Cum să se ocupe de grupuri mici

Facilitarea eficientă a grupului necesită abilități solide de comunicare, tehnici de rezolvare a conflictelor și aptitudini organizatorice. Dacă este gestionat corect, întâlnirile cu grupuri mici pot duce la o contribuție valoroasă a tuturor membrilor grupului și pot crea legături strânse la locul de muncă sau în viața personală.

Multe biserici creștine se organizează "grupuri mici" (numit și "grupuri celulare") pentru a permite congregației să discute problemele religioase și spirituale într-un cadru mai intim. Deși în acest caz se aplică și consilierea generală privind desfășurarea întrunirilor, există stiluri comune și activități care sunt folosite în grupuri mici de biserici care pot ajuta pe ceilalți membri ai grupului.

pași

Metoda 1
Desfășurați întâlniri cu grupuri mici

Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 1
1
Creați un plan sau o agendă. Grupul dvs. mic poate discuta un subiect, poate rezolva o problemă sau poate împărtăși probleme personale. Faceți o listă a ceea ce grupul dorește să realizeze și împărțiți-l în anumite sarcini sau puncte de discuție. Dacă nu sunteți sigur cât va fi fiecare sarcină, organizați discuția astfel încât cele mai importante sarcini să fie abordate la începutul agendei grupului. Luați note folosind următorii pași pentru a vă ghida în procesul de facilitare.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 2
  2
  Dacă este posibil, alegeți un loc confortabil. Principalul avantaj al discuțiilor în grupuri mici, spre deosebire de întâlniri mari, este posibilitatea ca fiecare membru să poată oferi o opinie detaliată și de înaltă calitate pentru discuție. Îi încurajează pe oameni să iasă din rolurile formale întâlnite într-o cameră, într-o cantină liniștită, într-o zonă naturală sau în aer liber.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 3
  3
  Începeți cu scurte prezentări. Introduceți-vă, definiți-vă rolul în discuția și obiectivul grupului. Invitați membrii grupului să se prezinte.
 • Dacă participanții nu se cunosc sau nu acționează cu timiditate, adresați întrebări specifice, cum ar fi originea fiecărui participant și ceea ce speră să câștige din grup.
 • Permite prezentări lungi în cazuri speciale. Dacă grupul se va naște în probleme personale sau dacă fundalul membrilor este important pentru proces, permiteți fiecărui participant să vorbească pentru un minut.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 4
  4
  Distribuiți broșuri membrilor. Atunci când distribuiți informații sau întrebați membrii grupului pentru a rezolva anumite probleme, acestea produc broșuri informative pe care le pot consulta în timpul sesiunii. Informațiile pot fi de asemenea scrise pe o tablă sau proiectate pe un perete.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 5
  5
  Încurajați participarea la grup. Dacă membrii grupului tocmai s-au întâlnit, pot ezita să vorbească. Creați un spațiu sigur, explicând că toate întrebările sunt binevenite, astfel încât participanții să-și contribuie ideile, sugestiile și întrebările. Dacă cineva rămâne tăcut, puteți să întrebați o întrebare ocazională sau să îi invitați să împărtășească gândurile lor, dar nu forțați-i să participe.
 • Dacă este necesar, împărțiți grupul în grupuri mai mici de doi sau trei participanți pentru a le oferi mai mult timp pentru schimb.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 6
  6
  Ghidați participanții prin discuție. Pregătiți o listă de întrebări pentru a menține discuția. Atunci când participanții solicită opinia dvs. cu privire la subiectul discuției, returnați întrebarea grupului pentru a obține opiniile sau comentariile. Clarificați și rezumați fiecare punct înainte de a continua cu următorul subiect.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 7
  7
  Evitați dominarea discuției. Facilitatorii de succes ai grupurilor mici se abțin să vorbească extensiv. O discuție într-un grup mic este considerată eficientă atunci când stimulează ideile și schimbul tuturor membrilor. Predarea sau darea prea multor informații poate cauza lipsa de atenție sau de interes.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 8
  8
  Neutralizeaza conflictele si canalizeaza discutia. Când oamenii exprimă opinii diferite sau au convingeri puternice, pot apărea conflicte. Cereți membrilor grupului să asculte ideile opuse fără a întrerupe și a răspunde întregului grup, mai degrabă decât unei persoane individuale. Dezvoltați acest comportament pentru dvs. prin abținerea de a reacționa negativ la persoanele ale căror credințe sau opiniile diferă de a voastră.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 9
  9
  Urmăriți timpul. Discuțiile de grup pot avea obiceiul de a avansa foarte repede sau de a stagna pe un subiect în care nu se spune nimic nou. Cu excepția cazului în care trebuie să rezolvați un punct din ordinea de zi pentru a continua, urmăriți timpul și lăsați oamenii să știe când trebuie să continuați cu următorul punct. Dacă aceasta este o problemă recurentă, luați în considerare utilizarea unui clepsidru sau a altor cronometre ca instrumente.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 10
  10
  Încheiați toate sesiunile de grup cu o declarație de închidere. Sintetizați pe scurt discuțiile sau activitățile de grup fără a lua mai mult de unul sau două minute. Îi mulțumește membrilor grupului pentru participarea lor și anunță detaliile următoarei întâlniri, dacă este cazul.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 11
  11


  Gestionați formularele pentru comentarii (opțional). Evaluați experiența membrilor care solicită comentarii anonime. Cereți participanților să completeze formularele de evaluare și să le lase să plece. În formularele de comentarii puteți include spații goale pentru a atribui un scor de calitate, a face sugestii pentru îmbunătățiri și pentru a împărtăși cunoștințele dobândite în timpul procesului de grup.
 • Rețineți că, dacă grupul este foarte mic, este posibil să nu fie necesar să cereți comentarii "anonim", deoarece comentariile fiecărei persoane pot fi ușor de identificat. În aceste cazuri, poate fi mai eficient să încurajezi alți membri ai grupului să coordoneze întâlnirile personale sau corespondența prin e-mail.
 • Metoda 2
  Conduceți un mic grup creștin

  Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 12
  1
  Decideți scopul grupului. Multe grupuri mici sau "grupuri celulare", aceștia fac întâlniri care sunt disponibile pentru oricine dorește să se alăture, deși se recomandă prezența frecventă. Grupurile discută despre spiritualitate și pasaje biblice, dar, de obicei, ele aleg o temă diferită pentru fiecare întâlnire, astfel încât noii membri să poată participa cu ușurință. Alții sunt formați de un grup de prieteni apropiați sau de oameni din aceeași biserică. Aceștia pot accepta numai membri noi la momente specifice - aceștia dezvoltă și legături strânse între ei și organizează discuții care se desfășoară în mai multe întâlniri.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 13
  2
  Strângeți oamenii. Majoritatea grupurilor mici au între trei și nouă membri, inclusiv liderul. Dacă nu aveți deja un grup mic existent, invitați prieteni, enoriași și alte persoane interesate să participe la întâlniri.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 14
  3
  Cere-i pe cineva să fie co-liderul tău. Invitați pe cineva să vă ajute să conduceți grupul astfel încât focalizarea să nu cadă asupra unui singur lider și să lucreze împreună concentrându-se asupra lui Dumnezeu și a creștinismului. În cazul în care grupul mic crește la mai mult de nouă persoane, având doi co-lideri, de asemenea, pot ajuta la împărțirea grupului în două.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 16
  4
  Oferă mâncare și băuturi. O gustare la începutul întâlnirii poate fi o modalitate bună de a încuraja oamenii să se relaxeze și să vorbească unul cu celălalt. Accentul întâlnirii nu ar trebui să fie mâncarea, dar dacă cineva din grup vrea să contribuie prin aducerea alimentelor, nu fi descurajat.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 15
  5
  Începeți cu prezentări. În timpul primei întâlniri sau ori de câte ori vine cineva nou, cereți oamenilor să se prezinte. Chiar dacă toată lumea se cunoaște, adresați o întrebare sau o indicație oamenilor, pentru a se cunoaște mai bine. Aceasta poate fi ceva religios (de exemplu, "Spuneți-ne despre un timp când v-ați simțit conectat la Isus") sau poate fi ceva interesant de vorbit (de exemplu, "La ce parte din lume ai vrea să călătorești?").
 • Dacă o persoană nouă apare și nu se simte confortabilă sau încrezătoare în ceea ce privește religia, utilizați mai multe întrebări generice. Scopul prezentărilor este de a face pe toată lumea să se simtă mai relaxată și să înceapă să se relaționeze una cu alta, nu neapărat să se aprofundeze imediat în studiul biblic.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 17
  6
  O discuție începe în studiul Bibliei. Selectați un pasaj biblic înaintea întâlnirii în fiecare săptămână. Adresați întrebări deschise pe care oamenii le pot discuta în detaliu și se referă la propriile experiențe și emoții. O întrebare bine deschisă nu poate fi răspunsă "da sau nu" sau cu "mai multe opțiuni" și ar trebui să conducă la o dezbatere, nu la un acord unanim.
 • Iată câteva exemple de bune întrebări sau direcții: "Ce s-ar întâmpla dacă ați fi una dintre personajele descrise în acest pasaj?". "Să comparăm aceste două pasaje și să discutăm ceea ce sugerează fiecare". "Acest pasaj vă face să doriți să vă schimbați comportamentul în viața de zi cu zi? Cum ai schimba sau de ce ai face asta?".
 • Evitați întrebările care au răspunsuri simple sau care conțin opinia dvs. De exemplu, "Cu cine este vorbit Isus?" sau "Ce credeți despre faptele de curaj și fidelitate ale acestui personaj?".
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 18
  7
  Facilitați discuția. În calitate de lider al unui grup mic, sunteți responsabil de păstrarea discuției și încurajarea oamenilor să se scufunde mai adânc. Cereți întrebări de urmărire ca răspuns la alte persoane - de exemplu, puteți întreba cum pot asocia discuția cu propriile lor vieți. Politici întrerupeți oamenii care monopolizează discuția mulțumindu-i și cerând unei alte persoane cum să răspundă. Dacă tema se abate de la creștinism sau spiritualitate, sugerați grupului să se întoarcă la subiect.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 19
  8
  Nu te comporta ca un expert. Grupul trebuie să se concentreze asupra lui Dumnezeu și asupra discuției, nu asupra oricărei persoane. Dacă oamenii vă cer mereu să rezolvați litigiile sau să răspundeți la întrebările biblice, consultați câteva dintre întrebările celorlalți membri ai grupului. Încurajați discuția și participarea tuturor membrilor, dacă este necesar, faceți-o în schimb, în ​​loc să transformați studiul biblic al întâlnirii într-o predică.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 20
  9
  Vorbește despre rugăciune și viețile membrilor. În multe grupuri mici, membrii au ocazia pentru o discuție mai intimă după studiul biblic. În acest fel, se pot cunoaște reciproc și, mai ales, pot vorbi despre dificultățile și schimbările din viața membrilor. Ca lider, întrebați dacă cineva are o cerere de rugăciune și pune la dispoziție timp pentru ca oamenii să vorbească despre cererile de rugăciune de la întâlnirile anterioare. Unele grupuri preferă să se împartă în grupuri mai mici de două sau patru persoane și să-și promite reciproc mai multe rugăciuni concentrate și personale.
 • Puteți să conduceți grupuri mici în multe feluri, deci nu ezitați să vă organizați propriile activități sau discuții spirituale.
 • Multe grupuri mici sfârșesc cu o rugăciune de încheiere, dar nu toată lumea se simte confortabil rugându-se într-un grup. Întrebați-i pe membrii lor cum se simt în legătură cu aceasta înainte de a adăuga o rugăciune de încheiere la întâlnirea dvs.
 • Imaginea intitulată Lead Small Groups Pasul 21
  10
  Încurajați oamenii să-și asume datoria. Împărțirea responsabilităților stimulează participarea și întărește legătura dintre membrii grupului. Pe măsură ce întâlnirile continuă, cereți voluntarilor să vă ajute să selectați pasaje biblice, să urmați rugăciunile membrilor scriind-le într-un notebook sau pur și simplu pentru a ajuta la organizarea și curățarea.
 • avertismente

  • În grupuri foarte apropiate, poate fi ușor să renunțați "cuvinte de moda", în fraze care se repetă frecvent sau în expresii. Acest lucru poate complica integrarea unui nou membru în grup și poate împiedica membrii mai în vârstă să se lupte pentru a cântări problema. Cereți o definiție a expresiei când observați că cineva o folosește pentru a clarifica și deschide discuția mai mult.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ancorați un grup în Facebook MessengerCum să ancorați un grup în Facebook Messenger
  Cum să promovezi o publicație pe FacebookCum să promovezi o publicație pe Facebook
  Cum de a bloca un grup de WhatsApp în AndroidCum de a bloca un grup de WhatsApp în Android
  Cum se creează un grup FlickrCum se creează un grup Flickr
  Cum se creează un grup închis pe FacebookCum se creează un grup închis pe Facebook
  Cum să ștergeți un grup FacebookCum să ștergeți un grup Facebook
  Cum să ștergeți un grup în Facebook MessengerCum să ștergeți un grup în Facebook Messenger
  Cum să ștergeți un grup de pe Facebook MessengerCum să ștergeți un grup de pe Facebook Messenger
  Cum să exportați persoane de contact de la LinkedinCum să exportați persoane de contact de la Linkedin
  Cum să gestionați persoanele de contact din GmailCum să gestionați persoanele de contact din Gmail
  » » Cum să se ocupe de grupuri mici

  © 2011—2020 ertare.com