Cum să vă mențineți relația după un diagnostic de diabet zaharat

Fiind diagnosticat cu diabet poate fi stresant. Această boală nu numai că vă schimbă viața, ci și relațiile. Dacă dumneavoastră sau partenerul dumneavoastră aveți diabet, puteți continua relația dvs. prin colaborarea și comunicarea. Dacă ați fost diagnosticat cu această boală, căutați sprijinul partenerului dvs.

pași

Metoda 1
Faceți eforturi cu partenerul dvs. după un diagnostic de diabet

Imaginea intitulată Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 1
1
Lucrați împreună pentru a vă restructura dieta și pentru a controla diabetul. Efectuarea modificărilor dietetice este o parte importantă a controlului diabetului și este probabil necesar ca ele să aibă semnificație. Dacă dumneavoastră sau partenerul dumneavoastră sunteți diagnosticat cu diabet, ambele ar trebui să facă modificări în dieta lor. Incearca sa faci aceste schimbari impreuna cu partenerul tau si sa dezvolti un plan de alimentatie sanatoasa. Împărtășiți idei despre mese și gustări, și sprijiniți-vă reciproc pe măsură ce vă concentrați asupra sănătății.
 • Pregătiți mesele împreună la domiciliu. În loc să ieșiți, faceți o programare în timpul nopții unde gătiți împreună. Aceștia pot chiar să ieși și să cumpere mâncare și să petreacă timpul împreună.
 • Dacă vă decideți să mâncați, încercați să alegeți alimente sănătoase.
 • Image cu titlul Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 2
  2
  Se angajează să exercite împreună. Exercitarea este o parte importantă a controlului diabetului. Dumneavoastră și partenerul dumneavoastră trebuie să faceți exercițiul o prioritate în viața lor. Discutați cu ea despre dezvoltarea unui program de exerciții fizice. Ei pot merge împreună, se înscriu într-o sală de gimnastică sau fac exerciții de rezistență.
 • Ajutați-vă reciproc să vă alocați timp pentru a vă exercita. De exemplu, partenerul dvs. vă poate ajuta cu cina, să vă grăbiți sau să ridicați copiii, astfel încât amândoi să vă puteți exersa.
 • Rețineți că persoanele care suferă de diabet pot avea o scădere a nivelului zahărului din sânge după exercitarea lor. Asigurați-vă că acordați atenție modului în care corpul dumneavoastră răspunde la diferite exerciții.
 • Image cu titlul Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 3
  3
  Să nu vă ispitiți unul pe celălalt. Indiferent dacă dumneavoastră sau partenerul dumneavoastră aveți diabet, ambele trebuie să respecte deciziile referitoare la sănătatea celuilalt. Dacă aveți diabet, partenerul dvs. nu ar trebui să încerce să vă ispitească cu alimente pe care nu le puteți mânca sau să vă încurajeze să luați decizii nepotrivite. Dacă are diabet, ar trebui să o încurajezi să aleagă sănătoși. Ispita partenerul tau cu diabet zaharat nu va pune numai sanatatea ta la risc, dar va tulbura, de asemenea, relatia.
 • De exemplu, dacă aveți diabet, adresați partenerului dvs. să nu mănânce gogoși, înghețată sau prăjituri în fața dvs. Nu este necesar să nu mai mâncați, deși cel puțin la început ar trebui să limitați ceea ce mâncați în fața dvs.
 • Spuneți următoarele: "Știu că vă place să mănâncați dulciuri. În acest moment mi se pare dificil să-i las, așa că aș aprecia dacă nu i-ai mâncat în fața mea acum.
 • Image cu titlul Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 4
  4
  Continuați să demonstrați afecțiunea fizică. Chiar dacă dumneavoastră și partenerul dumneavoastră sunteți de natură să aveți probleme sexuale datorate diabetului, ar trebui să continuați care arată afecțiunea fizică. Puteți să vă atingeți de partener, să-i țineți mâna, să o sărați și să fiți aproape de ea. Pur și simplu pentru că ambii nu pot face sex din cauza diabetului, nu înseamnă că ar trebui să piardă intimitatea în relație.
 • Evitați să vă simțiți jenați sau supărați de problemele sexuale până la punctul de a ignora partenerul dvs., să nu mai vorbiți sau să vă îndepărtați de ea. Acest tip de atitudine provoacă mai multe probleme. Probabil, ambele se simt stânjenite de problemele sexuale legate de diabet. Cu toate acestea, ar trebui să fiți deschisi și să discutați cu partenerul dvs. despre acest lucru.
 • Diabetul poate provoca probleme sexuale la bărbați și femei. Barbatii pot avea probleme de disfunctie erectila, in timp ce femeile pot suferi uscaciune vaginala. Ambele pot avea probleme cu atingerea orgasmului sau cu o scădere a dorinței sexuale. Discutați despre posibilitatea de a avea probleme sexuale în viitor sau despre orice problemă legată de diabet zaharat pe care oricare dintre dvs. a avut-o la acel moment.
 • Dacă aveți probleme sexuale legate de diabet, probabil că puteți Încercați lucruri noi pentru a vă îmbunătăți viața sexuală. Făcând lucruri noi vă poate crește entuziasmul, interesul și dorința sexuală. Includeți jocuri de tip pre-sex, utilizați jucării sexuale pentru a crește stimularea sau pentru a încerca noi poziții, nebunele sexuale sau jocurile de rol.
 • Metoda 2
  Comunicați în mod eficient

  Image cu titlul Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 5
  1
  Discutați despre diagnostic. Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți după un diagnostic al diabetului este să discutați cu partenerul. Întreabă-l cum se simte. De asemenea, aceștia ar trebui să discute despre starea de sănătate a persoanei cu diabet zaharat. Discutați despre modul în care se simt cu privire la schimbările în dietă și rutina zilnică pe care vor trebui să o facă din cauza diabetului. De asemenea, ar trebui să vă împărtășiți sentimentele cu ea.
  • De exemplu, partenerul dvs. este probabil să se simtă anxios sau speriat. Puteți spune ceva de genul: "Înțeleg că probabil sunteți foarte îngrijorat de diagnosticul meu. Mă simt speriată și copleșită. Vreau să vorbim despre sentimentele și preocupările dvs., pentru că și aceasta vă afectează. "
 • Image cu titlul Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 6
  2
  Comunicați partenerului dvs. ce aveți nevoie. După ce dumneavoastră sau partenerul dvs. sunteți diagnosticat cu diabet, probabil că vor să vorbească despre ceea ce au nevoie. Nevoile persoanelor cu diabet zaharat pot fi diferite, deci trebuie să-i spuneți partenerului ce poate face pentru dumneavoastră. Astfel, vor evita probleme sau frustrări. Dacă partenerul dumneavoastră are diabet, ar trebui să discutați cu ea despre ce are nevoie de la dumneavoastră.
 • De exemplu, dacă aveți diabet zaharat, probabil că aveți nevoie de ajutor prin numărarea carbohidraților sau a memento-urilor pentru a lua medicamentele, deși este posibil să nu aveți nevoie de aceasta pentru a vă controla nivelul de zahăr din sânge.


 • Image cu titlul Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 7
  3
  Dezvoltați un sistem de înregistrare. Dacă aveți diabet, partenerul dvs. probabil vă face griji dacă nu răspundeți la telefon sau nu comunicați cu ea atunci când este departe de dvs. Elaborați împreună un sistem de înregistrare care să le permită să știi că sunteți în regulă. Ei pot face acest lucru prin scrierea de mesaje text în mod regulat sau prin telefon la o anumită oră în fiecare noapte.
 • Asigurați-vă că creați un sistem cu care vă simțiți confortabil, care nu vă invadează intimitatea și nu vă face să vă simțiți sufocați.
 • Dacă partenerul dvs. are grijă prea mult, discutați cu ea despre asta. Informați-l că controlul diabetului dumneavoastră înseamnă că puteți trăi o viață normală, deci nu trebuie să vă faceți griji atât de mult despre dumneavoastră.
 • Image cu titlul Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 8
  4
  Acordați atenție preocupărilor partenerului dvs. Indiferent de cine dintre voi aveți diabet, probabil aveți ambele îndoieli și preocupări după diagnosticare. În mod similar, dumneavoastră sau partenerul dvs. puteți avea îngrijorări în timp ce învață să controleze diabetul zaharat. Ascultați-o când vă spune că este îngrijorată. Probabil că nu sunteți de acord cu tot ce spune, dar trebuie să-l ascultați atunci când își exprimă punctul de vedere.
 • De exemplu, partenerul dvs., probabil, vine la dvs. cu îngrijorare cu privire la sănătatea dumneavoastră. Poate că nu ați respectat ordinele medicului sau ați mâncat mâncare pe care nu ar trebui să o faceți, ceea ce ar putea afecta sănătatea dumneavoastră. Acordați atenție preocupărilor partenerului dvs. Dacă are dreptate, schimbă ideile împreună pentru a găsi soluții.
 • Imaginea intitulată Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 9
  5
  Cereți ajutor Controlul diabetului nu este întotdeauna ușor. Uneori, probabil că nu știu cel mai bun mod de a controla ceva, sau ar putea să nu știu cum. Dacă partenerul dvs. are diabet zaharat, puteți avea îndoieli cu privire la controlul și cum să îi ajutați. Cereți idei și sugestii. Partenerul dvs. vă poate oferi mai multe modalități de abordare a problemelor cu idei sau sugestii.
 • Dacă partenerul dvs. nu știe cum să vă ajute, poate schimba idei sau căuta online.
 • Metoda 3
  Găsiți suport pentru diagnosticarea diabetului

  Imaginea intitulată Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 11
  1
  Încurajați-vă partenerul să fie interesat de boala dumneavoastră. Dacă sunteți într-o relație și vă sunt diagnosticați cu diabet zaharat, este important să-i spuneți partenerului tau despre boala ta. Ar trebui să-i spuneți dacă aveți diabet tip 1 sau 2 și explicați ce înseamnă pentru dumneavoastră.
  • Partenerul dvs. se simte probabil foarte speriat sau confuz după diagnosticarea dumneavoastră. Nu lăsați-o la o parte. Încurajați-o să învețe despre starea, tratamentul și controlul.
 • Image cu titlul Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 12
  2
  Spuneți partenerului dvs. să înțeleagă schimbările tale de dispoziție. Dacă aveți diabet zaharat, probabil că aveți modificări ale dispoziției legate de nivelul glicemiei. Poate te simți iritabil, slab sau confuz. Probabil, te superi ușor sau răspunzi brusc partenerului tău. Spuneți-i că aceste schimbări de dispoziție se pot întâmpla și că nu le ia personal dacă se întâmplă acest lucru.
 • De exemplu, vă puteți simți iritat atunci când petreceți prea mult timp fără a mânca. Din această cauză, probabil că te-ai supărat pe partenerul tău pentru ceva neimportant.
 • Puteți spune ceva de genul: "Dacă am schimbări de dispoziție legate de nivelul de zahăr din sângele meu, fiți răbdători până când mănânc ceva sau mă voi ridica. Țineți minte că nu intenția mea este să mă supăr sau să vă răspund brusc dacă o fac.
 • Image cu titlul Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 13
  3
  Amintiți-vă partenerului să nu vă controleze excesiv. Uneori, cuplurile de persoane cu diabet încep să-și controleze obiceiurile în exces. Observați și discutați toate alimentele pe care le alegeți sau abordați-vă cu benzi de testare și insulină. Rugați-vă partenerul să nu vă controleze excesiv, ci să vă pună întrebări, să vă ajute să luați o decizie bună și să vă sprijiniți.
 • Amintește-i că tu ești cel care îți controlează diabetul și sănătatea.
 • 4
  Căutați grupuri de asistență online. Pe lângă faptul că aveți sprijinul partenerului dvs., este important să căutați și alte persoane care se pot identifica cu experiențele dvs. Există grupuri de asistență online pe care le puteți adera pentru a vorbi cu persoane care se confruntă cu probleme similare. Alăturați-vă unui grup de asistență online pentru a găsi sprijin suplimentar și beneficiați de sprijinul pe care îl oferiți altora.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă schimbați dieta pentru a inversa diabetul zaharatCum să vă schimbați dieta pentru a inversa diabetul zaharat
  Cum să mănânci în restaurante dacă aveți diabetCum să mănânci în restaurante dacă aveți diabet
  Cum să aveți grijă de un pacient diabeticCum să aveți grijă de un pacient diabetic
  Cum să detectați simptomele diabetului zaharatCum să detectați simptomele diabetului zaharat
  Cum să diagnosticați diabetul zaharatCum să diagnosticați diabetul zaharat
  Cum să diagnosticați diabetul zaharatCum să diagnosticați diabetul zaharat
  Cum sa faci fata diabetului zaharat gestationalCum sa faci fata diabetului zaharat gestational
  Cum să evitați diabetul gestationalCum să evitați diabetul gestational
  Cum să evitați un accident vascular cerebralCum să evitați un accident vascular cerebral
  Cum să câștigi greutate dacă ai diabetCum să câștigi greutate dacă ai diabet
  » » Cum să vă mențineți relația după un diagnostic de diabet zaharat

  © 2011—2020 ertare.com