Cum să uiți o persoană

Am trecut prin aceeași situație: chiar dacă v-ați despărțit de cineva, simțiți că acea persoană încă vă chinuie mintea. Când încheieți o relație romantică sau prieteni, ar putea dura luni sau chiar ani să uitați de persoana respectivă. Dacă nu luați acțiunile pentru a înlocui acele gânduri cu ceva pozitiv, amintirile și "ce s-ar fi întâmplat" vor merge în jurul tău fără să se oprească. Renunțând la trecut, schimbând modul în care gândiți și creând noi amintiri, puteți uita acea persoană care te face să te simți golit, trist sau supărat. Citiți pasul 1 pentru a începe să uitați.

pași

Partea 1
Dă-i drumul trecutului

1
Puneți un punct final. Vedeți că aveți conversații imaginare cu persoana pe care nu o puteți uita? Credeți că dacă ați putea spune doar un ultim lucru, totul ar fi diferit. Dacă încă mai aveți o problemă pe care nu ați rezolvat-o cu acea persoană, va fi mult mai greu să o scoateți din minte. Acest sentiment de neterminat este aproape imposibil de eliminat forțat, așadar ar fi o idee bună să găsiți o modalitate de a pune capăt acesteia. Atunci când nu există subiecte neterminate cu el sau ea, sentimentele tale se vor simți mult mai puțin vii și în cele din urmă vor începe să se estompeze.
 • Dacă există ceva ce nu i-ați spus persoanei pe care nu o puteți uita, s-ar putea să vă simțiți mai bine să le spuneți. Poate că îi datorezi scuze sau simți că trebuie să-i explici ceva. Luați în considerare ideea de a scrie într-un e-mail sau o scrisoare și de a le trimite la el, deci nu va trebui să-l văd din nou personal.
Imaginea intitulată
 • Fii sincer cu tine însuți dacă este posibil să intri din nou în contact cu acea persoană. Dacă s-au încheiat cu 2 ani în urmă și prietenul tău sa mutat cu noua lui prietena, nu te vei simți mai bine să-l confrunți cu întrebări despre infidelitatea lui. Veți sfârși doar să vă simțiți trist și supărat și să o înfruntați cu mai multă jena.
  Imagine intitulată
 • Încercați să scrieți o scrisoare și să o aruncați. Dacă considerați că reluarea contactului cu el sau cu ea nu va fi cea mai potrivită sau dacă nu vreți cu adevărat să vorbiți cu el, ați putea încă să vă scrieți toate gândurile ca și când l-ați fi confruntat cu el. Pune totul pe hârtie, dar aruncați sau ardeți scrisoarea în loc să le trimiteți. Va fi o catharsis uriașă fără ca voi să suferiți consecințele greoaie.
  Imaginea intitulată
 • Imaginea intitulată
  2
  Nu încercați să găsiți explicații. Totul părea perfect, dar din cauza a ceva totul a devenit amar. Dacă ai putea recunoaște motivul care a schimbat totul, ai putea să te întorci și să nu faci o greșeală, nu? Nu chiar. Este normal ca mintea să încerce să găsească o explicație într-un mod logic, dar rareori există un motiv specific care a provocat această schimbare a sentimentelor. Analizând trecutul de peste și peste din nou pentru a găsi răspunsurile, se va scurge energia dvs. mentală și vă va lăsa să vă simțiți mai rău. Ce sa întâmplat a fost lăsat în trecut și dându-i prea multe tururi nu te va ajuta să uiți persoana care te provoacă atât de multă durere.
 • Încercați să nu vă amintiți evenimentele trecute. Dacă faceți acest lucru, vă veți antrena mintea pentru a vă aminti prea des aceste amintiri. Cu cât te gândești mai mult la ceea ce sa întâmplat, vei continua să te gândești tot mai mult la asta.
 • 3
  Scapă de amintirile fizice. Ar fi greu să renunți la ceea ce îți amintește de cineva pe care l-ai iubit. Poate aveți fotografii, memorabilii, scrisori și alte elemente pe care persoana pe care nu le puteți uita le-a dat. Luați decizia de a păstra toate aceste lucruri, deși este foarte dificil să faceți acest lucru, va fi un pas pozitiv în direcția cea bună. Dacă vă înconjurați cu amintirile acelei persoane, cum ar trebui să uitați?
 • Ceea ce puteți face cel mai bine este să aruncați totul departe. Dă-o, reciclează-o sau arde-o, dacă poți. Dacă nu puteți să faceți acest lucru, puteți pune totul într-o cutie comună și păstrați-l în cel mai coerent loc din dulap. Totuși, apropierea de el ar putea să vă tenteze să vă uitați la el din când în când, ceea ce vă poate face să vă răzgândiți în eforturile dvs. de a uita.
  Imaginea intitulată
 • De asemenea, scapa de amintirile digitale. Ștergeți mesajele text, fotografiile postate online și e-mailurile. Ar trebui să scapi de tot ceea ce te poate face sensibil față de acea persoană. Trebuie să o eliminați din lista de prieteni de pe Facebook și să ștergeți și informațiile de contact de pe telefonul mobil.
  Imaginea intitulată
 • Imaginea intitulată
  4
  Scoateți soclul. Mulți dintre noi au tendința de a lăsa trecerea timpului să ștergă defectele unei persoane. Poate că ați uitat toate luptele pe care le-ați avut cu fostul dvs. și amintiți-vă cât de frumos părul lui arăta atunci când au mers împreună la soare și cât de frumos a simțit a fi împreună în fiecare noapte când după-amiaza sa terminat. Poate crezi că nu vei mai simți niciodată asta și că fostul tău a fost cel care te-a părăsit. Dacă nu o puteți uita, va trebui să scoateți piedestalul pe care l-ați pus pe el pentru a vă aminti de realitate.
 • Încercați să scrieți toate motivele pentru care relația sa încheiat, fie că este vorba despre o prietenie, o relație iubitoare sau ceva foarte diferit. Fii complet sincer
 • Nu trebuie să fie o listă specifică a trăsăturilor negative ale acelei persoane. Există multe motive valide pentru a pune capăt unei relații: "Am avut obiective incompatibile", "Nu mi-a înțeles persoana adevărată", "În acel moment a fost diferită". Încredeți-vă că există un motiv bun pentru încheierea relației, fie că tu sau celălalt ați luat inițiativa de a termina.
 • Imaginea intitulată
  5
  Fii sigur că poți uita. Dacă memoria acelei persoane te chinuie mult timp, poți să crezi că nu va pleca niciodată. Oamenii spun că "timpul vindecă rănile", de ce nu te-a vindecat încă? El o va face. Pe măsură ce citiți acest articol pentru a lua pași pentru a vă schimba modul de gândire, veți fi pe calea cea bună. Nu este ceva ce se întâmplă peste noapte, dar în cele din urmă o vei depăși. Este imposibil să ștergi complet pe cineva din minte, dar cu siguranță poți eradica influența pe care o are asupra emoțiilor tale, să nu uiți că ești pe drum.
 • Partea 2
  Adaptați-vă modelele de gândire

  1
  Învață să trăiești momentul. Când gândurile tale merg în mod constant la ceea ce ar fi putut fi, va fi dificil să fii atenți la ceea ce se întâmplă chiar acum. Dar dacă sunteți conștienți de ceea ce se întâmplă și vă conectați cu prezentul, nu veți avea loc în mintea voastră pentru amintiri și îngrijorări. Practica concentrării asupra prezentului se numește "conștiință deplină" și vă poate ajuta foarte mult. Iată câteva lucruri pe care le puteți încerca atunci când gândurile voastre nu vor să oprească torrentele amintirilor persoanei despre care nu mai doriți să vă gândiți:
  • Percetați din locul în care stați sau în picioare. Acordați atenție modului în care corpul dvs. simte și este sensibil la mediul dvs. imediat. Îndreptați-vă gândurile către ceea ce se întâmplă acum: picioarele trecând pe stradă, briza de pe obraji, râsetele cuiva care alerga prin vânt. Refocalizați de fiecare dată când o amintire amenință să vă consume.
  Imaginea intitulată
 • Spune ceva cu voce tare Acest lucru vă va reorienta rapid gândurile cu prezentul. Spuneți ceva de genul: "Sunt aici" sau "Acesta este prezentul". Sună ciudat, dar vorbirea vă va ajuta să vă controlați gândurile.
  Imagine intitulată
 • 2
  Puneți picioarele pe pământ. Nu poți să te întorci pur și simplu în timp și să schimbi lucrurile, oricât vrei. Așa cum este dureroasă pentru a realiza acest lucru, amintirea de multe ori vă poate ajuta să uitați. Planificați-vă să reveniți la lumea reală atunci când amintirile acelei persoane amenință să vă strică ziua. Punerea picioarelor în prezent va ajuta mintea și corpul dvs. să vă amintiți că acesta este Acum, ce contează, nu trecutul. Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care le puteți face:
 • Vorbeste cu un prieten Chemați pe cineva și vorbiți mult și greu: pe probleme care nu au nimic de-a face acea persoană
  Imaginea intitulată
 • Fă ceva fizic. Du-te la o plimbare, o fugă sau o baie. Scoateți câinele sau mergeți la o clasă de yoga. Mutarea corpului tău are marele efect de a-ți curăța mintea.
  Imagine intitulată
 • Fă ceva senzual. Pregătiți o masă delicioasă sau faceți o baie lungă cu un pahar de vin. Mergeți la un concert sau la un meci de fotbal. Faceți ceva care vă stimulează toate simțurile.
  Imaginea intitulata
 • 3
  Profitați de distragerile. Când totul devine foarte copleșitor, nu va fi rău să vă lăsați să fiți dusi de distragerile din când în când. Distrațiile ar putea fi utile, deoarece acestea vor da minții o odihnă și vă vor ajuta să vă amintiți că este posibil să vă gândiți și la alte probleme în afară de preocuparea principală.
 • Citirea, vizionarea de filme și emisiuni, jocurile video sunt exemple de distragere a atenției care vă pot ajuta să vă vindecați. Încercați să vedeți materiale media cu conținut care nu vă reamintește persoana pe care intenționați să o uitați.
  Imagine intitulată
 • Faptul că se distra prin distragere este uneori diferit de a avea un stil de viață escapist. Este important să nu începeți să vă uitați la televizor sau să jucați tot timpul
  Imagine intitulată
 • În același mod, nu recurge la alcool sau droguri pentru a vă distrage atenția. Oamenii sunt mai predispuși să creeze dependență atunci când abuzează de o substanță ca o modalitate de a scăpa de sentimentele negative.

  Imaginea intitulată
 • Imaginea intitulată
  4
  Credeți că viața va fi din nou bună. Să crezi că cel mai bun moment din viața ta a trecut deja ar putea fi copleșitor. Dacă persoana cu care observați reprezintă ceea ce considerați a fi epoca de aur a vieții voastre, este atât de greu să renunți la ea. Este timpul să vă schimbați gândurile în prezent și în viitor, în afara faptului că există multe lucruri care vă așteaptă.
 • Dacă ți-e dor cineva te-am iubit, în cele din urmă când ajunge la punctul în care vă puteți bucura de amintiri, relația în sine și rolul jucat în istoria vieții tale.
 • Partea 3
  Bucurați-vă de lucruri noi

  Imaginea intitulată
  1
  Au experiențe noi Nu există o cale mai bună de a uita pe cineva decât de a crea noi amintiri. Este obișnuit pentru cei care au trecut printr-un divorț, o pauză sau o anumită pierdere să călătorească și să experimenteze lucruri noi. Acest lucru se datorează faptului că profitarea de noi ar putea într-adevăr să vă ajute să eliminați păianjenul și să vă reorientați mintea.
  • Mergeți într-un loc în care nu ați fost niciodată, deși există doar câteva orașe distanță de dvs.
  • Încercați un nou hobby.
  • Luați o cursă
  • Lăsați mai des.
  • Ascultați muzică nouă
  • Du-te la restaurante noi.
  • Imaginați-vă că sunteți un turist în orașul dvs. și vizitați monumentele istorice pe care nu le-ați văzut niciodată.
  • Explorați parcurile și sanctuarele naturale din localitatea dvs.
  • Du-te la muzee.
  • Mergeți la festivaluri și târguri.
 • 2
  Luați interes pentru lume. Având un mare interes în lumea din jurul vostru merge mână în mână cu o conștiință deplină. În loc să stați în mintea voastră tot timpul, priviți-vă și conectați-vă. Gândirea la alte lucruri decât a ta necesită practică. Deși nu poate fi ușor la început, prefaceți - în final, veți vedea că prezentul este mult mai interesant decât trecutul.
 • Aflați ce se întâmplă în comunitatea dvs. Implicați-vă în politica locală și aveți o părere despre problemele care vă afectează și pe ceilalți.
  Imaginea intitulată
 • Când vorbești cu oameni, ascultă-le cu atenție. Gândește-te de unde vine, în loc să te îngrijorezi despre tine.
  Imaginea intitulată
 • Găsiți o modalitate de a ajuta pe ceilalți. Voluntariatul este excelent pentru a ieși din mintea ta.
  Imaginea intitulată
 • 3
  Schimbați mediul Dacă mai trăiți în același oraș în care v-ați împărtășit viața cu persoana pe care încercați să o uitați, ar putea fi dificil să scăpați de amintiri. Schimbarea lucrurilor vă poate ajuta foarte mult. Deși mișcarea nu este fezabilă, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a da o nouă contur mediului înconjurător:
 • Modificarea aranjamentului mobilierului.
  Imagine intitulată
 • Pictați pereții.
  Imagine intitulată
 • Cumpărați articole noi, cum ar fi pernele sau o lampă nouă.
  Imaginea intitulată
 • Luați o cale diferită de a lucra, în loc de același drum ca întotdeauna.
  Imaginea intitulată
 • 4
  Faceți o schimbare a imaginii. Schimbarea câtorva lucruri în corpul vostru vă poate oferi o viață nouă. Scopul nu este de a deveni cineva nou, dar pentru a face anumite modificări care vor ajuta să vă simțiți ca și cum ai intra o altă etapă, o etapă conștientă, sănătos și fericit. Acestea sunt câteva idei:
 • Schimbă-ți părul Tnetetelo, faceți o nouă coafură sau tăiați.
  Imagine intitulată
 • Cumpărați niște haine noi pentru a le adăuga la garderobă. Încearcă un stil pe care nu îl folosești în mod normal sau o culoare pe care nu o vei alege.
  Imaginea intitulată
 • Cumpărați obiecte personale noi. Ați folosit aceeași marcă de deodorant timp de 15 ani? Întotdeauna poți purta același parfum? Ea variază puțin!
  Imaginea intitulată
 • Încercați un nou exercițiu
  Imagine intitulată
 • Luați un mic dejun diferit.
  Imaginea intitulată
 • Imaginea intitulată
  5
  Faceți cunoștință cu oameni noi Umpleți-vă viața cu oameni noi este excelent să ștergeți acea persoană pe care doriți să uitați atât de mult. Căutați oameni pozitivi și motivați să petreacă timp împreună. Fie că doriți să faceți noi prieteni sau găsi cineva special cu care să formeze o relație de dragoste, întâlni oameni noi este interesant să se reconecteze cu lumea prin intermediul. Înainte de a ști, mintea voastră va fi plină de planuri și posibilități - persoana pe care ați dori să o uitați va începe în sfârșit să vă scape de minte.
 • sfaturi

  • Du-te și întâlni o altă persoană.
  • Rămâi puternic.
  • Încercați să nu luați situația la inimă.
  • Faceți noi prieteni.

  avertismente

  • Dacă aveți depresie severă sau gânduri suicidare, mergeți la un terapeut sau cereți imediat ajutor.

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să acționați normal cu persoana care vă placeCum să acționați normal cu persoana care vă place
  Cum să nu mai iubiți o fată care nu poate fi iubităCum să nu mai iubiți o fată care nu poate fi iubită
  Cum să nu mai gândiți la elCum să nu mai gândiți la el
  Cum să fii într-o relație secretă cu cinevaCum să fii într-o relație secretă cu cineva
  Cum să vorbești cu cineva pe care l-ai înșelatCum să vorbești cu cineva pe care l-ai înșelat
  Cum de a face pe cineva să nu vă placăCum de a face pe cineva să nu vă placă
  Cum să facem față pierderii unei iubiriCum să facem față pierderii unei iubiri
  Cum să uiți pe cineva pe care-l știi nu-ți placeCum să uiți pe cineva pe care-l știi nu-ți place
  Cum să uitați persoana despre care observațiCum să uitați persoana despre care observați
  Cum să uiți pe cineva importantCum să uiți pe cineva important
  » » Cum să uiți o persoană

  © 2011—2020 ertare.com