Cum să ierți pe cineva care ți-a rănit

Poate fi foarte complicat să ierți pe cineva care te-a rănit. Cu toate acestea, capacitatea de a ierta cu adevărat o persoană pentru rănire vă poate ajuta să vă simțiți mai bine și chiar să reparați relația. Sa demonstrat că iartă-i pe cineva care ne-a rănit ne ameliorează stresul, așa că ți-ai face o favoare în acest proces. Aceasta poate fi lungă și intensă, dar poate fi o opțiune mai bună decât să dețină o pradă.

pași

Partea 1
Schimbă-ți perspectiva

Imagine intitulată Iartă-i pe cineva care te-a rănit Pasul 1
1
Lăsați-vă de resentimente. Dacă sunteți resentimi de cineva din cauza daunelor pe care ți le-a cauzat, nu vei putea niciodată să avansezi, atât în ​​viața ta, cât și în relațiile următoare. Sunteți de acord că ceea ce a făcut te-a trecut prin a spune lucruri de genul „Sunt supărat pentru că a trădat încrederea mea și eu accept“ și „Eu accept ceea ce sa întâmplat și cum ma făcut să mă simt.“
 • Acceptați ceea ce v-a făcut persoana și recunoașteți că nu aveți control asupra ei. Cu toate acestea, puteți controla modul în care reacționați la situația respectivă.
 • Recunoașteți deficiențele pe care le aveți și căile posibile pe care le-ați rănit pe oameni pentru a vă ajuta să acceptați infracțiunea și să vă eliberați resentimentele. Noi toți facem greșeli și recunoaștem ceea ce ați făcut, vă va ajuta să înțelegeți greșelile persoanei care v-a rănit.
 • Nu veți obține rezultate de la o zi la alta, dar cu cât mai repede aveți obiectivul de a vă lăsa resentimentele, cu atât mai devreme va deveni o prioritate. Concentrați-vă pe avansarea în loc de îngrijorare.
 • Imagine intitulată Iartă-i pe cineva care te-a rănit Pasul 2
  2
  Examinați o imagine mai largă În timp ce sunteți pe calea către iertare, faceți-vă pasul înapoi și gândiți-vă cât de serios ați fost rănit. Este serios de neiertat? Sau este ceva ce vei uita după o lună? Gândește-te dacă va conta a doua zi. Numai tu decizi.
 • Când analizați o imagine mai mare, includeți-vă moralul și credințele personale. Dacă sunteți ferm împotriva infidelității și partenerul dvs. a făcut acest lucru, atunci busola morală nu vă va permite să iertați-l. Totuși, dacă credeți într-un mod personal că puteți lucra la infidelitate, atunci puteți merge mai departe și iertați.
 • Imagine intitulată Iartă pe cineva care te-a rănit Pasul 3
  3
  Gândește-te la toate lucrurile bune despre relația ta. Iti place sa petreci timp cu persoana respectiva pentru ca e distractiv? Sau pentru că au conversații inteligente? Sunt o echipă bună atunci când își educă copiii? Ești mulțumit sexual? Faceți o listă a tuturor marilor lucruri despre relația platonică sau romantică pe care o aveți cu persoana care v-a rănit. Evaluați dacă aceste lucruri cântăresc mai mult decât ceea ce v-a făcut și v-ați rănit.
 • Începeți prin a observa caracteristicile pozitive mici, cum ar fi cea care scoate coșul de gunoi sau cea care vă trimite legături utile la locul de muncă. Apoi, el se îndreaptă spre caracteristicile pozitive mai mari, cum ar fi despre personalitatea sa sau despre faptele bune pe care le face.
 • Imagine intitulată Iartă-i pe cineva care te-a rănit Pasul 4
  4
  Vorbește cu cineva despre situație. Dacă te simți foarte rănit și supărat despre ce sa întâmplat, vorbind cu altcineva despre asta te poate ajuta să câștigi o altă perspectivă valoroasă. În loc să vă gândiți prea mult la corpul dvs. sau să vă izolați, discutați cu o altă persoană pentru a obține o idee și pentru a vă simți că sunteți mai puțin singuri. De asemenea, puteți obține sfaturi valoroase care vă pot ajuta să înțelegeți mai bine situația și să știți cum să procedați mai bine.
 • Este posibil să nu doriți să discutați cu mulți oameni și riscați să aveți o mulțime de opinii. Prin urmare, alegeți unii dintre cei mai de încredere prieteni sau membri ai familiei, ale căror opinii sunt foarte valoroase.
 • Imagine intitulată Iartă pe cineva care te-a rănit Pasul 5
  5
  Să treacă timpul. Un alt aspect important de a ierta pe cineva este capacitatea de a ține timpul să fii singur cu gândurile tale. Dacă cineva te-a jignit cu adevărat, dacă prietenul tău a fost necredincios față de tine sau cel mai bun prieten al tău, spune lucruri dureroase în spatele tău, este important să iei un moment pentru a-ți petrece timpul și pentru a-ți petrece singur timpul. În plus, puteți obține o altă perspectivă asupra situației. De exemplu, la momentul apariției evenimentelor, anumite cuvinte pe care partenerul sau prietenul dvs. le spun pot părea prea dureroase. Cu toate acestea, în timp și analizând-o mai bine, ați putea înțelege de ce a spus astfel de lucruri.
 • Dacă locuiți cu acea persoană care v-a rănit, este posibil să fie nevoie să găsiți un alt loc pentru a rămâne pentru un moment, dacă este posibil. Dacă nu trăiți împreună, clarificați-vă că trebuie să vă îndepărtați de el sau de un moment și că vă veți întoarce atunci când sunteți gata.
 • Partea 2
  Vorbește cu persoana respectivă

  Imagine intitulată Iartă pe cineva care te-a rănit Pasul 6
  1
  Gândește-te înainte de a vorbi. Pregătește-te cum vrei să începi conversația și ce vrei să spui înainte să o faci. Chiar și atunci când simțiți resentimente, furie, durere sau confuzie, trebuie să găsiți o modalitate de a exprima în mod delicat aceste emoții, în loc să explodeze sau să spuneți ceva ce nu doriți să spuneți. Luați o respirație profundă înainte și după fiecare comentariu și încercați să fiți cât mai rezonabil posibil.
  • Înainte de a vă deschide gura pentru a spune ceva, întrebați-vă cum va suna sau cum va reacționa cealaltă persoană. Cuvintele voastre ar putea fi dureroase pentru el sau ea, ceea ce vă va face să vă puteți ierta și să fiți iertat de cineva.
  • Încercați să scrieți exact ceea ce doriți să spuneți și chiar să faceți exerciții în fața oglinzii pentru ao obține exact așa cum doriți.
 • Imagine intitulată Iartă pe cineva care te-a rănit Pasul 7
  2
  Exprimați-vă sentimentele. Ca parte a conversației, spuneți celeilalte persoane cum s-au făcut acțiunile pe care le-ați făcut. Fiți cât mai cinstiți posibil - exprimați durerea pe care ați experimentat-o. Fii sincer cu privire la sentimentele tale ca să-i arăți că te-a rănit într-adevăr și că ai avut greu să te ocupi de asta. Faceți contactul cu ochii și vorbiți încet, arătând că ceea ce spuneți este sincer.
 • Utilizați afirmații de la persoana întâi, cum ar fi: "M-am simțit rănit atunci când m-ai înșelat pentru că eram credincios și credeam că te simți la fel cum am făcut". Sau puteți spune: "M-am supărat când spuneai despre mine despre bârfe, pentru că nu cred că am făcut nimic pentru ao merita".
 • Utilizați formula generală "M-am simțit _____ când _____ pentru că _____". Concentrați-vă pe exprimarea sentimentelor în loc de lucrurile negative pe care le-a făcut persoana respectivă.
 • Imagine intitulată Iartă pe cineva care te-a rănit Pasul 8


  3
  Ascultați versiunea povestirii sale. Există întotdeauna două laturi într-o monedă. Ascultați ceea ce are de spus cealaltă persoană. Lasă-i să vorbească fără să întrerupă și să încerce să vadă situația din partea ei.
 • Să fii un bun ascultător, să faci contact cu ochii, să distrugi distragerile ca telefoanele mobile și să înțelegi. De asemenea, încercați să oferiți feedback adecvat întrebând clarificând întrebările sau parafrazând ceea ce v-ați spus.
 • De exemplu, după ce v-am spus ceva, clarificați și parafrazați afirmația spunând "atunci, ceea ce ați spus a fost ...".
 • Nu fi agresiv sau defensiv. Respirați profund sau îndepărtați-vă de situație dacă vă înnebuniți de ceva ce a spus.
 • Imagine intitulată Iartă pe cineva care te-a rănit Pasul 9
  4
  Arătați compasiune Este posibil ca compasiunea să fie ultimul lucru pe care doriți să-l arătați dacă simțiți că te-a rănit într-adevăr. Cu toate acestea, dacă vă puneți în pantofii celeilalte persoane și gândiți-vă cum se simte el, inima voastră poate dicta că nu sunteți așa supărat sau supărat cu el sau ea. Puneți întrebări și puneți-vă deoparte prejudecățile. Ascultați cu adevărat și fiti cinstiți cu acea persoană.
 • Empatia și iertarea sunt strâns legate, ceea ce face aproape imposibil să ierți pe cineva fără să simți empatie pentru el sau ea.
 • Partea 3
  Continuă

  Imagine intitulată Iartă pe cineva care te-a rănit Pasul 10
  1
  Luați un timp separat dacă aveți nevoie de el. Evaluați dacă aveți sau nu nevoie de ceva timp fizic de la persoana care vă rănește. Dacă faceți acest lucru, nu vă simțiți jenat să spuneți că aveți nevoie de câteva săptămâni sau luni sau că doriți să fiți departe până când vă simțiți gata să vă petreceți mai mult timp împreună. Clarificați acest lucru persoanei respective, astfel încât el să nu încerce să aibă o relație normală cu dvs. din nou atunci când nu vă simțiți gata.
  • Fii cinstit Spuneți ceva de genul "Nu sunt foarte pregătit să încep să te mai întâlnesc. Sper că îl respectați.
 • Imagine intitulată Iartă-i pe cineva care ți-a rănit Pasul 11
  2
  Faceți pași mici pentru a vă stabili relația. Odată ce sunteți gata să vă deplasați cu acea persoană, luați relația încet și cu atenție. Este posibil ca lucrurile să nu fie la fel imediat din nou. Ieșiți doar o dată sau de două ori pe săptămână în loc de fiecare zi sau ieșiți în grupuri înainte de a vă face ceva mai intim sau mai personal, așa cum obișnuiau.
 • Dacă este o relație romantică, considerați-o o primă întâlnire. Nu trebuie să vă îmbrățișeze, să vă țineți mâna sau să țineți mâinile așa cum obișnuiau dacă nu sunteți pregătiți încă.
 • În plus față de luarea unor pași mici pentru a vă face să vă mișcați relația ca înainte, învățarea de a ierta complet va necesita pași mici și practice. Prin urmare, stabilirea relației încet vă va ajuta să fiți mai bine la iertare.
 • Imagine intitulată Iartă-i pe cineva care te-a rănit Pasul 12
  3
  Dă-i drumul trecutului. Evitați să vă îngrijorați de trecut, pe măsură ce vă mișcați înainte cu relația. Gândirea continuă asupra trecutului va limita încrederea pe care o ai în cealaltă persoană, ceea ce va duce la o relație reprimată. Nu este necesar să iertăm și să uităm. În schimb, iertați și învățați din această experiență. Dacă partenerul vostru v-a înșelat și ați ales să îi iertați, înțelegeți că acum puteți recunoaște orice semne de posibilă înșelăciune sau puteți să vă gândiți la ceea ce ar fi putut provoca infidelitatea în primul rând și să nu mai lăsați să se întâmple din nou. Fie ca fiecare eveniment să fie o oportunitate de a învăța să întăriți relația.
 • Când îți dai seama că îți pasă de trecut, concentrează-te asupra prezentului. Fiți conștienți de respirația profundă și concentrarea asupra a ceea ce este exact în fața voastră: aroma în cameră, conversația cu prietenul dvs., printre altele.
 • Imagine intitulată Iartă-i pe cineva care te-a rănit Pasul 13
  4
  Decideți dacă puteți să iertați cu adevărat acea persoană și să continuați. Fii sincer cu tine însuți. Recunoașteți dacă într-adevăr nu puteți ierta acea persoană. Din păcate, este posibil ca situația să apară în care credeți că sunteți gata să iertați pe cineva, dar să vă dați seama mai târziu că nu puteți să o faceți după ce începeți din nou să vă petreceți timpul împreună. Dacă ieșiți cu el sau ea și sunteți surprinsi gândindu-vă cât de mult v-a rănit de nenumărate ori, atunci poate fi necesar să încheiați relația.
 • Pentru a continua cu o relație platonică sau romantică, după ce ați dat seama că nu sunteți capabili să iertați acea persoană, este rău pentru voi doi. Probabil că ați devenit amară sau resentimente de el sau de ea, ceea ce nu este sănătos. Odată ce ați dat seama că nu puteți ierta, încheiați relația cât mai curând posibil.
 • Imagine intitulată Iartă-i pe cineva care ți-a rănit Pasul 14
  5
  Iartă-te și te iubesc. O parte esențială a iertării și avansarea după ce ți-ai iertat este iubirea ta și iertarea ta. Probabil ești mai greu pentru tine decât pentru ceilalți. Poate că simți că nu te iubesc sau că ai fost prea tare pe persoana care te-a rănit.
 • Realizați că ați făcut tot ce puteați face în acel moment și acceptați evenimentele care au avut loc. Încercați să faceți o pauză și să învățați să vă iubiți, gândindu-vă la lucruri bune despre dumneavoastră. De asemenea, citiți cărți de auto-ajutorare.
 • sfaturi

  • Găsiți modalități de a vă exprima sentimentele, indiferent dacă desenați, scrieți, faceți exerciții, printre altele.

  avertismente

  • Nu te simți presat să ierți pe cineva. Iertarea este o opțiune pe care numai tu o poți lua. Este posibil ca, dacă cineva vă va impulsiona să iertați, el nu este vrednic de iertarea voastră. Trebuie să vă respectați decizia.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să accepți greșelile din trecutCum să accepți greșelile din trecut
  Cum să închideți ciclurile emoționaleCum să închideți ciclurile emoționale
  Cum să-mi cereți scuze unui taurCum să-mi cereți scuze unui taur
  Cum să te confrunți cu cineva care ți-a rănitCum să te confrunți cu cineva care ți-a rănit
  Cum sa faci un baietel sa te ierte (pentru fete)Cum sa faci un baietel sa te ierte (pentru fete)
  Cum să ierți pe cinevaCum să ierți pe cineva
  Cum să te ierți după ce i-ai rănit pe cinevaCum să te ierți după ce i-ai rănit pe cineva
  Cum să înveți să ierțiCum să înveți să ierți
  Cum să ai încredere în cineva după ce ai un partener necredinciosCum să ai încredere în cineva după ce ai un partener necredincios
  Cum să-ți convingi prietenul să te încreadă din nouCum să-ți convingi prietenul să te încreadă din nou
  » » Cum să ierți pe cineva care ți-a rănit

  © 2011—2020 ertare.com