Cum să vă mențineți o prietenie dacă suferiți de o tulburare psihotică

Când suferiți de o tulburare psihotică, ați putea pierde interesul de a face legături cu alte persoane. Acest lucru poate face dificilă păstrarea prietenilor sau păstrarea prieteniilor cu oameni noi. Dacă aveți o tulburare psihotică, asigurați-vă că lucrați cu terapeutul sau psihologul pentru a vă îmbunătăți simptomele. Pentru a combate singurătatea pe care o simțiți, puteți, de asemenea, să aveți grijă să vă faceți prieteni noi și să vă îmbunătățiți prieteniile pe care le aveți deja.

pași

Metoda 1
Faceți noi prieteni

Image titled Deal cu HPPD Pasul 5
1
Lucrați cu terapeutul dvs. în ceea ce privește obiectivele personale de prietenie. Când aveți o tulburare psihotică, poate fi dificil să părăsiți casa sau să nu mai gândiți. Persoanele care suferă de o tulburare psihotică suferă de iluziile, halucinațiile, discursul dezorganizat, schimbările de dispoziție și alte probleme. Pentru a vă dezvolta rețeaua socială, încercați să stabiliți obiective personale cu ajutorul terapeutului.
 • De exemplu, ați putea decide că doriți să aveți scopul de a zâmbi la o persoană nouă în fiecare săptămână sau de a se angaja într-o conversație cu cineva din lift. În același mod, ați putea decide că doriți să setați obiectivul de a invita un partener de lucru prietenos să meargă cu dvs. pentru o plimbare în timpul orelor de prânz.
 • Discutați cu terapeutul dvs. despre obiectivele dvs. de a vă face noi prieteni și despre modalități de a le realiza.
 • Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 8
  2
  Începeți un contact cu prietenii. Când aveți o tulburare psihotică, este posibil să nu fiți dispus să vă expuneți atât de mult. Cu toate acestea, de obicei este necesar să fii persoana care este prezentat sau invita pe cineva să facă ceva pentru a începe o prietenie.
 • Invitați pe cineva să bea cafea, să trimită un e-mail sau să trimită un mesaj text sau să invite un potențial nou prieten să vizioneze un film. Încearcă să spui "Hei, Sara. Sper că ai o zi bună! Mă gândeam să văd un film în acest weekend. Vrei să mergi cu mine?
 • Încercați să faceți pași mici la început. De exemplu, puteți începe inițierea contactului dacă trimiteți mesaje text unui prieten sau întrebați doar cum fac în ziua respectivă, cum ar fi "Hei, Juan. Cum faci azi?
 • În mod similar, discutați cu oglinda pentru a încerca să practici contactul inițial cu cineva. De exemplu, puteți încerca să practicați cum veți spune "Buna" sau cum veți invita pe cineva să meargă pentru o cafea.
 • Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 12
  3
  Dați noilor prieteni suficient spațiu. Când începeți să vă faceți prieteni noi, asigurați-vă că nu vă prea atașați prea repede. Încercați să nu fiți dependenți de emoție sau aroganți atunci când încă consolidați prietenia. De exemplu, nu sunați de zece ori pe zi sau trimiteți mesaje text prietenului dvs. sau chiar apăreați acasă, cu excepția cazului în care ați fost invitat. Este important ca oamenii să aibă timp pentru ei înșiși, astfel încât să se străduiască să o respecte.
 • În mod similar, încercați să apelați, să trimiteți mesaje text sau să vizitați noul dvs. prieten dacă a indicat că este ocupat.
 • Când vă petreceți timpul departe de noii dvs. prieteni, concentrați-vă asupra hobby-urilor și bucurați-vă de timpul în pace sau petreceți ceva timp cu familia.
 • Dacă vă este dificil să păstrați o prietenie sau dacă aveți simptome nedorite cu privire la noile voastre prietenii, cum ar fi obsedarea cu un nou prieten sau având iluzii despre un nou prieten, atunci lucrați cu terapeutul sau psihologul pentru al depăși.
 • Imaginea intitulată Aflați dacă o fată vă iubește sau este doar un bun prieten Pasul 15
  4
  Încercați să nu luați lucrurile personal. Dacă un prieten trebuie să-și anuleze planurile cu dvs. sau să le schimbe, nu-l luați ca o ofensă personală sau să trageți concluzii rapide despre motivul pentru care să se întâmple asta. Există lucruri care apar și planurile se schimbă, dar probabil că nu sunt legate de tine sau de prietenia ta. Nu luați schimbările de planuri sau ceea ce face prietenul tău ca ceva împotriva ta.
 • Tulburarea dvs. psihotică vă poate determina să interpretați greșit lucrurile sau să vedeți lucruri în care nu există, deci asigurați-vă că aveți în vedere acest lucru cu noii voștri prieteni.
 • Dacă întâmpinați dificultăți în a-ți face prieteni, poate veți lua ceva asemănător cu pieptul. Asigurați-vă că lucrați cu terapeutul sau psihologul dvs. pentru a rezolva problemele de abandon sau de afecțiune pe care le aveți.
 • Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 22
  5
  Nu forța o prietenie. Doar pentru că faci un nou prieten nu înseamnă că trebuie să-l păstrezi. Încercați să nu forțați o prietenie dacă nu este naturală. În schimb, încercați să aveți relații durabile și semnificative, în loc să încercați să vă referiți la persoanele pe care nu le doriți în jurul vostru.
 • Asigurați-vă că nu este tulburarea dvs. psihotică care vă împiedică să faceți aceste conexiuni.
 • Având prieteni cu care vă referiți cu adevărat vă va ajuta prin tratament și vă va face să vă simțiți mai bine.
 • Imaginea intitulată Are o mișcare a intestinului departe de Pasul Acasă 11
  6
  Pleacă de la tehnologie. Când încerci să faci noi prieteni, este important să te conectezi cu oamenii din jurul tău. Ținerea aproape a telefonului mobil sau a tabletei nu vă va ajuta să vă conectați cu alte persoane sau să vă faceți prieteni. Păstrați telefonul mobil în buzunar sau portofel când sunteți înconjurat de oameni, astfel încât să puteți fi atenți.
 • Dacă salvați telefonul mobil, veți fi mai accesibil și veți putea face conexiuni.
 • Metoda 2
  Faceți cunoștință cu oameni noi

  Imaginea intitulată Ia semnat de o etichetă de înregistrare Pasul 9
  1
  Accesați evenimente publice. Este mult mai probabil să întâlniți oameni noi dacă mergeți în locuri unde există mulți oameni. Căutați evenimente publice în zona în care locuiți că sunteți interesat să mergeți. Acest lucru vă va ajuta să participați și să întâlniți oameni în care locuiți.
  • Încercați să începeți cu evenimente mici sau vizitați locuri cu care sunteți deja familiar, astfel încât să vă simțiți mai confortabil.
  • Găsiți un eveniment de deschidere pentru o galerie de artă, o conferință, un recital muzical sau citiți o carte în orașul dvs. și discutați cu oameni noi.
 • Imaginea intitulată Voluntar peste mări Pasul 7


  2
  Asigurați-vă de voluntariat. Un alt mod de a întâlni oameni noi este de a oferi voluntari. Găsiți o cauză care vă interesează în zona în care locuiți sau un tip de muncă voluntară pe care sunteți interesat să o faceți. Acest lucru vă va ajuta să întâlniți oameni noi care se îngrijesc la fel ca dumneavoastră. Încearcă să vorbești cu alți oameni care se angajează voluntar, ca să poți face prieteni.
 • Acest lucru are avantajul suplimentar de a ajuta oamenii, precum și de a vă permite să întâlniți oameni.
 • Image cu titlul Deal cu PTSD (tulburare de stres post-traumatic) Pasul 4
  3
  Găsiți un grup de asistență. Dacă aveți o tulburare psihotică, puteți participa la un grup de asistență pentru persoanele cu aceeași problemă. În acest fel, veți fi în interiorul unui grup de oameni care înțelege ceea ce întâmpinați și care vă poate ajuta să depășiți momentele dificile. De asemenea, puteți face prieteni buni.
 • Adresați-vă terapeutului despre grupurile de sprijin pentru persoanele cu tulburări psihotice în zona în care locuiți.
 • Imaginea intitulată Ajutați pe cei care au un dizabilitate Pasul 5
  4
  Comunicați cu colegii dumneavoastră. Munca este un loc bun pentru a face noi prieteni. Vedeți colegii dvs. în fiecare zi și colaborați îndeaproape cu aceștia la proiecte sau la lucru. Dacă doriți să transformați unele dintre relațiile de muncă în prietenii, atunci comunicați cu acei oameni.
 • Întrebați un coleg dacă ar fi interesat să meargă la o cafea sau să vizioneze un film cu tine. Poți să spui "Hei, Chris. Ce vei face sâmbăta asta? Mă gândeam să încerc noua cantină de pe strada Gómez. Vrei să mergi cu mine pentru o ceașcă de cafea?
 • Imaginea intitulată Tratarea naturală a ADHD Pasul 21
  5
  Ia-ți câinele. Luarea câinelui dvs. pentru o plimbare este, de asemenea, o modalitate buna de a întâlni noi prieteni. Când vă opriți să jucați cu un alt câine, încercați să discutați cu proprietarul și să-l cunoașteți. În aceste situații, câinii acționează ca un tampon pentru interacțiuni și sunt un aliat bun dacă simțiți disconfort.
 • Încercați să faceți o conversație cu cineva care are un câine, spunând "Câine drăguț! Ce rasă este?
 • Metoda 3
  Îmbunătățiți-vă prieteniile

  Image cu titlul Deal with Teen Sarcina Step 12
  1
  Acționează sincer despre tulburarea voastră. Comunicarea deschisă este o caracteristică importantă a bunelor prietenii, deci asigurați-vă că acționați sincer cu prietenii. Pentru a încuraja comunicarea deschisă, puteți explica condiția dvs. prietenilor atunci când începeți să vă simțiți mai bine cu ei. Acționând sincer și sincer despre starea dvs. medicală vă puteți intensifica legătura cu prietenii și le puteți face să vă simțiți confortabil să vă împărtășiți ceva semnificativ cu dvs.
  • Nu există nici o problemă dacă nu vă simțiți bine să o faceți la început. Așteaptă până vei simți că ai încredere în prietenii tăi.
  • Când vă simțiți gata să le spuneți despre tulburarea voastră, ați putea spune doar: "Uneori am dificultăți în relațiile personale pentru că am o tulburare psihotică". Apoi, puteți merge mai adânc și puteți explica ce înseamnă asta dacă prietenii dvs. au întrebări.
  • Dacă încă nu aveți pregătirea pentru a vă dezvălui răzbunarea prietenilor, încercați doar să îi ajutați să înțeleagă ce treceți, ceea ce ar putea să vă ducă puțin de la ele. Încercați să spuneți: "Am câteva probleme pe care le trec acum, așa că este greu pentru mine să am o atitudine total deschisă. Dar mă ocup de asta.
 • Imaginea intitulată
  2
  Sunați-vă prietenii. Chiar dacă nu simțiți că faceți ceva, încercați să rămâneți în contact cu prietenii. Invitați-i să vorbească pentru a vă putea ține pasul cu ceea ce fac și a le spune despre dumneavoastră. Acest lucru va ajuta la menținerea conexiunilor puternice, chiar dacă nu puteți ieși și petreceți timpul cu ei.
 • De asemenea, puteți scrie e-mailuri, puteți trimite mesaje text sau puteți conecta prin rețele sociale, dacă este mai ușor pentru dvs.
 • Când îi chemi pe prietenii tăi, încearcă să începi prin a spune: "Bună, Julian. Ce mai faci? Apoi, asigurați-vă că vă ascultați pe prietenul tău în timp ce el îți spune despre ziua lui. După ce termină să vorbească, te poate întreba despre ziua ta.
 • De asemenea, puteți încerca să puneți întrebări pentru a menține conversația curgătoare, cum ar fi "Cum te-a făcut să te simți?", "Ce sa întâmplat în continuare?" Și "Care sunt planurile tale pentru weekend?".
 • Imagine cu titlul Ajutor Cineva sfârșește o dependență pornografie Pasul 12
  3
  Ține-o simplu Dacă aveți o tulburare psihotică, este posibil să nu doriți să vă gândiți obsesiv pentru totdeauna. Când ies cu prietenii, încercați să păstrați lucrurile simple. Găsiți subiecte care interesează toată lumea și ajutați-i să se refere.
 • De exemplu, puteți vorbi despre evenimente viitoare, filme, haine, jocuri video sau orice vă interesează.
 • Image cu titlul Heal From Rape and Assault Sexual (Sindromul traumei de rapita) Pasul 14
  4
  Concentrează-te pe ca tine. Pentru a-ți face prieteni și pentru a-ți îmbunătăți prietenia, este util să te placi atât de mult încât să știi că merită și că ai prieteni. Este mai ușor de zis decât de făcut, mai ales când aveți o tulburare psihotică. Lucrați cu terapeutul sau psihologul pentru a vă îmbunătăți situația stima de sine și valoarea proprie.
 • Încearcă să te gândești că ești o persoană specială și merită. Încercați să faceți o listă a triumfalilor dvs. și să o citiți când aveți nevoie de un stimulent.
 • Puteți crea, de asemenea, propria voastră vorbă care vă amintește cât de excelent sunteți. Încercați să transformați o frază negativă într-una pozitivă. De exemplu, dacă vă criticați adesea pentru felul în care arătați, repetați următoarele: "Sunteți o persoană frumoasă și te iubesc". Repetați-l zilnic.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți pe cei dragi cu tulburare de atașamentCum să ajuți pe cei dragi cu tulburare de atașament
  Cum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de conversieCum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de conversie
  Cum să-i spuneți prietenilor despre tulburarea de anxietate pe care o avețiCum să-i spuneți prietenilor despre tulburarea de anxietate pe care o aveți
  Cum să diagnosticați lipedemaCum să diagnosticați lipedema
  Cum să diagnosticați tulburarea de personalitate prin evitareCum să diagnosticați tulburarea de personalitate prin evitare
  Cum să diagnosticați sindromul de reacție la stresCum să diagnosticați sindromul de reacție la stres
  Cum să diagnosticați tulburarea de acumulare compulsivăCum să diagnosticați tulburarea de acumulare compulsivă
  Cum să diagnosticați tulburarea narcisistică de personalitateCum să diagnosticați tulburarea narcisistică de personalitate
  Cum să diagnosticați tulburarea bipolarăCum să diagnosticați tulburarea bipolară
  Cum să diagnosticați amnezia disociativăCum să diagnosticați amnezia disociativă
  » » Cum să vă mențineți o prietenie dacă suferiți de o tulburare psihotică

  © 2011—2020 ertare.com