Cum să arăți empatie

Capacitatea de a practica empatia este una dintre cele mai importante abilități pe care le puteți învăța. Într-o lume care dedică atât de mult timp criticii defectelor și generării fricii și furiei în oameni, empatia poate acționa ca un balsam capabil să ușureze o asemenea frică și furie. Practicandu-te, te poate ajuta si pe altii sa conduci o viata mai completa si mai sanatoasa. Simtirea empatiei inseamna ca trebuie sa te pui in locul unei alte persoane si sa fii constient si sensibil al sentimentelor lor pentru ai ajuta.

pași

Partea 1
Conectează-te cu alte persoane prin empatie

Imaginea intitulată Afișați empatia Pasul 1
1
Ascultă. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode în care puteți manifesta empatie față de alte persoane. Ascultarea activă ascultă în mod deliberat. Nu este vorba de concentrarea pe telefonul tău mobil sau de gândul la ceea ce faci pentru cină, ci despre asimilarea cu adevărat a ceea ce spune cealaltă persoană.
 • Dacă în timp ce ascultați pe cineva distras de gândire despre cina sau ce vrei să spui apoi se întoarce până în prezent pentru a spune „am fost în ____ gândire (ultimul lucru pe care vă amintiți că persoana a spus) ___ și mă întrebam dacă ai putea repeta ceea ce tocmai să spună să nu pierdeți nimic. "
 • Priviți în ochii persoanei care vorbește (nu o faceți în mod fix, ci încercați să păstrați contactul vizual) și stați în fața ei. Nu permiteți-vă privirea să fie deviată în altă parte, pentru că se va părea că nu vă acordați atenție și că nu vă pasă ce înseamnă această persoană.
 • Pentru a asculta în mod activ, aveți nevoie de trei lucruri. În primul rând, trebuie să paraframați ce a spus cealaltă persoană să vă arate că ați înțeles conținutul. Aceasta este, de asemenea, o abilitate generală de ascultare. În al doilea rând, ar trebui să reflectați reacția dvs. emoțională, deoarece aceasta este o parte importantă a empatiei deoarece permite persoanei să înțeleagă mai bine și să-și reglementeze propriile emoții. Acesta este motivul fundamental pentru care avem nevoie de empatie de la ceilalți. Reacțiile lor ne permit să ne reglementeze propriile răspunsuri și să le dăm sens în lume. În al treilea rând, indicați modul în care răspunsul determină comportamentul dvs. Exprimarea comportamentului dvs. este un alt element-cheie pentru că din nou arătați că înțelegeți starea lor emoțională și că îi ajutați să determine un comportament cu care să continue.
 • Imaginea intitulată Afișați empatia Pasul 2
  2
  Deschide-te Doar ascultând pe cineva nu vă va ajuta să dezvoltați o punte între ele. Deschiderea emotionala este ceva incredibil de dificil si curajos, dar va aprofunda legatura cu o alta persoana.
 • Empatia este reciprocă. Se compune din partajarea vulnerabilităților și a unei conexiuni emoționale. Pentru a practica cu adevărat empatia, trebuie să împărtășiți propria dvs. panoramă interioară cu altcineva și acea persoană o face și ea.
 • Acest lucru nu înseamnă că trebuie să spuneți întreaga poveste a vieții dvs. fiecărei persoane pe care o întâlniți. Trebuie să decideți cu cine vă veți împărtăși povestirile, ci să vă simțiți empati, trebuie să fiți deschisi la posibilitatea și oportunitatea de a fi cinstiți, în special cu cei pe care îi așteptați cel mai puțin.
 • Când găsiți pe cineva cu care doriți să vă deschideți, faceți următoarele: în loc să recurgeți la gânduri sau opinii în timpul conversației, încercați să vă exprimați sentimentele în legătură cu un anumit subiect. Încercați să utilizați fraze de prima persoană. De exemplu: "Sunt foarte fericit că ne-am întâlnit astăzi". În cele din urmă, evitați să răspundeți la o întrebare cu ceva "nu știu", mai ales dacă este personal. Adesea, oamenii răspund în acest fel pentru a evita aprofundarea unei interacțiuni cu altcineva. Încercați să veniți cu un răspuns care exprimă cu adevărat felul în care vă simțiți.
 • Imaginea intitulată Show Empathy Pasul 3
  3
  Oferiți-vă afecțiunea fizică Nu puteți face acest lucru pentru toată lumea și, evident, ar trebui să întrebați înainte de a vă da afecțiunea fizică unei persoane, pentru a vă asigura că este adecvată (chiar dacă ați cunoscut-o pentru o vreme). Cu toate acestea, afecțiunea fizică poate crește nivelul de oxitocină și ne face să ne simțim mai bine.
 • Dacă știți o persoană bine, dați-i o îmbrățișare, puneți-vă brațul în jurul umerilor sau o mână pe braț. Acest lucru nu înseamnă numai că atenția dvs. este concentrată asupra acesteia, ci creează o legătură între cele două.
 • Acesta a fost cunoscut faptul că oxitocina îi ajută pe oameni să interpreteze mai bine emoțiile altora, astfel încât o îmbrățișare consensuală poate îmbunătăți inteligenței emoționale, precum și o altă persoană cu care empatiza.
 • Imaginea intitulată Show Empathy Pasul 4
  4
  Concentrați-vă atenția spre exterior. Fiți atenți la mediul înconjurător și la sentimentele, expresiile și acțiunile oamenilor din jurul vostru. Fiți conștienți de modul în care ar putea simți cei cu care interacționați.
 • Observați-vă împrejurimile și percepeți cu adevărat tot ce vă înconjoară. Acordați atenție sunetelor, mirosurilor, lucrurilor pe care le vedeți și le înregistrați într-un mod conștient. Oamenii tind să înregistreze lucrurile în mod inconștient. De exemplu, gândiți-vă cât de multe ori ați mers sau ați condus într-un loc și nu vă amintiți deloc cum să ajungeți de la A la B. Fiți conștienți de împrejurimile voastre.
 • Cercetările au arătat că practicarea atenției în mediul înconjurător și a oamenilor din jurul dvs. vă face mai probabil să extindeți empatia față de ei și să vă oferiți ajutorul atunci când cineva are nevoie de el.
 • Imaginea intitulată Afișați empatia Pasul 5
  5
  Evitați prejudecățile. Acesta este un pas important în timpul practicii de empatie și atenție. Este foarte dificil să ascundeți hotărârea imediată, mai ales când întâlniți sau interacționați cu o persoană. Totuși, acesta este un pas crucial pentru a fi empatic.
 • Încercați să obțineți o înțelegere mai profundă a perspectivei altcuiva fără a spune imediat că este rău sau bun. În acest fel, puteți ajunge la un nivel mai profund de înțelegere. Acest lucru nu înseamnă că cealaltă persoană este bună sau dreaptă, dar luând timpul pentru a obține o perspectivă mai profundă vă va ajuta să vă dezvoltați empatia pentru ea.
 • Desigur, acest lucru nu înseamnă că, dacă cineva se comportă într-un mod condamnabil (p. Ex. Spunand lucruri rasiste sau sexiste sau se comporta ca un abuziv), nu ar trebui să intervină sau să spună ceva. Vorbirea este un act de curaj și compasiune.
 • Efectuarea de judecăți grabă despre ceilalți este un aspect fundamental al faptului că ești uman. Dezvoltăm această abilitate datorită strămoșilor noștri pentru a interpreta persoane și situații potențial periculoase. Cu toate acestea, poate fi complicat să suprascrieți acest mecanism înnăscut.
 • Data viitoare vei deveni conștient faci o hotărâre pripită despre o altă persoană, încercați pentru a trece peste această hotărâre procedând în felul următor: (1) Se observă persoana mai adânc în căutare de moduri pe care le poate empatiza cu o situație în ce se întâmplă (2) Observați unele dintre lucrurile pe care persoana probabil le are în comun (când putem descoperi asemănări universale, este mai puțin probabil să judecăm pe alții). (3) Adresați întrebările persoanei pentru a afla mai multe despre povestea lor unică.
 • Imaginea intitulată Show Empathy Pasul 6
  6
  Oferiți-vă ajutorul Acest lucru va arăta că veți vedea ce trece prin cineva și doriți să le ușurați viața. Oferirea ajutorului dvs. este un act excelent de empatie deoarece arată că sunteți dispus să luați parte din timpul acordat pentru a face ceva pentru altcineva fără a cere nimic în schimb.
 • Oferirea de ajutor poate fi la fel de simplă precum menținerea ușii pentru o persoană care intră, de asemenea, în aceeași cameră ca dvs. sau cumpărați o cafea persoanei din spatele tău în coada de așteptare. Poate fi la fel de mare ca și ajutarea bunicului să pornească computerul și să explice cum funcționează sau puteți să vă îngrijiți de copiii surorii tale peste week-end pentru a putea face o pauză.
 • Chiar oferirea posibilității de a ajuta poate fi un gest empatic. Spune-i unui prieten că, dacă are nevoie de ceva, poate să o ceară și să-ți deschidă calea pentru a-i oferi ajutor și sprijin.
 • Partea 2
  Dezvoltați-vă empatia

  Imaginea intitulată Show Empathy Pasul 7
  1


  Practicați-vă curiozitatea cu străinii. O parte a manifestării empatiei constă în a fi interesat de alți oameni, în special de acelea despre care nu știți nimic și despre cercul social de care nu aparții. Aceștia pot fi oameni aleatorii pe care îi întâlniți în autobuz sau pe cineva care se află în linie pentru a cumpăra o cafea.
  • Acest tip de curiozitate depășește simplul fapt de a vorbi despre vreme, deși acesta este întotdeauna un loc bun pentru a începe. Scopul dvs. este să înțelegeți puțin despre lumea celeilalte persoane, în special pe cineva cu care nu vorbiți în mod normal. Va fi, de asemenea, necesar să fii cinstit pentru tine, pentru că nu poți avea o astfel de conversație fără să vorbești despre tine însuți.
  • Având aceste tipuri de conversații este, de asemenea, o modalitate excelentă de a testa empatia, deoarece unii oameni nu vor să vorbească, astfel încât să puteți învăța să detectați acele comportamente și să le lăsați în pace. A se vedea dacă persoana în cauză citește o carte, folosind căști, cu spatele la toată lumea și fără a avea contact vizual.
  • Dacă o persoană face un contact vizual cu dvs., vă zâmbește încurajator și apoi încercați să găsiți ceva în jurul dvs. sau o persoană caracteristică pe care o puteți utiliza ca o deschidere pentru a începe o conversație. Unele exemple ar putea fi următoarele: faceți un comentariu despre o carte citită de persoana respectivă sau cereți ajutor sau o explicație despre ceva din mediul dvs. Continuați să zâmbiți încurajator și folosiți sporadic numele celeilalte persoane în timpul conversației.
  • De asemenea, întotdeauna asigurați-vă că aveți grijă de dvs. în aceste situații. Dacă te simți amenințată sau incomodă de persoana cu care vorbești, termină conversația și scapă. Crede-ți instinctele.
 • Imaginea intitulată Afișați empatia Pasul 8
  2
  Voluntari. Uneori oamenii se simt doar motivați să-i ajute pe alții după ce ei înșiși aveau nevoie. Voluntariatul promovează înțelegerea nevoilor comunității și vă permite să vă referiți la persoane care altfel nu ar ști în viața de zi cu zi. Distribuirea unei părți din timpul acordat persoanelor care au nevoi aduce, de asemenea, beneficii incredibile pentru sănătatea mintală.
 • Realizați cercetări privind comunitatea dvs. pentru a determina care populații ar putea fi în nevoie. Puteți lucra în calitate de voluntar în organizația Habitat for Humanity din localitatea dvs., într-un adăpost pentru cei fără adăpost, în Crucea Roșie sau chiar să oferiți cursuri copiilor de vârstă școlară.
 • Imaginea intitulată Show Empathy Pasul 9
  3
  Provocați-vă propriilor prejudecăți. Uneori, este greu să ne amintim că doar pentru că tu crezi în ceva nu înseamnă că e corect. Luați timp pentru a vă analiza propriile prejudecăți. Învățând să vezi oameni în loc de "mame de bunăstare socială", "teroriști" sau "gangsteri" te vor ajuta să-ți exersezi empatia.
 • Căutați lucruri pe care le aveți în comun cu cineva pe care inițial îl vedeți ca o etichetă specifică și utilizați acea asemănare pentru a crea o legătură cu acea persoană.
 • De asemenea, provocați-vă prejudecățile și ipotezele. Întrebați-vă de ce credeți că toți săracii sunt leneși, că toți oamenii cu probleme de sănătate mintală sunt periculoși sau că toți adepții unei anumite religii sunt teroriști. Multe ipoteze și prejudecăți sunt bazele unor dezinformări care s-au răspândit. Educați-vă și ascultați grupurile care sunt afectate de această lipsă de informații.
 • Imaginea intitulată Show Empathy Pasul 10
  4
  Utilizați-vă imaginația Având o bună imaginație este una dintre pietrele de temelie ale empatiei pe care le arătăm față de ceva. Nu vei putea să experimentezi tot ce se poate întâmpla unei persoane, dar poți să-ți folosești imaginația pentru a-ți face o idee despre modul în care ai putea simți și a folosi înțelegerea pentru a empatiza cu ea.
 • Imaginați-vă în mod conștient că altcineva ar putea suferi vă poate ajuta să vă empați cu acea persoană. Prin urmare, în loc de a decide că omul vechi, care merge de stradă cerșind bani se vor utiliza în mod automat ceea ce ajunge să cumpere alcool, încercați să vă imaginați cum ar fi trăiesc pe străzi, la mila oamenilor nemiloși, un sistem care pedepsește veterani, bolnavi mintali si cei lipsiti.
 • Cercetările au descoperit că oamenii care citesc literatura de ficțiune tind să fie mai buni la înțelegerea emoțiilor, comportamentelor și intențiilor. Prin urmare, citiți cât puteți și încercați să vă extindeți în locurile de muncă ale persoanelor marginalizate.
 • Imaginea intitulată Show Empathy Pasul 11
  5
  Practicați empatia experimentală. Aceasta înseamnă a obține o experiență directă a vieții altcuiva, adage-ul "punerea în pantofii unei alte persoane". Scriitorul George Orwell a trăit pe străzile din Londra pentru a descoperi cum ar fi să fii un renunțat al societății. Orwell și-a făcut prieteni, și-a schimbat punctul de vedere cu privire la cei lipsiți (el a descoperit că nu erau "băieți bețivi") și și-a modificat perspectiva asupra inegalității.
 • Nu este necesar să mergeți atât de departe, dar să luați în considerare posibilitatea de a face toate lucrurile pe care le face mama dvs. într-o zi în timpul unei săptămâni întregi. Veți descoperi cât de greu este să vă administrați casa și munca și veți avea o apreciere mai bună a cât de mult trebuie să faceți. Ai putea chiar să-i dai o mână mai des.
 • În același mod, dacă sunteți o persoană religioasă (sau ateistă), luați în considerare posibilitatea de a participa la o altă instituție religioasă, de a nu ridiculiza oamenii sau de a vă simți superioară, ci de a învăța cum este să fii ca ei.
 • Imaginea intitulată Afișați empatia Pasul 12
  6
  Tratează oamenii ca ființe importante. Începe să tratezi oameni ca și cum ar avea aceeași importanță ca și tine. Recunoașteți că nu sunt singurul lucru care trăiesc în această lume, și nici nu sunt o ființă superioară.
 • Acceptați oamenii așa cum sunt. Nu le clasificați în grupuri stereotipice cu etichete eronate generalizate. Fiecare persoană este individuală și are o serie de defecte și virtuți.
 • Imaginea intitulată Show Empathy Pasul 13
  7
  Practicați meditația pe dragoste și bunătate. Meditația este o modalitate excelentă de a vă ajuta să faceți față unor probleme cum ar fi depresia sau anxietatea, precum și tensiunile de zi cu zi. Cu toate acestea, practicarea acestui tip de meditație vă poate ajuta să deveniți mai empatici.
 • Începeți prin a face un pic de meditație obișnuită. Stați într-un loc confortabil și concentrați-vă asupra respirației. Când gândurile încep să vă invadeze mintea, acceptați-i și eliberați-i de minte. Vizualizați-vă ca un obiect al bunătății iubitoare. Nu începe să te gândești la toate greșelile tale sau la toate forțele tale. Doar te observa ca fiind o ființă demnă de iubire.
 • După ce obține bunătatea de care aveți nevoie, începe practicarea pentru patru tipuri diferite de oameni: pentru cineva care te respecta, ca un institutor pentru o persoană foarte dragă, ca un membru al familiei sau un prieten pentru o persoană neutră, ca cineva într-un magazin sau cineva pe care l-ați văzut pe stradă în acea zi - și pentru o persoană ostilă, ca cineva cu care aveți o problemă.
 • Pentru a rămâne pe curs, poate fi util să se repete o mantra în mintea ta, ca „bunătatea“, în scopul de a aminti momentele când rătăcite și a vă ajuta să rămâneți concentrat pe sentimente de bunătate iubitoare, chiar și într-o persoană ostilă.
 • sfaturi

  • Pentru a realiza o comunicare eficientă non-verbală, este foarte important să ai o poziție corectă a corpului, mișcări ale corpului, o expresie facială iubitoare și un ton moale și reconfortant de voce. Atingerea este, de asemenea, un instrument foarte puternic dacă îl utilizați în mod corespunzător.
  • Validarea emoțiilor altora vă poate ajuta să transmiteți acceptarea și respectul pentru experiențele voastre emoționale.
  • Implicați cealaltă persoană într-o societate Acesta promovează un sentiment de colaborare, astfel încât persoana poate simți o parte a soluției și că sunteți dispus să ajute.
  • Atât comunicarea non-verbală, cum ar fi verbală Este extrem de important să transmiți empatie și să se completeze reciproc.

  avertismente

  • Nu vă descurajați dacă nu faceți acest lucru chiar de câteva ori. Ca și în orice altceva, empatie necesită în mod eficient de repetiție pentru a deveni un obicei.
  • Nu spuneți persoanei ce să facă sau ce a făcut. De obicei, deja o știți.
  • Dacă doriți să înțelegeți o altă persoană, evitați "de ce?" Uneori, astfel de întrebări sunt acuzatoare.
  • Asigurați-vă că prezentați empatie într-un mod autentic. Cealaltă persoană poate detecta lipsa de sinceritate, care va determina încheierea relației cu ea.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să nu mai fii victimaCum să nu mai fii victima
  Cum să identificați empatia la animaleCum să identificați empatia la animale
  Cum să calmezi o persoană supăratăCum să calmezi o persoană supărată
  Cum să te oprești de apărareCum să te oprești de apărare
  Cum să rămâi calm într-un argumentCum să rămâi calm într-un argument
  Cum de a îmbunătăți inteligența emoționalăCum de a îmbunătăți inteligența emoțională
  Cum să ierți pe cinevaCum să ierți pe cineva
  Cum să se comporte într-un mod cuprinzătorCum să se comporte într-un mod cuprinzător
  Cum să devii o persoană mai bună într-o relațieCum să devii o persoană mai bună într-o relație
  Cum să-i spui iubitului tău ceva ce nu vrea să audăCum să-i spui iubitului tău ceva ce nu vrea să audă
  » » Cum să arăți empatie

  © 2011—2020 ertare.com