Cum să mint

Minciuna poate fi complicată și dificilă, mai ales dacă nu o faceți foarte des. Învățătorii mincinoși trebuie să învețe câteva concepte de bază pentru a face o minciună bună, cum ar fi menținerea ei simplă și asigurarea că este credibilă. Dacă planificați minciuna în avans, veți avea mai mult timp să memorați detaliile, scriându-le și practicându-le până când vor suna convingătoare. Probabil, cea mai importantă parte este aceea de a spune minciuna într-un mod convingător, trebuie să evitați unele dintre cele mai comune lucruri, cum ar fi neliniștea, schimbarea tonului vocii și evitarea contactului vizual.

pași

Partea 1
Spune o minciună eficientă

Image cu titlul Lie step 1
1
Încercați să vă simplificați minciuna. Include detalii care fac ca minciuna să pară legitimă, dar nu dă la fel de mult ca să complici lucrurile. O minciună elaborată este alcătuită din mai multe detalii pe care trebuie să le amintiți și, în general, vor necesita mai multe explicații. Dimpotrivă, o minciună simplă și directă va fi mai ușor de întreținut.
 • De exemplu, o minciună elaborată ar putea fi "Am întârziat, deoarece pe strada unde mergeam era atât de mult trafic pe bulevardul principal pe care trebuia să-l întorc și să iau rutele apropiate". O versiune mai concisă a acestei minciuni ar fi: "Traficul a fost teribil pe tragerea principală".
 • Simplitatea minciunii poate indica faptul că nu aveți alte detalii pe care să le adăugați.
 • Imagine cu titlul Lie step 2
  2
  Evitați să includeți alte persoane în minciună. Dacă folosiți pe cineva ca martor sau alibi, minciuna va deveni mai complicată decât este necesar. Dacă persoana căreia îi minți verifică alibiul, aș putea să te descopăr.
 • Dacă includeți pe altcineva în minciuna dvs., asigurați-vă că le-ați spus. Unii oameni pot să nu aprecieze că le includeți într-o minciună.
 • Dacă planificați minciuna în avans, cel puțin vorbiți cu persoana respectivă și aflați dacă ea este dispusă să vă acopere în loc să vă spună că ați inclus-o deja.
 • Imaginea intitulată Lie step 3
  3
  Asigurați-vă că minciuna este plauzibilă. Când mint, includeți doar informații care sunt credibile. Nu exagereaza pana la punctul in care persoana la care minti incepe sa se intrebe ce spui. Faceți minciuna cât se poate de realistă.
 • Fiți critici față de propria minciună și determinați dacă pare rezonabilă. Nu folosiți propria judecată, ci determinați mai degrabă dacă persoana căreia îi minte o va considera rezonabilă.
 • De exemplu, a spune soției dvs. că o pasăre a zburat în casă și a rupt lampa nu este o minciună plauzibilă, spre deosebire de cazul în care îi spui că te-ai împiedicat cu câinele și ai împins-o.
 • Image cu titlul Lie step 4
  4
  Includeți un pic de adevăr în minciună. Minciunile complet false pot fi detectate mai ușor, dar dacă oferiți anumite trăsături de adevăr, va fi mai credibil. Găsiți o modalitate de a prezenta dovezi care indică adevărul unei părți a minciunii pentru ao întări.
 • Este mai ușor să exprimi emoții reale atunci când spui adevărul decât în ​​timpul unei minciuni. Dacă subliniați partea adevărată, puteți să vă ascundeți emoțiile.
 • De exemplu, dacă ați ieșit târziu cu un grup de prieteni care a inclus fosta dvs. iubită Fabiola, puteți spune prietenei dvs. actuale următoarele: "Am fost cu Carlos, Jimena și Jean Carlos". Este adevărat că ați fost cu acești oameni, dar mințiți că Fabiola era și el acolo.
 • Image cu titlul Lie step 5
  5
  Minte înainte să fie necesar. Puteți evita să stați sub presiune pornind conversația despre subiectul despre care veți minți. Este în mod voluntar înainte de a vă întreba ceva și, prin urmare, cealaltă persoană poate să nu creadă că mințiți pentru că ați decis să dezvăluiți informațiile fără a fi întrebat.
 • Dacă persoana cu care te culci este deja supărată sau suspectă, este mai probabil să îți critici minciuna. Dacă nu v-ați gândit încă la această situație, sunteți mult mai probabil să acceptați ceea ce spuneți fără a mai pune întrebări.
 • Daca veti vedea trupa prietenului tau si acesta joaca teribil, apropiati-l dupa concert si spuneti: "Ei erau excelenti!" Inainte de a avea ocazia sa va intreb.
 • Partea 2
  Memorează minciuna

  Imagine cu titlul Lie step 6
  1
  Scrie detaliile minciunii. Unul dintre cele mai grele lucruri de a minți este menținerea coerenței a ceea ce ați spus. Va fi și mai dificil dacă trebuie să repetați minciuna multor oameni în timp. Cel mai bun mod de a evita acest lucru este de a scrie minciuna.
  • Dacă aveți timp să planificați minciuna, scrieți-o mai întâi. Dacă vă aflați spontan, scrieți ce ați spus și căruia ați mințit.
  • Dacă minciuna va fi uitată pe termen lung, este posibil să nu trebuie să revizuiți ceea ce ați scris mult timp. Dimpotrivă, dacă consecințele sunt pe termen lung, ar trebui să păstrați hârtia într-un loc sigur.
  • Scrierea vă va ajuta să clarificați lucrurile și să le aduceți aminte. Chiar dacă refuzați hârtia imediat, scrierea minciunii vă va ajuta să vă amintiți.
 • Imagine cu titlul Lie Step 7
  2
  Practicați-i să spună că se culcă cu voce tare. Dacă ceva este adevărat, este de obicei mai ușor să-ți amintești. Dar dacă minți, ai putea să uiți exact ce vrei să spui. Repetarea unei minciuni din nou și din nou vă va ajuta să o spuneți mai eficient.
 • Dacă vă aflați brusc, este posibil să nu aveți ocazia să o exersați. Puteți repeta ceea ce ați spus mai târziu, astfel încât să puteți aminti exact ceea ce ați spus.
 • Dacă aveți timp să practici minciuna în avans, o puteți spune în diferite moduri pentru a găsi cel mai bun mod de a spune.
 • Image cu titlul Lie step 8
  3
  Înregistrați-vă spunând minciuna. Dacă este o minciună mică, nu este necesar să utilizați o cameră video, dar dacă aveți de gând să pregătiți unul mai mare, un videoclip ar putea fi util. Uită-te la tine în film pentru a determina dacă minciuna pare convingătoare. În caz contrar, găsiți o modalitate de ao adapta.
 • Acest lucru este similar cu a spune minciuna în fața unei oglinzi, deși aceasta din urmă generează o mai mare distragere a atenției. Înregistrarea video vă va ajuta să vedeți dacă minciuna dvs. pare convingătoare sau nu.
 • Dacă minciuna este credibilă, vizionați videoclipul de câteva ori pentru a memora cuvintele și modul în care le-ați spus.
 • Partea 3
  Controlează-ți limbajul corpului în timpul minciunii

  Imaginea intitulată Lie step 9
  1
  Țineți mâinile departe de fața dumneavoastră. Liliașii tind să-și miște continuu mâinile. Prin urmare, dacă stați în picioare, țineți-le lateral - sau dacă vă așezați, sprijiniți-le în poală. Nu vă frecați bărbia sau nasul și nu vă rulați prin păr.
 • Imaginea intitulată Lie step 10
  2
  Stai liniștit. Swinging de la o parte la alta, zgâlțâind cu picioarele sau miscând multe sunt semne că minți. Și nu ridicați din umeri continuu. Păstrarea întregului corp relaxat și imobiliar vă va ușura aspectul și evitați să ridicați suspiciunea la oameni.
 • Imaginea intitulată Lie step 11
  3
  Țineți brațele deschise în loc să vă îndoiți. Acțiunea de îndoire a brațelor este considerată o poziție închisă și va fi dezvăluită oamenilor în momentul în care minți. Nu traversați brațele și le țineți lateral. Dacă stați, puneți-vă mâinile în poală.
 • Imaginea intitulată Lie step 12
  4
  Controlează pâlpâirea ta Liratul tind să clipească nervos, ceea ce este un semn evident pentru oameni. De asemenea, rețineți că păstrarea ochilor deschisi pentru o lungă perioadă de timp poate părea suspicios, așa că încercați să clipiți așa cum ați face în mod normal.
 • Imaginea cu titlul Lie step 13
  5


  Utilizați contactul vizual în avantajul dumneavoastră. Unul dintre semnele cele mai clare pe care cineva le minte este evitarea contactului vizual. Prin urmare, încercați să o controlați pentru a vă ascunde minciuna. Asigurați-vă că persoana vă crede.
 • Va trebui sa gasiti un punct de echilibru pentru a face foarte putin contact vizual si exagerati-l. Dacă te uiți la persoana prea mult fără să te uiți departe, vei arăta atât de suspectă ca și când nu o vei vedea niciodată.
 • Imagine cu titlul Lie step 14
  6
  Păstrați-vă corpul orientat spre persoana cu care vă minți. Dacă îndreptați-o către partea sau spre partea opusă, veți sugera că încercați să ascundeți ceva. Asigurați-vă că corpul dvs. rămâne aliniat cu persoana cu care vorbiți. De asemenea, păstrați-vă ochii în această direcție și evitați să priviți la distanță.
 • Imaginea intitulată Lie Lie Step 15
  7
  Utilizați contact fizic pentru a crea intimitate. Când minți, atinge persoana cu care vorbești în mod corespunzător. Puneți mâna pe umăr, țineți mâna sau atingeți ușor piciorul în cazul în care stați lângă ea. Dacă o atingi, o vei liniști și o vei face mai încrezător.
 • Țineți minte dacă relația dvs. cu această persoană este suficient de apropiată pentru a iniția contactul fizic. În multe situații, acest lucru nu va fi cazul.
 • Partea 4
  Controlează-ți cuvintele

  Imaginea intitulată Lie step 16
  1
  Păstrați un ton normal de voce. O altă schimbare inconștientă pe care o faceți atunci când minți este creșterea tonului vocii. Activați-vă tonul de voce astfel încât să rămână la nivelul obișnuit. Asigurați-vă că vocea dvs. este în concordanță cu situația.
  • Faptul că tonul vocii este ridicat în timpul unei minciuni este cunoscut, astfel încât oamenii ar putea să vă acorde atenție dacă suspectează că minți.
  • Puteți chiar vorbi cu un ton ușor mai mic decât de obicei, pentru a echilibra tendința de creștere a acestuia.
  • De asemenea, acordați atenție tonului și volumului dvs. pentru a fi în concordanță cu situația. Nu vorbiți cu un ton vesel în cazul în care doriți să vă manifestați îngrijorări sau cu un ton serios în cazul în care doriți să sunați încurajator.
 • Imaginea intitulată Lie step 17
  2
  Furnizați răspunsuri directe Când vă pun întrebări, dați răspunsuri complete, dar nu începeți să vă bateți. Nu faceți prea multe pauze sau adăugați cuvinte de umplere care nu sunt necesare. A rătăci sau a scăpa de ea este o minciună.
 • Aceasta va dura practica, dar caută un echilibru între un răspuns prea scurt și prea lung, deoarece ambele pot părea suspicioase.
 • Imaginea intitulată Lie step 18
  3
  Utilizați limbajul casual O tendință naturală în timpul unei minciuni este formalitatea excesivă. Oamenii vor observa diferența în comportamentul obișnuit. Încercați să utilizați cuvinte mai vocale în loc de cele formale, deoarece acestea se vor potrivi mai bine în cadrul conversației.
 • De exemplu, spuneți "Nu știu" în loc de "Nu sunt sigur".
 • Partea 5
  Răspundeți la întrebări suplimentare

  Image cu titlul Lie step 19
  1
  Stick la povestea ta. După ce au spus o minciună, ei v-ar putea cere să reluați povestea sau să oferiți o explicație mai detaliată. În loc să faceți un pas înapoi și să retrageți minciuna pe care ați spus-o, rețineți-vă povestea și repetați-o cât se poate de asemănătoare cu modul în care ați spus-o prima dată. Solicitarea aceleiași întrebări de mai multe ori este o strategie care vă face să vă dezvăluiți minciuna.
 • Imaginea intitulată Lie step 20
  2
  Adăugați un mic detaliu suplimentar. Atunci când solicită mai multe informații, nu adăugați prea multe detalii minciunii până la punctul de a le complica. Faceți tot posibilul pentru a adăuga câteva informații care întărește minciuna, dar nu o faceți prea greu de întreținut.
 • Imaginea intitulată Lie step 21
  3
  Răspundeți întrebării cu o altă întrebare. Uneori, puteți dezorienta oamenii și le puteți distra, răspunzând la o întrebare cu un altul. Puteți spune ceva de genul "De ce nu mă credeți?" Sau "Ați auzit o poveste diferită de la altcineva?" Aceasta va pune pe cealaltă persoană într-o poziție dificilă să răspundă.
 • Partea 6
  Fiind descoperit atunci când spune o minciună

  Imaginea intitulată Lie step 22
  1
  Recunoașteți că ați mințit. La un moment dat, ei ar putea descoperi că ați mințit și, evident, nu puteți scăpa cu ea. Cineva ar putea găsi video care evidențiază minciuna ta sau chiar documente de un fel. În loc să răspândi minciuna și să înrăutățești lucrurile, să recunoști ce ai făcut și să te confrunți cu consecințele.
  • De obicei, vă veți recupera o parte din credibilitatea dvs., admițând-o în loc să continuați să mințiți.
  • Aflați de la greșelile dvs. și încercați să le evitați data viitoare când trebuie să mințiți despre ceva.
 • Imaginea intitulată Lie step 23
  2
  Explicați de ce ați mințit fără a invoca scuze. Odată ce recunoașteți minciuna, probabil vă pun mai multe întrebări. Nu încercați să vă justificați motivele, ci explicați-vă ce credeți. Spuneți celeilalte persoane de ce ați considerat necesar să mințiți și de ce adevărul nu a funcționat.
 • Este posibil ca persoana să nu accepte explicațiile dvs., că ei spun că nu au sens sau că nu le consideră suficient de bune. Nu argumentați, ci afirmați că credeți în raționamentul dvs., chiar și atunci când a fost greșit.
 • Imaginea intitulată Lie step 24
  3
  Spune-i persoana care va face pentru lucruri. Minciuna produce probabil un fel de daune într-un fel sau altul, așa că ar trebui să rezolvi lucrurile dacă te descoperă. Oferiți persoanei anumite măsuri concrete pe care intenționați să le urmați pentru a remedia situația. Acționează sincer cu privire la ceea ce vei face și vei împlini.
 • Lucrurile pe care probabil că trebuie să le rezolvi ar putea fi relații tensionate în loc de probleme. Probabil că trebuie să-ți arăți remușcarea și să rezolvi consecințele minciunii tale.
 • sfaturi

  • Dacă vă aflați foarte des, puteți uita unele dintre ele sau puteți să vă considerați nesigure. Dacă minți mai rar, orele pe care le faci pot trece neobservate.

  avertismente

  • Nu este niciodată o idee bună să se găsească în chestiuni juridice, deoarece consecințele ar putea fi semnificative.
  • Minciunile sunt deseori descoperite, iar unele au consecințe mult mai mari decât altele. Este întotdeauna recomandabil să te întrebi dacă mintul merită riscul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci o minciună pentru o glumăCum să faci o minciună pentru o glumă
  Cum să te descurci cu un adolescent mincinosCum să te descurci cu un adolescent mincinos
  Cum să eviți să fii prins să faci lucruri necorespunzătoareCum să eviți să fii prins să faci lucruri necorespunzătoare
  Cum să scapi de o petrecere la care nu vrei să mergiCum să scapi de o petrecere la care nu vrei să mergi
  Cum să descoperi un mincinosCum să descoperi un mincinos
  Cum să descoperiți un mincinos patologicCum să descoperiți un mincinos patologic
  Cum să descoperi o minciunăCum să descoperi o minciună
  Cum să detectezi o minciunăCum să detectezi o minciună
  Cum să eviți dramele cu prieteniiCum să eviți dramele cu prietenii
  Cum să faci pe cineva să spună adevărulCum să faci pe cineva să spună adevărul
  » » Cum să mint

  © 2011—2020 ertare.com