Cum să ceri o favoare

Unul dintre motivele pentru care ne facem prieteni și întâlniri cu oamenii este acela de a obține o rețea de oameni care ne pot ajuta atunci când ne confruntăm cu dificultăți. Din păcate, chiar dacă aveți un număr mare de persoane care ar dori să facă acest lucru, cererea unei favoare poate fi destul de dificilă. Pentru mulți dintre noi este greu să recunoaștem că avem nevoie de ajutor pentru a face ceva, chiar dacă consecințele de a nu face acest lucru ar putea fi dezastruoase. Nu vă faceți griji, pentru că acest mic ghid vă va învăța cum să cereți favoruri cu tact și curtoazie.

pași

Metoda 1
Adresați-vă o favoare plăcută

Imagine intitulată Cereți un favor pasul 1
1
Abordați la momentul potrivit care vă așteptați să vă ajute. Dacă întrebi pe cineva pentru o favoare într-un moment necorespunzător, poți deveni jenat sau chiar supărat. De asemenea, veți avea mai puține șanse de a obține un răspuns afirmativ. Dacă doriți să întrebați-vă profesorul pentru ajutor cu temele de matematică, nu faceți asta în mijlocul clasei. În mod sigur, nu cere nici ea, după ce am aflat că casa ta a ars! În general, încercați să nu întrerupeți pe cineva la serviciu sau în momente de bucurie sau tristețe.
 • În conformitate cu favoarea, poate ar trebui să-l întrebi într-un loc mai privat. Dacă poate fi jenant pentru dvs. sau pentru cealaltă persoană (cum ar fi cererea de ajutor pentru a scoate o pereche chineză), nu o cereți în fața altor persoane.
Imagine intitulată Cereți un favor pas 01Bullet01
 • Imagine cu titlul Cereți un favor pasul 2
  2
  Spune-le că ai nevoie de o favoare. Este mai bine să vă arătați intențiile cât mai curând posibil. Cel mai bun mod de a fi politicos este să fii direct cu ceea ce dorești, precum și să fii o utilizare inteligentă a timpului tău. Dacă vă cer o favoare la sfârșitul unei conversații lungi și de a primi un răspuns negativ, va fi irosit timp pe care ar fi putut fi căutat pe cineva dispus să ajute. Este simplu, tot ce trebuie să spui în primele propoziții este ceva de genul "Hei, mă întrebam dacă ai putea să-mi faci o favoare". Deci, doar să-l întrebați! Desigur, această persoană va aprecia că nu sunteți un fals cu ceea ce întrebați.
 • Imagine intitulată Cereți un favor pasul 3
  3
  Adresați favoarea cu atenție. Cu siguranță doriți să fiți politicoși și politicoși, precum și pe deplin clar cu ceea ce cereți. Explicați-vă situația în detaliu, nu lăsați să se presupună ceva. Apoi, fără a pierde timpul, explicați ajutorul de care aveți nevoie de la această persoană și întrebați-l clar dacă este dispus să o facă, folosind o întrebare simplă. Nu permiteți nici o neînțelegere. Dacă problema este suficient de importantă pentru a cere ajutorul, trebuie să o confruntați direct. întrebare "Ai putea să mă ajuți o oră, mâine, cu temele mele de matematică?", nu ceva de genul "Hei, dacă vrei să-mi înveți puțină matematică, ar fi grozav!".
 • Specificați în prealabil orice termen limită sau informații relevante. De exemplu, în cazul matematica teme pentru acasă, dacă ați avut un examen la sfârșitul săptămânii, asigurați-vă că pentru a spune persoana pe care o cer favoarea, în acest fel știi că va trebui să pună deoparte ceva timp înainte de Te pot ajuta
  Imagine intitulată Cereți un pas favorit 03Bullet01
 • Nu încercați să forțați pe cineva sau să-l facă să se simtă vinovat pentru obținerea unei favoare. Acest lucru trebuie făcut cu sinceritate și în mod voluntar.
 • Imagine intitulată Cereți un favor pasul 4
  4
  Du-te la punct. Nu plecați mai târziu - amintiți-vă că, cu cât așteptați mai mult timp să cereți o favoare, cu atât mai mult vă este posibil să vă pierdeți capul și să părăsiți conversația fără să întrebați. Dacă permiteți acest lucru, va trebui să începeți de la zero! Salutați salut, schimbați două complimente, mergeți într-un loc liniștit și apoi spuneți imediat acestei persoane că aveți nevoie de mine să vă fac o favoare. Nu-l lăsa să plece înainte de a-și aduna curajul să ceară!
 • Imagine intitulată Cereți un favor pasul 5
  5
  Halaga care te ajută. Lăsați această persoană să știe că sunteți singurul capabil să faceți lucrarea, chiar dacă nu este adevărat. Vă felicită abilitățile, în cazul nostru - de exemplu, puteți să-i spuneți ceva asemănător "Ai putea să mă ajuți cu misiunile mele de matematică? Ești atât de bun cu trigonometria, nu ai primit un test A în ultimul test?". Complimentele tale pot fi de la un pic subtil la excesiv, totul depinde de cat de disperat esti pentru ajutor!
 • Imagine cu titlul Cereți un favor pasul 6
  6
  Oferiți acestei persoane un motiv pentru a vă ajuta. Persoanele care nu vă pot ajuta vă pot schimba mintea dacă explicați consecințele (pentru dvs.) ale refuzului lor. Spune-le cel mai rău scenariu din ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nu acceptă să vă ajute. În exemplul nostru, puteți să-i spuneți tutorelui dvs. potențial că, în cazul în care nu acceptați să vă ajutați cu temele de matematică, veți repeta cu siguranță cursul!
 • Nu trebuie să exagerezi sau să plângi să te înțelegi, deși, dacă esti disperat, te-ar putea ajuta!
 • Imagine intitulată Cereți un favor pasul 7


  7
  Dă-i un a "răgaz" oricine vă ajută Aruncarea scuze pentru ajutorul de la oricine care ar putea face acest lucru poate fi tentant, mai ales dacă sunteți disperați pentru ajutorul lor. Cu toate acestea, dacă o faceți, veți regreta odată ce ați realizat-o. Oferiți-le unei persoane care nu vă poate ajuta să vă faceți ceva subtil "ieșire de urgență", probabil asta îl folosește ca o scuză să nu o faci, astfel vei rămâne liniștit, vei evita să-l deranjezi cu persistența și să-i rănești sentimentele.
 • În exemplul nostru, puteți spune ceva de genul "Hei, aș aprecia cu adevărat dacă ai putea să-mi dai o mână cu temele mele de matematică, dacă nu aveți altceva de făcut. "
 • Image title Cereți un favor pasul 8
  8
  Acceptați politicos un negativ. Solicitarea unei favoare implică posibilitatea primirii unui serviciu Nu ca răspuns. Pregătește-te pentru aceste cazuri! Nu vă înnebuniți dacă cineva nu vă poate ajuta, dimpotrivă, vă simțiți fericit pentru că acea persoană a fost sinceră cu dvs. despre abilitățile lor de a vă ajuta. Dacă, din vina ta, cineva te-a oferit să te ajute și te-ai sfătuit mai târziu, ai pierdut timp prețios. Cu toate acestea, fiind onest, vă oferă posibilitatea de a găsi pe altcineva care vă poate ajuta. Spune-le că le înțelegi și că nu le mai întrebi.
 • Cu toate acestea, puteți să le întrebați întotdeauna dacă știu pe cineva care vă poate ajuta. Sperăm că vă pot recomanda unei persoane pe care nu ați avut-o înainte.
 • Nu o luați personal. Dacă cineva nu te poate ajuta, nu înseamnă că ei reflectă părerea ta despre tine. Dacă, dintr-o dată, începi să-l ignori, el va crede că ești îngrijorat de capacitatea lui de a te ajuta.
 • Imagine cu titlul Cereți un favor pasul 9
  9
  Aveți un plan de urgență. Solicitarea cuiva pentru o favoare nu înseamnă că trebuie să primiți în mod necesar a da pentru un raspuns! Poate că sunt prea ocupați să vă ajute sau nu știu cum să o facă, sau poate că pur și simplu nu doresc să o facă. În orice caz, nu vă gândiți niciodată la prima alegere, trebuie să aveți alte alternative în cazul în care trebuie să căutați ajutor în altă parte.
 • De exemplu, în cazul matematica teme pentru acasă, am putea cere ajutor, în primul rând, fata din clasa care devine întotdeauna o A. Dacă ea nu te poate ajuta, atunci puteți cere tipul care răspunde la aproape toate întrebările clasă. Dacă nu poate, atunci și numai atunci, ar trebui să vă apropiați de profesorul neprietenos pentru ajutor.
 • Metoda 2
  Acceptați o favoare grațios

  Imagine cu titlul Cereți un favor pasul 10
  1
  Mulțumesc celui care te ajută. O regulă bună este să mulțumim cu sinceritate de trei ori: când persoana care vă ajută este de acord să o facă, când a terminat să vă ajute și data viitoare când o veți vedea. Amintiți-vă că această persoană nu a avut nici o obligație să vă ajute, deși a făcut-o în mod voluntar și ușor.
  • Când îi mulțumi, nu trebuie să fii elegant sau complicat. ""multe" mulțumesc" Este ceva simplu și eficient. Majoritatea oamenilor pot ști dacă recunoștința dvs. este sinceră, chiar dacă este simplă. O simplă "Mulțumesc" Este mult mai bine decât un discurs greu de mulțumire.
  • Dacă a fost o mare favoare, luați în considerare cumpărarea unui cadou sau scrierea unei note de mulțumire pentru această persoană. Amintiți-vă că, în acest fel, valoarea dvs. emoțională și sinceritatea cu care o livrați vor depăși valoarea materială.
 • Imagine cu titlul Cereți un favor pas 11
  2
  Faceți parte din afacere. Dacă această favoare necesită participarea dvs., dă-i-o Nimic nu este mai rău decât să ceri pe cineva pentru o favoare și apoi să nu-i dai toată atenția sau participarea necesară pe care această persoană are nevoie de la tine! De exemplu, în cazul nostru temele matematica, dacă vă întreb favoarea unui coleg înainte de a lua examenul ar fi destul de nedrept că nu arată mesaje text pregătit sau distrasă în timpul întâlnirii lor.
 • Dacă favoarea necesită utilizarea unor obiecte specifice, faceți tot ce este mai bun pentru a le da celor care vă ajută. Dacă prietenul dvs. vă oferă un pic de timp pentru a vă ajuta cu temele, încercați să luați hârtia, creionul, un calculator etc.
 • Imagine intitulată Cereți un favor pas 12
  3
  Pregătiți-vă să fiți dispus să îi ajutați pe ceilalți când au nevoie de ea. Dacă acceptați ajutorul cuiva, ar trebui să încercați și să ajutați pe altcineva atunci când aveți ocazia. Puteți încerca să întrebați cine v-a ajutat dacă are nevoie de ajutor cu ceva de îndată ce au terminat să vă ajute. Dacă nu, continuați cu viața dvs., dar nu uitați să vă țineți ochii larg deschisi în cazul în care cineva are nevoie de ajutorul vostru. Amintiți-vă că prima reacție a unei persoane atunci când cereți o favoare poate fi respingerea sau îndoiala. Încercați să depășiți aceste sentimente, dacă puteți ajuta sincer pe cineva, să o faceți.
 • Gândiți-vă la cât de ușurat ați simțit atunci când această persoană a fost de acord să vă ajute. Ajutându-i pe alții, le dați același sentiment de ușurare.
  Imagine cu titlul Cereți un pas favorit 12Bullet01
 • Nu ajuta doar pe cei care ți-au făcut o favoare! Străduiți-vă să îi ajutați pe alții ori de câte ori puteți, acest lucru vă va face să vă simțiți minunați! !
  Imagine cu titlul Cereți un favor pas 12Bullet02
 • sfaturi

  • Adu-ți mândria! Nu vă simțiți jenat când cereți o favoare, deoarece cererea de ajutor nu este un simbol al slăbiciunii. Dimpotrivă, recunoașterea faptului că ai nevoie de ea este, de obicei, mult mai greu decât să o neglijezi, deci ar trebui să fii mândru că ești dispus să cauți ajutor.
  • Amintiți-vă că toți oamenii de-a lungul istoriei, la un moment dat, au avut nevoie de ajutorul altcuiva. Alexandru cel Mare nu a fost niciodată atât de mândru încât să refuze să primească ajutorul lui Aristotel când era copil. Nu trebuie să vă opuneți să vă cereți ajutorul pentru temele de matematică!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să uiți fata pe care o iubeștiCum să uiți fata pe care o iubești
  Cum să ceri ajutorCum să ceri ajutor
  Cum puteți obține o întâlnireCum puteți obține o întâlnire
  Cum să nu mai fii călcată de ceilalțiCum să nu mai fii călcată de ceilalți
  Cum să discutați cu persoana pe care o doriți, chiar dacă sunteți timidCum să discutați cu persoana pe care o doriți, chiar dacă sunteți timid
  Cum să vorbești cu labiileCum să vorbești cu labiile
  Cum să umili pe cinevaCum să umili pe cineva
  Cum să oblige o persoană să facă ceva pentru tineCum să oblige o persoană să facă ceva pentru tine
  Cum să manipulezi alțiiCum să manipulezi alții
  Cum să întrebi un străin pentru ajutorCum să întrebi un străin pentru ajutor
  » » Cum să ceri o favoare

  © 2011—2020 ertare.com