Cum să mențină o relație cu o persoană care pleacă

Poate fi dificil să găsești un echilibru cu un cuplu extrovertit, mai ales dacă ești mai introvertit. Preferințele pot să difere considerabil și să provoace tensiuni în relație. În loc să lăsați diferențele să fie un obstacol, căutați modalități de a comunica mai eficient și de a satisface nevoile partenerului dvs. Ea abordează conflictul într-un mod diferit și încearcă să o înțeleagă mai bine. A fi sincer unul cu celălalt și a fi dispus să faceți schimbări și să ajungeți la un acord este foarte important atunci când vă întâlniți cu o persoană care pleacă.

pași

Partea 1
Comunicați în mod eficient

Imaginea intitulată Mențineți o relație cu un Extrovert Pasul 1
1
Participați la o comunicare deschisă și onestă. Este important ca orice cuplu să aibă o comunicare deschisă și onestă, dar acest lucru este valabil mai ales dacă au personalități diferite. Faceți un efort pentru a înțelege nevoile partenerului dvs. și pentru a le respecta, chiar dacă acestea sunt diferite de ale dvs. Această acțiune vă va ajuta să înțelegeți mai bine și să nu luați lucrurile personal.
 • Fii cinstit cu cât timp vrei să petreci cu ea, la ce oră vrei să fii lângă ea și la ce oră vrei să fii singur. Spuneți partenerului dvs. că aceste preferințe vă ajută să funcționați mai bine și că satisfacerea acestor nevoi vă va permite să deveniți un partener mai bun.
 • Spuneți: "Cât de des doriți să aveți oameni în casă și cât de des doriți să petreceți timp cu prietenii în fiecare săptămână? Nevoile dvs. pot fi diferite de ale mele și cred că este important să vorbim despre asta ".
 • Imagine cu titlul Mențineți o relație cu un Extrovert Pasul 2
  2
  Cunoaște-ți limitele sociale Dacă cuplul extrovertit insistă să plece în timp ce vrei să fii acasă, vorbește despre limitele sociale din relație. Care este numărul de zile care pot fi părăsite în fiecare săptămână sau lună?
 • Discutați despre limitele sociale din cadrul relației în avans pentru a evita luptele sau dezamăgirile. De exemplu, dacă ieșiți la cină cu prietenii în fiecare săptămână pare copleșitoare, atunci sunteți de acord să vă întâlniți cu prietenii de două ori pe lună, iar partenerul dvs. se poate întâlni cu ei săptămânal.
 • Dacă ambii sunt extroverțiți, ar trebui să aibă un timp social separat (adică puteți petrece timpul cu prietenii și partenerul dvs. cu ei), astfel încât să nu-și petreacă timpul împreună.
 • Imaginea intitulată Mențineți o relație cu un Extrovert Pasul 3
  3
  Acordeți acorduri reciproce. Extroverții preferă de obicei să crească energia prin implicarea în elemente externe, în timp ce introverții preferă să acumuleze energie prin implicarea în lumea interioară. Luați în considerare acest detaliu pe măsură ce progresați în relație și participați la activități cu partenerul dvs. O persoană care vine poate să se bucure de mese de gală - totuși, dacă ești introvertit, poți să te simți copleșit. Sunt de acord să satisfacem nevoile ambelor, cum ar fi limitarea meselor de gală la o dată pe lună sau să stați până la mijlocul cina.
 • Ajungeți la un acord reciproc privind evenimentele sociale și petreceți timp împreună. O persoană care va ieși poate dori să petreacă mult timp cu voi, dar dacă sunteți un introvert, este posibil să doriți o perioadă în tăcere sau în pace. Găsiți o cale de a echilibra nevoile ambelor.
 • Partea 2
  Gestionați conflictele în mod diferit

  Image cu titlul Menținerea unei relații cu un Extrovert Pasul 4
  1
  Recunoașteți stilurile de conflict. Extroverții tind să se apropie de conflict prin confruntarea și rezolvarea problemei, în timp ce introvertele tind să fugă de conflicte. La rândul lor, introvertele se pot simți hărțuite sau incomode în timp ce extroverturile se pot simți limitate. Dacă sunteți o persoană introvertită, trebuie să fiți dispus să abordați conflictul cu partenerul. De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că vrea să găsească o soluție, să nu înceapă o discuție.
  • Dacă partenerul dvs. este rapid să discute problemele și această atitudine vă deranjează, cereți-i să se gândească cu atenție la problema înainte de a le menționa imediat. Este mai bine să nu spui niște lucruri sau să le lași să rezolve pe cont propriu.
  • În același mod, dacă ambele sunt extrovertite, nu menționați fiecare detaliu. Numărați până la zece ori întrebați-vă câteva întrebări înainte de a discuta cu partenerul dvs. - de exemplu, "Va contribui la îmbunătățirea relației?"
 • Imagine cu titlul Mențineți o relație cu un Extrovert Pasul 5
  2
  Discutați despre modul în care gestionați un conflict. În afară de înțelegerea stilurilor dvs. de conflict, fiți sincer despre ceea ce vă face să intrați în conflict. Dacă sunteți un introvertit, partenerul dvs. să știe ce vă face să vă supărați sau să vă închideți. Îți poți încuraja partenerul extrovertit să te îndemne să te deschizi sau să răspunzi.
 • Dacă sunteți un introvertit, spuneți: "Tind să taci când ești supărat. Știu că nu ne ajută să ne rezolvăm problemele, așa că vă rog să mă invitați politicos să participați la această situație, chiar dacă pare furios ".
 • Dacă ambii sunt extrovertiți, ar putea fi nevoiți să rezolve conflictele atunci când sunt calm și rezolvați. Nu lăsa furia să explodeze și nu vă grăbiți într-o discuție care ar fi mai bine să discutați în timp ce sunteți liniștiți.
 • Imagine cu titlul Mențineți o relație cu un extrovert Pasul 6
  3


  Reflectați dacă aveți o problemă de relație. Dacă nici unul dintre dvs. nu este dispus să ajungă la un acord reciproc și încă are conflicte, aceasta poate fi o problemă de relație. De exemplu, un introvert se poate retrage pentru a evita problemele de relație, în timp ce un extrovert poate petrece mai mult timp cu prietenii pentru a evita problemele. Dacă ați încercat să ajungeți la un acord, dar partenerul dvs. nu se dă, gândiți-vă la durata relației și la modul în care modificările pe care le doriți o vor afecta.
 • Discutați cu partenerul dvs. despre eforturile dvs. și cum vă simțiți că nu puteți ajunge la acorduri reciproce. Spune: "Este important să găsim o soluție pentru diferențele noastre și vreau să ne tratăm reciproc cu respect".
 • Imagine cu titlul Mențineți o relație cu un Extrovert Pasul 7
  4
  Vorbiți cu un terapeut. Dacă problema persistă în ciuda eforturilor depuse, este posibil să fiți timp să vedeți un terapeut. Un terapeut te poate ajuta să rezolvi problemele și să vezi lucrurile mai clar din perspectiva partenerului tău. Este posibil să înveți noi modalități de abordare a partenerului dvs. sau de a interacționa cu acesta. De asemenea, puteți încerca lucruri noi pentru a le înțelege mai bine nevoile.
 • Văzând un terapeut nu înseamnă că relația voastră este condamnată sau că vă simțiți rușine să vă luptați. E nevoie de curaj de a cere ajutor și de a lua măsuri pentru a îmbunătăți relația.
 • Partea 3
  Reglați-vă obiceiurile

  Imagine cu titlul Mențineți o relație cu un extrovert Pasul 8
  1
  Rândiți-vă ascultând cealaltă. Extroverții pot avea dificultăți de calmare atunci când vorbesc, deoarece vorbirea este un mod de a procesa emoții și gânduri. În plus, au tendința de a întrerupe alții sau de a domina conversația. Luați rândul vorbind și ascultați și încercați să găsiți un echilibru. Lăsați partenerul dvs. să vorbească și să se exprime fără a întrerupe sau împiedica conversația. Apoi, vorbiți în schimb pentru a împărți atenția.
 • Imaginea intitulată Mențineți o relație cu un extrovert Pasul 9
  2
  Du-te în locuri discrete. În timp ce o persoană care pleacă, ar putea dori să meargă în locuri pline de viață, un introvert se poate simți copleșit de stimulare atât de mare. Vino la un acord reciproc și du-te într-un loc liniștit. În acest fel, persoana care iese poate să se bucure de ieșirea și persoana introvertită poate petrece timp cu persoana fără să se simtă copleșit.
 • Alegeți o activitate discretă cum ar fi o plimbare sau drumeții. Alegeți locuri liniștite pentru a lua masa și a merge la camping undeva la distanță.
 • 3
  Cereți timp pentru pregătire. Dacă sunteți un introvertit, atunci așteptarea oamenilor de a lua cina cu puțină anticipare poate fi foarte stresantă. Puteți simți că aveți nevoie de timp pentru a pregăti și a aduna energie pentru vizitatori. Cu toate acestea, o persoană care iese este mai probabil să se simtă confortabil în așteptarea oaspeților în orice moment.
 • Pentru a evita orice situație incomodă, permiteți partenerului dvs. să știe că trebuie să îi informați în prealabil că așteaptă oaspeți. De exemplu, îi puteți cere să vă informeze cu cel puțin două ore înainte de a veni.
 • Imagine cu titlul Mențineți o relație cu un pas extrovert 10
  4
  Căutați partea comică a situațiilor. Nivelurile de stimulare preferate variază de la persoane extrovertite la persoane introvertite. O persoană care se deplasează poate să se bucure de orașele mari cu multe lucruri de făcut, lumini intermitente, o mulțime de oameni și mult zgomot. Pentru o persoană introvertită, aceasta poate fi o tortură absolută și puteți prefera o cameră liniștită și confortabilă de citit. Dacă nivelurile dvs. de stimulare sunt în conflict cu cele ale partenerului dvs., căutați partea de benzi desenate în loc să fiți frustrați. În loc să cereți partenerului dvs. să se schimbe, recunoașteți că există diferențe și adresați-i mai calm.
 • Dacă rutina de dimineață a unei persoane este grabită și haotică, în timp ce cea a celuilalt este lentă și metodică, nu spune "grăbește-te!" Sau "calmează-te!" În schimb, el recunoaște că ambele abordează același lucru diferit și râd împreună.
 • Imaginea intitulată Menținerea relației cu un pas extrovert 11
  5
  Trebuie să fii dispus să-ți părăsești cochilia. Dacă sunteți introvertit, este posibil să fugiți de situații sociale și de atenție. Acceptă provocarea și vorbește cinstit cu partenerul tău extrovertit pas cu pas. Fii curios despre lucruri pe care nu le-ai observat niciodată și ai o minte deschisă, în timp ce partenerul tău cere lucruri care cer efortul tău maxim.
 • Dacă partenerul dvs. vă provoacă să explorați lucruri noi, spuneți da. Trebuie să fiți deschis la oportunitatea de a învăța ceva nou sau de a avea o experiență nouă.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să participi la terapia cuplurilorCum să participi la terapia cuplurilor
  Cum să comunici mai bine cu o prietenaCum să comunici mai bine cu o prietena
  Cum să-i faci partenerului să te trateze bineCum să-i faci partenerului să te trateze bine
  Cum să ții un prietenCum să ții un prieten
  Cum să determini dacă ți-ai găsit partenerul de sufletCum să determini dacă ți-ai găsit partenerul de suflet
  Cum să începi o relație casualăCum să începi o relație casuală
  Cum să începeți o relațieCum să începeți o relație
  Cum să te îndrăgostești din nouCum să te îndrăgostești din nou
  Cum să evitați relațiile codificateCum să evitați relațiile codificate
  Cum să construiești o relație sănătoasăCum să construiești o relație sănătoasă
  » » Cum să mențină o relație cu o persoană care pleacă

  © 2011—2020 ertare.com