Cum să gândiți înainte de a vorbi

„Chiar și un prost, atunci când tace, este considerat un om înțelept și el închide buzele este un om de înțelegere.“ Proverbe 17:28 american rege Biblia JaimeUno dintre atributele cele mai evidente și semnificative ale oamenilor este abilitatea de a comunica prin vorbire. Un corolar interesant este faptul că putem comunica gândurile noastre în timp real, nu este nevoie de a planifica ceea ce vom spune înainte de a spune ea. Acest lucru are avantaje și dezavantaje. Ar fi destul de dorit pentru noi a trebui să formuleze gândurile noastre înainte de a emite o avertizare imediată ( „ruleaza“), iar comunicarea ar fi încetinit dacă nu am putut să răspundă, într-un mod natural, oamenii în timpul unei conversații un alt normal.Por Mai mult decât atât, această capacitate înnăscută este adesea sursa de consternare când spunem căldura de moment este ceva ce ne dorim, atunci nu am spus sau au spus altfel, acest lucru se întâmplă pentru toată lumea, uneori, truc este să-și amintească. De obicei acest lucru se întâmplă atunci când vom răspunde rapid în situații de stres sau în timpul unui argument, deși acest lucru se poate întâmpla în orice moment. Desigur, noi nu spunem întotdeauna ceea ce vrem să comunice este ceva important - cum să contribui la atenuarea acestei probleme nu este dificil, dar necesită unele schimbări de comportament. Scopul este de a fi conștient de când să vorbească și când naturale și fluidly cred că înainte de a vorbi ... și când să nu vorbească deloc.

pași

Imaginea intitulată Gândiți-vă înainte de a vorbi Pasul 1
1
Observați-vă. Luați notă când vi se întâmplă acest lucru. Ce circumstanțe te determină să spui lucruri despre care, mai târziu, vrei să le spui altfel? Se întâmplă acest lucru mai frecvent cu o anumită persoană (sau un grup de oameni)? Este mai frecventă în discuții? Este atunci când sunteți "in situ" pentru a obține informații? Încercați să găsiți un model. Ar putea fi util să porniți o zilnic de evenimente, astfel încât să le puteți compara ori de câte ori doriți.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă înainte de a vorbi Pasul 2
  2
  Recunoașteți situația dvs. După ce ați determinat ce circumstanțe poate fi cel mai probabil să provoace acest efect nedorit, încercați să fiți un observator cu privire la momentul în care aceste condiții par să se manifeste. Cu cât ați devenit mai priceput să o recunoașteți, cu atât mai bine vă veți schimba abordarea.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă înainte de a vorbi Pasul 3
  3
  Observați conversația. Acum că știți că vă aflați într-una din aceste "situații", obiectivul dvs. este de a procesa informațiile. Adesea, când răspundem în mod corespunzător, este pentru că nu am înțeles pe deplin ce sa spus. Acesta este timpul să stai jos și auzi ce se întâmplă în jurul nostru. Nu începe să vă concentrați asupra a ceea ce veți spune, ci doar să absorbiți informațiile. Mintea ta va procesa aceste informații.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă înainte de a vorbi Pasul 4
  4
  Observați oamenii. Cine vorbește și cum comunicați? Unii oameni sunt foarte literali, iar alții folosesc exemple. Unii folosesc multe expresii faciale și limbajul corpului pentru a evidenția conversația, în timp ce alții sunt înclinați către limbajul complex. Modul în care oamenii transmit informații este un bun indicator al modului în care abordează informațiile.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă înainte de a vorbi Pasul 5
  5
  Formulați răspunsuri Nu numai una, ci luați în considerare opțiunile dvs. Există multe modalități de a spune lucruri, iar scopul tău este să găsești cel mai bun mod de a transmite ceea ce vrei să spui într-un mod care are un impact pozitiv. Comunicarea este în primul rând o funcție a receptorului, deci trebuie să comunicați pe baza ascultătorului.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă înainte de a vorbi Pasul 6
  6


  Luați în considerare informațiile. Ce vrei să spui este eficient, necesar, exact, la timp și adecvat (ENEOA)? Dacă răspundeți doar pentru că vorbesc alte persoane, este posibil ca comunicarea dvs. să nu se potrivească în modelul ENEOA. Dacă nu, atunci stai jos și continuă să asculți. Vrei ca ceea ce spui să provoace un impact, nu doar să faci zgomot.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă înainte de a vorbi Pasul 7
  7
  Măsurați reacția. Sunt informațiile pe care le prezentați formulate într-un mod care are un impact pozitiv? Crearea unei atmosfere negative va garanta un eșec în comunicare. Vrei ca oamenii să înțeleagă că ei contribuie mai degrabă decât că se opun. Ei au nevoie doar de o singură persoană pentru a vă distruge abilitatea de a comunica în acest timp. Identificați modul în care vor reacționa ascultătorii.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă înainte de a vorbi Pasul 8
  8
  Fiți conștienți de tonul dvs. Cum spui tu, de multe ori e la fel de important ca ceea ce spui. Tonul vocii poate transmite entuziasm și sinceritate, sau poate transmite de respingere și sarcasm. Și așa cum mulți oameni au experimentat-o, ceea ce spunem poate fi interpretat greșit. Sunt șanse ca tonul vocii, ceea ce sa spus, pe fata si corp de limbi precum și mesajul nu au fost combinate în mod corespunzător pentru a se integra cu metoda cea mai eficientă de comunicare ascultător.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă înainte de a vorbi Pasul 9
  9
  Contact. Știi ce vei spune, de ce este ENEOA, cum o vei spune și care este cea mai probabilă reacție. Așteptați o pauză adecvată în conversație și discutați. Idealul nu este de a întrerupe, deși uneori este potrivit. Când întrerupeți este dincolo de scopul acestui document.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă înainte de a vorbi Pasul 10
  10
  Repetați pasul 1. Când vorbești, gândește-te la ceea ce spui și observă reacțiile pe măsură ce apar. Odată ce conversația sa terminat, analizați întregul proces în mintea dvs. și luați în considerare ceea ce ați fi putut face diferit și de ce. Acesta este un proces continuu. Cu trecerea timpului vă veți îmbunătăți - veți deveni un comunicator mai bun și oamenii vă vor accepta răspunsurile cu o minte mai deschisă.
 • video

  sfaturi

  • Când spui ceva ce nu ar fi trebuit să spui, rezolvi în minte pentru a evita acea situație specifică în viitor.
  • Când spui ceva ce nu ar fi trebuit să spui și dacă e ceva rău, îți ceri scuze. Poate fi imediată sau privată, deoarece este mai convenabilă.
  • Asigurați-vă că comentariile dvs. sunt relevante și potrivite pentru conversație. Nu scăpați de subiect - rămâneți concentrat.
  • Acest lucru va dura ceva timp - ar trebui să facă parte din viața ta. În timp ce îmbunătățiți, veți fi considerat o persoană a cărei opinie este apreciată.
  • Așteptați 5 sau 10 secunde înainte de a răspunde. Acest lucru vă va oferi timp să vă gândiți: a) dacă este necesar un răspuns și b) un răspuns adecvat și atent.
  • Amintiți-vă de renumitele și binecunoscutele zicale:
  • "Este mai bine să rămâi tăcut și să treci pentru un nebun decât să vorbești și să elimini orice îndoială". Abraham Lincoln. 12 februarie 1809 - 15 aprilie 1865
  • "Este mai bine să vă păstrați gura închisă și să lăsați oamenii să creadă că sunteți nebuni, să o deschideți și să vă clarificați îndoiala". Samuel Clemens (Mark Twain) 30 noiembrie 1835 - 21 aprilie 1910
 • Odihna barbie pe spatele mâinii (ca în ilustrația de mai sus) este un limbaj corporal care poate transmite un caracter reflectorizant. Totuși, el este atent la ceea ce vă înconjoară, deoarece poate transmite și plictiseală.
 • Înainte de a intra într-o cameră, gândiți-vă la persoanele implicate în situație și la posibilele întrebări pe care acestea le pot întreba. Decideți cum îi răspundeți și ce puncte doriți să atingeți înainte de a intra în cameră.
 • avertismente

  • Dacă nu știi despre ce vorbești, nu încerca să fii convingător. Este bine să vă exprimați o opinie, dar asigurați-vă că ceilalți știu că speculați.
  • Dacă oamenii nu te adresează, poate că nu vor să audă părerea ta. Încercați să micșorați modul în care introduceți conversațiile.
  • Absolute sunt rareori exacte. Folosirea termenilor ca întotdeauna sau niciodată nu poate începe o discuție. "Frecvent", "adesea", "ocazional", "rar" și "rar" sunt înlocuitori buni. Nu uitați "nu este întotdeauna perfect" și nu uitați să nu folosiți niciodată sau niciodată.
  • Evitați provocările. Insultele sau referințe personale inadecvate de orice fel sunt frecvent utilizate online, dar într-o conversație rezultatul este un pic mai pierde respectul pe care-diferite și vă garantizarás un rezultat negativ. Amintiți-vă - este vorba despre gândire înainte de a vorbi.
  • Evitați abuzul de fraze comune. Un exemplu este "problema este". Dacă spui de mai multe ori, va face ca ascultătorul tău să se plictisească să audă același lucru.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă ocupați de un partener care vă ignoră în rețelele socialeCum să vă ocupați de un partener care vă ignoră în rețelele sociale
  Cum să scapi de gânduri releCum să scapi de gânduri rele
  Cum să opriți ecolalia la copiii cu autismCum să opriți ecolalia la copiii cu autism
  Cum să comunici cu un băiat după ce te-a respinsCum să comunici cu un băiat după ce te-a respins
  Cum să comunici mai bine cu o prietenaCum să comunici mai bine cu o prietena
  Cum sa spun ce creziCum sa spun ce crezi
  Cum să-i spui cuiva despre care a spus că te-a jignit fără a fi ofensatorCum să-i spui cuiva despre care a spus că te-a jignit fără a fi ofensator
  Cum să începi o conversație cu prietena taCum să începi o conversație cu prietena ta
  Cum să evitați comunicarea necorespunzătoareCum să evitați comunicarea necorespunzătoare
  Cum să vă păstrați gura închisăCum să vă păstrați gura închisă
  » » Cum să gândiți înainte de a vorbi

  © 2011—2020 ertare.com