Cum să nu mai minți

Mă minți ceva natural? Odată ce te obișnuiești cu asta, poate fi destul de greu să începi să spui din nou adevărul. Minciuna se poate transforma cu ușurință într-o dependență, cum ar fi fumatul sau băutul - ar putea deveni prietenul tău și calea de evadare ideală când te confrunți cu situații incomode. Ca și în cazul oricărei alte dependențe, opriți minciuna este esențială pentru a vă recăpăta bunăstarea personală. Mai jos vă vom arăta cum să creați un plan pentru a opri minciuna o dată pentru totdeauna.

pași

Metoda 1
Propune să nu mai minți

Imaginea intitulată
1
Ține minte motivul pentru care minți. Oamenii dezvoltă de obicei obiceiul de a muri de la o vârstă fragedă. Poate, ca un copil, îți dai seama că ar putea să scape cu ea imediat și mai ușor dacă ai mințit, atunci ai păstrat faci în anii tăi adolescenta și chiar până în prezent, folosind minciuni ca o modalitate de a depăși situațiile dificile cu care ne pune viață. Cunoscând cauza principală și motivul pentru care obiceiul tău de a minți este primul pas spre schimbare.
 • Mă minți pentru a lua controlul asupra unei situații? Când vedeți o cale simplă de a obține ceea ce doriți minciună, spuneți adevărul este foarte dificil. Poate că utilizați de obicei minciuna ca o modalitate de a face pe alții să facă ceea ce doriți.
 • Mă minți că arăți bine? Presiunea de a concura ne copleșeste din momentul în care avem capacitatea de a înțelege ce înseamnă. Minciuna este o modalitate simplă de a vă îmbunătăți modul în care vă văd alte persoane la locul de muncă, în mediul dvs. social și chiar în familia dvs.
 • Poate te minți să te simți mai bine. Spunând adevărul este, de obicei, destul de dificil, acest lucru te poate face să te simți tensionat, incomod și jenat. Folosind minciuna cu ceilalți și uneori chiar și cu tine, te împiedică să te confrunți cu situații incomode și să depășești sentimentele de vinovăție.
 • Imaginea intitulată Stop Cyber ​​Bullying Pasul 4
  2
  Determinați de ce doriți să nu mai mințiți. De ce să nu mai minți când îți ușurează viața? Dacă nu aveți motive clare să nu mai faceți acest lucru, este mult mai greu să devii o persoană mai cinstită. Gândește-te cu atenție la ce efect are minciuna asupra sentimentului tău de a fi, asupra relațiilor tale și, bineînțeles, asupra vieții tale. Iată câteva motive bune pentru a opri minciuna:
 • Pentru a te întoarce să te simți ca o persoană integrală. Când minți, te îndepărtezi de realitate. Ascundeți părți ale voastră și proiectați lumii o ființă falsă, diferită de cea adevărată. Făcând-o din nou și din nou, mai devreme sau mai târziu va avea un efect negativ asupra sentimentului tău de bun moral și stime de sine. Meriți acel sentiment de ușurare care înseamnă a fi capabil să vă exprimați liber și să arătați lumii adevăratul dvs. sine. Sunteți o persoană valoroasă și meritați să fiți cunoscut pentru cine sunteți cu adevărat. Revenind capacitatea de a vă simți mândru sau mândru de adevărata dvs. identitate este posibil cel mai important motiv pentru a opri minciuna.
 • Pentru a restabili legăturile cu alte persoane. Minciuna previne crearea de relații sincere cu alte persoane. Relațiile bune se bazează pe capacitatea oamenilor de a-și împărtăși identitatea adevărată cu ceilalți. Cu cât se deschid mai mult unul cu celălalt, cu atât mai aproape vor veni. Dacă nu puteți fi sincer cu alte persoane, acest lucru va avea un efect negativ asupra capacității tale de a face noi prieteni și de a te simți parte dintr-o comunitate.
 • Pentru a recupera încrederea altor persoane. Minciuna nu poate face nici un rău fizic, dar când este folosit pentru a manipula deciziile și comportamentul altor persoane, ea diminuează liberul lor voință și dreptul lor de a lua decizii pe baza adevărului. Dacă oamenii pe care îi cunoști, ți-au prins minciuni, îți vor lua încrederea ca să nu te mai poată manipula. Singura modalitate de a câștiga încrederea cuiva este să începi să fii cinstit și să rămâi sincer până când acea persoană se întoarce să aibă încredere în tine și în ceea ce spui. Acest lucru poate dura ani, deci este o idee bună să începi să o faci acum.
 • Imagine cu numele Spune-i prietenului tău cel mai bun Ești deprimat Pasul 1
  3
  Implică-te să te oprești. Tratați minciuna ca orice altă dependență, angajați-vă serios să nu mai mințiți. Acest lucru va necesita o atenție deosebită și o muncă, prin urmare, stabiliți o dată de la care promiteți să fiți cinstit și să creați un plan care vă va ajuta să vă atingeți obiectivul. Citirea acestui articol este cu siguranta primul pas.
 • Metoda 2
  Creați un plan

  Imaginea intitulată Spune-ți cel mai bun prieten ești deprimat Pasul 21
  1
  Căutați ajutor extern. S-ar putea să vă simțiți singuri în lupta voastră de a opri minciuna, totuși, există și alți oameni care au trecut prin aceasta și vă pot oferi sprijinul. Este dificil să puneți capăt oricărei forme de dependență de sine. Găsiți persoane care vă pot oferi sfaturi bune și vă pot ajuta să vă atingeți obiectivul.
  • Du-te la un terapeut. Vorbind cu cineva cu experiență în domeniul psihologiei și a experienței de a ajuta oamenii care au trecut prin același lucru ca și dumneavoastră, veți fi extrem de valoroși pe măsură ce progresați și vă schimbați de la culcare frecventă la onestitate.
  • Vorbește cu oamenii apropiați de dvs. Unii oameni din viața ta vor dori să te ajute să nu mai minți, chiar dacă i-ai rănit mai devreme cu necinstea ta. Dacă vă simțiți confortabil să faceți acest lucru, spuneți-i părinților, fraților sau prietenilor apropiați planul tău de a nu mai minți pentru a putea oferi sprijinul.
  • Alăturați-vă unui grup de asistență. Vorbind cu oamenii care înțeleg prin ce treceți, este neprețuit. Găsiți un grup de asistență online sau unul care se întâlnește personal în comunitatea dvs.
 • Imagine cu titlul Spune-i prietenului tău cel mai bun Ești deprimat Pasul 4
  2
  Identificați declanșatoarele minciunilor. Pentru a putea renunța cu adevărat la minciună, este important să identificați situațiile, emoțiile, oamenii sau locurile care tind să vă determine să faceți acest lucru. Odată ce identificați declanșatoarele minciunilor, le puteți evita sau puteți găsi o cale de a le confrunta cu onestitate.
 • Tind să minți când te simți într-un anumit fel? De exemplu, s-ar putea să vă simțiți neliniștiți în ceea ce privește dorința de a vă descurca bine în școală sau la locul de muncă și mințiți pentru a ușura temporar acest sentiment. Dacă da, este important să găsiți modalități diferite de a vă controla anxietatea.
 • Mă minți anumitor persoane în particular? Poate te minți tatălui tău ca o modalitate de a evita să te confrunți cu reacția lui la gradele tale rele. Dacă da, va trebui să învățați să faceți acest declanșator într-un mod mai sănătos.
 • Imaginea intitulată Spune-ți cel mai bun prieten ești deprimat Pasul 19
  3


  Dacă nu poți spune adevărul, nu spune nimic. Când vă confruntați cu una din situațiile care vă conduc să mințiți și sunteți tentați să faceți acest lucru, este mai bine să nu spuneți deloc nimic. Dacă pur și simplu nu puteți fi sincer în acel moment, este mai bine să păstrați tăcerea sau să schimbați subiectul. Nu vi se cere să răspundeți la întrebări pe care nu doriți să le răspundeți sau să dezvăluiți informații pe care nu doriți să le dezvăluiți.
 • Dacă cineva vă întreabă direct ceva care nu vă simțiți că puteți răspunde sincer, este bine să îi spuneți acestei persoane că preferați să nu o faceți. Te poate pune într-o situație oarecum neplăcută, dar e mai bună decât minciuna.
 • Evitați situațiile care, de mai multe ori, v-au făcut să simțiți că trebuie să mințiți. De exemplu, conversațiile de grup în care toți se laudă cu privire la realizările lor pot fi de natură să combată necesitatea "nu stați în urmă"minciuna.
 • Acordați atenție simptomelor fizice care vă avertizează atunci când sunteți pe punctul de a spune o minciună. Probabil că te uiți în jos și simți că inima ta bate mai repede, când simți că se întâmplă acest lucru, pleacă de la situația în cauză pentru a evita minciuna.
 • Imaginea intitulată Spune-ți cel mai bun prieten ești deprimat Pasul 10
  4
  Încercați să spuneți întotdeauna adevărul. Dacă ați mințit mai mult decât de obicei, spuneți adevărul va face o practică. Cheia este să gândiți înainte de a vorbi și să decideți să spuneți adevărul în loc să mințiți. Încă o dată, dacă vă întreabă ceva cu care nu puteți răspunde sincer, nu o faceți. Cu cât spuneți mai mult adevărul, cu atât mai ușor va deveni acest lucru.
 • Încercați să practicați cu străini sau într-un forum online. Spunând adevărul oamenilor cu care nu aveți niciun fel de relație, puteți elibera, deoarece nu are consecințe.
 • Când vine vorba de oamenii pe care îi cunoști, încercați să fiți cinstiți, discutați probleme neutre cu care vă simțiți încrezători atunci când vorbiți. Oferiți opinii sinceră sau discutați despre lucruri simple și de bază, cum ar fi planurile dvs. de weekend sau ce ați mâncat la micul dejun.
 • Dacă aveți probleme cu vorbești despre tine, vorbesc despre știri, politica locală, sport, filozofie, idei de afaceri, o reteta pe care ați încercat recent, emisiunea TV preferată, o trupa te-ar lua pentru a vedea viața al celeilalte persoane, câinele sau chiar vremea. Scopul este de a practica spune adevărul.
 • Imaginea intitulată Comunicați efectiv Pasul 19
  5
  Învață să te confrunți cu consecințele. Mai devreme sau mai târziu, spunând adevărul, vă va pune în situația pe care ați evitat întotdeauna minciuna. Va trebui să vă asumați responsabilitatea atunci când nu ați respectat regulile, să arătați că sunteți șomer, să mărturisiți că nu v-au dat hârtia pentru care v-ați prezentat singuri sau spuneți-le cui nu sunteți într-adevăr interesați de o relație. Confruntarea cu aceste situații inconfortabile și cu consecințele lor este în continuare mai bună decât minciuna, deoarece vă întăresc caracterul și construiți încredere cu cealaltă persoană.
 • Pregătiți-vă pentru a face față reacțiilor altora. Spunând adevărul va provoca, probabil, pe cineva să facă un comentariu negativ sau să aibă o reacție care nu vă place. Chiar dacă se întâmplă acest lucru, vă puteți mândri de faptul că ați spus adevărul și știind că aveți de-a face cu aceste probleme cu forță și onestitate, în loc să căutați calea ușoară.
 • Străduiți-vă să construiți încredere cu oameni care nu v-ar putea crede la început. Dacă o anumită persoană v-a prins spunând o mulțime de minciuni, poate dura ceva timp înainte de a crede că spui adevărul din nou. Continuați să lucrați la aceasta, amintiți-vă că singura modalitate posibilă de a recupera încrederea cuiva este aceea de a fi sinceră. Data viitoare când minți, va trebui să începi de la zero.
 • Metoda 3
  Rămâi sincer

  Imaginea intitulată Comunicați efectiv pasul 24
  1
  Identificați tiparele care vă fac recadere. Pe măsură ce intri în obișnuința de a spune adevărul, tiparele mintale care te conduc la minciună vor deveni mai evidente. Este important să rămâneți în alertă și să știți ce vă îndemnăm să mințiți, pentru a nu mai reveni în obișnuința de a spune minciuni.
  • Învățați să evitați aceste șabloane adresându-vă cauzei inițiale a anxietății dvs. Dacă se confruntă cu orice eveniment din viata ta, care te face să te simți anxios și nu te simți confortabil spune adevărul, să învețe cum să se ocupe de anxietate într-un mod diferit.
  • Dacă vă întoarceți, nu vă îngrijiți prea mult. A fi cinstit este foarte dificil și toți facem aceleași greșeli din când în când. Amintiți-vă că există o singură cale de a corecta problema: opriți minciuna. Continuă să fii cinstit Nu lăsați aceste câteva situații să vă supună viața.
 • Imaginea intitulată Comunicați efectiv pasul 14
  2
  Faceți onestitate stâlpul central al personalității voastre. Onestitatea este o trăsătură de personalitate foarte apreciată în toate culturile și societățile. Aceasta este o calitate dobândită prin munca grea de a rămâne în poziție verticală în situații dificile, an după an. Lăsați adevărul, în loc de minciună, să deveniți răspunsul dvs. automat la provocările și încercările pe care viața ne prezintă.
 • Recunoașterea și admirarea onestității altor oameni pot fi utile dacă încercați să trăiți o viață cinstită și întreagă. Cine admirati? Întrebați-vă ce va face sau spune această persoană dacă aveți probleme să vă confruntați cu situația în cel mai sincer mod.
 • Căutați alte modele de onoare, lideri spirituali, caractere de onoare ale literaturii, filozofi, lideri ai mișcărilor sociale și altele. Uneori, cu toții avem probleme de a fi cinstiți, totuși, oamenii onorabili continuă să încerce să facă ceea ce este corect în orice ocazie sau provocare.
 • Imaginea intitulată Comunicați efectiv pasul 15
  3
  Construiți relații bune Cu cât spuneți mai mult adevărul și acționați conform modului în care oamenii vă așteaptă să faceți acest lucru, cu atât mai mult vă vor avea încredere. Se simte bine atunci când alți oameni au încredere în tine. Încrederea duce la excelente relații de prietenie, relații intime și sentimentul de apartenență. Ea elimină singurătatea și creează comunitate. Când te oprești de minciună, câștigi libertatea de a fi tu însuți și fi acceptat de ceilalți pentru cine ești cu adevărat.
 • sfaturi

  • De multe ori, nevoia de a minți apare ca urmare a unui sentiment de inadecvare sau ca o modalitate de a ascunde adevărul de la alții, și, astfel, face să vă simțiți mai puțin vulnerabili. Învață să accepte acest adevăr este dreptul tuturor, respira adanc si gandeste-te despre persoana cu care vorbești și ce ar spune dacă ar ști că mintiendo- deschide acum gura și vorbește adevărul. Făcând acest lucru, vă veți simți ușurat și fără vină.
  • Dacă minți mult despre tot, înțelegi că nu poți opri să faci totul dintr-o dată. Minciuna este ca un drog, este dificil să nu mai folosești. Trebuie să încetinești. Părinții tăi îți vor spune că atunci când ești pe punctul de a te minți, trebuie să te oprești și să te întrebi, "Este greșit acest lucru?" Încercați să vă puneți rapid următoarea întrebare înainte de a vorbi: "Este o minciună?". Oprirea minciunii necesită timp, dar în cele din urmă veți înceta să o faceți dacă intenționați și încercați cu adevărat. Intreaba-te cum te simti daca oamenii din jurul tau te-au mintit mereu.
  • Exprimați sentimentele voastre adevărate. "Daniel, sunt așa de jenat de ceea ce am făcut. Mă urăsc. I-am spus lui Laura că-ți plac, chiar și după ce mi-ai cerut să nu o fac. O să mă ierți?"
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se joacă jocul "mincinos"Cum se joacă jocul "mincinos"
  Cum să te descurci cu un adolescent mincinosCum să te descurci cu un adolescent mincinos
  Cum să eviți să fii prins să faci lucruri necorespunzătoareCum să eviți să fii prins să faci lucruri necorespunzătoare
  Cum să scapi de o petrecere la care nu vrei să mergiCum să scapi de o petrecere la care nu vrei să mergi
  Cum să elimini obiceiurile proasteCum să elimini obiceiurile proaste
  Cum sa dovedesti cuiva ca nu esti mincinosCum sa dovedesti cuiva ca nu esti mincinos
  Cum să descoperi un mincinosCum să descoperi un mincinos
  Cum să descoperiți un mincinos patologicCum să descoperiți un mincinos patologic
  Cum să descoperi o minciunăCum să descoperi o minciună
  Cum să detectezi o minciunăCum să detectezi o minciună
  » » Cum să nu mai minți

  © 2011—2020 ertare.com