Cum să ceri pe cineva să fie tutorele tău

Găsirea unui tutore poate fi foarte benefică atunci când se iau decizii academice, profesionale sau de viață. Cu toate acestea, identificarea și cererea cuiva să fie gardianul dvs. poate părea un proces intimidant sau chiar incomod. Cu toate acestea, puteți obține un tutore care să vă ajute să vă atingeți obiectivele dacă faceți cercetările indicate, dacă faceți o conexiune și dacă vă asumați partea de a adopta o relație sănătoasă și reciproc avantajoasă.

pași

Partea 1
Stabiliți o conexiune

Imaginea intitulă Cereți pe cineva să vă fie mentorul Pasul 1
1
Alegeți un tutore cu atenție. Atunci când selectați un tutore potențial, asigurați-vă că selectați cu atenție. Dacă sunteți în căutarea unui tutore profesionist, căutați pe cineva a cărui activitate este strâns legată de obiectivele dvs. profesionale. Dacă căutați pe cineva care să vă ofere un sprijin mai general, căutați oameni care au un caracter moral puternic și trăiesc vieți pe care doriți să le imită. Luați în considerare o listă cu două sau trei nume.
 • De exemplu, dacă doriți să beneficiați de meditații pentru a vă atinge obiectivul de a deveni biolog marin, verificați dacă există un candidat local în colegiu sau dacă prietenii sau membrii familiei dvs. au o cunoaștere în această carieră.
 • Pentru o educație mai generală pe viață, poți alege pe cineva pe care-l admiri din comunitatea ta sau din grupul tău religios.
 • 2
  Accesați evenimente și conferințe de rețea. Dacă sunteți în căutarea unui tutore profesionist, accesarea evenimentelor de rețea vă poate ajuta să faceți contacte. Aceste evenimente pot oferi o bună oportunitate de a întâlni alte persoane care sunt (sau încearcă să intre) în domeniul pe care l-ați ales și unii dintre acești oameni pot fi tutorii potențiali.
 • Dacă sunteți în liceu sau colegiu, puteți participa la târguri de orientare profesională sau evenimente de rețea organizate de școală sau puteți participa la un club de studenți care are legătură cu interesele dvs.
 • Dacă lucrați deja, căutați ocazii de a participa la conferințe sau evenimente de rețea în domeniu.
 • Dacă știți pe cineva, asigurați-vă că faceți schimb de informații de contact. Trimiteți un e-mail de urmărire, permițându-i să știe că ți-a plăcut întâlnirea cu el și lăsați ușa deschisă pentru mai multă comunicare.
 • Imaginea intitulă Cereți pe cineva să vă fie mentorul dvs. Pasul 2
  3
  Investigați persoana. După ce selectați potențialul tutore, cercetați-l. Când veți avea contact în cele din urmă, vă veți simți mai sigur și veți avea mai multe lucruri de discutat. Puteți, de asemenea, să dați o impresie bună tutorelui potențial dacă îl informați că sunteți familiarizat cu munca sa și recunoașteți realizările sale în domeniu. Aflați ce activitate ați făcut în trecut, orice premiu sau premii pe care le-ați primit și traiectoria vieții voastre, în general, care v-a condus la acest punct.
 • Puteți căuta pe Google o simplă căutare pentru a găsi aceste informații. Puteți verifica, de asemenea, conturile dvs. de social media sau site-urile web ale actualilor sau foștilor angajatori sau școli.
 • Imaginea intitulă Cereți pe cineva să vă fie mentorul dvs. Pasul 3
  4
  Stabiliți o relație Poate persoana care vă așteptați să fiți mentorul dvs. este profesorul dvs. sau o persoană de nivel superior în care lucrați. Începeți prin a stabili o relație cu acea persoană într-un mod simplu, dar semnificativ. Faceți o vizită în timpul orelor de program și discutați despre cercetarea dvs. Căutați modalități de a interacționa cu potențialul tutore la locul de muncă, cum ar fi participarea la cursuri sau alte funcții la care puteți participa.
 • Scopul este de a începe dezvoltarea unei familiarități reciproce. Pe măsură ce cunoașteți potențialul tutore, el ar trebui să te cunoască și pe tine.
 • Partea 2
  Vorbiți despre îndrumare

  Imaginea intitulată
  1
  Trimiteți un e-mail scurt Mesajele prea lungi tind să fie ignorate mai des decât cele scrise succint. Trimiteți un e-mail scurt și direct, introducându-vă, referindu-vă la munca pe care o admirați pentru el, întrebându-i ce vreți și solicitând o întâlnire sau un apel telefonic.
  • E-mail-ul poate spune ceva de genul "Dragă Dr. Benitez, scriu pentru a-mi exprima admirația pentru munca pe care ați avut-o în dialectele din Carolina de Nord. Sper să fac o slujbă similară într-o zi, așa că caut pe cineva care să mă ajute în această călătorie. Mă întrebam dacă a existat vreo șansă să fii gardianul meu. Dacă da, ne-am putea întâlni timp de 15 sau 20 de minute în această săptămână sau în urmă? "
  • Asigurați-vă că știți titlul. Nu-l suna domnule dacă e doctor
 • Imaginea intitulă Cereți pe cineva să vă fie mentorul dvs. Pasul 5
  2
  Faceți linia subiectului lovit. Înainte de a trimite e-mailul, asigurați-vă că linia de subiect atrage atenția. Evitați problemele de e-mail generice și vagi, cum ar fi "Bună ziua" sau "De la un admirator". Utilizați această ocazie pentru a crea ceva atractiv și care nu poate fi ignorat.
 • Un exemplu ar putea fi "Inspirat de cercetarea dvs. asupra aproprierii culturale".
 • Imaginea intitulă Cereți pe cineva să vă fie mentorul dvs. Pasul 6
  3
  Adaptați-vă la agenda dvs. Dacă doriți ca această întâlnire să aibă loc, va trebui să vă reorganizați ordinea de zi. Dacă persoana se poate întâlni numai cu dvs. după 5 p. m., dar nu vrei ca întâlnirea să fie atât de târziu, probabil că ar trebui să o faci de data asta. Este foarte probabil ca potențialul tutore să aibă un program aglomerat, așa că faptul că vă face timp pentru dvs. ar trebui să fie un motiv pentru a sărbători.
 • Du-te la birou, nu-l cere să te caute.
 • 4
  Fii umil și respectuos. Dacă pari disperați, aroganți sau egoist, potențialul tutore ar putea dori să scape de tine. Încercați să evitați următoarele dezavantaje, care pot determina potențialul tutore să se îndepărteze:
 • Pare foarte disperată
 • Pentru a cere o mulțime de timp sau să nu spun că vă prețuiți timpul.
 • Fii insincere sau exagereaza cu complimente si complimente.
 • Faceți relația unilaterală. Tutorul va fi mai interesat să vă ajute dacă aveți ceva de oferit în schimb.
 • Imaginea intitulă Cereți pe cineva să vă fie mentorul dvs. Pasul 7
  5
  Participă la întâlnirea pregătită. Când ajungeți la întâlnire, indiferent cât de scurt, pregătiți-vă și asigurați-vă că aveți note cu întrebări pe care le puteți avea. Strângeți-vă mâna ferm, îmbrăcați-vă bine și încercați să vorbiți încet și asertiv.
 • Evitați rătăcirea și nu întrerupeți atunci când vorbiți.
 • Dacă vă pregătiți pentru întâlnire în prealabil, vă veți simți mai sigur, veți apărea mai grav și veți fi mai puțin predispuși să pierdeți timpul mentorului și al dumneavoastră.
 • Imaginea intitulă Cereți pe cineva să vă fie mentorul dvs. Pasul 8
  6


  Obțineți punctul și evitați convorbirile triviale interminabile. Când vă aflați în întâlnire, reiterați-vă și expuneți-vă dorințele de a fi tutorele dumneavoastră. Vorbiți despre interesele și obiectivele dvs. și cât de mult îi admirați cercetarea, etica muncii sau orice altă caracteristică pozitivă pe care doriți să o evidențiați.
 • Puteți spune ceva de genul "Vă mulțumesc din nou pentru că ați fost de acord să vă întâlniți cu mine. După cum am menționat în e-mailul meu, observăm cum atrage oamenii și respectul pe care îl are în comunitate. Mi-ar plăcea foarte mult să devin ca tine. Prin urmare, aș vrea ca el să fie tutorele meu și poate să aibă un prânz sau o întâlnire o dată pe lună. "
 • Imaginea intitulă Cereți pe cineva să vă fie mentorul dvs. Pasul 9
  7
  Discutați despre cum vă puteți ajuta. Vorbiți despre modalități specifice pe care doriți să vi le ghidezi în viața sau cariera ta. Poate că veți căuta sfaturi despre cele mai bune școli medicale cărora le puteți aplica și despre modul în care puteți avea succes pe tot parcursul studiilor. Spune-i De asemenea, el vorbește despre modul în care îl puteți ajuta cu munca sa.
 • Imaginea intitulă Cereți pe cineva să vă fie mentorul dvs. Pasul 10
  8
  Încearcă să fii scurt. Deși aveți probabil multe idei și întrebări, nu depășiți timpul solicitat, decât dacă vă spun să rămâneți mai mult. Nu trebuie să-l împiedicați să îndeplinească alte misiuni sau întâlniri la care trebuie să participe.
 • Utilizați un ceas pentru a urmări ora sau pentru a seta o alarmă pe telefon.
 • Partea 3
  Profitați la maximum de relația

  Imaginea intitulă Cereți pe cineva să vă fie mentorul dvs. Pasul 11
  1
  Urmăriți-vă După ce te-ai întâlnit cu potențialul tutore, trimite-i un e-mail care conține o notă de mulțumire. Puteți menționa, de asemenea, un memento pentru orice pas despre care ați vorbit, modul în care v-a ajutat și orice resurse pe care le-ați menționat.
 • Imaginea intitulă Cereți-i pe cineva să fie mentorul dvs. Pasul 12
  2
  Planificați-vă nivelul angajamentului. Dacă ați fost de acord să vă ajutați ca tutore, atunci trebuie să începeți să formalizați relația. Gândiți-vă la timpul și angajamentul pe care mentorul și dumneavoastră îl aveți. Este posibil să puteți solicita o întâlnire în timpul prânzului, care durează o oră pe lună sau un apel de treizeci minute, la fiecare două-trei luni.
 • Imaginea intitulă Cere pe cineva să fie mentorul tău Pasul 13
  3
  Lucrați și terminați ceea ce începeți. Când începeți să vă întâlniți cu tutorele sau discutați cu el în mod regulat, este probabil să începeți să vă oferim o viață valoroasă și sfaturi de carieră. Respectați-le timpul și înțelepciunea urmând sfaturile lor. Dacă simțiți că nu luați niciodată sfatul pe care vi-l dă, el va crede că rolul său de tutore nu este foarte eficient și poate că va dori să nu mai facă efortul.
 • Imaginea intitulă Întreabă pe cineva să devină mentorul tău Pasul 14
  4
  Întrebați ce puteți face pentru el. Unii tutori pot fi direcți și vă pot cere să vă ajutați cu conturile lor de social media. Alții ar putea să nu se simtă confortabil să ceară acest lucru, dar ei ar accepta imediat ajutorul dacă le oferiți acestora. Când vă ajută tutorele, nu uitați să-l ajutați în schimb. Întrebați mereu "Pot să te ajut cu ceva?" Sau "Ai nevoie de ajutor cu această sarcină?"
 • Dacă sunteți de acord să faceți ceva pentru tutore, trebuie să vă îndepliniți promisiunea de a vă vedea ca o persoană diligentă și de încredere.
 • Imaginea intitulă Cereți pe cineva să vă fie mentorul Pasul 15
  5
  Utilizați-l ca o resursă. Dacă te afli la o răscruce de drum în calea ta academică, profesională sau de viață, întreabă tutorele pentru sfaturi despre cum să procedezi. Poate că te gândești la a lua un an liber să călătorești la Londra sau să refuzi un stagiu de vară. Cereți sfatul său pentru orice decizie potențial importantă pe care o puteți lua și lăsați-l să acționeze în calitate de tutore.
 • Imaginea intitulă Cere pe cineva să fie mentorul tău Pasul 16
  6
  Mulțumesc Munca și timpul unui tutore vă pot beneficia cu adevărat în moduri pe care alte relații nu le pot face. îi mulțumesc pentru tot ajutorul, sfaturile și contactele pe care le-a dat la tine și să recunoască faptul că, probabil, nu ar avea nivelul de succes ai fără ea. Îi mulțumim pentru fiecare dată când ai vorbit cu el și a considerat posibilitatea de a scrie o carte o dată sau de două ori pe an pentru a arăta aprecierea dumneavoastră.
 • Imaginea intitulă Cere pe cineva să fie mentorul tău Pasul 17
  7
  Nu-l hărțui Poate că ați găsit un nivel ridicat de compatibilitate în relația dvs. de meditație și sunteți foarte mulțumiți de dinamică. Cu toate acestea, probabil, tutorele nu au răspuns la un e-mail după ce a trimis o melodie sau poate ai spus că nu vrei să fii tutorele. Nu-l insista să-și schimbe părerea sau să se întâlnească cu tine. Găsiți un alt tutore care este dispus să vă ajute.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a motiva un adolescent să-și facă temeleCum de a motiva un adolescent să-și facă temele
  Cum să nu mai simțiți că sunteți inferiori, slabi sau pasiviCum să nu mai simțiți că sunteți inferiori, slabi sau pasivi
  Cum să dezvolți un plan de mentoratCum să dezvolți un plan de mentorat
  Cum se creează un incubator de afaceri în MexicCum se creează un incubator de afaceri în Mexic
  Cum să înveți un subiect fără profesoriCum să înveți un subiect fără profesori
  Cum să înveți fizicaCum să înveți fizica
  Cum să înveți vocabularul coreeanCum să înveți vocabularul coreean
  Cum să încurajezi pe cineva care a eșuat la un examenCum să încurajezi pe cineva care a eșuat la un examen
  Cum să spun "baby" în germanăCum să spun "baby" în germană
  Cum să găsiți un loc de muncă ca tutoreCum să găsiți un loc de muncă ca tutore
  » » Cum să ceri pe cineva să fie tutorele tău

  © 2011—2020 ertare.com