Cum să lupți curat

Lupta curată poate fi aplicată în diferite situații, cum ar fi relațiile interpersonale, la locul de muncă, în lupte fizice și pe Internet. Fiind empatici și având respect față de adversar sunt câteva dintre elementele esențiale care formează baza pentru lupta curată - precum și respectarea anumitor reguli de bază, menținerea perspectivei și recunoașterea a ceea ce doriți să obțineți cu acest lucru pe termen lung.

pași

Metoda 1
În relațiile interpersonale

Imagine cu denumirea Lupta echitabilă Pasul 1
1
Alegeți locul și ora potrivite. Discutați într-o locație neutră, cum ar fi sufrageria sau bucătăria. Nu folosiți dormitorul sau biroul unuia dintre cei doi. Discutați în mod privat, fără a implica alți oameni, cum ar fi prietenii, copiii sau părinții. Evitați distragerile cum ar fi computerul și telefonul, astfel încât ambii să-și îndrepte atenția asupra conversației imediate. Nu vă faceți griji cu privire la fraza care spune: "Niciodată nu te duci la culcare furios." Este de obicei mai bine pentru ambele părți să se odihnească, să calmeze și să clarifice aspectele dezacordului.
 • Luați pauze atunci când este necesar. Lupta, chiar și atunci când este făcută curată, este obositoare și amândoi vor avea conversații mai productive atunci când își pot goli gândurile. Luând chiar și cinci minute distanță, ar putea face diferența.
 • Imaginea intitulată Lupta echitabilă Pasul 2
  2
  Păstrați liniile de comunicare deschise. Nu lăsați obiectele simple să se acumuleze și să devină complicate. Dacă sunteți supărați de ceva, spuneți partenerului dvs. Nu opriți comunicarea în timp ce treceți printr-o problemă. Dacă acestea nu mai sunt vorbite și ignorate, ele nu vor rezolva nimic.
 • Imagine cu denumirea Lupta echitabilă Pasul 3
  3
  Împărțiți discuția în trei părți. Petreceți o treime din timp vorbind despre perspectiva dvs., o altă treime ascultând îndeaproape și intim (ținând mâinile sau atingând în alt mod) partenerului dvs., iar ultima parte implicându-se în dialog împreună.
 • Imagine intitulată Lupta echitabilă Pasul 4
  4
  Fii respectuos. Nu începe să puneți nume. Chiar și cuvintele iubitoare pot deveni dureroase dacă sunt folosite în furie. Nu spuneți partenerului dvs. cum ar trebui să simtă sau cum ar trebui să acționeze sau să reacționeze. Fiți respectuoși față de sentimentele voastre și nu vă proiectați pe voi în ei.
 • Imagine cu titlul Fight Fair Trial 5
  5
  Eliminați anumite cuvinte din vocabularul dvs. de luptă. Nu utilizați cuvinte precum "întotdeauna" și "niciodată". Un exemplu ar fi să spui: "Faceți întotdeauna acest lucru" sau "Nu faceți asta niciodată". Acestea sunt exagerări și servesc doar pentru a vă menține partenerul departe. De asemenea, nu utilizați cuvântul "dar", în fraze precum: "Înțeleg ce simțiți, dar ...".
 • Imagine cu titlul Lupta Târgului 6
  6
  Păstrați discuția pe tema momentului. Nu te referi la nemulțumirile trecutului. Faceți conversația să rămână înrădăcinată în problema imediată, astfel încât să o puteți face mai întâi.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 7
  7
  Fii responsabil de rolul tău în dezacord. Recunoașterea faptului că greșești este un pas important în ajungerea la un acord sau în rezolvarea situației. Sinceritatea dvs. vă va ajuta pe partenerul dvs. să aveți încredere în dvs. mai mult.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 8
  8
  Rămâneți calm și nu cădeți în violență sau amenințări fizice. Nu trebuie să amenințați sau să vă răniți fizic partenerul sau lucrurile. Dacă simțiți că furia voastră este pe cale să explodeze, faceți o pauză, respirați aer curat și reveniți la conversație atunci când vă liniștiți.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 9
  9
  Iartă-ți partenerul și pe tine însuți. Nici un om nu este infailibil, nici măcar tu. Partenerul dvs. poate face greșeli, dar dacă este dispus să-și rezolve problemele împreună și să discute calm, trebuie să se străduiască să obțină iertarea.
 • Imagine intitulată Lupta Târgului 10
  10
  Implicați un mediator sau solicitați sfaturi profesionale. Dacă discuția nu este productivă, este încă dureroasă și nu este rezolvată, poate fi necesară implicarea unei terțe părți obiective. Un mediator sau consilier profesionist instruit este mai bun decât un membru al familiei sau un prieten apropiat, care ar putea să își aducă propria perspectivă problemei și să facă lucrurile mai complicate.
 • Metoda 2
  La locul de muncă

  Imagine intitulată Lupta Târgului 11
  1
  Alegeți un loc potrivit. Discutați privat fără a implica participanți nedoritori sau fără legătură cu problema. Evitați distragerile, cum ar fi computerul și telefonul, astfel încât ambii să își poată concentra atenția asupra conversației imediate. Realizați discuția la un moment convenabil pentru toți, astfel încât fiecare participant să poată reflecta asupra a ceea ce ar dori să discute înainte de întâlnire.
 • Imagine cu titlul Fight Fair Step 12
  2
  Stabiliți regulile de bază. Realizarea unei decizii conștiente între toți participanții pentru a se conforma unui set de reguli de bază va asigura o conversație productivă care poate rezolva conflicte sau poate apăra o anumită perspectivă. Aceste reguli ar putea fi, printre altele:
 • Mențineți profesionalismul în felul în care vă comportați și discutați.
 • Nu iesi din subiect.
 • Nu amenința și alți participanți.
 • Nu atacați alți participanți într-un mod personal.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 13
  3
  Găsiți puncte comune. Identificați pe ce aspecte puteți fi de acord înainte de a începe orice luptă asupra punctelor în care nu sunt. Acest lucru le va permite să urmeze o cale mai clară spre rezolvarea problemei, deoarece vor înțelege că există părți pozitive pe care se pot lucra.
 • Imaginea intitulată
  4
  Recunoașteți și aprobați emoțiile. Deși locurile de muncă adesea nu apreciază legătura emoțională asociată cu anumite proiecte sau alte aspecte ale vieții profesionale, este important să recunoaștem existența emotiilor. Arătați respect pentru colegii (sau superiorii sau subordonații) și spuneți-le că înțelegeți că sunt implicați emoțional în lucrare. Acest lucru va ajuta conversația să se dezvolte din nou pe o bază solidă.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului Pasul 15
  5
  Ascultați cu atenție toate punctele de vedere. Lăsați adversarii să-și exprime complet perspectivele. Așteptați câteva secunde înainte de a răspunde, astfel încât să înțelegeți ce au spus ei.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 16
  6
  Dacă este necesar, aveți intervale. Conversațiile neproductive și agresive, în care unele puncte sunt discutate din nou și din nou, ar trebui lăsate deoparte pentru o zi sau două înainte de reluarea dialogului.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 17
  7


  Implicați un mediator. Dacă se pare că conversația devine o luptă neproductivă și nedreaptă, poate fi necesar să aducem un terț, astfel încât dialogul să nu se abată.
 • Metoda 3
  În altercații fizice

  Imaginea intitulată Lupta Târgului 18
  1
  Alegeți un loc potrivit. Selectați o locație privată privată și mai mult sau mai puțin neutră. Nu alegeți locuri în care ar putea exista alte persoane (în special copii) care nu doresc să vadă lupta. Programați-l la un moment convenabil pentru ambii adversari.
  • Dacă participați la un sport de echipă, alegeți timpul potrivit pentru a lupta în timpul unui meci. Dacă colegii tăi se bazează pe tine ca să-i ajuți să-l câștige, nu-ți vor aprecia să-l distrugi cu lupte inutile.
  • Nu te baza pe sportivitate într-o luptă neplanificată. Ai putea să te lupți, gândindu-te că va fi corect, dar dacă o să-ți surprinzi oponentul, nu poate lupta curat. De asemenea, dacă adversarul tău te surprinde, nu va juca curat de la început și ar putea folosi tactici care nu sunt foarte oneste.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 19
  2
  Nu-ți hărți adversarul până nu este de acord să te lupți cu tine. Dacă nu doriți să faceți acest lucru și preferați să rezolvați conflictul într-un alt mod, dați-i ocazia să facă acest lucru. Forțând pe cineva să lupte cu tine nu este un mod corect de a acționa. Ambele părți ar trebui să aibă intenții de participare.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 20
  3
  Evaluați motivele. Înțelegeți motivul pentru care doriți să luptați. Lucrezi abilitățile tale de luptă? Cealaltă persoană te-a insultat? Ce încerci să dovedești cu acea luptă? Luând o clipă pentru a înțelege motivațiile dvs., puteți scădea nevoia de a vă lupta.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 21
  4
  Ea stabilește regulile de bază. Efectuarea unei decizii constiente intre toti participantii pentru a se conforma unui set de reguli de joc va asigura ca nimeni nu foloseste trucuri murdare pentru a castiga lupta. Dacă aveți de gând să faceți acest lucru pentru a vă îmbunătăți abilitățile, acestea se vor asigura, de asemenea, că nimeni nu este grav rănit. Unele dintre ele pot fi:
 • Nu atingeti capul sau inghintele.
 • Nu zgâriați sau mușcați. Acestea sunt trucuri murdare care vă vor califica ca pe cineva care nu se luptă curat. După ce a mușcat urechea unui adversar, Mike Tyson a fost descalificat și chiar și-a pierdut licența de box.
 • Lăsați adversarul să renunțe dacă este rănit sau obosit. Lupta va deveni rapid inegală dacă unul din adversari este rănit fizic. Dacă adversarul este rănit grav, duceți-l la doctor sau la apela numere de urgență.
 • Nu puneți nume grave. Puneți ceva și nici o ofensă nimănui nu va greși și chiar va fi permisă într-o luptă fizică. Cu toate acestea, atunci când acestea se transformă în atacuri foarte personale și crude, acestea pot schimba caracterul luptei.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 22
  5
  Începeți lupta cu încredere în voi înșivă. Chiar dacă tremurați de frică, proiectarea încrederii vă va avertiza adversarul că ar trebui să ia în serios lupta și să lupte curat și cu respect. Stați drept, respirați adânc și înmuiați orice expresie de îngrijorare pe față. Aveți gânduri pozitive, cum ar fi "pot câștiga" sau "sunt puternic".
 • Imaginea intitulată
  6
  Tratați adversarul cu respect. Acest lucru vă pune în pericol corpul, la fel ca dumneavoastră. Dacă se tratează reciproc cu respect, pot lupta cu cel mai mic risc posibil.
 • Imaginea intitulată Fight Fair Trial 24
  7
  Nu folosiți arme sau alte obiecte pentru a lupta dacă adversarul nu le are și ele. Acestea pot provoca vătămări grave și ar trebui evitate cât mai mult posibil. Reevaluați motivele pentru care luptați și stabiliți dacă lupta dvs. justifică utilizarea armelor.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 25
  8
  Permiteți adversarului să se ridice dacă l-ați bătut. Dacă el este la pământ, nu va putea să reacționeze foarte eficient, ceea ce va face ca lupta să fie inegală. Afișează-ți sportivul bun, ajutându-te să te ridici sau, cel puțin, să susții până când o faci singură.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 26
  9
  Luptați-vă pentru voi Nu lăsați alți oameni să se lupte cu tine sau cu tine. Apelarea întăririlor pentru a te lupta cu tine, chiar dacă este una sau două persoane, va dezechilibra lupta. În consecință, vă veți vedea pe voi înșivă ca pe o persoană care nu vă poate ocupa de luptele voastre. Răspundeți de motivele pentru care doriți să luptați și să rezolvați altercația cu propriile limite.
 • Metoda 4
  În spațiile online

  Imaginea intitulată Lupta Târgului 27
  1
  Scoateți conversațiile de Internet importante. Dacă discuția este personală și ar putea fi interpretată greșit, ar trebui să o transformați într-o conversație față în față. Multe aspecte, cum ar fi limbajul corpului și inflexiunile de voce, se pierd online, ceea ce contribuie la comunicarea necorespunzătoare. A avea un dialog în persoană este mai respectuos pentru tine și pentru cealaltă parte și probabil că merită efortul.
 • Imaginea intitulată Lupta la Târgul 28
  2
  Așteptați înainte de a face o publicație. Când citiți conținutul pe Internet, este posibil să fiți tentat să postați imediat un răspuns. Cu toate acestea, dacă faceți acest lucru, puteți scrie declarații controversate care ar putea fi ușor interpretate greșit. Ia ceva timp să te calmezi, să mergi pe jos și să ai lucruri puțin mai clare înainte de a răspunde. În plus, acest lucru vă va oferi timp pentru a elabora un răspuns mai sofisticat și mai inteligent.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 29
  3
  Evaluați motivele. Înțelegeți motivul pentru care doriți să aveți conversații sau dezacorduri cu alte persoane pe Internet. Încercați să începeți un dialog productiv? Vrei doar să dovedești că ai "dreptul"? Aveți o părere personală pe care vreți ca ceilalți să o accepte? A fi sincer cu voi vă va ajuta să înțelegeți de ce doriți să discutați cu cineva pe Internet.
 • Imagine cu titlul Fight Fair Trial 30
  4
  Găsiți zone comune Determinați în ce puncte ați putea fi de acord cu cealaltă persoană înainte de a începe o luptă pentru ceea ce nu se potrivește. În acest fel, veți avea o cale mai clară spre rezolvarea problemei, deoarece veți realiza că există aspecte pozitive cu care să lucrați.
 • Imagine cu titlul Lupta echitabil Pasul 31
  5
  Înlocuiți "impulsiv" cu cuvinte "calm". Atenuați tonul sever al scrisului dvs. prin înlocuirea expresiei "Cred că sunteți proastă ..." cu "Nu sunt de acord cu dvs. din următoarele motive ...". Argumentul dvs. va avea o structură mai bună și va duce mai multă greutate.
 • Imaginea intitulată Lupta Târgului 32
  6
  Nu deveniți un trol. Multe discuții care au loc pe Internet se înrăutățește deoarece se pare că atacatorii uită că cealaltă persoană este o ființă umană reală. Insecte serioase, personale și violente, precum și amenințări, se găsesc peste tot pe Internet și servesc doar pentru a vă oferi imaginea unei persoane rele și îngrozitoare. Odată ce deveniți trol, nu veți mai fi curat.
 • Imaginea intitulată Lupta echitabilă Pasul 33
  7
  Nu presupuneți că toată lumea percepe lumea așa cum faceți. În forumurile de internet, scrieți în lume. Ar trebui să vă faceți o clipă pentru a vă exprima în mod coerent, astfel încât să vă puteți reprezenta în mod corect opinia și opiniile dumneavoastră.
 • avertismente

  • Luptele fizice sunt o idee periculoasă. Dacă nu te lupți cu un adversar cu abilități de îmbunătățire a dvs., trebuie să le eviți cu orice preț.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să împiedicați copiii mici să lupte împotriva jucăriilorCum să împiedicați copiii mici să lupte împotriva jucăriilor
  Cum să eviți o luptăCum să eviți o luptă
  Cum să eviți o luptă la școalăCum să eviți o luptă la școală
  Cum să lupți murdar și să câștigiCum să lupți murdar și să câștigi
  Cum de a începe un club de lupteCum de a începe un club de lupte
  Cum să lupțiCum să lupți
  Cum să vă curățați camera de sus în josCum să vă curățați camera de sus în jos
  Cum să faci pace cu un prieten după o luptăCum să faci pace cu un prieten după o luptă
  Cum puteți face ca relația dvs. să funcționezeCum puteți face ca relația dvs. să funcționeze
  Cum de a face un băiat să nu mai fie supărat pe tine după o luptăCum de a face un băiat să nu mai fie supărat pe tine după o luptă
  » » Cum să lupți curat

  © 2011—2020 ertare.com