Cum să-ți întrebi prietena să nu mai vorbească cu un băiat

Este normal să aveți frustrări și nesiguranță într-o relație. Dacă prietena dvs. vorbește cu cineva care nu vă place sau cu care nu aveți încredere, ați putea alege să o cereți să nu mai facă acest lucru. Asigurați-vă că aveți un motiv bun pentru a face această solicitare, astfel încât să depășească simpla gelozie. Întrebați într-un mod calm și respectuos, pentru a împiedica lucrurile să se răcească. Trebuie să fiți întotdeauna dispuși să vă angajați. Este posibil ca prietena dvs. să nu răspundă bine dacă sunteți exigent.

pași

Metoda 1
Conversați-l

Image cu titlul Calm Down o prietena gelos Pasul 4
1
Explicați-vă sentimentele cu afirmații de la prima persoană (folosind "I"). Deoarece este o situație delicată, formularea expresiilor folosind "I" poate ajuta la reducerea tensiunii, pe măsură ce vă concentrați sentimentele. Începeți cu "Mă simt ..." și vă exprimați sentimentele. Apoi explicați comportamentul care va determinat să vă simțiți și de ce vă simțiți așa.
 • Nu intrați în situație spunând ceva de genul "Este rău că sunteți atât de flirtativ cu fostul dvs. partener și asta mă face nesigur". Poate suna ostil.
 • În schimb, reformulați calm sentimentul precedent folosind o afirmație cu "I". De exemplu, spuneți ceva de genul "Mă simt inconfortabil atunci când sunteți foarte atent și afectiv față de fostul dvs. partener, din moment ce mă face să simt că cei doi încă mai simt ceva unul pentru celălalt".
 • Imaginea intitulată Cumpărați un inel de promisiune Pasul 21
  2
  Fii practic După ce vă explicați sentimentele, fiți direct și practic cu privire la ceea ce doriți. Amintiți-vă că nu există nici o garanție că ea va fi receptivă. Probabil că este mai bine să-l rogi să-și încetinească contactul sau să modereze interacțiunile, în loc să-i ceară să evite să vorbească complet cu băiatul.
 • Spuneți ceva de genul "M-aș simți mai bine dacă voi doi nu ați vorbit atât de mult sau dacă ați moderat puțin afecțiunea fizică, mai ales în prezența mea".
 • Imagine intitulată Recunoașteți cheating pe un iubit Pasul 6
  3
  Dă-i ocazia de a vorbi. Solicitarea iubitei tale de a-și schimba relația cu cineva este o problemă foarte sensibilă. Este important ca ea să aibă ocazia să împărtășească cum simte ea, deoarece ea va fi totuși decizia ei. După prezentarea cazului, permiteți-mi să răspund fără să o întrerup.
 • Dați indicații nonverbale pentru a arăta că ascultați, de exemplu, păstrați contactul vizual și dați din când în când.
 • Poate fi de asemenea util să parafrazăm ceea ce ți-a spus să fii sigur că o înțelegi. De exemplu, spuneți ceva de genul "Apoi, simțiți că relația este încă importantă pentru că cei doi au fost prieteni înainte de a avea întâlniri. Asta mi-ai spus?
 • Imagine intitulată Îmi cer scuze pentru o fată 8
  4
  Păstrați calm Răzbunarea, acuzațiile, insultarea și ostilitatea în alt mod nu vor ajuta situația. Poate fi dificil să rămâi calm în timpul unei confruntări - totuși, trebuie să respiri profund. Amintiți-vă că încercați să vă îmbunătățiți relația și să nu începeți o luptă.
 • Imaginea intitulată Opriți să fii gelos Pasul 5
  5
  Rămâi în prezent. Veți vorbi despre o situație care se va întâmpla în prezent. Nu veți vorbi despre trecut sau alte probleme, așa că nu menționați acele lucruri. Dacă o faci, prietena ta se va simți probabil judecată și defensivă.
 • Image cu titlul Calm Down o prietena gelos Pasul 5
  6
  Arătați-vă dispus să vă angajați. Este foarte puțin probabil ca prietena ta să fie de acord să nu mai vorbești cu cineva, pentru că o vei cere să întrerupă legăturile cu o altă persoană și asta poate fi ceva important pentru a cere. Prin urmare, va trebui să fiți dispuși să vă angajați. Găsiți o soluție în care ambii obțineți ceea ce doresc până la un anumit punct.
 • De exemplu, ați putea accepta că prietena dvs. are o prietenie cu fostul său partener. Ea putea să accepte să stabilească limite mai ferme și să fie mai puțin afectuoasă fizic cu el. Aceasta ar putea fi o situație în care atât câștiga!
 • Metoda 2
  Decideți dacă trebuie să faceți cererea partenerului dvs. și cum

  Imagine intitulată Treci peste prima ta iubire Pasul 5
  1
  Asigurați-vă că sunteți corect. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că prietena dvs. vorbește cu un băiat, deoarece vă dă vibrații proaste, este potrivit să-i spuneți. Cu toate acestea, dacă sunteți doar gelos, nu este întotdeauna o idee bună să cereți prietenei dvs. să nu se apropie de ea. Acest lucru poate fi ușor contraproductiv.
  • Dacă vă simțiți gelos, priviți situația dintr-o perspectivă rațională. Prietena ta va fi cu adevărat receptivă la faptul că o rogi să nu vorbească cu un băiat doar pentru că ești nesigur? Probabil că nu.
  • Gândiți-vă dacă gelozia dvs. este chiar legată de băiat sau dacă face parte dintr-o problemă mai mare. De exemplu, poate gelozia ta este într-adevăr o reacție la prietena ta fiind mai ocupată decât de obicei.
  • Dacă gelozia este cauza principală, este mai bine să aveți o conversație despre motivul pentru care vă simțiți gelos și cum cei doi pot să meargă înainte ca un cuplu.
 • Imaginea intitulată


  2
  Pune-te în locul prietenei tale. În fiecare conversație dificilă, empatia este esențială pentru a vorbi cu succes. Înainte de a vorbi cu prietena ta, stai jos și pune-te în locul ei. Încearcă să-ți imaginezi trecutul tău.
 • De exemplu, poate că vorbește cu un fost partener, iar cei doi par să flirteze unul cu celălalt. În timp ce acest comportament poate fi vătămător pentru tine, poate prietena dvs. o vede diferit.
 • Gândește-te la modul în care prietena ta ar putea vedea această situație. Are de obicei afecțiune cu alți prieteni, indiferent de sex? Dacă este așa, ar putea fi pur și simplu modul în care ea acționează cu toată lumea și poate să nu vadă relația ca o problemă.
 • Image cu titlul Apologize to a Girl Step 12
  3
  Scrieți-vă gândurile. Luați o bucată de hârtie și un pix sau creion. Notați-vă gândurile și sentimentele legate de situație. Citiți apoi cuvintele pe care le-ați scris și gândiți-vă cum le puteți exprima verbal. Deoarece este adesea dificil să te exprimi în timpul unei conversații stresante, ai o idee despre ceea ce să spui poate fi utilă.
 • Nu trebuie să scrieți ce doriți să spuneți cu cuvânt. Este important să lăsăm loc pentru flexibilitate. Cu toate acestea, având o idee grosolană despre cum veți exprima lucrurile pot fi utile.
 • Imagine intitulată Încheiați o conversație cu o fată 6
  4
  Dați-le deoparte toate așteptările pe care le aveți. Dacă introduceți o conversație cu așteptări specifice, puteți deveni frustrați sau furioși dacă lucrurile se dezvoltă diferit. Nu poți vedea viitorul și nu știi cum va reacționa prietena ta. Lăsând la o parte așteptările vă poate ajuta să intrați în situația doritoare de a asculta și, astfel, să acceptați reacțiile prietenei voastre.
 • Metoda 3
  Depășiți gelozia

  Imaginea intitulată
  1
  Ia responsabilitatea pentru sentimentele tale. Gelul nejustificat este problema ta și nu prietena ta. Dacă nu te înșeală sau nu încalcă limitele tale, tu ești cel care trebuie să facă față geloziei tale. Acceptați faptul că sunteți gelos și nu dați vina pe factori externi.
 • Imaginea intitulată Deveniți editorul de cărți Pasul 3
  2
  Amintiți-vă calitățile bune. Gelozia vine de multe ori din stima de sine scazuta. Când vă simțiți gelos, amintiți-vă lucrurile bune despre voi înșivă. Scrieți o listă cu cele mai bune calități pentru a vă simți mai bine.
 • Poate fi de asemenea util să vă amintiți de ce prietena dvs. vrea să fie cu dvs. Vă spune că vă iubești simțul umorului sau al personalității voastre bune? Țineți cont de acest lucru, deoarece astfel puteți opri gelozia.
 • Imaginea intitulată
  3
  Evaluați-vă gelozia Gelozii sunt deseori cronic nesiguri. Ele pot avea, de asemenea, probleme în trecut care contribuie la gelozie. Te-a costat să arăți atașamentul îngrijitorilor tăi în primii ani ai vieții tale? Ai fost vreodată înșelat sau unul dintre părinții tăi a fost inselat pe cealaltă?
 • Dacă există probleme importante care contribuie la gelozia dvs., consultați un terapeut pentru a le rezolva.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului ca băiat de adolescenți Pasul 16
  4
  Gestionați-vă emoțiile într-un mod mai sănătos. Cererea prietenei tale nu este cea mai bună cale de a face față geloziei. Când vă simțiți gelos, căutați modalități mai sănătoase de a vă reglementa emoțiile.
 • Când gândurile încep să scape de sub control, concentrați-vă asupra prezentului folosind atenție. Reglați-vă simțurile și respectați modelul respirației.
 • Încercați și alte tehnici de reducere a stresului. Păstrați un jurnal, exercițiu sau vizionați un film pentru a vă distrage gândurile.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului cu ajutorul cărților de colorat pentru adulți Pasul 2
  5
  Dezvoltați interese în afara relației dvs. Dacă relația dvs. este singurul lucru pe care îl aveți pentru dvs., este mult mai probabil să observați. Dezvoltați relații cu prietenii și familia. Practicați un hobby sau alăturați-vă unui club. În acest fel, veți avea mai multe lucruri să vă concentrați în loc să vă gândiți la relația prietenei dvs. cu alți bărbați.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a calma o prietena gelosCum de a calma o prietena gelos
  Cum să comunici mai bine cu o prietenaCum să comunici mai bine cu o prietena
  Cum să-ți faci prietenul să-și lase prietenaCum să-ți faci prietenul să-și lase prietena
  Cum să răspundeți când vă cere un prieten (lesbiană) dacă vă simțiți atras de eaCum să răspundeți când vă cere un prieten (lesbiană) dacă vă simțiți atras de ea
  Cum să dai un răspuns unui băiat când te invită să ieșiCum să dai un răspuns unui băiat când te invită să ieși
  Cum să nu mai fiți o prietena extrem de geloasă și să începeți să fiți cea mai bună prietena…Cum să nu mai fiți o prietena extrem de geloasă și să începeți să fiți cea mai bună prietena…
  Cum sa gasesti o prietena daca esti un adolescent bisexualCum sa gasesti o prietena daca esti un adolescent bisexual
  Cum să fii sigur că te plac băieții înainte de al invitaCum să fii sigur că te plac băieții înainte de al invita
  Cum să evitați geloziaCum să evitați gelozia
  Cum să eviți lupta cu prietena taCum să eviți lupta cu prietena ta
  » » Cum să-ți întrebi prietena să nu mai vorbească cu un băiat

  © 2011—2020 ertare.com