Cum să nu lăsați cel mai bun prieten să vă controleze

Uneori, ajungem să ne apropiem de oameni care îi place să controleze pe ceilalți. Ar putea fi manipulativi și bossi. Dacă începeți să bănuiți că cel mai bun prieten vă controlează, există unele lucruri pe care le puteți face. Nu este necesar să susțineți un prieten mai bun care nu vă ascultă nevoile.

pași

Metoda 1
Fii mai asertiv

Imagine intitulată Împreună cu persoanele pe care nu le faceți`t Like Step 7
1
Învață să spui "Nu". Aceasta este o parte importantă a faptului că este asertiv. Cu toate acestea, dacă adesea spuneți "Da", chiar dacă nu doriți, acest lucru poate fi dificil. Amintiți-vă că nu este egoist să spuneți "Nu", dar sănătos. Fiți atenți la nevoile dvs. și spuneți "nu" când credeți că ar trebui să o faceți
 • De exemplu, dacă prietenul tău ți-a cerut să o ajuți cu temele, dar ai deja alte planuri, e bine să spui nu. Nu sunteți responsabil pentru sarcina dvs.
 • Nu oferi multe scuze atunci când spui nu, pentru că acest lucru vă poate oferi modalități de a încerca să vă convingă să faceți ceea ce doriți. Mai degrabă, păstrați-o simplu spunând ceva de genul "Nu, nu pot să o fac".
 • Imaginea intitulată Obțineți un prieten Înapoi Pasul 11
  2
  Spune-i ce ai nevoie. Dacă nu-ți exprimi ceea ce ai nevoie în mod clar, atunci prietenul tău va fi dificil să știe dacă te deranjează ceva. În loc să stați liniștiți, fiți direct și spuneți-i ce aveți nevoie. Prietenul tau va aprecia probabil onestitatea ta si va dori sa pastreze prietenia.
 • Spune-i că vrei să nu te mai bosocesc spunând ceva de genul: "Mă deranjează când îmi spui ce să fac. Aș vrea să nu mai faceți asta.
 • De asemenea, puteți menționa anumite lucruri de care aveți nevoie. De exemplu, ați putea spune "am nevoie să mă ascultați uneori" sau "am nevoie să susțină mai mult și să-mi critică mai puțin deciziile".
 • Imagine intitulată Obțineți un prieten Înapoi Pasul 7
  3
  Explicați modul în care anumite comportamente vă afectează. De câteva ori, cel mai bun prieten al tău nu poate să-și dea seama că te controlează. În multe cazuri, este pur și simplu personalitatea ta. Explicând că vă deranjează comportamentul, vă puteți ajuta uneori să faceți schimbări.
 • De exemplu, ați putea spune: "Hei, știu că nu a fost intenția dvs., dar de cele mai multe ori mă simt ignorat când nu acordați atenție ceea ce vreau să fac".
 • Ați putea spune și "Știu că aveți o inimă bună, dar uneori vreau să fac lucrurile în felul meu. Se pare că nu-ți pasă ce cred, deși știu că nu este intenția ta.
 • Pentru o strategie și mai asertivă, ați putea spune ceva de genul: "Voi lua inițiativa și ne vom planifica prânzul de data asta".
 • Imagine intitulată Reconectați-vă cu prietenii vechi Pasul 14
  4
  Dă-i amintiri subtile. După ce ați explicat că nu sunteți dispus să continuați să vă controlați, puteți stabili un sistem care să vă ajute prietenul să învețe căi de a interacționa cu dvs. De exemplu, în loc să fii nepoliticos și insultător data viitoare când încerci să stăpânești o situație, poți să fii politicos și să spui "Înțeleg ce vrei să spui, dar vreau să aflu de unul singur".
 • De vreme ce prietenul tău dobândește un obicei nou, poate fi necesar să-i dai câteva zile de reamintire spunându-i că nu mai vrei să te controleze, așa că el înțelege.
 • Fii blândă în memento-urile tale, spunând ceva de genul "Hei, amintesc când am spus că vreau să decid unde să merg mai des?"
 • Metoda 2
  Respectați comportamentul insistent și setați limitele

  Imagine intitulată Împreună cu persoanele pe care nu le faceți`t Like Step 4
  1
  Păstrați calm Unii oameni le place să-i deranjeze pe alții. Dacă se pare că prietenul tău insistă doar pentru distracție, atunci nu-i oferi satisfacția de a te vedea într-o uluire. Păstrați calm cât mai mult posibil și vorbiți cu o voce calmă și neutră.
  • Ar putea fi de asemenea util să folosiți limbajul corpului asertiv. Rămâi drept, stați în fața prietenului tău și ține-ți brațele în picioare lângă tine.
 • Imaginea intitulată Câștigați-vă părinții` Trust Step 8
  2
  Răspundeți la insulte cu întrebări. Insultele pun accentul pe tine, dar poți schimba focalizarea răspunzând la o întrebare. Dacă prietenul tău te insultă, nu te deranja. Mai degrabă, adresați-vă o întrebare pentru a schimba focalizarea spre prietenul dvs.
 • De exemplu, dacă prietenul tău spune ceva de genul "Ești atât de prost", atunci poți răspunde cu ceva de genul: "Dacă vorbești cu mine așa, atunci o să plec. Asta vrei?
 • Imagine intitulată Împreună cu persoanele pe care nu le faceți`t Like Step 8
  3
  Explicați cum doriți să vă îndreptați spre dvs. Dacă prietenul tău are obiceiul de a te boss, apoi corectați-l. Spune-i cum vrei să se adreseze. De exemplu, dacă el spune "Adu-mi o cutie de sifon", atunci îl poți corecta spunând: "Cred că vrei să spui" Poți să-mi aduci o cană de sifon? ".
 • Dacă prietenul tău refuză să te trateze cu respect, atunci refuza să facă ceea ce dorește. Amintiți-vă că aveți dreptul de a fi tratați cu respect.
 • Imagine intitulată Împreună cu persoanele pe care nu le faceți`t Like Step 14


  4
  Petreceți mai puțin timp cu el. Dacă încercările dvs. de a aborda personalitatea dvs. șef nu funcționează, atunci ar putea fi necesar să petreceți mai puțin timp cu el pentru a arăta că nu sunteți dispus să-l ia. Limitați timpul petrecut cu el o dată pe săptămână sau mai puțin dacă vă tratează foarte prost.
 • Dacă prietenul tău te întreabă de ce nu vrei să petreci atât de mult timp cu el, atunci poți spune ceva de genul "Nu-mi place cum mă tratezi cu mine. Până când se vor schimba, nu te văd așa de mult ca înainte.
 • Metoda 3
  Determina daca prietenul tau te controleaza

  Imagine intitulată Împreună cu persoanele pe care nu le faceți`t Like Step 3
  1
  Determinați dacă decideți întotdeauna cel mai bine pentru dvs. Dacă simți că cel mai bun prieten al tău te controlează, poate vrei să confirmi dacă ceea ce faci nu e sănătos. O modalitate de a face acest lucru este de a observa dacă atunci când pleacă, le place să decidă cele mai bune pentru tine. Comandați comanda dvs. în restaurante? Îți alegi hainele când merg împreună?
  • Un semn că cineva vă manipulează este în primul rând să promiteți că veți împlini o anumită dorință dacă sunteți de acord cu ceea ce ați decis.
 • Imagine intitulată Reconectați-vă cu prietenii vechi Pasul 14
  2
  Vezi dacă întotdeauna trebuie să faci lucrurile în felul tău. Controlarea prietenilor nu numai că dorește să decidă ce trebuie să facă, dar vor ca lucrurile să se facă în felul lor. Întrebați-vă: "Cel mai bun prieten al meu ma lăsat să decid unde să merg? Mă vei lăsa să aleg tipul de mâncare pe care o vom mânca? Mă lași să-mi planific ieșirile? Dacă nu, este posibil ca cel mai bun prieten să simtă nevoia de a controla situația, care este o trăsătură a unei persoane manipulative.
 • Imagine intitulată Faceți prieteni la o nouă școală Pasul 12
  3
  Determinați dacă credeți că prietenia este distractivă. Dacă observați că prietenia dvs. este greoaie și nu are spontaneitate și distracție, poate fi un semn că cel mai bun prieten vă controlează. Acest lucru se poate întâmpla atunci când prietenul tău ia toate deciziile pentru tine, încercând să facă prietenia să se învârtă în jurul lui.
 • Imagine cu titlul Be a Cute Guy Pasul 17
  4
  Determinați dacă vă simțiți sufocați. Senzația de sufocare nu apare din întâmplare în relațiile sentimentale. Acest sentiment poate apărea într-o prietenie de control. Dacă simți că cel mai bun prieten al tău domină și te sufocă, e un semn că ești un controlor.
 • Știți că vă simțiți sufocați atunci când sunteți deranjați de faptul că nu puteți lua decizii pentru voi înșivă.
 • De asemenea, vă puteți simți sufocat atunci când cel mai bun prieten al tău vrea să domine tot timpul și nu ține cont de programul tău zilnic.
 • Imaginea intitulată Gestionați-vă gândurile Pasul 7
  5
  Ascultați cât de des spune el nu. Cât de des vă spune cel mai bun prieten că nu? Poate că spune "Nu, cred că vreau să fac altceva" sau "Nu, nu este o idee bună". Dacă auzi că cel mai bun prieten al tău spune constant "Nu", este un semn că el domină adesea situații.
 • Imaginea intitulată Reacționează frumos când este insultat Pasul 1
  6
  Vezi dacă te superi când ești cu alți prieteni. Dacă cel mai bun prieten este supărat și gelos atunci când petreceți timp cu alți prieteni, acesta este un semn că este un controlor. Când sunteți cu alte persoane, nu le puteți controla atât de ușor. Oamenii care controlează sau manipulează doresc să controleze constant situația și când te văd cu alți oameni, se simt amenințați.
 • Aș putea țipa să vă petreceți timp cu alții sau aș putea încerca să vă sabotez prietenii fără să vă spun ce faceți.
 • sfaturi

  • Spuneți "Nu" cu un ton asertiv, dar nu agresiv.

  avertismente

  • Dacă cel mai bun prieten te amenință fizic, te șantajează etc., atunci trebuie să ieși din situație și să cauți ajutor. Ar putea fi la fel de simplu ca să-i spui tatălui tău, în cazul în care ești copil, sau să spui cuiva important în viața celui mai bun prieten al tău (ca și soția sa) sau chiar al profesorilor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți un prieten care a suferit abuzuri sexualeCum să ajuți un prieten care a suferit abuzuri sexuale
  Cum să ajuți un prietenCum să ajuți un prieten
  Cum de a da sfaturi bune de relațiiCum de a da sfaturi bune de relații
  Cum să-i spui iubitului tău să meargă la o întâlnireCum să-i spui iubitului tău să meargă la o întâlnire
  Cum să-i spuneți unui prieten că nu sunteți interesat romanticCum să-i spuneți unui prieten că nu sunteți interesat romantic
  Cum să oprești lupta cu cel mai bun prieten al tăuCum să oprești lupta cu cel mai bun prieten al tău
  Cum să nu mai fii călcată de ceilalțiCum să nu mai fii călcată de ceilalți
  Cum să arătați un fost partener care vă intereseazăCum să arătați un fost partener care vă interesează
  Cum să oprești presupusul tău prieten dacă te face să arăți răuCum să oprești presupusul tău prieten dacă te face să arăți rău
  Cum să vorbim cu un prieten de bârfăCum să vorbim cu un prieten de bârfă
  » » Cum să nu lăsați cel mai bun prieten să vă controleze

  © 2011—2020 ertare.com