Cum să iertați pe cineva care v-a trădat

Trădarea este ca o epavă a trenului pe care nu o vezi niciodată. Există multe circumstanțe care ar putea fi considerate o trădare, de la un prieten care se întoarce înapoi când aveți nevoie de ceva pentru un cuplu romantic care are o aventură ascunsă. De-a lungul timpului, de dragul sănătății mentale și emoționale proprii, trebuie să iertați pe cel care v-a trădat. Începeți prin a vă vindeca din punct de vedere emoțional și înconjurați-vă cu oamenii cărora vă pasă. Dacă doriți să vă reconstruiți relația, o puteți face după ce iertați persoana.

pași

Partea 1
Decide să ierți

Imaginea cu titlul Fii calmă Pasul 21
1
Înțelege ce iertare este. Iertarea nu înseamnă justificarea sau acceptarea trădării. Dimpotrivă, iertarea este actul eliberării de durerea și furia pe care ați simțit-o față de persoana care v-a trădat. Iertarea înseamnă a lăsa la o parte resentimentele împotriva celeilalte persoane.
 • În timp ce te superi pe cineva care te-a trădat, pare a fi un răspuns potrivit, de fapt singurul pe care l-ai rănit când refuzi să te miști înainte ești singur.
 • Dacă nu iartă cealaltă persoană, după o trădare, întotdeauna rămâne legat în vreun fel la acea persoană care te greșit și nu poate trai viata la capacitate maximă.
 • Imagine cu denumirea Fii calmă Pasul 20
  2
  Decide de ce vrei să ierți. Există două motive principale pentru care ați putea ierta pe cineva. Unul este să rămâi autentic la sistemul de valori în care crezi. Celălalt este să vă ajute să depășiți durerea emoțională provocată de trădare. Ambele sunt valabile și pot funcționa împreună.
 • Tradițiile religioase încurajează în special iertarea.
 • Al doilea motiv pentru care ați putea alege să iertați este să depășiți durerea și mizeria cauzată de persoana care v-a trădat. Când te gândești la acest motiv, poți folosi iertarea ca un instrument care te ajută să-ți faci drum prin tristețea trădării.
 • Imagine intitulată Opriți-vă de plâns Pasul 12
  3
  Nu forța iertarea. Efectuarea deciziei explicite de a ierta este importantă - totuși, trăirea cu adevărat a iertării și lipsa de durere poate dura mult timp. Iertarea este un proces și nu se va întâmpla peste noapte. Chiar și trădătorile mici pot lua timp pentru a nu provoca durere - totuși, dacă vă mențineți în mod activ iertarea ca obiectiv, în final veți obține.
 • Imaginea intitulată Convinge-te pe tine`re Happy Being Alone Step 12
  4
  Decideți viitorul relației voastre cu trădătorul. Unele trădări sunt atât de oribile, încât după aceea nu veți fi dispuși sau nu veți putea recupera relația. Chiar când iertați pe cineva, puteți simți că relația nu este cea pe care vreți să o salvați.
 • Gândiți-vă la relația dvs. cu persoana care v-a trădat. Este o parte importantă a vieții tale? Îți poți imagina viața fără persoana asta?
 • Analizați caracterul persoanei. Este de dorit doar să reconstruiți o relație cu cineva dacă acea persoană prezintă o pedeapsă sinceră pentru ceea ce a făcut și lucrează în mod activ pentru a vă recâștiga încrederea.
 • Partea 2
  Vindecă pentru a putea ierta

  Imaginea intitulată Fii special în faza 13
  1
  Recunoașteți emoțiile Dacă sunteți trist, jenat sau supărat că ați fost trădați, este perfect natural. Încercați să găsiți modalități pozitive de a face față acestor sentimente. Acceptarea felului în care simțiți este un pas important către redresarea emoțională, care este primul pas spre iertare.
  • De asemenea, puteți simți dezgust, dispreț și resentimente față de persoana care v-a trădat.
 • Imaginea intitulată Scrieți un jurnal Pasul 3
  2
  Scrieți o scrisoare persoanei care v-a trădat. Scrierea unei scrisori este terapeutică, deoarece vă permite să vă exprimați într-un mod onest și reflexiv. După câteva zile, reveniți și recitiți litera care reflectă conținutul. Nu trebuie să trimiteți scrisoarea chiar dacă ați putea. De asemenea, ați putea să ardeți scrisoarea mai târziu pentru a vă ajuta să exorciți sentimentele negative pe care le conține. Scrierea unei scrisori vă poate oferi o vindecare emoțională și vă va permite să mergeți mai departe în procesul de iertare.
 • Imaginea intitulată Chill Step 12
  3
  Vorbiți cu un membru de familie sau prieten de încredere despre trădare. Obținerea de sprijin de la cei care vă îngrijesc și vă iubesc este un pas important în redresarea emoțională după o trădare. Explicați-i trădarea prietenului sau rudelor voastre. Odată ce ați vorbit despre trădarea cu cineva, vă veți simți mai bine și veți fi dispuși să iertați.
 • Ai putea să vorbești și cu cineva în care ai încredere în metodele pe care le folosești, care ajută să ierți pe cineva care a trădat.
 • Dacă nu vă simțiți confortabil vorbind cu cineva din cercul dvs. social, puteți consulta un terapeut. Terapeuții sunt instruiți pentru a ajuta oamenii să facă față sentimentelor de durere, conflicte, inclusiv cum să se ocupe de o trădare.
 • Imaginea intitulată Controlul minții dvs. subconștiente Pasul 1
  4
  Refaceți sentimentul de putere. Când vă trădează, puteți simți o durere intensă și un sentiment de neputință. Pentru a restabili sentimentul puterii în viața voastră, va trebui să vă gândiți la sine ca pe cineva care face lucruri în loc de cineva care suferă sau suferă de lucruri care l-au trădat. Dacă nu simțiți un sentiment de autonomie în propria viață, poate fi dificil să iertați pe cineva sau să vă vindecați complet de trădare.
 • Utilizați dialogul intern pozitiv pentru a vă recâștiga puterea în viața voastră.
 • De exemplu, ați putea spune "îi prețuim pe alții și pe mine. Ceilalți oameni în schimb mă prețuiesc și mă iubesc. Voi prezenta atentia, afectiunea si dragostea oamenilor care ma fac sa ma simt in siguranta si iubit. "
 • Imagine cu denumirea Be mature Pasul 19


  5
  Păstrați o atitudine pozitivă. Utilizați imagini restaurate pentru a vă îndepărta atenția de trădarea și durerea pe care a cauzat-o. Imaginile reconstitutive întăresc gândirea pozitivă și valorile sănătoase, menținându-vă concentrându-vă asupra siguranței, fericirii și viitorului dvs. în loc să vă uitați înapoi la durerea din trecut. Dacă aveți în vedere imagini pozitive, veți vedea procesul de iertare ca un pas sănătos în calea propriei vindecări.
 • Pentru a profita de puterea imaginilor de restaurare, imaginați-vă doar o scenă care reprezintă ceva pozitiv pe care îl prețuiți. De exemplu, puteți identifica dragostea ca una dintre valorile fundamentale pozitive. Amintiți-vă un moment în viața voastră când v-ați simțit cu adevărat iubit. Poate veți atribui o imagine restauratoare asociată iubirii în copilăria ta, când ai fost crescut de un tată iubitor și de o mamă.
 • Imaginile restaurative pot fi extrase din propria experiență de viață sau imaginată.
 • Imaginea intitulată Dezvoltă abilitățile de gândire critică Pasul 14
  6
  Re-dezvoltați încrederea în sine. Încrederea în sine se referă la ideea că viața ta are valoare și că ești capabil să înveți și să depășești provocările. După o trădare, puteți identifica faptul că nu sunteți foarte siguri de voi, deoarece ați fost răniți și ați putea avea un sentiment că valoarea dvs. a fost modificată. Reînvierea încrederii în sine presupune că vă aduceți aminte de victoriile trecute la locul de muncă, în școală sau în viața personală sau că vă creați noi victorii în aceste domenii. După ce vă dezvoltați din nou încrederea în sine, veți simți că puteți ierta persoana care v-a trădat.
 • Dialogul intern pozitiv este, de asemenea, util în reconstruirea încrederii. De exemplu, dacă aveți ideea că "am meritat să fiu trădat pentru că eram prost", contraziceți această impresie spunând: "Nu m-am meritat să fiu trădat și persoana care m-a trădat a greșit să facă acest lucru".
 • Învățați să provocați un dialog intern negativ, astfel încât să puteți răspunde constructiv.
 • Faceți lucrurile pe care le știți că faceți bine. Dacă sunteți talentați în muzică, vă alăturați unei trupe sau scrieți câteva melodii. Dacă sunteți un atlet puternic, alăturați-vă unei echipe sportive din comunitate. A face lucruri pe care le faceți bine vă va ajuta să vă simțiți mai siguri.
 • Imaginea intitulată Fii bine informat Pasul 14
  7
  Practicați conștiința deplină. Conștiința completă se referă la un set de abilități, fiecare dintre care vă poate ajuta să vă mișcați înainte și să vă recuperați emoțional de la trădarea pe care ați suferit-o. Menținerea conștientizării înseamnă a fi obiectivă atunci când vă gândiți la trădare și acționați în mod deliberat și deliberat. Trăiți momentul și amintiți-vă că trădarea este în trecut. Acest lucru vă va oferi perspectiva necesară asupra trădării pentru a vă gândi în moduri mai puțin reactive, cum ar fi căutarea unei răzbunări sau dorința de a răni persoana care v-a trădat.
 • Imaginea intitulată Convinge-te pe tine`re Happy Being Alone Step 1
  8
  Dedicați-vă la autocompătimire. În contextul de a ierta un trădător și de a vă vindeca, auto-milă este înțelegerea că uneori viața este dureroasă și că, totuși, prin durere sunteți conectați la restul omenirii. Gândiți-vă la alte persoane care au fost trădate de cineva, chiar dacă este cineva de ficțiune. Gândindu-vă la faptul că situația dvs. nu este unică și că ceilalți oameni au depășit trădarea în propria viață, vă vor ajuta să vă simțiți mai puțin izolați și singuri. Prin obținerea de noi perspective asupra trădării și a sentimentelor voastre prin auto-mila, vă veți simți mai bine pregătiți pentru a ierta trădătorul.
 • De exemplu, ați putea să vă amintiți cum Lando Calrissian a trădat pe Han Solo în The Empire Strikes Back, dar în cele din urmă s-au împăcat când Han i-a iertat lui Lando.
 • Imagine cu denumirea Fii aventuros Pasul 3
  9
  Fii afectiv cu tine însuți. După ce a fost trădat, cineva are tendința de a vina sau de a se răzgândi. În loc să faci asta, recunoaște că nu ai putut să-ți dai seama că vei fi trădat. Amintiți-vă că, în timp ce nu aveți control asupra acțiunilor altora, aveți control asupra dvs. și puteți alege să fiți afectuoși de voi înșivă. Iertarea, în esența sa, este un act de iubire și va fi dificil să iubești sau să ierți pe cineva dacă nu te poți iubi.
 • Iubiți-vă în moduri tangibile, de exemplu, petreceți timp cu prietenii și familia, mergeți la cumpărături în magazinul preferat sau relaxați-vă într-un duș fierbinte.
 • Imaginea intitulată Controlul gândurilor dvs. Pasul 10
  10
  Faceți sens de trădare. În timp ce trădarea pe care ați experimentat-o ​​poate părea inutilă și aleatoră în acel moment, faceți un pas înapoi și încercați să-i dați valoarea experienței. În loc să te gândești ca și cum ar fi un eveniment complet oribil fără un aspect benefic, poți să te gândești la lucruri pe care ai putea să le mulțumești. Sensul pe care îl luați din mizeria trădării vă poate întări puterea emoțională, pe care o puteți folosi apoi pentru a ierta pe persoana care v-a trădat.
 • De exemplu, dacă partenerul tău te-a mințit, s-ar putea să te simți fericit că ai descoperit trădarea pentru că ai lăsat în urmă un ciclu potențial permanent de trădare.
 • Ai putea să te gândești și la trădare ca la ceva dureros pe care trebuia să-l suporți și totuși, ca o sabie forjată în foc, ai ieșit mai tare din cauza trădării.
 • Partea 3
  Corectați relația

  Imaginea intitulată Cope with Stigma Step 38
  1
  Recunoașteți cum vă simțiți. A fi sincer cu persoana care a trădat poate fi foarte dificilă. Te simți deja vulnerabil cu persoana care te-a dezamăgit și ai dezvălui mai multe despre tine sau starea ta emoțională ar părea imposibilă - totuși, dacă vrei să-ți stabilești relația cu persoana, trebuie să-ți asumi riscul și să te deschizi.
  • Păstrați calm când vă confruntați cu persoana care v-a trădat. În timp ce ar putea părea tentant să strigi, să țipați și să acuzați trădătorul, răspunsul matur este să vorbiți calm într-un ton uniform și să fiți direct atunci când vorbiți despre cum vă simțiți.
  • Utilizați afirmații de la prima persoană atunci când vă exprimați sentimentele. De exemplu, ați putea spune "mă simt rănit de acțiunile dvs.". Evitați declarațiile de acuzație, de exemplu, "Sunteți o persoană rea și nu meritați să fiți fericiți".
 • Imagine intitulată Cope când nimeni nu-i pasă de tine Pasul 1
  2
  Reconstruiți încrederea dintre persoana care v-a trădat și dumneavoastră. O parte importantă a reconstruirii încrederii este aceea că persoana care v-a trădat recunoaște că ați făcut ceva greșit. Persoana care v-a trădat trebuie să fie conștientă de emotiile tale despre trădare și să încerce să înțeleagă de ce te-ai simțit trădat (dacă nu este evident). Dacă ambele sunt interesate să facă din nou lucrurile, pot continua să avanseze în procesul de reconstrucție a încrederii.
 • Empatia din partea celui care te-a trădat și tu e important. Încercați să înțelegeți de ce a făcut ceea ce a făcut fără a-și justifica comportamentul.
 • Fiind explicit în iertare (spunând cuvintele exacte "te iert" persoanei care te-a trădat) nu este cu adevărat necesar să reconstrui relația - cu toate acestea, ar putea funcționa.
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru asistență pentru copii Pasul 8
  3
  Încercați terapia cuplurilor. Dacă ați fost trădat de partenerul sau partenerul dvs., ați putea lua în considerare participarea la terapii de cuplu. Terapia prin cuplu implică discuția cu soțul și terapeutul care este special instruit să acționeze ca mediator.
 • Terapeutul va colabora cu partenerul dvs. și cu dvs. pentru a descoperi cauzele care stau la baza trădării, pentru a vă ajuta să faceți față durerii și pentru a vă pregăti să vă iertați partenerul.
 • Sala de terapie oferă un spațiu sigur în care tu și partenerul tău poți înțelege sentimentele legate de trădare pentru a decide cum să procedezi la reconstrucția a ceea ce era acolo.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să închideți ciclurile emoționaleCum să închideți ciclurile emoționale
  Cum să renunți la furieCum să renunți la furie
  Cum să te confrunți cu cineva care ți-a rănitCum să te confrunți cu cineva care ți-a rănit
  Cum să ierțiCum să ierți
  Cum să ierți pe cinevaCum să ierți pe cineva
  Cum să accepți o scuzăCum să accepți o scuză
  Cum sa iubesti neconditionatCum sa iubesti neconditionat
  Cum să înveți să ierțiCum să înveți să ierți
  Cum să nu mai țină un răuCum să nu mai țină un rău
  Cum să găsești iertare cu un prietenCum să găsești iertare cu un prieten
  » » Cum să iertați pe cineva care v-a trădat

  © 2011—2020 ertare.com