Cum să îmbunătățiți abilitățile sociale

abilități sociale se concentreze pe relațiile personale, caracterul și atitudinea. Dacă vă hrăni aceste abilități, vă puteți îmbunătăți performanța la locul de muncă, să dezvolte relații mai puternice și să depună eforturi pentru a obține promovat. Dezvoltarea abilităților de comunicare, să consolideze relațiile și să arate entuziasmul pentru spectacol profesional colegi și supervizori care abilitățile sociale sunt echilibrate dumneavoastră.

pași

Metoda 1
Dezvoltați-vă abilitățile de comunicare

Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 1
1
Obiectivul lor este de a vă face să vă înțeleagă. Scopul dvs. (fie că vorbim, fie că scrieți) trebuie să fie comunicarea clară. Adesea, limbajul pompos sau pretențios poate face ceea ce încerci să explici confuz sau inexact. Iată câteva idei pentru îmbunătățirea clarității comunicării:
 • Rămâi concentrat asupra subiectului. Concentrați-vă pe obiectivul comunicării dvs. Acest lucru ar putea fi la fel de simplu ca să afli dacă colegul tău este liber la prânz.
 • Fiți concret atunci când comunicați. Poate că ai dificultăți în a ajunge la subiect. Pentru a vă îmbunătăți claritatea, utilizați termeni specifici, în loc de pronume generale sau perioade nedeterminate de timp.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 2
  2
  grindă contact vizual Recunoașteți că acordați atenție persoanei căutând-o în ochi. Contactul vizual va face interlocutorul dvs. să se simtă mai implicat. Dacă aveți dificultăți în a face acest lucru, întoarceți corpul astfel încât să indice persoana cu care vorbiți.
 • Prin transformarea corpului în scopul direct al interlocutorului dvs., veți avea mai multe șanse de a privi ochii în mod natural.
 • Dacă vă deranjează să arătați pe cineva direct în ochi, alegeți un punct deasupra sau dedesubt (cum ar fi podul nasului) și priviți acolo.
 • Chiar dacă există alte distrageri în cameră, păstrați-vă ochii concentrați asupra interlocutorului tău. Dacă lăsați-vă privirea să rătăcească, acest lucru poate părea nepoliticos pentru tine.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 3
  3
  Monitorizați-vă limbajul corpului Afișați interesul de a vă așeza și de a vă apleca puțin înainte. Rezistați nevoii de a vă lovi cu degetele sau cu piciorul, deoarece acest lucru poate fi un semn de nerăbdare. De asemenea, vă puteți conecta cu interlocutorul dvs. dacă îi imități poziția.
 • La început s-ar putea parea ciudat, dar dacă imita postura de interlocutorul dumneavoastră, subconstient va trimite mesajul că acestea sunt în aceeași situație, să-l liniștească.
 • Încercați să aveți mișcări inconștiente care ar putea fi interpretate greșit, cum ar fi jocul cu părul sau ridicarea piciorului de sus în jos.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 4
  4
  Practic vorbind. Aceasta include vorbi în public și conversați ocazional Chiar dacă te deranjează să vorbești în fața altor oameni, practica îți va permite să vorbești mai ușor și să îți îmbunătățești abilitățile. Acordați atenție ritmului și volumului dvs. atunci când practicați.
 • Dacă vă simțiți tensionați cu relații personale, practicați-vă cu un prieten apropiat sau cu un membru al familiei cu care vă simțiți confortabil.
 • Dacă vorbiți în public, vă faceți nervi, faceți voluntariat ca un grup mic și creșteți treptat numărul de persoane.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 5
  5
  Dezvoltați-vă abilități de scriere. La fel ca vorbind, cu cât scrieți mai mult, cu atât mai ușor va deveni. De asemenea, puteți frecventa cursuri pentru a vă îmbunătăți scrisul. Puteți face exerciții de scriere pe cont propriu. De asemenea, puteți găsi adesea ateliere de scriere accesibile la universități sau centre comunitare.
 • Când ați terminat să scrieți ceva, trebuie să îl revizuiți pentru a identifica erorile gramaticale și de ortografie. Acest lucru necesită doar 1 sau 2 minute și poate îmbunătăți semnificativ calitatea lucrării scrise.
 • Fii direct și concis în loc să spui ceva foarte elaborat. S-ar putea să vă simțiți inconfortabil de la început, dar dacă sunteți direct, puteți îmbunătăți foarte mult claritatea scrisului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 6
  6
  Practicați abilitățile pentru asculta activ. Pentru a asculta, concentrarea și auto-disciplina sunt necesare. Oamenii ascultă din diverse motive, cum ar fi ascultarea instrucțiunilor, arătând empatie față de o altă persoană sau evaluarea dacă un plan este adecvat sau nu. Puteți să-i arătați interlocutorului că acordați atenție făcând următoarele:
 • Parafrazați ceea ce ați spus și puneți întrebări despre el. Acest lucru arată interesul și concentrarea. De asemenea, acest lucru vă va ajuta să înțelegeți situația.
 • Luați note când este cazul. Acest lucru arată că considerați acest subiect ca fiind ceva important. Practica luarea de note în întâlniri de echipă sau sesiuni de instruire a personalului.
 • Nu întrerupeți alții. Arătați că vă respectați interlocutorul, lăsându-l să termine vorbind.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 7
  7
  Fiți atenți la limbajul corpului al celeilalte persoane. Observați postura, tonul vocii, contactul vizual (sau absența acestuia), gesturile și expresiile feței. Acest lucru vă poate oferi indicii în modul cel mai eficient în care ați putea răspunde și vă poate ajuta să înțelegeți mai bine mentalitatea interlocutorului dvs.
 • De exemplu, în cazul în care co-lucrător are ochii roșii și strănutul, ai putea presupune că suferi de alergii sau răceli. În acest caz, s-ar putea să fie mai delicată, din moment ce, probabil, nu se simt bine.
 • Dacă partenerul dvs. se uită constant la acea vreme, el se poate bucura de conversația sa, dar poate avea o întâlnire pentru a participa.
 • Metoda 2
  Consolidarea relațiilor interpersonale

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 8
  1
  cupleaza relații. Abilitățile interpersonale sunt importante la locul de muncă, mai ales că multe organizații sunt structurate în echipe și departamente. Faceți prieteni cu colegii, supraveghetorii, clienții și partenerii de afaceri.
  • Invitați colegii, colegii și supraveghetorii dvs. la evenimente locale, cum ar fi petreceri de cartier, evenimente muzeale, concerte etc.
  • Organizați o petrecere și invitați colegii, colegii și supraveghetorii. Un mediu informal ar putea fi locul potrivit pentru a vă consolida relația.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 9


  2
  Fii prietenos cu colegii tăi. Salută-le când ajung la serviciu. Invită-i la prânz sau la o cafea. Chat în câteva minute în camera de odihnă în timp ce beți o băutură. Participați la evenimente de lucru, cum ar fi cluburi de softball, pranzuri de personal și zile de antrenament. Acestea sunt modalități excelente de a vă consolida relațiile profesionale.
 • Evitați bârfa. Vorbind despre alții este adesea interpretată ca fiind nepoliticoasă și, dacă persoana despre care vorbiți, află că aceasta ar putea dăuna relației dvs. cu ea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 10
  3
  Gestionați conflictele într-un mod sănătos Adresați-vă problemele cu persoana implicată într-un mod privat. Adresați conversația fără a judeca și cu o atitudine asertivă. Puneți întrebări și încercați să înțelegeți versiunea lor de evenimente. Încercați să găsiți o soluție.
 • Unii oameni nu se simt confortabil cu conflictele. Depășiți acest disconfort, recunoscând-o și spunând: "S-ar putea să vă simțiți puțin inconfortabil, și eu simt asta. Cu toate acestea, relația noastră este importantă pentru mine și aș vrea să vorbesc despre ... ".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 11
  4
  Stabiliți o rețea de contacte cu oamenii care sunt în interiorul și în afara organizației dvs. Întreabă-i pe oameni despre munca lor și vorbește puțin despre ce faci. Identificați conexiunile și modalitățile prin care s-ar putea ajuta reciproc. Schimbați informațiile de contact și continuați să comunicați cu persoana respectivă.
 • Uneori, poate fi inoportună schimbul de informații în acel moment. O carte de vizită care conține informațiile dvs. vă poate permite schimbul de date mult mai ușor.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 12
  5
  Practicați conducerea Leadershipul poate fi definit ca abilitatea de a influența ceilalți, adesea în legătură cu luarea deciziilor. Prin urmare, toți angajații de la orice nivel al unei organizații pot folosi abilitățile de conducere. Îți poți îmbunătăți abilitățile de leadership în următoarele moduri:
 • Urmăriți-vă supraveghetorul și notați modul în care conduce echipa. Identificați acțiunile pozitive pe care această persoană le face și le imită în munca voastră.
 • Practicați-vă conducerea în conversațiile de grupuri mici, punând întrebări colegilor de echipă și încurajând membrii mai liniștiți să participe.
 • Disciplina pentru a arăta o atitudine pozitivă în situații dificile. Fii calm în vremuri de criză.
 • Discutați despre preocupările dvs. cu supraveghetorul dvs., nu în fața întregii echipe. Dacă faceți acest lucru, acest lucru va arăta respect și va fi un bun exemplu pentru alții.
 • Metoda 3
  Afișați entuziasmul și spiritul

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 13
  1
  Luați inițiativa Afișați responsabilitatea și entuziasmul pentru munca dvs., încercând să vă depășiți datoria. Finalizați-vă munca fără ca supraveghetorul dvs. să vă amintească. Oferiți-vă colegilor să vă ajute dacă aveți timp liber.
  • Fiți amabil când vă oferiți să vă ajutați un coleg. Unii pot să nu vreau ajutor. Puteți să menționați ocazional ceva de genul "Hei Alice, am terminat munca mai devreme și m-am gândit că te pot ajuta".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 14
  2
  Faceți temele fără ca nimeni să cereți acest lucru. Acordați atenție mediului înconjurător. Dacă observați că o sarcină ar trebui să fie făcut, face acest lucru. Puteți câștiga chiar și simpatia colegilor și supraveghetorul dumneavoastră dacă faci lucruri mici, cum ar fi golirea un coș de gunoi coș de gunoi plin sau curăța camera de pauză atunci când aveți ceva timp liber.
 • La întâlniri de echipă sau de departament, acordați atenție atribuțiilor. Puteți observa că unul dintre colegii dvs. are un proiect important, care ar fi o mare oportunitate de a vă oferi ajutorul pentru sarcinile mai mici, astfel încât să vă puteți concentra asupra a ceea ce este important.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 15
  3
  Căutați un loc de muncă mai provocator. Încercați să vă dezvoltați abilitățile tehnice. Aflați mai multe despre organizația dvs. Adresați-vă colegilor dvs. despre departamentele lor. Participați la o clasă, citiți un blog relevant sau abonați-vă la o revistă din domeniul dvs.
 • Există multe asociații profesionale care publică reviste și buletine de știri. Căutați-le pe Internet și să vă alăturați acestora pentru a vă extinde cunoștințele profesionale.
 • Poate că există o certificare sau o acreditare profesională legată de munca dvs. Acestea vă pot îmbunătăți considerabil credibilitatea profesională și vă vor face un candidat mai viabil pentru promoții.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 16
  4
  Îmbunătățiți abilitățile de rezolvare a problemelor. Atunci când abordați o problemă, va fi important să vă concentrați asupra soluției. Păstrați o minte deschisă pentru a nu arunca soluții chiar improbabile. Utilizați un limbaj deschis, cum ar fi "Și dacă ceva de genul ..." sau "Imaginați-vă că ..." se întâmplă astfel, veți încuraja creierul dvs. să găsească soluții creative. Jocurile care provoacă capacitatea de a rezolva probleme pot fi, de asemenea, utile în acest scop. Unele dintre ele includ următoarele:
 • șah
 • jocuri video și jocuri pe calculator
 • jocuri de cărți (cum ar fi One and Hearts)
 • Scrabble
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților soft Pasul 17
  5
  Îmbunătățiți-vă creativitatea Ați putea fi surprins de activitățile pe care creativitatea dvs. le poate dezvolta. De exemplu, mersul pe jos îmbunătățește creativitatea în timpul plimbării și după un timp scurt. Colaborați cu colegii dvs. pentru a concepe idei. Găsiți inspirație în alte locuri, cum ar fi muzeele sau alte industrii.
 • S-ar părea contraproductivă, dar dacă vă lăsați mintea să rătăcească și visul dvs. de zi, acest lucru vă va crește creativitatea. Dacă aveți probleme cu o problemă, lăsați mintea să rătăcească aproximativ 15 minute și apoi să o ridicați din nou.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de luptăCum să vă îmbunătățiți abilitățile de luptă
  Cum să vă îmbunătățiți abilitățile artisticeCum să vă îmbunătățiți abilitățile artistice
  Cum să dezvolte abilități bune de comunicareCum să dezvolte abilități bune de comunicare
  Cum să dezvolți relațiile sociale la locul de muncăCum să dezvolți relațiile sociale la locul de muncă
  Cum să dezvolți un plan de mentoratCum să dezvolți un plan de mentorat
  Cum să îmbunătățiți aptitudinile sociale la copiiCum să îmbunătățiți aptitudinile sociale la copii
  Cum să vă îmbunătățiți abilitățile socialeCum să vă îmbunătățiți abilitățile sociale
  Cum să dezvolți abilități organizaționaleCum să dezvolți abilități organizaționale
  Cum să dezvolți o carieră profesională în turismCum să dezvolți o carieră profesională în turism
  Cum să dezvolte linii directoare pentru team building la locul de muncăCum să dezvolte linii directoare pentru team building la locul de muncă
  » » Cum să îmbunătățiți abilitățile sociale

  © 2011—2020 ertare.com