Cum să lupți corect într-o relație de cuplu

Cum poți să te lupți cu cineva care îți pasă și nu să ruinezi relația? Uneori, luptele sunt inevitabile și trebuie să se întâmple astfel încât tu și cealaltă persoană să te poți înțelege. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a lupta corect, concentrați-vă pe respectarea celeilalte persoane. Explicați-vă ce vă deranjează și concentrați-vă asupra unui singur subiect la un moment dat. Se strădui să rezolve conflictul cât mai repede posibil.

pași

Metoda 1
Lasati lucrurile clare si ramaneti linistiti

Imagine intitulată Târgul de luptă în relații Pasul 1
1
Păstrați calm Emoțiile pot să crească și chiar să scape de sub control în timpul unei lupte. Evitați să spuneți lucruri pe care le regretați mai târziu abordând lupta cu o atitudine calmă. Puteți să gândiți și să răspundeți în mod mai rezonabil, fără exagerare. De asemenea, alții sunt mai predispuși să vă considere punctul de vedere dacă nu deveniți defensivi și rămâneți calm când vă exprimați nevoile, gândurile și sentimentele.
 • Dacă aveți nevoie de un moment pentru a vă liniști, respirați profund de diafragmă. Trebuie să spui "Trebuie să fac o pauză înainte de a continua".
 • Imagine intitulată Târgul de luptă în relații Pasul 2
  2
  Indicați plângerile în mod clar. Nu faceți acuzații sau generalizări imprecise. Dacă aveți o plângere împotriva acelei persoane, menționați-o în mod clar. Dacă este posibil, furnizați unul sau mai multe exemple pentru a vă sprijini reclamația.
 • De exemplu, puteți spune: "Mă deranjează când mă întrerupeți în timp ce vorbesc. Tocmai m-ai întrerupt și simt că nu mă asculți. Te rog, lasă-mă să termin să vorbesc.
 • Imaginea intitulată Târgul de luptă în relații Pasul 3
  3
  Concentrați-vă pe o problemă la un moment dat. Poate doriți să dezlănțuiți toate plângerile deodată. Luptele pot scăpa de sub control dacă începeți să menționați alte lucruri care vă deranjează în loc să rămâneți pe subiectul actual. Dacă observați că lupta trece prin ramuri, duceți-o înapoi la subiectul inițial.
 • Rămâi concentrat spunând: "Știu că te deranjează, dar vreau să termin să vorbesc despre acest subiect înainte de a continua cu altul".
 • Evitați să menționați greșelile din trecut în relație sau schimbarea direcției luptei pentru a vă face poziția să arate mai bine.
 • Metoda 2
  Respectați cealaltă persoană

  Imagine intitulată Târgul de luptă în relații Pasul 4
  1
  Înțelege-ți perspectiva. Lupta nu este corectă dacă sunteți singura persoană care vorbește. Asigurați-vă că aveți timp să ascultați ceea ce aveți de spus, chiar dacă nu sunteți de acord cu acea persoană. Nu o întrerupeți, lăsați-o să vorbească. Faceți tot posibilul pentru a înțelege de ce credeți că nu încercați să demonstrați altceva.
  • Puneți întrebări despre lucruri care nu vă sunt clare sau pe care nu le înțelegeți.
  • Ar trebui să spui "Știu că nu suntem de acord, dar vreau să înțeleg punctul de vedere al tău. Spune-mi ce se întâmplă în funcție de perspectiva ta.
 • Imagine intitulată Târgul de luptă în relații Pasul 5
  2
  Evitați să-i dați vina pe el. Luptele se pot înrăutăți rapid atunci când dați vina pe cealaltă persoană. Este ușor să dai vina pe cineva pentru luptă sau când te simți supărat. Cu toate acestea, acest lucru agravează doar tensiunea și conflictul.
 • Stați departe de fraze polarizate cum ar fi "Întotdeauna uitați telefonul" sau "Niciodată nu curățați".
 • Pentru a te exprima fără a acuza cealaltă persoană, folosește propoziții personale. Concentrați-vă pe modul în care vă simțiți în loc să vă concentrați asupra a ceea ce a făcut sau nu cealaltă persoană. Spuneți, de exemplu: "M-am simțit rănit când m-ai acuzat pentru că știu că nu am făcut-o".
 • Imaginea intitulată Târgul de luptă în relații Pasul 6
  3
  Evitați să-i răniți pe celălalt pe scop. Nu-i ataci personajul sau faci lucruri despre care știi că o va răni. Insulte, înjurături sau comentarii agresive nu sunt binevenite în timpul unei lupte. Aceste tactici sunt dureroase și nu fac nimic pentru a rezolva conflictul.
 • Aceasta include și agresiunea fizică. Nu loviți, împingeți sau aruncați lucruri.
 • Dacă o cunoști foarte bine, ar fi mai ușor să o rănești. Evitați să provocați sau să aprofundeți rana, mai ales atunci când vorbiți despre personalitatea sa.
 • Imagine cu titlul Târg de luptă în relații Pasul 7
  4
  Recunoașteți că nevoia dvs. este validă. Nevoile unei persoane nu sunt mai importante sau mai valide decât cele ale alteia. Puteți să nu fiți de acord cu ea despre ceva, dar asta nu înseamnă că nevoia ei nu este validă. Dacă nu puteți ajunge la un acord, recunoașteți nevoile acestora și adresați-le.
 • Explicați-vă nevoile și cele ale celeilalte persoane în timpul luptei. Spune-i "De ce ai nevoie să aud?" sau "Ce credeți că este cel mai important în asta?".
 • Metoda 3
  Controlează-ți emoțiile  Imaginea intitulată Târgul de luptă în relații Pasul 8
  1
  Exprimă-ți emoțiile Trebuie să fiți dispuși să vă exprimați ceea ce credeți și simțiți. De obicei, emoțiile sunt ascunse de furie, dar sub ele poate fi tristețe, dezamăgire, singurătate, rănire sau chiar neînțelegere. Dacă vă grăbiți să explodezi, întrerupeți și acordați-vă ceea ce simțiți. Apoi, exprimați acel sentiment.
  • În interacțiuni, folosiți pedepsele de la persoana întâi, în loc să acuzați sau să acuzați cealaltă persoană. De exemplu, spuneți "Mă simt trist și puțin dezamăgit pentru că nu m-ai invitat la grătar".
 • Imaginea intitulă Târgul de luptă în relații Pasul 9
  2
  Faceți o pauză. Uneori, pot aparea emotii si unul sau ambii dintre voi poate avea nevoie de putin timp sa se calmeze si apoi sa reia conversatia. Întrerupeți discuția și ajungeți la un acord pentru a-l reluați mai târziu. Acest lucru vă poate ajuta să vă clarificați mintea și să reveniți mai pregătiți să vorbiți.
 • Programați o oră pentru a relua conversația. De exemplu, alegeți un moment mai târziu în acea zi sau în a doua zi, astfel încât să nu ignorați problema sau să vă prefaceți că nu există.
 • Imaginea intitulată Târgul de luptă în relații Pasul 10
  3
  Rămâneți angajat. Unii oameni devin o surdă ca o modalitate de a face față problemelor. Acest lucru nu este la fel ca întreruperea de calmare. Dacă, de obicei, opriți vorbirea, priviți-vă în jos sau în jos sau întoarceți o ureche surdă atunci când luptați, recunoașteți că acest comportament nu va ajuta la rezolvarea conflictului. Faceți tot posibilul pentru a rămâne în conversație.
 • Dacă vă simțiți copleșiți emoțional și aveți nevoie de o pauză, mergeți la o plimbare rapidă sau ascultați muzică înainte de a relua conversația.
 • Metoda 4
  Găsiți o soluție

  Imaginea intitulată Târgul de luptă în relații Pasul 11
  1
  Vino la angajamente. O luptă nu este echitabilă dacă întotdeauna te scapi de ea sau invers. Trebuie să fiți dispuși să ajungeți la un acord și să găsiți compromisuri în relație. Evitați să dați ultimate sau să luați decizii importante în acel moment. Prioritizează dreptatea și deschiderea spre lucruri, așa cum face și cealaltă persoană.
  • Fă ceva în felul tău și apoi în calea ta. De asemenea, poți să faci ceva de data asta și să lași cealaltă persoană să ia decizia următoare.
  • De exemplu, dacă întâmpinați dificultăți în a ajunge la un acord privind un restaurant sau activitate, intervineți-vă deciziile.
 • Imaginea intitulă Târgul de luptă în relații Pasul 12
  2
  Păstrați prioritățile și relația în vedere. Mai presus de toate, păstrați relația de mai sus "dreapta". Poate că există momente când știți că aveți dreptate, dar trebuie să lăsați un subiect pentru a nu face rău acest conflict. La urma urmei, există trei părți în orice relație: tu, cealaltă persoană și relația. Fii drăguț cu cei trei.
 • De exemplu, s-ar putea spune că "îmi pasă de acest subiect, dar contează mai mult pentru mine. Sunt pregătit să las chestia asta. Nu vreau să mă lupt cu tine.
 • Această strategie te-ar putea face să te gândești mai mult la cealaltă persoană, din cauza faptului că ai renunțat la chestiune și ai lăsat mingea în curtea ta.
 • Imaginea intitulată Târgul de luptă în relații Pasul 13
  3
  Foloseste umor bun Luptele pot fi atât de tensionate încât puteți începe să vă întrebați cum va afecta relația. Dacă puteți, utilizați o glumă potrivită sau o frază amuzantă, deoarece acestea pot ușura tensiunea și le pot ajuta să se alăture, chiar și în mijlocul unei bătălii. Nu faceți vreo glumă în detrimentul celeilalte persoane, deoarece acest lucru ar putea face situația să se înrăutățească.
 • De exemplu, faceți sau spuneți ceva amuzant, faceți o față amuzantă sau loviți cei cinci când sunteți de acord cu ceva.
 • Imaginea intitulată Târgul de luptă în relații Pasul 14
  4
  Lupta se termină. Nu lăsați discuția în așteptare sau nerezolvată. În cele din urmă, lupta se termină astfel încât ambele să se simtă auzite. Dacă nu puteți fi de acord cu unele lucruri, sunteți de acord să încheiați lupta și să continuați. Aceasta ar putea însemna obținerea unui compromis, scuze sau acceptarea diferențelor. Orice s-ar întâmpla, clarifică faptul că lupta sa încheiat și că ambii pot merge mai departe.
 • Este important să finalizați lupta pentru ca neînțelegerile sau infracțiunile să nu fie menționate în luptele ulterioare. Aceasta înseamnă că lupta sa încheiat și că nu ar trebui să fie folosită împotriva unuia dintre voi.
 • sfaturi

  • Nu deveniți niciodată violent fizic cu o altă persoană.
  • Luptele pot fi o experiență pozitivă pentru o relație. Ele pot, de asemenea, îmbunătăți comunicarea, înțelegerea și exprimarea.
  • Trebuie să rețineți că situația se poate înrăutăți dacă nici unul dintre dvs. nu joacă curat și doar vrea să câștige în loc de a rezolva problemele. Shouting, insulte, acuzații sau vină sunt tactici care fac rău: opriți imediat și lăsați conversația pentru o altă zi.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă apărați corect într-o luptăCum să vă apărați corect într-o luptă
  Cum să eviți o luptăCum să eviți o luptă
  Cum să eviți o luptă la școalăCum să eviți o luptă la școală
  Cum de a începe un club de lupteCum de a începe un club de lupte
  Cum să calmezi o persoană supăratăCum să calmezi o persoană supărată
  Cum să acționați în fața unui manipulatorCum să acționați în fața unui manipulator
  Cum să oprești lupta cu cel mai bun prieten al tăuCum să oprești lupta cu cel mai bun prieten al tău
  Cum să nu mai fiți în conflictCum să nu mai fiți în conflict
  Cum să scapi de prietenii ipocrițiCum să scapi de prietenii ipocriți
  Cum de a echilibra puterea într-un conflictCum de a echilibra puterea într-un conflict
  » » Cum să lupți corect într-o relație de cuplu

  © 2011—2020 ertare.com