persoană să simtă că te-a rănit?
 • Doriți ca altcineva să vă ierte într-o situație similară?
 • Imagine intitulată Iartă-mă pe cineva fără a folosi religia Pasul 4
  4
  Țineți minte ce înseamnă iertarea. Adesea, oamenii nu decid să-și ofere iertarea pentru că nu înțeleg cine beneficiază. Deși cealaltă persoană s-ar putea simți mulțumită pentru că ai iertat-o, o faci de fapt pentru tine. Este vorba despre schimbarea gândirii de resentimente pentru un gând de bunăvoință față de cealaltă persoană. Acestea sunt alte mituri comune despre iertare.
 • Iertarea înseamnă că trebuie să reparăm relația. Deși ați putea alege cu siguranță repararea relației, iertarea nu vă cere să faceți acest lucru. Este vorba doar de eliminarea dorinței de răzbunare sau de rău din inima voastră împotriva celeilalte persoane.
 • Iertarea înseamnă că trebuie să uit. Nu, să iertați că este necesar să recunoașteți ce sa întâmplat, să măsurați consecințele și să decideți cum doriți să vă deplasați înainte. Veți ști că ați iertat când vă puteți gândi ce sa întâmplat și nu vă simțiți resentimente.
 • Iertarea înseamnă că am justificat infracțiunea. Dacă iertați pe cineva, nu arătați că este bine să îi răniți pe ceilalți. Nici nu arăți că nu te doare să te trădezi. Iertarea nu este sinonimă cu minimizarea sau justificarea.
 • Imagine intitulată Iartă pe cineva fără a folosi religia Pasul 5
  5


  Evitați să aveți gânduri obsesive. Dacă chiar vrei să mergi mai departe, nu trebuie să te gândești obsesiv la trădare. Gândirea la ceea ce sa întâmplat și la ceea ce ați fi putut face nu vă poate intensifica decât emoțiile negative. Gândurile obsesive vă pot provoca chiar și depresia. Pentru a depăși gândurile obsesive, procedați în felul următor:
 • Acționarea ar putea reduce nevoia de a avea gânduri obsesive. Luați un creion și o hârtie și încercați să găsiți soluții la problemele situației. Cum puteți minimiza posibilitatea de a fi trădat în acest fel în viitor? Ce greșeli ați făcut? Cum puteți remedia aceste erori? Faceți un plan pentru a face aceste schimbări.
 • Reevaluați analiza evenimentului. Uneori, suntem răniți pentru că avem așteptări prea mari față de alții sau pentru că am exagerat neajunsurile lor. A fost situația într-adevăr la fel de rea ca și cum te-ai uitat la ea?
 • Sporiți-vă respectul de sine. Când ne trădează, securitatea scade. Abordați-vă pe un prieten sau pe un iubit care vă cunoaște bine și îl roagă să vă ajute să vă identificați punctele forte și talentele. Faptul că te trădează nu-ți pierde valoarea ca ființă umană. Concentrează-te pe lucrurile pe care le faci bine.
 • Metoda 2
  Lăsați în urma trădării

  Imagine intitulată Iartă pe cineva fără a folosi religia Pasul 6
  1
  Fa fața persoanei și să-ți exprimi iertarea. Dacă vă decideți să vă împăcați cu persoana care vă rănește, va trebui să întâlniți persoana în față la un moment dat.
  • Apropiați cealaltă persoană și sunteți de acord cu ea pentru un moment convenabil de întâlnire.
  • Împarte-ți sentimentele și felul în care cealaltă persoană te-a rănit. Utilizați rugăciunile de la prima persoană pentru că minimizează vina și vă permit să vă potriviți sentimentele. De exemplu, ați putea spune: "M-am simțit trădat după ce m-ai mințit, dar am decis să te iert".
  • Efectuați propuneri de modificări dacă doriți. Adăugați-le la propoziția anterioară: "Aș aprecia dacă amândoi am fi deschisi și cinstiți unul cu celălalt de acum încolo".
  • Dă-i celeilalte persoane ocazia de a vorbi și, eventual, de a-ți cere scuze.
  • Unele cercetări arată că atunci când există schimbări și iertare după o trădare și infractorul și victima rezolvă problemele împreună într-un mod constructiv, ambele sunt mult mai probabil să vadă o îmbunătățire a calității relației.
 • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva fără a folosi religia Pasul 7
  2
  Scrie o scrisoare Dacă trădarea a fost atât de teribilă încât nu vă puteți imagina să vedeți această persoană față în față sau dacă persoana a decedat sau nu mai este pe punctul de a se întâlni față în față, scrierea unei scrisori poate fi o modalitate excelentă de a vă exprima iertarea și de a încheia materie.
 • Scrieți cele mai profunde și adevărate gânduri și sentimente legate de trădare. Evitați să atribuiți calități diabolice celeilalte persoane - în loc să încercați să simțiți empatie și să credeți că acțiunile lor sunt tipice unei ființe umane. Explorați ce înseamnă pentru ambii să iertați această persoană în scrisoare.
 • Imagine intitulată Iartă pe cineva fără a folosi religia Pasul 8
  3
  Rețineți modul în care această situație dureroasă v-a ajutat să vă maturizați. Deși nu doriți să o recunoașteți, veți fi maturizați cu experiențele, atât bune cât și rele. Acordați-vă timp pentru a reflecta asupra a ceea ce ați învățat din această experiență și despre modul în care puteți aplica acele cunoștințe în situații similare din viață.
 • sfaturi

  • Amintiți-vă că iertarea este un act intern. Decizia de a ierta este personală și înseamnă să uitați mânia pe care o simți pentru alți oameni din cauza lucrurilor pe care le-au făcut pentru a vă răni.
  • Spuneți situația unui alt prieten sau rudă. Această persoană vă poate ajuta să depășiți situația și să vă ocupați de sentimentele dificile.
  • Rețineți că toți avem abilitatea de a alege cine să aibă o relație. Dacă aveți probleme cu cineva, petreceți ceva timp de la acea persoană. S-ar putea să vă dați seama că nu merită să petreceți timp cu acea persoană. Găsiți noi prieteni și oameni care vă prețuiesc în viața lor.
  • Încercați să înțelegeți și să realizați adevăratele motivații ale infractorului.

  avertismente

  • Nimeni nu te poate forța să ierți, dar de multe ori te poți simți presat să faci asta. Trebuie să ierți în propriul tău ritm. Prin ruperea acestui proces, resentimentele vor persista.
  • Realizați faptul că confruntarea cu persoana nu poate cauza schimbări. Dacă cineva vă doare cu intenție, este puțin probabil să acceptați responsabilitatea sau să faceți schimbările necesare, mai ales dacă sunteți abuzor. Ar trebui să știți că ați putea profita de ocazie pentru a încerca să vă învinovățiți pentru situație. Acest lucru este mai frecvent în rândul soților necredincioși (de exemplu: "E vina ta că ți-am înșelat - dacă nu ai petrecut atât de mult timp la serviciu ...").
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să meditezi în Sahaja YogaCum să meditezi în Sahaja Yoga
  Cum să accepți greșelile din trecutCum să accepți greșelile din trecut
  Cum să înveți să nu te întorci în trecutCum să înveți să nu te întorci în trecut
  Cum să închideți ciclurile emoționaleCum să închideți ciclurile emoționale
  Cum să renunți la furieCum să renunți la furie
  Cum să nu mai urăști pe cinevaCum să nu mai urăști pe cineva
  Cum să nu mai simțiți că viața ta nu este suficient de bunăCum să nu mai simțiți că viața ta nu este suficient de bună
  Cum să demonstrați emoțiileCum să demonstrați emoțiile
  Cum să te confrunți cu cineva care ți-a rănitCum să te confrunți cu cineva care ți-a rănit
  Cum să ierți pe cinevaCum să ierți pe cineva
  » » Cum să ierți pe cineva fără a folosi religia

  © 2011—2020 ertare.com