Cum să te gândești la viitor

Nimeni nu poate vedea viitorul, dar noi toti vom ghici cum să ia decizii și să fie mai bine pregătiți pentru orice vine. Previziunile pe care le facem nu se bazează pe a vedea viitorul, ci pe înțelegerea noastră și experiențele noastre trecute, cu o înțelegere mixtă. Acesta este modul în care vă puteți îmbunătăți gândindu-vă la viitor.

pași

1
Determinați ce trebuie să planificați sau la ce doriți să vă pregătiți. Viitorul este un loc foarte mare, cu multe posibilități, dar există o șansă că doriți să vă ocupați de o situație, o problemă sau o oportunitate specifică. Definiți acest lucru cât de bine puteți.
 • (Prea mult) -Thinking-473.jpg" class ="imagine lightbox">Imagine intitulată (prea mult) Gândire 473
  2
  Folosește-ți intuiția. Nu toate deciziile sunt raționale sau analizate cu atenție, iar predicțiile intuitive pot fi adesea foarte puternice. Ce se simte bine? Ce crezi că se va întâmpla? Când folosiți intuiția, faceți-o cu ajutorul experienței și cunoștințelor dvs. într-un mod diferit decât atunci când o faceți cu o analiză rațională.
 • Ascultați primul dvs. instinct. Intuiția funcționează adesea mai bine înainte de a avea timp să studiați detalii, așa că acordați atenție, chiar dacă nu acționați imediat.
 • Intuiția vă poate oferi sugestii de factori emoționali și indicii subtile care altfel ar fi trecute cu vederea. Dacă vă simțiți că ceva este greșit într-o situație sau dacă cineva pur și simplu nu-i place, nu-l ignora, dar nu înțeleg de ce.
 • Utilizați-vă intuiția ca "ghid" în locul soluției la problemă. Investigați ce vă poate determina să gândiți așa și arătați mai adânc până veți afla.
 • 3
  Rețineți ce știți deja. Informațiile anterioare provin din multe locuri. Ați încercat ceva similar înainte? Știi cum ar reacționa cineva? Puteți încerca să faceți ceva pentru a aduna informații care să sugereze ce s-ar putea întâmpla?
 • Inteligența - (% 27cunoaștere% 27) -is-a-vector-5084.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Inteligență (`cognition`) is a vector 5084
  4
  Detectează-ți părtinirea Oamenii tind să fie parțiali cu predicțiile și acțiunile lor în mod predictiv. De exemplu, unele evenimente recente ar putea fi foarte importante în influențarea deciziilor dvs. - sau ați putea crede în ceva doar pentru că alții o fac. Dacă credeți că se întâmplă astfel de lucruri, verificați mai profund dovezile importante.
 • Actualul-este-nu-normal- (a-tribute-to-Edward-Tufte) -8003.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Actuală nu este normală (un omagiu lui Edward Tufte) 8003
  5
  Inventați situații ipotetice legate de obiectivul dvs. Trebuie să vă întrebați "ce dacă" în mai multe posibilități și să vă imaginați eventualele rezultate, eventualele cursuri la evenimente. Mai ales, gândiți-vă la consecințele diferitelor acțiuni.
 • Home-cu-free-electricitate-1497.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Acasă cu electricitate gratuită 1497
  6
  Luați în considerare cele mai grave perspective posibile. Care este cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla? Evaluați riscurile posibile.


 • Potsdamerplatz-3111.jpg" class ="imagine lightbox">Imagine cu titlul Potsdamerplatz 3111
  7
  Țineți minte cele mai bune perspective posibile. Care este cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla? Evaluați recompensele posibile.
 • 8
  Gândiți-vă la posibilele acțiuni pe care le puteți lua. Dacă încercați să se gândească la viitor, cel mai probabil este pentru că doriți să decidă cum să răspundă la anumite nevoi situații, astfel cred că de răspunsuri posibile.
 • 9
  Evaluați acele acțiuni. Pe baza experienței și a cunoștințelor despre modul în care se termină de obicei astfel de evenimente.
 • Simmetrie-1875.jpg" class ="imagine lightbox">Imagine cu denumirea Simmetry 1875
  10
  Preparată. Pentru orice, fie că este vorba despre oameni, echipamente, facilități, planuri sau pur și simplu pentru a-ți crește valoarea, pregătește-te.
 • 11
  Încercați Acționați conform predicțiilor și planurilor dvs. Apoi, lasati viata sa-si urmeze cursul. Observați ce se întâmplă. Scriind rezultatul, veți avea mai multă experiență pentru data viitoare când trebuie să luați o decizie ca atare.
 • 12
  Reglați-vă În funcție de ceea ce se întâmplă cu adevărat, ajustați acțiunile și răspunsurile dvs. cât mai bine puteți. Poate că nu puteți schimba cursul odată ce începeți, dar beneficiați de obținerea de noi informații sau de rezultate. Utilizați-i pentru a decide cum să vă modificați acțiunile în prezent și în viitor.
 • sfaturi

  • Gândirea la ceea ce se poate întâmpla pentru bine sau pentru mai rău vă poate ajuta să stabiliți o serie de rezultate posibile și să faceți planuri și să luați deciziile corespunzătoare.
  • Practica. Chiar dacă nu planificați și nu decideți, puteți face previziuni și observați ce se întâmplă. Acest proces vă va ajuta să vă perfecționați previziunile.
  • Brainstorm cu alți oameni. Nu este necesar să te gândești doar la viitor și vei avea o mai bună înțelegere a ideilor tuturor celor pe care îi consulti. În plus, ideile adesea alimentează alte idei.
  • Trebuie să fii cinstit cu tine. Nici o cantitate de reverie face va opri următorul dezastru natural, dar recunoașterea realistă ca un dezastru s-ar putea să apară pot ajuta să vă pregătiți mental.
  • Statisticile și probabilitățile sunt modalități matematice de analiză a înregistrărilor pe care le efectuați. Utilizați-le dacă aveți nevoie de informații numerice despre posibilele rezultate.

  avertismente

  • Nu întârzia să te gândești atât de mult la viitor, încât nu reușești să acționezi. De multe ori, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să încercați ceva bazat pe ideea cea mai bună și să vedeți ce se întâmplă.
  • Planurile și prognozele tale sunt doar așa. Nimeni nu poate prevedea fiecare eventualitate.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să schimbi gândirea negativăCum să schimbi gândirea negativă
  Cum să începi o viață nouă având un trecut negativCum să începi o viață nouă având un trecut negativ
  Cum să oprești să regreți deciziile taleCum să oprești să regreți deciziile tale
  Cum să încetați să faceți greșeli neglijenteCum să încetați să faceți greșeli neglijente
  Cum să vă dezvoltați intuițiaCum să vă dezvoltați intuiția
  Cum să vă dezvoltați personalitateaCum să vă dezvoltați personalitatea
  Cum sa alegi cu intelepciuneCum sa alegi cu intelepciune
  Cum să elimini o emoție negativăCum să elimini o emoție negativă
  Cum să faci ceea ce trebuieCum să faci ceea ce trebuie
  Cum să improvizațiCum să improvizați
  » » Cum să te gândești la viitor

  © 2011—2020 ertare.com