Cum să uiți pe cineva pe care-l iubesti profund

Dragostea este una dintre experiențele umane cele mai interesante, satisfăcătoare și satisfăcătoare. Indiferent dacă este dragostea familiei, a prietenilor, a unui fiu sau a unui partener sentimental, aceasta este o aventură umană comună. Te poți simți foarte fericit la vârful acelei iubiri, dar momentele grele pot fi extrem de dureroase dacă e timpul să uiți acea iubită persoană. Dacă trebuie să uitați persoana pentru că a murit sau pentru că este timpul să părăsiți această relație, în ambele cazuri, pedeapsa este o componentă a procesului. Trebuie să vă pare rău pentru ceea ce ați pierdut și să acceptați că timpul vă va vindeca. Recunoașteți-vă limitele emoționale, dar nu vă izolați când veți uita pe cineva și veți recupera pierderea.

pași

Partea 1
Plângi pentru relație

Imagine intitulată Let Go Cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 1
1
Înțelegeți ce sunt cele cinci etape ale pedepsei. Aceste etape ar putea fi descrise mai exact ca cicluri. Puteți săriți etape, nu veți mai experimenta vreodată și nu veți rămâne blocați în altele. Dar puteți să experimentați unele sau toate etapele unul după altul în mod repetat. Aceste etape sunt următoarele:
 • Refuz și izolare: această etapă implică negarea realității unei situații. Este un răspuns natural la durerea copleșitoare pe care o provoacă durerea.
 • Furie: această etapă apare când începe să apară durerea de negare. Furia poate fi îndreptată spre obiecte neînsuflețite, persoane necunoscute, rude sau prieteni. Ați putea să vă simțiți furioși față de persoana care a murit sau care ți-a părăsit viața și apoi te simți vinovată de infatuarea ta.
 • Negocierea: în această etapă, puteți simți nevoia de a vă recâștiga controlul atunci când vă simțiți inutili. Vă puteți îngrijora de persoana cea mai bună pe care ar fi trebuit să o fiți sau de faptul că ați cerut ajutor mult mai devreme, etc.
 • Depresia: în acest stadiu apare tristețea și regretul provocat când îți dai seama că persoana iubită într-adevăr a plecat. Ați putea simți tristețea copleșitoare, dorința de a plânge etc.
 • Acceptare: această etapă poate fi caracterizată prin atingerea unei stări de calm și de reflecție. Unii oameni nu pot ajunge niciodată în acest stadiu de durere.
 • Imagine intitulată Să mergem pe cineva pe care l-ai iubit profund Pasul 2
  2
  Acceptă durerea ta. De fapt, relația sa încheiat - prin urmare, este bine să te simți ca și cum ceva frumos ar fi murit. Aveți dreptul să vă simțiți pierderea. Depășiți valurile de durere fără a vă lăsa să vă înecați și fără a vă pierde în ele. Nu lupta împotriva lor, recunoașteți-le pentru ceea ce sunt: ​​valuri de emoții care, din anumite motive, vă vor conduce la anumite curente ciudate și, în același timp, vă vor da inima timp să vă recuperați. Tristețea face parte din recuperare.
 • Chiar dacă nimeni altcineva din viața ta nu știe ce vă confruntați, puteți totuși să vă acceptați propria durere. Când vă simțiți trist, faceți un moment și spuneți "Sunt trist și e în regulă. Acest lucru se îmbunătățește. "
 • Imagine intitulată Let Go Cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 3
  3
  Împărtășește-ți durerea cu ceilalți. În timp ce oamenii din jurul tău nu înțeleg adâncimea a ceea ce simți, nu te teme să-ți împărtășești durerea cu niște oameni despre care știi că poți avea încredere.
 • Imagine intitulată Lăsați-i pe cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 4
  4
  Căutați ajutor profesional dacă aveți nevoie de el. Dacă vă faceți griji că vă simțiți rău într-o manieră nesănătoasă sau că sunteți deprimat, puteți căuta ajutor profesional. Un terapeut vă poate ajuta să înțelegeți suferința și să determinați dacă deveniți o persoană deprimată.
 • Citiți articolul "Cum să eliminați depresia"Pentru a înțelege mai bine ce este depresia.
 • Poate fi util să discutați cu un terapeut, chiar dacă nu sunteți deprimat. Un terapeut te poate ajuta să înțelegi cum să-ți depășești durerea.
 • Partea 2
  Confruntarea cu trecerea timpului

  Imagine intitulată Let Go of Cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 5
  1
  Implicați-vă să nu vă grăbiți. Vechea zicală "Timpul vindecă totul" este adevărat. Cu toate acestea, ceea ce încurajează recuperarea este să vă confruntați realmente cu emoția și să vă acordați timp pentru a vă recupera. S-ar putea să ne dorim o soluție rapidă, dar soluțiile rapide nu există dacă ar exista dragoste adevărată. Acceptați timpul de recuperare și angajați-vă să nu vă grăbiți.
 • Imagine intitulată Să mergem pe cineva pe care l-ai iubit profund Pasul 6
  2
  Se confruntă cu o zi la un moment dat. Faceți acest timp mare în părți mici. Puteți apăsa butonul de pauză pentru planificarea obiectivelor pe termen lung. Acesta este cu adevărat un moment pentru a vă confrunta cu o zi la un moment dat.
 • Imagine intitulată Let Go Cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 7
  3
  Sărbătoriți mici victorii. S-ar putea să simțiți durerea, dar veți observa în curând că este mai puțin intensă. Recunoaște etapa monumentală a recuperării pentru ceea ce este. Este o promisiune că vor fi zile mai bune.
 • Imagine intitulată Permiteți-i pe cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 8
  4
  Permiteți-vă să vă gândiți la ceva pozitiv. Găsiți cel mai sănătos echilibru pentru tine, permițând să fie momente triste și să se întâmple noi momente fericite. Când un val de emoții negative vă lovește, faceți ceva timp (literalmente, poate doar un minut) pentru a observa ce ați simțit. Apoi alegeți să vă reorientați gândurile la ceva mai pozitiv.
 • Rețineți că este bine să râdeți când vă pare rău. Emoțiile tale sunt pur și simplu recalibrate. Credeți sau nu, emoțiile dvs. fac exact ceea ce ar trebui. Cu toate acestea, uneori procesul de recalibrare prezintă o dificultate și trebuie să facem față depresiei, care este o problemă serioasă.
 • Partea 3
  Ține minte relația ta

  Imagine intitulată Să mergem pe cineva pe care l-ai iubit profund Pasul 9
  1
  Evaluați-vă iubirea cu sinceritate. După ce ați depășit durerea inițială de a pierde această persoană, este un moment bun să vă analizați relația cu sinceritatea. Începeți prin a recunoaște ceea ce a existat. Dacă v-ați pierdut pe cel iubit pentru că a murit și încercați să continuați cu viața voastră, ați putea să vă dați seama că ați idealizat relația dvs. cu cel iubit, ocolind momentele care nu erau atât de mari în favoarea celor care au fost. Nu veți dezonora amintirea celui iubit prin amintirea acestor mici momente ideale. În schimb, vă veți aminti adevărata persoană adevărată. Dacă dragostea există între voi, o parte din ceea ce a făcut dragostea atât de specială au fost toate momentele intermediare și modurile în care ați putea rezolva diferențele voastre.
  • Când această persoană a murit, nu-i idealizați în mod inutil. Idealizați-o foarte mult vă poate împiedica să luați-o aproape de inimă și să continuați, ceea ce ea nu a vrut pentru tine.
  • Același lucru se întâmplă dacă pierderea dvs. a fost doar o relație și nu o persoană care a murit. Relația ta nu a fost perfectă. Dacă ar fi fost, nu ați încerca să continuați. Chiar dacă acea persoană a fost cea care a terminat totul, aceasta încă dezvăluie o fragilitate în relație și asta e bine.
 • Imagine intitulată Let Go of Cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 10
  2
  Fii sincer cu privire la urcușuri și coborâșuri. Este posibil ca relația dvs., ca majoritatea, să aibă o serie de suferințe și coborâșuri. Dacă nu ați fost cel care a încheiat relația, ați putea descoperi că o idealizați puțin. Este bine să te uiți înapoi și să îți amintești vremurile bune, dar este important să fii realist. Au fost și momente care nu erau foarte bune.
 • Apreciați aspectele pozitive ale relației și modul în care cealaltă persoană a contribuit la identitatea actuală.
 • Imagine intitulată Să mergem pe cineva pe care l-ai iubit profund Pasul 11
  3
  Recunoașteți părțile care ți-au rănit. Este important să recunoașteți caracteristicile relației care a scos cel mai rău în voi. Aceasta nu înseamnă că celălalt om a fost rău, dar vă poate arăta că au existat elemente toxice când au fost împreună.
 • După ce ați recunoscut aceste elemente toxice, veți aprecia ocazia de a "detoxifica" un pic. Acest lucru vă va oferi ocazia de a vă strădui să evitați aceste obstacole în alte relații. De asemenea, vă va ajuta să vă redefiniți perspectiva asupra a ceea ce ați pierdut. Este util să dați un loc potrivit în gândurile voastre pentru a vă simți liberi să vă deplasați înainte.
 • Imagine intitulată Să mergem pe cineva pe care l-ai iubit profund Pasul 12
  4
  Nu gândiți prea mult la părțile rele. Este important să fii cinstit cu relația și cu cealaltă persoană să accepți emoțiile actuale și încercarea de a uita și de a continua. Dar este important să nu denigrați cealaltă persoană, chiar dacă te-a tratat prost. Gândirea prea mult la trecut poate fi dăunătoare.
 • Atribuirea conotațiilor negative sau gândirea prea mult despre anumite momente grele poate întări legăturile emoționale legate de gândurile acelei persoane, ceea ce va face mai greu să uitați. În plus, iubirea ta se poate transforma în resentimente. Aceasta nu eliberează persoana din inima voastră, ci vă lipsește de bunătatea voastră. Meriti să fiți liberi să vă deplasați, așa că aveți grijă să nu îi dați acelei persoane nici părțile negative ale inimii voastre.
 • Partea 4
  Interacționează cu alte persoane

  Imagine intitulată Let Go Cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 13
  1
  Reconectați-vă cu cei mai apropiați oameni care vă sprijină. Izolarea este normală și este acceptabilă pentru o perioadă scurtă de timp, însă este vital să nu te mai izolezi de cei mai apropiați de cei care te sprijină. Te iubesc și trebuie să știe că ești bine. Uneori, te cunosc mai bine decât știi tu și te pot ajuta să te întorci la cine ești în beneficiul tău.
  • Aceștia sunt cei care știu când să nu mai spun nimic despre tine și când să te apese pentru a depăși ceva și pentru a te distra. Ei știu să te facă să râzi și să-ți dai sprijinul atunci când trebuie să plângi. Nu trebuie să lăsați pe toată lumea să facă parte din viața ta, ci să ai încredere în oamenii apropiați de tine.
  • Acești oameni vă pot ajuta să recunoașteți dacă durerea dumneavoastră devine depresie și aveți nevoie de ajutorul unui profesionist.


 • Imagine intitulată Să mergem pe cineva pe care l-ai iubit profund Pasul 14
  2
  Setați limitele pentru conversații. Prietenii și familia dvs. ar putea vorbi despre cealaltă persoană fără a vă percepe dificultatea pe care o aveți. Este în regulă să-i lăsați pe prietenii tăi să știe că trebuie să schimbi subiectul. Fii sincer și spune-le că ai nevoie de timp. Fii specific cu privire la ceea ce te doare și la ce ai vrea să eviți în acest moment.
 • Imagine intitulată Să mergem pe cineva pe care l-ai iubit profund Pasul 15
  3
  Stabiliți limite pentru interacțiuni. Este important să cunoașteți pragul de durere și să vă protejați. Poate ați fost de acord să fiți prieteni cu fostul dvs. partener, dar apelurile telefonice "prietenoase" sunt dureroase. Fii sincer cu privire la ceea ce simți. Este posibil să trebuiască să vă separați complet în timp ce vă faceți timp să vă recuperați.
 • Imagine intitulată Let Go of Cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 16
  4
  Acceptați invitații de a socializa cu cunoștințe. Cel mai probabil, aveți colegi, colegi de clasă sau chiar prieteni și membri ai familiei care sunt în afara categoriei de "oameni apropiați care vă susțin". Este posibil ca ei să nu fie cei cărora le-ar spune totul despre tine, dar ele sunt încă parte din viața ta. Este perfect normal să refuzați invitația co-muncitorului de a lua masa pentru un moment, dar atunci va fi timpul ca acești oameni să fie aceia care au fost mereu: oameni veseli și prietenoși care vă ajută să vă distrageți de problemele vieții.
 • În general, acest tip de sprijin vine cu limite naturale pe care le-ați stabilit deja. De obicei, eviți conversațiile personale, păstrați distracția și discutați despre subiecte simple. Acești oameni nu se vor aștepta să atingeți probleme emoționale la prânzul de 30 de minute.
 • Imagine intitulată Să mergem pe cineva pe care l-ai iubit profund Pasul 17
  5
  Lăsați oamenii noi să facă parte din viața voastră. Nu este vorba despre înlocuirea a ceea ce ați pierdut - în schimb, este vorba despre trecerea în revistă. Când îți dai seama că trebuie să te descurci tot mai puțin cu durerea ta, vei descoperi că mintea ta va fi mai puțin îngrijorată de persoana pe care vrei să o uiți. Acum este momentul să fim receptivi la noi oameni. Noii oameni sunt incitante.
 • În niciun caz nu trebuie să căutați un nou partener pentru a continua. În plus, gândirea în acest fel vă poate teroriza în acel moment, reducând astfel intensitatea și redefinind această idee într-un mod confortabil. În loc de a căuta un nou partener, ia în considerare posibilitatea de a angaja noi prietenii. Prieteniile pot avea atâtea forme minunate. Unii prieteni seamănă mai mult cu membrii familiei. Uneori, ele depășesc prietenia și devin parteneri sentimentali, iar în altele continuă să fie prieteni. Indiferent de felul de prieten nou pe care îl puteți fi, este întotdeauna bine să rămâi deschis la posibilitatea de a avea mai mulți prieteni.
 • Partea 5
  Exprima-te

  Imagine intitulată Să mergeți pe cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 18
  1
  Exprimă-ți emoțiile Emoțiile pot copleși și chiar pot tăcea o persoană. E timpul să vă găsiți vocea. Vorbește cu o rudă, cu un prieten, cu un consilier sau cu un pastor.
  • Există momente când ceva este atât de personal încât poate fi dificil să se deschidă celor care vă cunosc. Puteți lua o întâlnire cu un consilier sau cu un membru al bisericii. Sentimentele pot fi confuze, ceea ce face dificilă exprimarea clară a acestora. O persoană terță obiectivă vă poate ajuta prin a pune întrebările potrivite pentru a vă clarifica emoțiile fără a include propria opinie.
  • Aici este important să începeți pur și simplu să vorbiți, în loc să rămâneți blocați în mintea voastră, unde nu există nimeni care să vă ajute să vă validați sau să corectați gândurile.
 • Imagine intitulată Să mergeți pe cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 19
  2
  Scrieți o scrisoare acelei persoane. Scrieți o scrisoare celui iubit. Apoi, uitați să reprezenta propria voință mentală de a uita acea persoană. Unii oameni consideră că este liber să ardă scrisoarea, ceea ce reprezintă un sfârșit definitiv. De asemenea, puteți prefera ceva mai atent la locul pe care această persoană îl va ocupa întotdeauna în inima voastră. Acest lucru poate fi mai potrivit dacă vreți să uitați, deoarece această persoană a decedat.
 • S-ar putea să preferați să plasați mesajul pe un balon cu heliu și să îl aruncați.
 • O altă opțiune este crearea unui plutitoare felinar cu cuvintele de dragoste scrise pe ea și lasă-te, ca și cum ai fi trimis o scrisoare celui iubit.
 • Imagine intitulată
  3
  Scrie despre sentimentele tale într-un jurnal. De asemenea, puteți alege să vă scrieți sentimentele într-un jurnal. Asigurați-vă un spațiu pentru sentimentele pe care le simțiți acum și pentru cei pe care sperați să le restaurați. Scrierea unui jurnal vă permite să fiti complet cinstiți cu voi, deoarece cuvintele voastre sunt doar pentru ochii voștri.
 • Această practică vă ajută, de asemenea, să identificați tiparele gândirii, acțiunilor și comportamentului dumneavoastră.
 • Imagine intitulată Să mergem pe cineva pe care l-ai iubit profund Pasul 21
  4
  Faceți o schimbare doar pentru dvs. Modificarea chiar și a celui mai mic lucru din viața voastră vă poate ajuta să vă simțiți resuscitați și vă reamintesc că viața este încă distractivă. Modificați ordinea mobilierului dvs., obțineți o nouă tunsoare, conduceți un alt mod de a merge la serviciu sau de a mânca mai întâi desertul. Indiferent de ce doriți să schimbați (oricât de mic), alegeți ceva ce vă place. Este probabil doar un stimulent temporar al dispoziției, dar ar putea fi tot ce aveți nevoie pentru a vă reaminti că puteți încă să zâmbiți și să vă bucurați de viață.
 • Partea 6
  Continuă cu viața ta

  Imagine intitulată Lăsați-i pe cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 22
  1
  Trăiește-ți propria viață Te-ai simțit rău și ai petrecut timpul reflectând sincer relația. Ați învățat să respecte limitele emoționale și de a le provoca, ați început să lăsa oamenii să fac parte din viața ta și ai găsit vocea ta acum este momentul pentru a merge mai departe. Respectați viața iubitului tău care trăiește a ta. Dragostea lui te-a lovit din cauza modului în care a trăit, nu așa cum a murit. Continuați moștenirea iubirii și a vieții, urmând căile dragostei și vieții care sunt înaintea voastră.
  • De prea multe ori, oamenii își permit durerea să scurgă cele mai bune caracteristici pe care le-au împărtășit cu persoana care a decedat. În schimb, dragostea ta să continue cu tine, oferindu-ți un loc fericit în amintirile tale. Învățați să zâmbiți din nou și să râdeți din nou când vă amintiți pe cel iubit. El poate continua să vă dea bucurie în acele amintiri. Râsul vindecă.
 • Imagine intitulată Să mergem pe cineva pe care l-ai iubit profund Pasul 23
  2
  Determinați dacă sunteți încă în faza de urgență. Deși este important să vă acordați timp pentru a vă recupera de la o relație ruptă, într-un anumit moment vă veți simți gata să permiteți unei alte persoane să devină o parte a vieții voastre. Cu toate acestea, nu ar trebui să fiți cel care să vă amintiți trecutul într-o nouă relație, fie că este vorba de o prietenie sau de o relație. Luați în considerare dacă sunteți lipsiți de gânduri legate de această fostă iubire. Dacă te gândești încă la acea persoană chiar de câteva ori pe zi, atunci ai putea să te afli într-o relație extraordinară. Chiar și prieteniile din școală pot fi o problemă, deoarece veți experimenta un decalaj temporar în nevoile dvs. emoționale și poate fi atras de cineva care răspunde acestei nevoi. Dar este posibil ca această relație să nu fie potrivită pentru dvs. în general. În plus, este foarte probabil că această persoană nu are nimic mai mult de oferit.
 • Imagine intitulată
  3
  Determinați cât de mult vă gândiți la această persoană. Poți să te duci la locurile pe care le-ai petrecut cu fostul tău partener și să nu te gândești imediat la ea? Dacă inima încă nu se oprește să țipe numele, probabil că ai nevoie de mai mult timp.
 • Imagine intitulată Să mergem pe cineva pe care l-ai iubit profund Pasul 25
  4
  Amintiri de legături cu experiențe noi. Puteți evita locurile care vă fac să vă amintiți persoana pe care o învățați să o uitați până când sunteți gata, dar rețineți că durerea va fi acoperită în straturi. Deși le puteți evita la început, în timp, va trebui să vă provocați să vă recuperați complet. Luați în considerare posibilitatea de a vă întoarce la un prieten de încredere pentru a reveni la locurile pe care le-ați vizitat mai devreme. Apoi puteți începe să creați noi amintiri și asociații. Începeți cu un loc în care vă simțiți confortabil și, încetul cu încetul, începeți să vă rescrieți propriile amintiri și povestiri. Aceste locuri pot rămâne speciale.
 • Când acel cântec sună la radio, mai gândiți încă la acea persoană? Dacă este așa, ar putea fi prea devreme pentru a merge mai departe. Probabil că trebuie să-i justificați memoria, legând-o cu experiențe noi. Încercați să distribuiți melodia împreună cu prietenii și să le cereți să vă ajute să îi dați un nou înțeles. Faceți-o distractivă, amintiți-vă că râsul vindecă.
 • Dacă vă place punctul de vedere dintr-un anumit restaurant, întâlniți-vă cu unii dintre cei mai buni prieteni. Râziți-vă, distrați-vă și începeți din nou să vă asociați locul cu bucurie. Eliminați straturile puțin câte puțin și dați-le noi înțelesuri pozitive în viața voastră.
 • Imagine intitulată Let Go of Cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 26
  5
  Observați cum reacționați atunci când cineva spune numele persoanei pe care ați iubit-o. Când cineva spune numele persoanei pe care o iubești, simți încă durere? Când observați acest sentiment de durere, amintiți-vă că doriți bine. Poate părea proastă, dar acest lucru vă poate reprograma gândurile automate despre acea persoană.
 • Imagine intitulată Să mergeți pe cineva pe care l-ați iubit profund Pasul 27
  6
  Măsurați-vă reacția emoțională dacă vă vedeți fostul dvs. partener. Dacă reușești să treci cu fostul tău partener și dragostea ta nouă, cât de puternică ar fi reacția ta emoțională? Ar vedea-o fericită să te rănească? Te simți fericită pentru ea? L-ai uitat?
 • Țineți minte că veți simți o mică durere, dar ca o rană fizică, vă puteți recupera, fiți în stare completă și fiți gata să vă reluați viața. Înainte de a face acest lucru, asigurați-vă că este doar o mică durere.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să facem față pierderii unui iubitCum să facem față pierderii unui iubit
  Cum sa iubesti pe altiiCum sa iubesti pe altii
  Cum sa iubesti neconditionatCum sa iubesti neconditionat
  Cum sa iubesti o persoanaCum sa iubesti o persoana
  Cum să ai încredere în cineva după ce ai un partener necredinciosCum să ai încredere în cineva după ce ai un partener necredincios
  Cum să-ți mărturisești dragostea celui mai bun prieten al tăuCum să-ți mărturisești dragostea celui mai bun prieten al tău
  Cum să spun Te iubescCum să spun Te iubesc
  Cum să nu mai iubiți o fată care nu poate fi iubităCum să nu mai iubiți o fată care nu poate fi iubită
  Cum să nu mai iubiți pe cinevaCum să nu mai iubiți pe cineva
  Cum se face distincția între un prieten și o iubireCum se face distincția între un prieten și o iubire
  » » Cum să uiți pe cineva pe care-l iubesti profund

  © 2011—2020 ertare.com