Cum să se ocupe de legea gheții

V-ați dezacordat vreodată cu un iubit și ați ajuns să primiți răspunsuri scurte și directe sau nu ați primit nici unul? Dacă da, atunci ați putea fi experimentat legea gheții. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut ca un act în care se arată indiferență, iar oamenii folosesc adesea tratamentul tăcut ca o modalitate de a rupe departe de o discuție pe care le consideră opțiunile lor sau ca o modalitate de a obține chiar. Fiind persoana care primește legea gheții vă poate face să vă simțiți invizibili și sub manipulare. Adoptați stiluri de comunicare mai sănătoase, îngrijiți-vă de dvs. în loc de a observa despre cealaltă persoană și de a identifica și de a opri abuzul emoțional pentru a vă recâștiga puterea în această situație.

pași

Metoda 1
Întrerupeți modelul de comunicare

Imagine cu titlul Fii o prietena mai bună Pasul 15
1
Evitați să prezentați o reacție. Deși unii oameni aplică legea de gheață fără a realiza efectele toxice pe care le au asupra relațiilor, unii oameni pleacă și vă ignoră în mod intenționat pentru a vă răni sentimentele. În orice caz, dacă începeți să ceri scuze (și nici măcar nu știu ce ai făcut greșit) sau de a începe să cerșească persoana pe care să acorde o atenție, vă hrăni fiara.
 • În schimb, considerați legea gheții drept un bun care să reflecte. Nu manifestați furie, nu obligați persoana pasiv agresivă să vă vorbească și să nu provocați un argument. Doar dați-i și ei un spațiu până când lucrurile se calmează.
 • Când vă apropiați de persoana, încercați să aveți un aspect relaxat și pozitiv. Nu dezvăluiți că comportamentul dvs. vă afectează, chiar dacă este așa.
 • Imagine cu titlul Fii o prietena mai bună Pasul 11
  2
  Cereți-i un timp pentru a discuta problema. Oamenii care aplică legea privind gheața trimit în principiu semnale de ceea ce au nevoie pentru că nu își pot comunica eficient nevoile. Prietenul sau partenerul dvs. nu poate încerca să vă rănească plecând. Dimpotrivă, încercați să vă vindecați rănile după un argument. Alegeți calea ușoară și faceți ceea ce nu puteți face: alegeți un moment pentru a discuta problema ca adulți.
 • Spuneți: "Amândoi acționăm emoțional acum și avem nevoie de ceva timp să ne gândim. Ce crezi că dăm câteva ore și ne întoarcem la 3 p. m pentru a încheia această discuție? "
 • Acționând în acest fel, se împiedică ca legea gheții să aibă un impact deoarece este de acord că există tăcere. Apoi, când ambele au obținut o anumită obiectivitate, încercați să rezolvați neînțelegerile.
 • Imagine cu titlul Atragerea unei femei Pasul 4
  3
  Încercați să vedeți situația din punctul de vedere al celeilalte persoane. Rețineți că comunicarea este reciprocă. Dacă iubitul tău simte nevoia de a evita sau de a preveni orice comunicare, ar trebui să te simți rănit. Încercați să simțiți empatie pentru acea persoană și să vedeți lucrurile din perspectiva lor.
 • Examinează schimbul pe care l-au avut și care a precedat legea privind gheața și ia în considerare ceea ce a spus. Ce ai răspuns? Dacă vă puneți în pantofi, cum v-ați simți?
 • De exemplu, considerați că ați făcut presiune asupra mamei dvs. pentru a vă lăsa să mergeți la o petrecere, așa că a început să vă ignore. Dacă te gândești la asta din punctul tău de vedere, te vei ajuta să înțelegi că este frustrant să fii sub presiune și vei fi, de asemenea, supărat.
 • Dacă vă deranjează încă că persoana nu vă vorbește, încercați să discutați cu un prieten sau o rudă de încredere pentru a obține o perspectivă exterioară asupra situației. Asigurați-vă că alegeți pe cineva care să fie cinstit și blând cu voi.
 • Imagine cu titlul Fii o prietena mai bună Pasul 10
  4
  Vorbiți în prima persoană în timpul unei discuții. Legea gheții este o metodă pasivă agresivă care poate provoca, de asemenea, o agresivitate pasivă în tine. Cealaltă persoană refuză să-și împărtășească sentimentele sau să aibă o conversație, deci alegeți să o ignorați. În schimb, utilizați o metodă asertivă care vă poate ajuta să transmiteți mesajul fără a înrăutăți circumstanțele.
 • Vorbind în prima persoană, este o modalitate practică de a împărtăși ceea ce credeți și de a vă simți fără a acuza cealaltă persoană. Ai putea spune: "Când mă ignori, mă simt ca o persoană mică și neajutorată. Aș vrea să ne împărtășim mai activ sentimentele și să nu scăpăm. Data viitoare, ai putea cere ceva spațiu, în loc să mă ignori?
 • În timp ce vorbești cu acea persoană, asigurați-vă că ați setat exemplul și că răspundeți cu bunătate, umilință, respect și autocontrol. Evitați să o acuzați sau să-i asumați care ar fi intențiile ei.
 • Metoda 2
  Concentrează-te pe tine

  Imaginea intitulată Break Up with Someone utilizând stilul și sensibilitatea Pasul 4
  1
  Identificați-vă rolul în timpul legii privind gheața. Când ați obținut un anumit spațiu pentru dvs., puteți folosi acest timp pentru a vă gândi cum să interpretați un rol în tăcerea celeilalte persoane. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă învinovățiți, ci să vă dați puterea de a recunoaște și de a schimba modelele de comunicare care vă pot duce în acest punct.
  • Pe măsură ce reflectați asupra interacțiunilor pe care le-ați avut cu acea persoană, încercați să găsiți modele comune în propriul comportament. De exemplu, prietenul tău ți-a vorbit și l-ai întrerupt pentru că ai presupus că știi ce avea de gând să spună. După aceea, a fost dată legea privind gheața. Tendința dvs. de a "prezice" gândurile dvs. poate provoca frustrare și vă poate face să plecați.
  • Ascultați în mod activ, pentru a nu cauza legea gheții în acest tip de situație. Nu vă întrerupeți partenerul atunci când vorbește. Dați-i timp să-și exprime mesajul complet înainte de a răspunde.
 • Imagine cu titlul Be a Gentleman Step 8
  2


  Reduceți furia pentru a evita situația înrăutățită. Sentimentul că cineva manipulează poate provoca furie, care poate conduce o interacțiune nefolositoare în teritoriile periculoase. Recunoașteți faptul că manifestarea furiei nu va fi productivă pentru relația dvs. Utilizați spațiul pe care îl obțineți în timpul legii privind gheața pentru a atenua emotiile negative pe care le simțiți.
 • Încercați câteva tehnici de relaxare, cum ar fi imagistică ghidată, respirație profundă, relaxare progresivă a mușchilor sau întindere ușoară pentru a reduce furia și pentru a promova calmul.
 • Dacă aveți nevoie de timp să vă liniștiți, încercați să faceți o pauză de o oră sau chiar să fiți de acord să programați conversația până a doua zi. Doar nu-l întârzia pentru mult timp.
 • Imaginea intitulată Break Up with Someone utilizând stilul și sensibilitatea Pasul 3
  3
  Stabiliți limite personale Când stabiliți limite efective asupra relațiilor dvs., creșteți șansele de a trăi conform valorilor dvs. Dacă persoana care aplică legea de gheață este un părinte, cel mai bun prieten sau un partener, puteți seta limite personale pentru a preveni un model toxic în relația rănit sentimentele.
 • Mai întâi, gândește-te cum vrei să fii tratat în relațiile tale și ce vrei sau nu vei accepta de la oamenii din jurul tău pentru a stabili limite. Când ați stabilit limitele, împărtășiți aceste așteptări cu cei dragi. Rețineți că, dacă cineva v-a abuzat emoțional în trecut, atunci vă puteți simți confuz în ceea ce privește tratamentul pe care ar trebui să-l primiți în relații. Încercați să discutați întâi situația dvs. cu un prieten de încredere.
 • De exemplu, ați putea spune "Mă interesează și mă bucur să petrec timpul cu voi. Cu toate acestea, atunci când încetați brusc să vorbiți cu mine, mă face să mă simt confuz și impotent. Dacă veți continua să acționați astfel, va trebui să mă distanțez de dvs. pentru a-mi proteja sănătatea emoțională și bunăstarea mea ".
 • Imaginea intitulată Bucurați-vă de a fi singuri Pasul 15
  4
  Ai grija Indiferent dacă persoana vrea să te rănească, fiind cea care primește legea gheții nu se simte bine. Petreceți ceva timp să faceți lucrurile care vă relaxează și vă fac să zâmbiți pentru a contracara efectele negative ale legii privind gheața.
 • Exercițiu, apelați la un prieten de încredere, vizitați un parc local sau muzeu, aprindeți o lumânare și faceți o baie cu bule. Acestea sunt idei excelente de a vă îngriji de dvs. pentru a vă îmbunătăți sănătatea mintală în timpul legii privind gheața.
 • Metoda 3
  Confruntarea cu abuzul emoțional

  Imagine intitulată Atragerea unui pas pentru o fată 11
  1
  Acordați atenție legăturii dintre legea gheții și narcisismului. Dacă legea gheții este un stil de comportament cronic al celui iubit, această persoană ar putea avea caracteristici narcisice. Narcicismul este adesea folosit pentru a descrie tulburarea de personalitate în care o persoană exploatează în mod natural și manipulează oamenii din jurul lor în beneficiul lor.
  • Dacă vă scuzați constant ceea ce nu ați făcut și nu vă implorați partenerul să vă contacteze, aș putea folosi reacția dvs. pentru a obține un avantaj în relație.
  • A avea o relație cu un narcist poate fi emoționant și confuz. Cu toate acestea, există câteva strategii pe care le puteți lua pentru a îmbunătăți interacțiunile pe care le aveți cu acea persoană. Terapia individuală vă poate ajuta să învățați cum să vă ocupați de comportamentul dvs.
 • Imaginea intitulată Cheer Up a Woman Step 8
  2
  Dezvoltați abilități de comunicare mai bune în terapie. Adresați-vă sfaturile profesionale vă pot ajuta dacă aveți interesul de a deveni o persoană care comunică mai bine și dacă cel iubit are același interes. Puteți face terapie individuală, de cuplu sau chiar de familie. Participa la terapie poate ajuta să identificați rolurile pe care ambele reprezintă tăcut și rupe ciclul de abuz emoțional, dacă lidies cu un membru al familiei sau soț.
 • De exemplu, terapia vă poate învăța să găsiți modalități mai sănătoase de a vă exprima cerințele, cum ar fi vorbirea în prima persoană, echilibrarea criticilor sau solicitarea unui anumit moment pentru a discuta plângerile.
 • Mai mult decât atât, vă puteți învăța dumneavoastră iubit-o să-și exprime mai mult decât crezi și simți, precum și modul în care vă învață să se ocupe de moduri de frustrare mai bine de a refuza să dea un răspuns să fie.
 • Imaginea intitulată Alegeți un model de rol Pasul 7
  3
  Înconjurați-vă cu comunicatori sănătoși. Dacă aveți tendința de a suferi de legea privind gheața, acest tipar de relații poate provoca dezastru asupra sănătății și bunăstării. În plus față de comunicarea pe care o aveți cu făptuitorul, este important să petreceți timp cu oameni care comunică într-un mod sănătos.
 • Comunicați cu prietenii și iubiți care vă susțin și vă prețuiesc ca persoană. Doar spuneți "Relația mea a fost oarecum dificilă. Aș putea folosi ceva timp cu un prieten. Vrei să-ți petreci timpul în acest weekend?
 • O altă opțiune este să participi la un grup de sprijin pentru persoanele care au suferit abuzuri narcisiste. Puteți solicita terapeutului să vă recomande sau să căutați grupuri de asistență online.
 • Imagine intitulată Construiți încredere într-o relație Pasul 11
  4
  Termină relația pe care o ai cu un partener care te abuzează emoțional și care refuză să se schimbe. Legea gheții este una dintre multele tactici folosite de oameni care abuzează oamenii emoțional și face un cuplu să se simtă intimidat și neajutorat în fața celuilalt. Este posibil să vă separați de persoana iubită dacă, în ciuda încercării de a îmbunătăți comunicarea cu el, refuză să recunoască participarea sa la legea privind gheața.
 • Ați putea spune: "Nu mai pot face parte din această relație, pentru că mă simt sub control și neajutorat. Am încercat să lucrez cu dvs. pe această problemă, dar ești reticent. Trebuie să fac ceea ce este mai bine pentru mine.
 • Practicați ceea ce veți spune cu un prieten sau terapeut pentru a vă simți mai încrezător în a pune capăt relației pe care o aveți cu o persoană care vă abuzează din punct de vedere emoțional.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-ți ignori soțulCum să-ți ignori soțul
  Cum să te descurci cu gelozia pe care soțul tău o simte prietenilor tăiCum să te descurci cu gelozia pe care soțul tău o simte prietenilor tăi
  Cum de a face un Orange JuliusCum de a face un Orange Julius
  Cum să tratăți comportamentul pasiv agresivCum să tratăți comportamentul pasiv agresiv
  Cum să cureți zăpada și gheața pe trotuar și în spațiile publiceCum să cureți zăpada și gheața pe trotuar și în spațiile publice
  Cum să aplicați legea gheții cuivaCum să aplicați legea gheții cuiva
  Cum să te confrunți cu cineva care a aplicat legea ghețiiCum să te confrunți cu cineva care a aplicat legea gheții
  Cum să ignori persoanele care nu-ți pasă de tineCum să ignori persoanele care nu-ți pasă de tine
  Cum să te ocupi de un prieten gelos care aplică legea ghețiiCum să te ocupi de un prieten gelos care aplică legea gheții
  Cum de a analiza circuitele rezistive folosind legea lui OhmCum de a analiza circuitele rezistive folosind legea lui Ohm
  » » Cum să se ocupe de legea gheții

  © 2011—2020 ertare.com