Cum să întrebi un străin pentru ajutor

Cu toții avem nevoie de favoruri din când în când și, uneori, un străin complet ne poate ajuta mai bine. Dacă solicitați ajutor de la cineva în persoană, trimiteți un mesaj prin e-mail sau postați interogarea într-un forum online, există câteva linii directoare care vă vor garanta succesul. Dacă întrebați anterior, gândiți-vă la ceea ce veți spune și veți comunica în mod eficient, puteți pune o întrebare clară și puteți primi ajutorul de care aveți nevoie.

pași

Partea 1
investiga

Imagine intitulată Obțineți un Senior interesat de dvs. ca un proaspăt Pasul 7
1
Decideți ce aveți nevoie Când aveți o problemă, opriți-vă și gândiți-vă la toate soluțiile posibile. Înainte de a întreba pe cineva pentru ajutor, luați ceva timp pentru a decide exact ce fel de ajutor aveți nevoie. Un apel concis pentru ceva specific va avea întotdeauna rezultate mai bune decât o cerere generală de ajutor.
 • Dacă solicitați donații de bani, gândiți-vă cu atenție cu privire la suma specifică de care aveți nevoie și cu cât anume ați cheltui.
 • Dacă sunteți în căutarea unor sfaturi profesionale, determinați exact ce trebuie să întrebați.
 • În loc să explicați pur și simplu problema, încercați să vă gândiți la o soluție practică pe care o puteți cere.
 • Imaginea intitulată Găsiți un copil în îngrijirea părintească Pasul 1
  2
  Află. Oamenii vor fi mai dispuși să ajute dacă se simt informați. Utilizați internetul sau discutați cu persoane pe care le cunoașteți pentru a afla mai multe despre problemă și pentru a afla cum să remediați problema.
 • De exemplu, dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă plăti creditul ipotecar, asigurați-vă că ați cercetat toate opțiunile de refinanțare sau programele de stat care ar putea să vă ajute.
 • Începeți cu o căutare simplă pe Internet despre această problemă și citiți tot ce puteți despre alte persoane care au fost în locul dvs. De asemenea, căutați soluții posibile pentru problema dvs.
 • Imaginea intitulată Găsiți un nume simbolic pentru bebeluși Pasul 11
  3
  Determinați cel mai bun tip de comunicare. Unele solicitări sunt făcute mai bine în persoană, altele sunt mai bune prin e-mail, iar altele sunt mai bine comunicate în masă prin intermediul rețelelor sociale sau al altor platforme online (cum ar fi Facebook, Reddit sau Go Fund Me). Gândiți-vă la modul în care interogarea dvs. ar putea avea un rezultat mai bun.
 • Ai nevoie să vorbești cu o anumită persoană sau preferi să vorbești cu mulți oameni în același timp?
 • Poți să organizezi o întâlnire și să discuți cu cineva?
 • Ești confortabil să-ți dezvălui situația pe Internet?
 • Imaginea intitulată Găsiți ajutor pentru o tulburare de alimentație suspectată Pasul 11
  4
  Aflați cine (sau cine) ar trebui să mergeți. Deci, utilizați Internetul sau abordați pe cineva în persoană, gândiți-vă cine ar fi publicul țintă. Cine este mai probabil să răspundă interogării dvs.? Mai mult, asigurați-vă că știți de ce alegeți să adresați acelei persoane (sau persoane). Vor fi mai dispuși să vă ajute dacă explicați în mod specific de ce ați ales-o.
 • Este un coleg sau cineva a cărui muncă îi admirați?
 • Este o anumită comunitate online (cum ar fi un forum pentru mame)?
 • Sunt prietenii prietenilor tăi?
 • Partea 2
  Gândește-te la ce să spui

  Imaginea intitulată Dă o prezentare în fața profesorului tău Pasul 17
  1


  Evidențiați-vă credibilitatea personală Unii cercetători au ajuns la concluzia că există trei factori principali care determină rezultatul atunci când solicită favoruri. Acestea sunt (1) credibilitatea celor care le cer, (2) autenticitatea nevoii lor și (3) oferirea unei recompense. Pe măsură ce reflectați asupra a ceea ce veți spune în interogarea dvs., căutați modalități de a vă evidenția valorile sau credibilitatea personală.
  • Arătați că sunteți o persoană bună și muncitoare. Poți să spui "Am fost în același loc de muncă timp de 12 ani" sau "Sunt voluntar în biserica mea locală".
  • Dacă comunicați cu un anumit grup, arătați-le că sunteți implicat. De exemplu, utilizatorii Reddit sunt mult mai dispuși să ajute pe cineva care a fost deja membru al comunității lor în comparație cu cineva care a creat un cont nou pentru a cere ajutor.
 • Imaginea intitulată Ajutați pe cei care au un handicap Pasul 3
  2
  Arătați nevoia dvs. Al doilea factor, și poate mai puternic, are de-a face cu autenticitatea nevoii. Pe măsură ce reflectați asupra a ceea ce veți spune, gândiți-vă la modalități de a vă exprima de ce aveți nevoie de ajutor.
 • Menționați celelalte căi prin care ați încercat să rezolvați problema. Ați putea spune "Am vorbit cu un avocat", "Am contactat reprezentanții locali" sau "Am început să strâng un fundal prin biserica mea".
 • Menționați ceilalți factori care contribuie la această nevoie. Ați putea spune "Înscrieți-mă și pe fiica mea la facultate" sau "Soțul meu și-a pierdut locul de muncă recent".
 • Explicați de ce această nevoie este urgentă. Ați putea spune: "Dacă nu rezolvăm această problemă luni viitoare, am putea să ne pierdem casa".
 • Imaginea intitulată Aflați dacă o fată vă iubește sau este doar un bun prieten Pasul 16
  3
  Oferiți-i să răsplătească favoarea. În al treilea rând, oamenii sunt mai dispuși să ofere ajutorul lor dacă simt că vor fi răsplătiți pentru favoarea lor. Poate că nu poți să-ți întorci banii sau aceeași favoare. Cu toate acestea, există o altă modalitate prin care să o puteți "recompensa"?
 • Gândește-te la ce poți oferi.
 • Ce puteți oferi persoanei care vă ajută? O masă de casă? Publicitate gratuită pe site-ul dvs.?
 • Gândește-te cumva că ai putea recompensa favoarea. În loc să vă plătiți binefăcătorul, luați în considerare angajamentul de a ajuta pe altcineva în viitor.
 • Ați putea spune: "Nu pot să-mi întorc banii. Cu toate acestea, dacă ating acest obiectiv, voi petrece următoarele șase activități de voluntariat în sâmbătă în sala de mese publică ".
 • Ați putea spune "Fiecare donator va primi un spațiu publicitar gratuit pe site-ul personal".
 • Partea 3
  Comunicarte

  Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 8
  1
  Introduceți-vă. Indiferent dacă solicitați ajutor de la cineva în persoană, prin e-mail sau printr-o rețea socială, întotdeauna începeți să vă introduceți (ceea ce este un punct minunat de a vă populariza credibilitatea). Vorbiți puțin despre trecutul dvs. și spuneți-vă povestea, dar păstrați-o scurtă. Faceți-o în aproximativ 1 până la 2 minute sau în 200 până la 250 de cuvinte.
  • Un exemplu ar putea fi "Buna ziua tuturor. Numele meu este Raquel Flores. Sunt o mamă harnică și educată de 2 copii. Sunt un decorator profesionist și un utilizator ferm de rețele sociale. În ultimele șase luni, am lucrat la rezolvarea unei probleme foarte grave. Am înțeles că nu pot să o fac singură, așa că cer ajutorul tău.
  • Asigurați-vă că vă gândiți la publicul dvs. Adaptați limba și tonul dvs. pentru a se potrivi.
 • Imaginea intitulată Ajutor celor care au un handicap Pasul 7
  2
  Fii direct. Oamenii nu le place să se simtă manipulați. Deși este important să fiți amabili și să includeți câteva elemente retorice importante în cererea dvs., nu veți dori să o umpleți cu laude și curtoazie. În schimb, oamenii doresc întrebări directe. Doar faceți-o și cereți ceea ce aveți nevoie. Amintiți-vă să fiți specifici.
 • Ați putea spune: "Trebuie să câștig 1000 $ pentru a plăti pentru operația câinelui meu. Explicația modului în care vor fi cheltuiți acești bani este următoarea: (include bugetul sau fotografia de la primirea medicului veterinar). Caut donații variind între 5 și 50 de dolari. Dacă nu puteți dona, vă recomandăm să împărtășiți această cerere altor persoane, vă rog. "
 • Imaginea intitulata
  3
  Afișați recunoștința Oamenii răspund mai bine la solicitări dacă consideră că beneficiarul este "recunoscător". În plus față de o simplă "mulțumire", poate fi util să vă exprimați ce poate face ajutorul dvs. Puteți explica ce ar putea obține o anumită sumă de dolari sau ce ar putea însemna sfatul dvs. pentru cariera dvs. De asemenea, inclusiv un "mulțumesc" nu doare niciodată.
 • Ați putea spune: "Chiar și o donație de 5 $ mă ajută să-mi acoperez ipoteca încă o lună. Fiecare contribuție îmi diminuează stresul și îmi restabilește speranța. "
 • Puteți spune "Vă mulțumesc foarte mult pentru că ați avut timp să citiți povestea mea".
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să contactați AmazonCum să contactați Amazon
  Cum să contactați GoogleCum să contactați Google
  Cum să contactați UberCum să contactați Uber
  Cum să trimiteți un e-mail unui profesorCum să trimiteți un e-mail unui profesor
  Cum se scrie un e-mail pentru a solicita comentariiCum se scrie un e-mail pentru a solicita comentarii
  Cum să se ocupe de membrii unui forum care te respectă sau te deranjeazăCum să se ocupe de membrii unui forum care te respectă sau te deranjează
  Cum să cereți ajutorul celor dragi atunci când trăiți singuriCum să cereți ajutorul celor dragi atunci când trăiți singuri
  Cum să ceri ajutorCum să ceri ajutor
  Cum să ajuți pe alțiiCum să ajuți pe alții
  Cum să ajuți un prietenCum să ajuți un prieten
  » » Cum să întrebi un străin pentru ajutor

  © 2011—2020 ertare.com