Cum să organizezi un maraton

Un maraton bine organizat și executat poate crește gradul de conștientizare și poate strânge bani pentru o cauză nobilă. Logistica și planificarea unui maraton depind de tipul de eveniment. Toate detaliile pentru planificarea și asamblarea unui maraton mai mic sunt similare cu cele folosite pentru o cursă sau o plimbare. Acest articol vă va ajuta să planificați un maraton.

pași

Partea 1
Înainte de maraton

Imagine cu denumirea Organizați un maraton Pasul 1
1
Alegeți scopul și obiectivul principal al maratonului.
 • Când alegeți o organizație caritabilă, entitate sau cauza pe care o veți susține, căutați un nume pentru evenimentul care este descriptiv și ușor de reținut. Contactați organizația pe care o veți susține cu evenimentul pentru a verifica dacă au reguli sau reguli pe care trebuie să le urmați.
 • Imaginea intitulată
  2
  Alegeți o dată și un loc pentru eveniment. Dacă locul este foarte popular, este recomandabil să planificați câteva date sau locuri suplimentare în cazul în care există o problemă.
 • Dacă evenimentul este o cursă sau o plimbare, alegeți un traseu și măsurați distanțele. Organizați o versiune lungă și scurtă a evenimentului pentru a se potrivi participanților în funcție de starea lor fizică. Acordați atenție obstacolelor, provocărilor sau pericolelor de siguranță care există în traseul de planificare corectă.
 • Imaginea intitulată
  3
  Elaborați un buget pentru eveniment. Investigați evenimente similare pentru a calcula costul activităților suplimentare pe care doriți să le includeți în eveniment.
 • Determinați cum va fi finanțat evenimentul și costul acestuia. Acestea includ cheltuielile administrative, cum ar fi publicitatea, postere la început și la sfârșit, numere de participanți, băuturi răcoritoare, cutii de gunoi, toalete portabile și premii.
 • Calculați suma de bani pe care trebuie să o ridicați și identificați opțiunile potențiale de strângere de fonduri, inclusiv sumele estimate pe care le așteptați să le colectați de la fiecare sursă. Dacă intenționați să solicitați contribuții mari sub formă de sponsorizări corporative, organizați întâlniri cu reprezentanții sau autoritățile respective cât mai curând posibil. Negocierile sunt, de obicei, lungi.
  Imaginea intitulată
 • Imaginea intitulată
  4
  Investigați licențele și permisele pe care trebuie să le primiți. Aflați tipul de asigurare de sănătate și / sau răspundere pe care ar trebui să o primiți și asigurați-vă că obțineți acoperirea corespunzătoare înainte de eveniment.
 • Este posibil să contactați departamentul de pompieri și poliția locală, lucrările publice, parcurile și departamentul de recreere, precum și proprietarii de proprietăți private.
  Imaginea intitulată Organizează un maraton Step 4Bullet1
 • Imaginea intitulată
  5
  Promovează și promovează evenimentul.
 • Folosiți broșuri, afișe, semne, fluturași, cuvânt din gură și comunicate de presă pentru a promova evenimentul. Profitați de rețelele sociale pentru a crea o așteptare pe site-urile de maraton. Organizați un blog sau un site web pentru a publica evenimentul și pentru a împărtăși informații actualizate cu participanții și cu adepții.
 • Imagine cu titlul Organizați un maraton 6
  6
  Cumpărați articolele sau accesoriile de care aveți nevoie pentru eveniment.
 • Achiziționați băuturi răcoritoare (în special apă îmbuteliată pentru o alergare sau plimbare), ochelari mici, numere de participanți, cutii de gunoi sau tricouri și pungi. Nu uitați să cumpărați premii pentru câștigători și, de asemenea, un mic cadou pentru a le mulțumi voluntarilor.
 • Partea 2
  Ziua maratonului  Imagine cu denumirea Organizați un maraton Pasul 7
  1
  Introduceți-vă foarte devreme în loc și faceți un tur al traseului. Verificați că nu există schimbări neașteptate, pericole de siguranță, obstacole sau orice altceva care afectează negativ cursa.
 • Imaginea intitulă Organizați un maraton. Pasul 8
  2
  Pregătiți o listă a zilei evenimentului pentru a verifica lucrurile pe care trebuie să le faceți în timpul cursei. Alocați voluntarilor pentru fiecare punct și asigurați-vă că își cunosc responsabilitățile în timpul evenimentului.
 • Imaginea intitulată
  3
  Observați detaliile ultimului minut cu poliția sau alte autorități prezente.
 • Imagine cu denumirea Organizați un maraton Pasul 10
  4
  Organizați materialele pentru fiecare participant și pregătiți distribuția acestora înainte de începerea cursei.
 • Partea 3
  După maraton

  Imagine cu titlul Organizați un maraton 11
  1
  Curățați locul evenimentului. Asigurați-vă că îl lăsați într-o stare foarte asemănătoare cu cea pe care ați găsit-o înainte de cursă.
 • Image cu titlul Organizați un maraton Step 12
  2
  Trimiteți mesaje de mulțumire sponsorilor și voluntarilor. Utilizați aceleași rețele sociale și un comunicat de presă local sau un articol de ziar pentru a le mulțumi public participanților, sponsorilor și voluntarilor.
 • Imagine cu denumirea Organizați un maraton 13
  3
  Calculați fondurile colectate din toate sursele (minus cheltuielile) și trimiteți banii organizației corespunzătoare.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ștergeți un eveniment pe FacebookCum să ștergeți un eveniment pe Facebook
  Cum să faci un eveniment și invitațiiCum să faci un eveniment și invitații
  Cum sa faci o invitatie la nunta prin FacebookCum sa faci o invitatie la nunta prin Facebook
  Cum să organizați evenimente pe FacebookCum să organizați evenimente pe Facebook
  Cum să organizați un eveniment de strângere de fonduriCum să organizați un eveniment de strângere de fonduri
  Cum să organizați o convențieCum să organizați o convenție
  Cum sa luptezi cu crampele musculare intr-un maratonCum sa luptezi cu crampele musculare intr-un maraton
  Cum să conduci un maratonCum să conduci un maraton
  Cum să conduci o jumătate de maratonCum să conduci o jumătate de maraton
  Cum să te antrenezi pentru un maraton de jumătateCum să te antrenezi pentru un maraton de jumătate
  » » Cum să organizezi un maraton

  © 2011—2020 ertare.com