Cum să manipulezi alții

Manipularea altora este o modalitate eficientă de a vă atinge obiectivele, indiferent dacă vreți să-i induceți pe șeful tău să-ți dea o creștere sau să-ți faci iubitul să te ia pe vacanțe romantice. Oricare ar fi motivul pentru manipularea unei persoane, dacă doriți să atingeți obiectivul dvs., trebuie să vă perfecționați abilitățile de manipulare, să încercați diferite tehnici de manipulare și să învățați să manipulați oamenii în diferite tipuri de circumstanțe. Dacă doriți să învățați să manipulați alții mai repede decât vă trebuie să plângeți o lacrimă de crocodil, urmați pașii de mai jos.

pași

Metoda 1
Ascuți-vă abilitățile de manipulare

Imaginea intitulată Manipulați-o pe Oameni Pasul 1
1
Luați o clasă de actorie O mare parte din manipulare este să înveți să controlezi emoțiile și să faci pe alții să devină receptivi la stările emoționale ale manipulatorului. Dacă doriți să vă simțiți mai relaxat decât sunteți sau să folosiți alte tehnici emoționale pentru a vă atinge obiectivele, o clasă de actorie este modalitatea perfectă de a vă îmbunătăți abilitățile de persuasiune.
 • Nu spuneți altora că veți lua cursuri de actorie, dacă o veți face pentru a afla cum să manipulați. Dacă află, vor fi pregătiți împotriva strategiilor tale.
 • Imaginea intitulată Manipulate People Step 2
  2
  Luați o clasă de discurs sau o dezbatere. Doar ca cursurile care vă vor ajuta să vă controlați emoțiile și să vă simțiți relaxați, dacă nu vă atingeți obiectivele, clasele de vorbire vă vor ajuta să convingeți pe alții într-un mod calm și sensibil. Nu numai că veți învăța să vă organizați și să vă prezentați argumentele într-un mod constructiv, dar veți învăța și tehnici pentru a le face mai convingătoare.
 • Image title Manipulate People Pasul 3
  3
  Ea stabilește asemănări. Puteți face acest lucru imitând într-o anumită măsură limba corpului altora, modelul de intonație și detalii de genul acesta.
 • Metoda calmă și convingătoare este bună pentru a-ți convinge șeful sau colegii să facă ceva. Fiind foarte emoțională nu este recomandată în mediul de lucru.
 • Imaginea intitulată Manipulate People Step 4
  4
  Fii carismatic. Oamenii carismatici primesc adesea ceea ce vor. Dacă doriți să manipulați, trebuie să vă îmbunătățiți carisma. Trebuie să știți cum să zâmbiți pentru a ilumina mediul în care ajungeți, pentru a avea un limbaj gestual și corporal prietenos și pentru a putea conversa cu oricine, de la nepotul tău de 9 ani la profesorul tău de istorie. Iată o listă a altor modalități de a fi carismatice:
 • A face pe alții să se simtă speciali. Contactați-i cu ochii atunci când vorbiți cu ei și întrebați-i despre sentimentele și interesele lor. Arătați-le că vreți să le cunoașteți, chiar dacă nu este cazul.
 • Încrederea în proiect. Persoanele carismatice iubesc ceea ce sunt și ce fac. Dacă aveți încredere în dvs., oamenii vă vor lua mai mult în serios și vă vor răspunde mai bine la cererile dvs.
 • Fiți în siguranță când spuneți ceva adevărat sau inventat. Încercați să fiți vicioși și relaxați atunci când vorbiți cu persoana în cauză.
 • Image title Manipulate People Pasul 5
  5
  Aflați de la profesori. Dacă aveți un prieten, o rudă sau chiar un inamic principal în manipulare, studiați acea persoană. Puteți chiar să vă notezi pentru a înțelege cum reușește să realizeze ceea ce propune. Acest lucru vă va oferi o nouă perspectivă asupra procesului de manipulare, astfel încât să vă implicați în procesul pe care îl observați.
 • Dacă sunteți cu adevărat angajați în învățarea manipulativă, veți găsi abilitățile de a manipula unii dintre oamenii pe care îi studiați.
 • Imaginea intitulată Manipulate People Step 6
  6
  Învățați să interpretați persoane. Fiecare persoană are un scenariu emoțional și psihologic, care este manipulat din diferite motive. Înainte de a începe să vă planificați schema de manipulare, luați timpul necesar pentru a studia persoana pe care doriți să o manipulați, pentru a identifica ceea ce îi motivează și pentru cea mai bună modalitate de ao aborda pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Acestea sunt situațiile cu care vă puteți confrunta atunci când interpretați:
 • Mulți oameni sunt susceptibili la stimuli emoționali. Acești oameni sunt emoționali înșiși, plâng la filme, iubesc animalele de companie și au sentimente puternice de simpatie și de empatie. Pentru a le face să facă ceea ce doriți, va trebui să comunicați cu emoțiile lor, astfel încât să vă fie rău pentru dvs. și să vă dea ceea ce doriți.
 • Alte persoane au complexe puternice de vinovăție. Unii oameni au fost crescuți într-o casă strictă, unde au fost pedepsiți pentru orice infracțiune oricât de mică ar fi, și își trăiesc viețile simțindu-se vinovate de tot ceea ce fac. Cu o astfel de persoană, ar trebui să o faci să se simtă vinovată pentru că nu ți-a dat ce vrei, până când ți-o dă.
 • Unii oameni sunt mai receptivi la argumentele raționale. Dacă prietenul tău este o persoană cu o gândire foarte rațională, citiți de obicei știrile și căutați întotdeauna fapte sau dovezi înainte de a lua decizii, trebuie să vă recurgeți la puterile de convingere în loc de sentimentele de a le manipula.
 • Metoda 2
  Tehnici de manipulare

  Imaginea intitulată Manipulate People Step 7
  1
  Cereți ceva irațional înainte de a cere ceva sensibil. Aceasta este o tactică dovedită pentru atingerea obiectivelor. Este foarte simplu. Dacă doriți să manipulați pe cineva, trebuie mai întâi să faceți o cerere absurdă, să așteptați să fie respinsă și apoi să faceți o cerere mai sensibilă. Acest lucru va face, în comparație cu cererea inițială, un sunet mult mai convingător pentru victima.
  • De exemplu, dacă doriți ca angajatul dvs. să sosească devreme în ziua următoare, puteți spune: "Doriți să conduceți noul proiect? Trebuie să lucrați cu 2 ore înainte în următoarele luni ". Când angajatul dvs. face gesturi dezaprobatoare, puteți spune: "Ei bine, e bine, dar ați putea ajunge acolo mai devreme mâine pentru a mă ajuta cu acest raport?" Veți vedea că va fi mult mai receptiv după cererea inițială.
 • Imaginea intitulată Manipulate People Step 8
  2
  Faceți o cerere neobișnuită înainte de a efectua una reală. Un alt mod de a cere pe cineva să facă ceva pentru dvs. este să faceți o cerere neobișnuită care vă scade garda. În felul acesta va fi mai dificil să spuneți nu. Dacă vă cereți pentru obișnuit într-un mod direct, de exemplu, bani, luați-vă undeva, ajutați-vă cu o sarcină, oamenii vă vor spune în mod normal nu, deoarece acestea sunt sarcini pentru care mintea voastră este condiționată să evite.
 • De exemplu, dacă doriți să cereți unei persoane de pe stradă să semneze o petiție, puteți să-l rugați mai întâi să vă ajute să vă legați pantoful, pentru că v-ați rănit spatele și nu vă puteți îndoi. În acest fel veți stabili o legătură cu acea persoană și va fi mai puțin probabil să refuzați să semnați petiția.
 • Image title Manipulate People Pasul 9
  3
  Inspiră frica, apoi liniștea. Pentru a-ți atinge obiectivele, poți face o persoană să se teamă de cel mai rău, să-i liniștească și apoi va fi suficient de fericit să-ți dea ceea ce vrei. Este un truc oarecum rău, dar funcționează.
 • De exemplu, puteți spune prietenului dvs.: "Știți, în timp ce conduceți mașina, am auzit un zgomot oribil și eram sigur că motorul a fost avariat. Cu toate acestea, mi-am dat seama că zgomotul a venit de la radio. Nu-i amuzant? Întrerupeți și așteptați ca prietenul dvs. să se recupereze pentru a spune: "Ceea ce îmi aminteste, te-ai gândi să-mi împrumuți mașina în weekendul următor?"
 • Image title Manipulate People Pasul 10
  4
  Fă-ți victima să se simtă vinovată. Vina este o altă tactică eficientă pentru a obține ceea ce doriți, în cazul indicat. Mai întâi alege pe cineva predispus să se simtă vinovat. Apoi, îl face să se simtă ca un membru rău de familie, un prieten rău sau un prieten pentru că nu ți-a dat ce vrei, indiferent de cât de ridicol ar putea fi.
 • Dacă doriți ca un membru al familiei să se simtă vinovat, lăsați-i să vadă că ați suferit în viața sau în copilărie, deoarece nu v-ați permis să aveți suficiente experiențe.
 • Dacă vrei să-ți faci prietenul să se simtă vinovat, să-i aduci aminte de toate lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru el sau să spui din întâmplare timpurile pe care le-a eșuat.
 • Dacă vrei ca prietenul tău să se simtă vinovat, spune: "E în regulă, m-am așteptat." Apoi, îl face să se simtă ca și cum el întotdeauna va eșuat.
 • Image title Manipulate People Pasul 11
  5


  Utilizați mită. Mita este o altă modalitate eficientă de a atinge obiectivele. Nu vrem să mituim direct pe cineva pentru a ajunge unde vrei. Puteți oferi pur și simplu o recompensă sau o favoare în schimb. De exemplu, puteți să-l întrebați pe prietenul dvs. pentru a vă ajuta în studierea matematicii și să vă propuneți să faceți cursul în compensație, așa cum ați făcut înainte, fără a cere compensarea.
 • Aflați ce dorește persoana respectivă și încercați să o oferiți acesteia. Dacă prietenul dvs. îi place noul copil la școală, promiteți că veți încerca să obțineți numărul său de telefon dacă face ceea ce cereți.
 • Că nu este evident că este o mită. Fă-l să vadă că vrei pur și simplu să faci ceva bun în schimbul a ceva.
 • Imaginea intitulată Manipulate People Step 12
  6
  Deveniți victima A deveni victima este o modalitate foarte eficientă de a atinge ceea ce căutăm, atât timp cât această resursă nu este abuzată. Aceasta este o tactică minunată pe care ar trebui să o utilizați cu ușurință, dar va merge direct la inima victimei dvs. dacă o faceți corect. El pur și simplu acționează ca o persoană minunată și altruistă cu care a fost condusă tot răul universului.
 • Jucați nebunul Spune: "Nu știu ce greșesc." Exprimă-te ca și cum te-ar plictisi de ce lucrurile nu funcționează pentru tine.
 • Spuneți: "E în regulă, eu sunt obișnuit cu asta." Faceți persoana să se simtă vinovată, ca și cum ați fi înconjurați de oameni care nu vă ajută niciodată.
 • Inspirați milă. Dacă prietenul tău nu vrea să te ducă în oraș, spune-i: "E în regulă, voi merge, voi fi servit".
 • Imaginea intitulată Manipulate People Step 13
  7
  Utilizați logica Pentru oamenii foarte raționali, logica poate fi foarte convingătoare. Gândiți-vă la cel puțin 3 motive orientate spre rezultate, pentru care ceea ce veți cere ar fi benefic pentru dvs. și chiar pentru persoana la care veți merge. Vorbiți calm și rațional în timp ce vă prezentați cazul și nu vă pierdeți liniștea. Pentru a lucra cu o persoană rațională, trebuie să păstrați emoțiile, altfel nu veți atinge scopul.
 • Acționați ca și cum ceea ce solicitați a fost singura opțiune sensibilă. Faceți cealaltă persoană să se simtă ridicolă pentru că nu văd lucrurile așa cum le vedeți, fără să le spui direct.
 • Image title Manipulate People Pasul 14
  8
  Nu opriți să acționați. Indiferent de metoda pe care o utilizați, în cazul în care prietenul, colegul sau partenerul dvs. vă acuză de manipulare sau pretindeți că sunteți mai supărat decât sunteți, nu recunoașteți că este adevărat. În schimb, ar trebui să arătați mai rău și să răspundeți: "Nu vă pot crede că ați crezut acest lucru", ceea ce va face ca persoana să se simtă mai vinovată și vă pare rău pentru dvs.
 • Odată ce recunoașteți tacticile dvs. manipulative, va fi foarte greu să manipulați din nou aceeași persoană.
 • Metoda 3
  Manipulați pe cineva aproape

  Image title Manipulate People Pasul 15
  1
  Manipulați-vă prietenii. Manipularea prietenilor tăi poate fi complicată, deoarece te cunoaște suficient pentru a-ți realiza acțiunile, dacă abilitățile tale de manipulare nu sunt suficient dezvoltate. Nu vă faceți griji, puteți obține un prieten să facă tot ce vă propuneți. Mai întâi trebuie să-l înmoaie. Cu o săptămână înainte de a avea nevoie de o favoare specială, fii bun, dă-i mici favoruri și încearcă să-ți spui ce este un bun prieten. Faceți tot ce vă puteți gândi a fi un prieten de model, fără să acționați excesiv.
  • Folosește-ți emoțiile Prietenii tăi au grijă de tine și nu vor să te văd supărat. Utilizați abilitățile dvs. de actorie pentru a vă arăta mai mult decât ați fost într-adevăr.
  • Amintește-i ce bun prieten ești. Fiți pregătiți pentru exemple când ați făcut lucruri speciale în numele prieteniei.
  • Apel la vină. Nu trebuie să-l faci să se simtă rău, dar poți să spui o vreme când te-a lăsat jos. Faceți-o să pară că sunteți obișnuiți cu lipsa de îngrijorare pentru dvs., fără a-l acuzați direct.
 • Imaginea intitulată Manipulate People Step 16
  2
  Manipulați-vă partenerul. Această manipulare nu este dificil de realizat. Cea mai simplă modalitate de a realiza acest lucru este să cereți ceea ce căutați în mod direct, ceea ce înseamnă că intimitatea dintre cele două poate fi compromisă dacă nu vă dau ceea ce cereți. Dacă nu doriți să ajungeți la această extremitate, există mai multe modalități subtile de a vă manipula partenerul.
 • Indiferent de abordarea dvs., asigurați-vă că vă arătați atrăgătoare în momentul în care faceți cererea dvs. Sunteți mult mai probabil să obțineți ceea ce doriți dacă partenerul dvs. consideră cât de frumoasă sau atractivă sunteți.
 • Imaginea intitulată Manipulate People Step 17
  3
  Imprimați-l Ușurința cu care o persoană poate cădea în mâinile dvs. depinde și de impresia că plecați. Fii rapid și flexibil cu proiecția ta personală (fii înșelătoare).
 • Folosește-ți emoțiile Partenerul vostru vrea să vă vadă plâns sau foarte supărat? Evident că nu.
 • Dacă doriți cu adevărat să obțineți ceea ce doriți, încercați să vă plângeți în public. La fel cum un părinte are mai multe șanse să se dea la bătaia fiului său pe stradă, partenerul tău probabil va da mai ușor dacă vei plânge în public. Cu toate acestea, această tehnică ar trebui să fie rezervată unor situații speciale și să nu fie abuzată.
 • Faceți mită mică. Dacă într-adevăr doriți ca partenerul dvs. să vă invite la un picnic romantic, vă recomandăm să îl însoțiți la jocul de baseball a doua zi. Astfel, relația va fi mai puțină manipulare și mai mult un acord armonios.
 • Image title Manipulate People Pasul 18
  4
  Să-ți manipulezi șeful. Abordarea rațională este cea care vă poate oferi rezultate mai bune cu șeful dumneavoastră. Dacă vă prezentați la biroul șefului dvs. plângând sau comentând problemele dvs. personale, sunteți mult mai probabil să fiți concediat pentru a obține ceea ce propuneți. Încearcă să fii logic și ferm cu șeful tău, furnizând motive concrete pentru a-ți susține solicitările.
 • Încercați să fiți un angajat model cu o săptămână înainte de a vă face cererile. Lucrați puțin mai mult decât programul stabilit, păstrați un zâmbet bun și dați-i desert sau ceva de mâncare dimineața, fără niciun motiv aparent.
 • Întreabă-l fără griji. Vorbește cu seful tău ca și cum nu ar fi o problemă importantă, fă-ți cererea în loc de a anunța: "Este ceva foarte important pe care aș dori să vă întreb". Acest lucru îl va împiedica de ceea ce veți cere.
 • Încercați să faceți cererea la sfârșitul zilei sau în timpul unei pauze. Nu vorbiți cu șeful dvs. la începutul zilei, când este stresat cu toată munca pe care trebuie să o facă. Adresați-vă atunci când sunteți pe punctul de a merge acasă sau de a mânca. În acel moment, veți avea mai multe șanse să accesați cererea în loc să vă petreceți timpul liber susținându-vă cu dvs.
 • Imaginea intitulată Manipulate People Step 19
  5
  Manipulați-vă profesorul. Pentru a-ți manipula profesorul, trebuie să amesteci profesionalismul cu o mică emoție. În ziua în care faceți cererea dvs., ar trebui să încercați să fiți un student model. Ajungeți devreme la curs, arătați că ați făcut lucrarea și că sunteți activ în dinamica claselor.
 • Spune-i profesorului tău cât de bun este, fără a fi prea măgulitor. Indicați indirect modul în care este inspirat sau cât de mult vă place subiectul pe care îl predați.
 • Discutați: "Am câteva probleme pe care să le rezolv în casa mea". Acest lucru va face ca profesorul să vă facă griji față de dvs., fără a fi nevoie să intrați în detalii.
 • În timp ce încă vorbiți despre viața personală, așteptați până când profesorul dvs. se simte rău și vă oferă un termen limită sau o a doua oportunitate de a vă prezenta munca. Dacă acest lucru nu se întâmplă, porniți de la negare. Spuneți: "Știu că nu vă acordați, de obicei, termene limită ..." și lăsați vocea să se estompeze în timp ce ochii se umezesc și vă uitați departe de fereastră.
 • Dacă acest lucru nu funcționează, mergeți direct la fibrele sensibile. Începeți să plângeți în timp ce păstrați misterul în jurul "circumstanțelor din casă" și așteptați punctul în care profesorul este atât de incomod încât nu poate nega ceea ce cereți.
 • Image title Manipulate People Pasul 20
  6
  Manipulați-vă rudele. Membrii familiei tale ar trebui să te iubească necondiționat, de aceea sunt foarte ușor de manipulat. Dacă aveți un scenariu de iubire și de sprijin, tot ce trebuie să faceți este să fiți o relativă modelă de ceva timp înainte de a cere ceea ce căutați. Respectați orarele, dedicați timp pentru a studia și ajutați pe ceilalți cât de mult puteți. Apoi, vezi pentru a ta.
 • Puneți solicitarea dvs. ca fiind cea mai rezonabilă. Dacă vrei să mergi la un concert într-o zi de școală, cere permisiunea informală în loc să faci o ceremonie minunată despre asta. Arătați problema ca și cum nu ar exista nici un motiv pentru părinții voștri să vă refuze permisiunea.
 • Puteți cere chiar și în timp ce împletiți hainele sau spălați vasele. Acest lucru îi va aminti părinților dvs. cât de bun este copilul.
 • Spuneți că toți prietenii dvs. o fac și cum părinții lor nu se opun. Nu puneți prea mult accent pe acest punct.
 • Fă-ți părinții să se simtă vinovați. Dacă vrei să mergi la un concert, poți să spui: "Nu contează, îmi voi cere prietenilor să-mi aducă o cămașă sau un suvenir după eveniment". Fă-i să se simtă că te fac să pierzi un mare eveniment social pentru generația ta sau ceva de genul asta. Nu răspunde: "Îmi distrugi viața!" Dacă o faceți corect, veți ajunge la această concluzie pe cont propriu.
 • video

  sfaturi

  • Luați cursuri de cursuri pentru a învăța cum să vă gestionați emoțiile.

  avertismente

  • Ori de câte ori manipulezi alții pentru a-ți atinge obiectivele, vei fi în pericol de a-ți pierde prietenii, precum și respectul profesorilor, șefilor sau colegilor tăi.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci lucrurile repedeCum să faci lucrurile repede
  Cum să se ocupe de patiserieCum să se ocupe de patiserie
  Cum să obțineți o centură neagrăCum să obțineți o centură neagră
  Cum să înveți un iepure să urmeze un scopCum să înveți un iepure să urmeze un scop
  Cum să înveți să aștepți ceea ce vreiCum să înveți să aștepți ceea ce vrei
  Cum să obțineți ceea ce dorițiCum să obțineți ceea ce doriți
  Cum să nu mai fii competitivăCum să nu mai fii competitivă
  Cum sa faci un proiect de viataCum sa faci un proiect de viata
  Cum să măsurați succesulCum să măsurați succesul
  Cum de a deveni o stea NickelodeonCum de a deveni o stea Nickelodeon
  » » Cum să manipulezi alții

  © 2011—2020 ertare.com