Cum să uiți prieteni din trecut

Confruntarea cu sfârșitul unei prietenii poate fi foarte dificilă din punct de vedere emoțional și psihologic. Prieteniile se pot încheia atunci când încrederea este trădată sau doar pentru că una dintre cele două trăiește într-un alt loc, fizic sau mental. Timpul necesar pentru a depăși sfârșitul unei prietenii poate varia, ceea ce va depinde de timpul în care au fost prieteni, de cât de apropiați au fost și de ceea ce sa întâmplat la sfârșitul prieteniei. Dacă vă faceți timp să vă jeliți pierderea prieteniei, acest lucru poate fi util să uitați un prieten din trecut într-un mod sănătos și pozitiv.

pași

Partea 1
Se ocupă de pierderea

Imagine cu denumirea Fii emoțional independent 2
1
Plângeți dacă simțiți că ați făcut-o. După ce ați acceptat că prietenia sa sa terminat, s-ar putea să vă simțiți foarte trist că ați pierdut prietenul. Rețineți că puteți plânge dacă vă simțiți trist. Plânsul este un mod sănătos de a-ți exprima și elibera tristețea. Dacă nu simțiți că plângeți, nu ar trebui să vă simțiți obligați să faceți asta. Indiferent dacă plângeți sau nu, este vital să recunoașteți și să acceptați toate emoțiile pe care le simțiți.
 • Imagine cu denumirea Fii calmă Pasul 18
  2
  Mergeți la o plimbare sau faceți un exercițiu fizic. Prin exercitarea corpului dumneavoastră, acest lucru va elibera endorfine care vă vor ajuta să vă simțiți mai fericiți și mai pozitivi cu viața. Mergeți la plimbare vă oferă avantajul suplimentar de a primi aer curat și lumina soarelui, care poate fi, de asemenea, util pentru a vă îmbunătăți starea de spirit.
 • Imaginea intitulă Dezvoltarea Inteligenței Emoționale Pasul 11
  3
  Discutați cu un prieten sau un consilier de încredere despre sentimentele dvs. Dacă vorbiți cu cineva în care aveți încredere, acest lucru poate fi util pentru a vă asimila emoțiile și pentru a vă oferi o perspectivă externă asupra situației dvs. Un prieten sau un consilier vă poate ajuta să vedeți lucruri cu ochi diferiți și să nu vă simțiți așa de rău pentru a pierde o prietenie.
 • Dacă examenul dvs. a părăsit orașul, contactați un prieten comun, care poate ți-ar fi dor de tine. Dacă vorbește despre examinarea lor, acest lucru poate fi util pentru amândoi să depășească tristețea lor. Poți spune ceva de genul "Hi Mary, mă simt foarte trist de când Joan a părăsit orașul. Mi-e dor de râs de glumele lor. Chiar ți-e dor de ea?
 • Dacă ați luptat cu examenul dvs., discutați cu cineva despre care aveți încredere în sentimentele dvs. de furie sau de trădare. Spune-i ce sa întâmplat în lupta ta și cere opinia lui obiectivă despre ce sa întâmplat. De exemplu, ați putea spune ceva de genul "Am avut o luptă oribilă cu Sue săptămâna trecută. Am cerut-o pentru cei 20 de dolari pe care mi le-a dat, iar ea mi-a strigat si mi-a spus ca sunt prost. Crezi că am vrut să-i cer să mă plătească? Crezi că a reacționat într-un mod exagerat?
 • Imagine intitulată Be Friends with Everyone Pasul 12
  4
  Petreceți timp cu alți prieteni. Dacă vă distrați cu alți oameni care sunt încă prietenii dvs., acest lucru poate fi util pentru a atenua durerea pe care ați simțit-o atunci când vă pierdeți un prieten. Dacă te simți trist la gândul prietenului pe care l-ai pierdut, cheamă un alt prieten și-l rogi să petreacă timp cu tine. Îl puteți invita să vizionați un film, să mâncați sau să beți, să ascultați muzică sau să jucați un joc. Indiferent ce îi inviți să facă, asigurați-vă că este ceva care se bucură atât de mult.
 • Imagine cu numele Fiți prieteni cu toată lumea Pasul 5
  5
  Faceți cunoștință cu alte persoane. Dacă ați pierdut un prieten care sa mutat într-un alt loc, va fi foarte important să căutați noi prieteni. Dacă vă mutați într-un alt loc, puteți observa că nu aveți prieteni apropiați. Du-te la un loc unde puteți socializa și întâlni alte persoane.
 • Căutați întâlniri comunitare pe Internet. Multe orașe au grupuri de întâlniri care au un interes comun, cum ar fi jocurile de masă, coaserea sau redarea muzicii. Verificați paginile de social media și panourile de discuții despre întâlniri pentru a afla informații despre evenimentele din zona dvs.
 • Lucrează voluntar Căutați oportunități de voluntariat cu grupuri de servicii comunitare care lucrează în domenii care vă interesează. Nu numai că puteți să vă întâlniți cu alți oameni, ci și să învățați ceva și să vă distrați.
 • Alăturați-vă unei echipe sportive din comunitate. Adesea, parcurile și sălile de sport organizează activități sportive comunitare pe care le puteți uni cu ușurință. Dacă în zona dvs. nu există echipe sportive organizate, căutați terenuri de baschet sau terenuri de fotbal comunitare unde oamenii efectuează meciuri spontane. Persoanele care participă la aceste jocuri sunt de obicei prietenoase și invită oameni noi să se alăture echipelor lor.
 • Imaginea intitulată Bucurați-vă de Școala Pasul 2
  6
  Faceți lucruri care vă fac să vă simțiți fericiți. Participați la hobby-uri, activități sportive și alte activități pe care doriți să le faceți. Dacă nu știți sigur ce vă place să faceți, încercați hobby-uri noi, cum ar fi proiectele de artizanat, activități sportive cum ar fi ciclismul sau canotajul, învățați să jucați un instrument muzical sau construiți un volăriu.
 • Partea 2
  Se ocupă cu mementouri

  Imagine cu titlul Bucurați-vă de școala Pasul 7
  1
  Întoarceți amintirile prieteniei lor, scăpați de ele sau salvați-le. Este normal să acumulați obiecte care vă amintesc de examenul dvs. Aceste obiecte pot include darurile pe care le-ați primit, obiectele pe care le-ați cumpărat împreună sau lucrurile care vă fac să vă amintiți experiențele pe care le-ați avut împreună. Dacă de fiecare dată când vedeți obiectul, vă face să vă amintiți examenul și vă face trist sau supărat, va fi mai bine pentru bunăstarea dvs. mentală decât să vă îndepărtați din vedere pentru o vreme sau permanent.
  • Dacă obiectul este ceva valoros, cum ar fi o moștenire de familie, o bijuterie sau un echipament electronic, îl puteți întoarce la examen. Probabil că nu aveți dreptul să păstrați obiecte valoroase doar pentru că prietenia lor sa încheiat. Puteți determina dacă ar trebui să-l returnați întrebându-vă dacă vreți să vă întoarcă un element de valoare, în cazul în care i-ați fi dat unul.
  • Puteți să aruncați sau să dați alte obiecte mai puțin valoroase, cum ar fi bilete de bilete sau îmbrăcăminte.
  • Gândiți-vă de două ori înainte de a distruge sau a scăpa de obiecte de neînlocuit, cum ar fi fotografii sau opere de artă. După ce vă recuperați din durerea de a-ți pierde prietenul, puteți regreta că ați distrus aceste obiecte. Dacă credeți că în viitor ați putea considera un anumit obiect special, păstrați-l într-o cutie și ascundeți-l într-un dulap sau pod, sau cereți altcuiva să-l păstreze pentru dvs.
 • Imagine cu titlul Manevrați agresiunea cibernetică Pasul 4
  2
  Eliminați informațiile de contact din examen. Ștergeți numărul dvs. de telefon, adresa dvs. de e-mail și adresa dvs. din listele de contacte, astfel încât să nu fiți tentați să comunicați cu el într-un moment de slăbiciune sau furie. Dacă ștergeți aceste informații, acest lucru vă va împiedica să vă simțiți supărat sau deranjat când vedeți în mod accidental numele acestei persoane în listele dvs. de persoane de contact.
 • Nu ștergeți informațiile de contact din examen, dacă nu mai sunt prieteni pentru că el sau dvs. s-au mutat. Puteți să vă apelați sau să trimiteți un e-mail prietenului dvs. vechi, chiar dacă nu au vorbit în câteva luni sau chiar ani. Într-o zi ai putea să te duci în vacanță până la locul unde sa mutat prietenul tău și ai putea să-l contactezi pentru a-l vizita.
 • Imaginea intitulată Stop Stoparea în caz de cibernetică Pasul 2


  3
  Deconectați-l de pe platformele sociale. Durerea și furia pentru încheierea prieteniei tale pot fi reînviate dacă vezi publicații și actualizări ale examenului dvs. pe platforme de rețele sociale precum Facebook, Twitter și Snapchat. Eliminați-vă examenul sau opriți-l urmând să nu reaprindeți acele sentimente și să continuați cu viața voastră.
 • Chiar dacă examenul dvs. continuă să vă mulțumească, este foarte probabil că va trebui să vă opriți să îl urmați în rețelele sociale până când nu ați depășit durerea de a nu-l vedeți frecvent. Dacă rămâneți în contact constant cu examenul dvs., acest lucru ar putea face dificil pentru dumneavoastră să continuați cu viața dumneavoastră și să vă întâlniți cu alți oameni.
 • Imaginea intitulată Află dacă o fată e nebună la tine Pasul 1
  4
  Evitați locurile care vă fac să vă amintiți, dacă este posibil. Vor exista anumite locuri care vă vor face să vă amintiți examenul de mult timp, ca un restaurant pe care ambele frecventeați împreună sau centrele sportive în care au jucat în aceeași echipă. Dacă este posibil, evitați aceste locuri până când dispar sentimentele voastre intense. Este posibil să nu puteți evita anumite locuri, cum ar fi școala, locul de muncă sau chiar casa dvs. Dacă este imposibil să evitați anumite locuri, invitați un alt prieten să vă însoțească atunci când mergeți la ele și încercați să creați noi amintiri pentru a asocia noi sentimente pozitive cu aceste locuri.
 • Imagine intitulată Faceți prieteni la o nouă școală Pasul 7
  5
  Nu vă evitați examenul dacă îl întâlniți în public și fiți drăguți dacă vorbiți cu el. Dacă tu și tu încă mai trăiești în aceeași zonă, este probabil că o vei găsi la un moment dat. Este posibil ca această experiență să vă facă să vă simțiți inconfortabil de câteva ori, mai ales dacă au avut o luptă care a pus capăt prieteniei lor. Nu ignora examenul dvs. în această situație, deoarece acest lucru nu face decât să facă lucrurile mai inconfortabile și ciudate. În schimb, el recunoaște prezența sa prin contactul vizual și spunând "salut" sau prin a da din cap.
 • Vorbește cu el dacă vrei. Dacă examenul dvs. vine la dvs. pentru a începe o conversație, spuneți-le că nu doriți să vorbiți. De exemplu, puteți spune ceva de genul: "Este bine să te văd, dar nu sunt gata să vorbesc cu tine în acest moment." De asemenea, îi puteți spune că sunteți prea ocupați să vorbiți, și apoi plecați într-un mod prietenos.
 • Partea 3
  Determinați dacă pauza este permanentă

  Imaginea intitulată Modificați-vă întreaga personalitate Pasul 1
  1
  Scrieți ce a încheiat prietenia ta. Dacă înțelegeți ce anume a provocat distrugerea prieteniei dvs., acest lucru poate fi util pentru a determina care este cea mai eficientă modalitate de ao depăși. Dacă vă scrieți gândurile și sentimentele, acest lucru poate fi util să vă confruntați și să depășiți mai repede sentimentele de furie, trădare și tristețe.
 • Imaginea intitulată Dezvoltarea integrității personale Pasul 9
  2
  Scrieți o scrisoare de adio pentru examen, dar nu-l trimiteți lui. Scrieți o scrisoare care exprimă toată furia, frustrarea și durerea pe care o simți din cauza sfârșitului prieteniei tale. Puneți tot ce veți pierde atunci când acest prieten nu mai face parte din viața ta. Dacă scrii toate aceste gânduri ca și cum le-ai spune să le faci examenul, asta îți va da un sentiment de scop. Când terminați scrisoarea, păstrați-o într-un loc sigur, aruncați-o sau chiar arziți-o, dar nu o trimiteți. Dacă îl trimiteți, acest lucru ar putea agrava lucrurile reintroducând comunicarea și spunând lucruri dureroase.
 • Imaginea intitulată Bucurați-vă de școala 13
  3
  Scrieți o descriere a modului în care prietenia dvs. a fost pe toată durata sa. Reflectați dacă prietenia dvs. era sănătoasă și se bucura de respect reciproc sau dacă era toxic și dăunător. Prietenii otrăviți sunt cei care vă tratează rău prin insultarea, criticarea sau solicitarea prea mult timp și energie.
 • Dacă observi că prietenia ta a fost întotdeauna dăunătoare pentru tine, ar trebui să te simți fericit știind că l-ai depășit deja.
 • Dacă observați că prietenia dvs. a fost foarte solidă, determinați dacă într-adevăr doriți să eliminați această persoană din viața voastră. Ai putea să ții legătura cu ea și să cauți modalități de a-ți modifica prietenia. Chiar dacă un prieten sa mutat departe, puteți să fiți prieteni cu ei dacă vă scriu unii pe alții și vorbesc pe Internet sau pe telefon.
 • Imagine intitulată Fii răcoros la școală Pasul 3
  4
  Vorbește despre ce sa întâmplat cu prietenii lor în comun. Dacă discutați cu alți oameni care știu despre examen și despre dumneavoastră, aceasta poate fi utilă pentru a vă oferi o perspectivă asupra termenului de prietenie. De asemenea, vă pot oferi o perspectivă pentru a afla dacă prietenia lor a fost sănătoasă sau nu.
 • Imaginea intitulată Contactați etapa IRS 17
  5
  Reconciliați-vă cu prietenul dvs. Dacă stabiliți că prietenia lor a fost bună și nu doriți să pierdeți această persoană ca prieten, contactați-o și întrebați-o dacă se pot întâlni din nou. Dacă ați făcut ceva care a rănit-o, cereți-mi scuze. Dacă a făcut ceva care ți-a provocat durere, explică ce a făcut și de ce te-a rănit. Spune-i că o ierți și că prietenia ei este foarte importantă pentru tine.
 • sfaturi

  • Înregistrați-vă gândurile și emoțiile într-un jurnal pe măsură ce vă descurcați cu sfârșitul prieteniei.
  • Nu comunicați cu examenul dacă sunteți încă supărat și doriți doar să țipați. Dacă ajungeți să comunicați cu el, gândiți-vă la un anumit rezultat pe care doriți să-l primiți de la conversația lor, cum ar fi să-i cereți să se întoarcă un articol personal sau să-i ceară reconcilierea.

  avertismente

  • Nu evitați emoțiile sau le împiedicați prin folosirea de droguri sau alcool. Emoțiile dvs. vă pot face să vă simțiți inconfortabil - totuși, puteți să depășiți durerea și furia numai dacă le confruntați. Dacă le evitați, în special cu medicamente sau alcool, acest lucru ar putea fi foarte dăunător sănătății dumneavoastră.
  • Dacă totuși vă simțiți foarte supărat sau deprimat după câteva săptămâni sau luni, este posibil să trebuiască să solicitați ajutor profesional de la un consilier sau un specialist în domeniul sănătății mintale.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci față morții pisicii taleCum să faci față morții pisicii tale
  Cum să vă lăsați tristețeaCum să vă lăsați tristețea
  Cum să te descurci cu tristețeaCum să te descurci cu tristețea
  Cum să pretinzi că ești tristCum să pretinzi că ești trist
  Cum să acceptați că nu vă faceți prieteni cu ușurințăCum să acceptați că nu vă faceți prieteni cu ușurință
  Cum să scăpați de prietenii care sunt o influență proastăCum să scăpați de prietenii care sunt o influență proastă
  Cum de a rezolva o prietenie ruptăCum de a rezolva o prietenie ruptă
  Cum să păstrezi o prietenie după un sărutCum să păstrezi o prietenie după un sărut
  Cum sa-i spui cui nu vrei prietenia lor fara a-ti rani sentimenteleCum sa-i spui cui nu vrei prietenia lor fara a-ti rani sentimentele
  Cum de a spune cuiva că nu mai vrei prietenia lorCum de a spune cuiva că nu mai vrei prietenia lor
  » » Cum să uiți prieteni din trecut

  © 2011—2020 ertare.com